Dimitris156 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Ξεκίνησα εργασία σαν ελεύθερος επαγγελματίας / μηχανικός με έναν εργοδότη και πρέπει να ανοίξω επαγγελματικό λογαριασμό, μου είπε έναν όψεως ο λογιστής. Στην Πειραιώς έχει σαν επιλογές τον όψεως και τον εμπορικό όπου δε βρίσκω πρακτικά καμιά διαφορά και μάλιστα στον εμπορικό έχει το πλεονέκτημα των yellows + online άνοιγμα. Έχει καμιά σημασία όσον αφορά τη μισθοδοσία εφόσον και οι 2 είναι επαγγελματικοί λογαριασμοί?
dis83 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μισθοδοσία μπαίνει κανονικά και σε ταμιευτηρίου, δεν παίζει κανένα ρόλο. Λογιστικά τόσα χρόνια δεν έχω καταλάβει το λόγο ύπαρξης των "χαρακτηρισμών" των λογαριασμών των τραπεζών. Ίσως για να σε αναγκάζουν να έχεις και επαγγελματική και προσωπική χρεωστική και πιστωτική, επαγγελματικό και προσωπικό ebanking κτλ.
charilaos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Επειδή ενδιαφέρει και εμένα: Την ίδια απορία είχα και εγώ: Επαγγελματικοί λογαριασμοί - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Οδηγίες για την δήλωση τους (Upd) (taxheaven.gr) ζ) Τραπεζικοί λογαριασμοί που τηρούνται ως ταμιευτηρίου, όψεως ή σε συνάλλαγμα, μπορούν να δηλωθούν ως Επαγγελματικοί Λογαριασμοί.
kostasbm Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 οι όψεως λογαριασμοί ανοίγονται από επαγγελματίες - εμπόρους που εκδίδουν επιταγές.... οι καταθέσεις στους όψεως έχουν valeur ιδιας μερας (στους καταθετικους Ταμιευτηριο-προθεσμιας-τρεχουμενους valeur επομενης) και ειναι ατοκοι συνηθως αλλα και εντοκοι αν ο πελατης ειναι καλος αν δεν εκδίδεις επιταγές δεν χρειάζεται ,απλά ανοίγεις ένα λογαριασμό μισθοδοσίας....... ξαναρώτησε το λογιστή σου μήπως υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που στο είπε.........
Weiss Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Για αμοιβές μηχανικών για άδειες δόμησης έπρεπε να υπάρχει λογαριασμός όψεως. Αυτό ίσχυε πριν κάποια χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
charilaos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Ευχαριστώ για την απάντηση. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και στην περίπτωσή μου δε χρειάζομαι μπλοκ επιταγών. Μιλώντας με την τράπεζα για άνοιγμα λογαριασμού μου είπε ότι οι επαγγελματίες ανοίγουν μόνο όψεως(οι οποίοι έχουν συνδρομητική χρέωση). Δεν το καταλαβαίνω όμως γιατί να μην μπορώ να δέχομαι τραπεζικές μεταφορές με ταμιευτηρίου, ώστε να γλιτώσω και τη συνδρομητική χρέωση.
Joshua21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 13 λεπτά πριν, charilaos είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και στην περίπτωσή μου δε χρειάζομαι μπλοκ επιταγών. Μιλώντας με την τράπεζα για άνοιγμα λογαριασμού μου είπε ότι οι επαγγελματίες ανοίγουν μόνο όψεως(οι οποίοι έχουν συνδρομητική χρέωση). Δεν το καταλαβαίνω όμως γιατί να μην μπορώ να δέχομαι τραπεζικές μεταφορές με ταμιευτηρίου, ώστε να γλιτώσω και τη συνδρομητική χρέωση. Το ότι έτσι σου είπε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι είναι, απλά τη συμφέρει να ανοίξεις όψεως επειδή τον χρεώνουν. Αν δεν χρειάζεσαι κάποιο από τα χαρακτηριστικά που διατίθονται μόνο στους όψεως (όπως πχ το μπλοκ επιταγών), μια χαρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταμιευτηρίου.
Dimitris156 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Εγώ άνοιξα τον εμπορικό στην Πειραιώς (χωρίς χρέωση από ότι ξέρω). Από τη δουλειά μου είπαν δεν τους ενδιαφέρει, ενώ και στο taxis που το δήλωσα πάλι δε νομίζω να έχει καμιά σχέση αν είναι ταμιευτηρίου ή όψεως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα