impostor Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημιουργώ αυτή την θεματική με σκοπό να βοηθήσω τον κόσμο που ψάχνει στο ίντερνετ πληροφορίες για την OGI και δεν βρίσκει. Μήπως και εμφανίζεται η θεματική αυτή ψηλά στις αναζητήσεις στη Google και γι' αυτό ο τίτλος clickbait. Έχω απαντήσει με σχόλιο σε άλλη θεματική με όνομα Ogi με σχετικές πληροφορίες από αυτά που γνωρίζω και αυτά που βίωσα. Γράφω εδώ γιατί δεν έχω άλλη πλατφόρμα δυστυχώς και εύχομαι να βοηθήσω κάποιους που ψάχνουν για απαντήσεις και εννοείται παιδιά να κάνετε έρευνα, μην εμπιστεύεστε τυφλά κανέναν γνωστό ή άγνωστο, ψαχτείτε υπάρχουν online πολλές πηγές ενημέρωσης για τα MLM. Αποφασίστε μόνοι σας για τις επιλογές που κάνετε μην δέχεστε πίεση και φυσικά κάντε έρευνα δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά πόσο σημαντικό είναι να ψαχνόμαστε μόνοι μας! Θα αφήσω το σχόλιο μου και εδώ από την άλλη θεματική για να μην ψάχνετε τα σχόλια μου, αφήστε σχόλια και εμπειρίες μήπως και βοηθήσουμε κόσμο που ψάχνετε και να ενημερωθεί σωστά εμένα αυτός είναι ο στόχος μου η σωστή ενημέρωση. Και να βλέπουμε τα πράγματα και από τις 2 πλευρές του νομίσματος και ο καθένας να αποφασίσει για τον εαυτό του ότι του ταιριάζει καλύτερα. Σας αφήνω εδώ το link από την άλλη θεματική με το σχόλιο μου: https://www.insomnia.gr/forums/topic/760254-ogi/page/3/?tab=comments#elShareItem_632210467_menu. Πάρτε το χρόνο να διαβάσετε όλων τα σχόλια και επίσης τσεκάρετε εδώ και μια άλλη θεματική που κάνει αναφορές και στην OGI: https://www.insomnia.gr/forums/topic/543593-εταιρείες-πυραμίδες-και-παράνομη-δραστηριότητα-στο-facebook/#elShareItem_27082610_menu.
impostor Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα από αυτή την εταιρεία να ισχυρίζονται ότι κάνουν affiliate marketing και ότι είναι ένα είδος franchise και πως σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με MLM θα δημοσιεύσω σε αυτό το ποστ όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ ώστε να καταλαβαίνουμε τις διαφορές και το τι πραγματικά συμβαίνει. Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι απόσπασμα άρθρου από μπλογκ μεταφρασμένο το οποίο τονίζει τις διαφορές των mlm και του affiliate: "Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις MLM, τα προγράμματα μάρκετινγκ θυγατρικών δεν κοστίζουν τίποτα για την ένταξη και δεν απαιτούν την πρόσληψη κανενός σε δίκτυο. Η κατανόηση των διαφορών μεταξύ του μάρκετινγκ θυγατρικών και του MLM μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πώς το πρώτο μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Affiliate Marketing vs MLM: Κατανόηση της διαφοράς Το μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων, ή τα πυραμιδικά σχήματα, είναι μια στρατηγική στην οποία οι μη μισθωτοί συμμετέχοντες προωθούν και πωλούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Τα κέρδη βασίζονται σε προμήθειες και προέρχονται από πωλήσεις σε τελικούς χρήστες ή σε άλλους διανομείς που ο πωλητής έχει προσλάβει στο δίκτυό τους. Δυστυχώς, τα MLM είναι δομημένα με τρόπο που ωφελεί κυρίως μόνο εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας. Μοιάζουν πολύ με τα συστήματα πυραμίδων με αυτόν τον τρόπο. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι σε ένα MLM κάνετε προμήθεια για πωλήσεις προϊόντων σε πελάτες, ενώ τα πυραμιδικά συστήματα βασίζουν την αμοιβή τους στην πρόσληψη δικτύου. Παρόλο που το MLM δεν είναι παράνομο και είναι αληθινά πυραμιδικά σχήματα, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες ομοιότητες μεταξύ των δύο. Ακόμα και σε ένα νόμιμο MLM, είναι σπάνιο ότι οι συμμετέχοντες κερδίζουν. Οι επενδύσεις εκκίνησης είναι συνήθως τόσο υψηλές που είναι δύσκολο να ανακτήσετε τα χρήματα που έχετε βάλει. Το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι πολύ διαφορετικό. Με αυτή τη στρατηγική, οι συμμετέχοντες επιλέγουν ποια προϊόντα προωθούν και κερδίζουν προμήθεια για κάθε πώληση που πραγματοποιούν. Αυτά τα χρήματα καταβάλλονται από τον λιανοπωλητή ή την επιχείρηση στη θυγατρική για την οδήγηση επισκεψιμότητας, πωλήσεων ή παραπομπών. Δεν εμπλέκεται καμία πρόσληψη δικτύου. Δεν υπάρχουν επίσης τέλη εκκίνησης για συμμετοχή σε πρόγραμμα μάρκετινγκ θυγατρικών. Εφόσον έχετε μια μέθοδο προώθησης εμπορικών σημάτων, μπορείτε να ξεκινήσετε να το κάνετε δωρεάν. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτή τη στρατηγική πολύ κερδοφόρα και η σχέση είναι αμοιβαία επωφελής για την εταιρεία και τις μεμονωμένες θυγατρικές." Πηγή: https://easyaffiliate.com/blog/multi-level-marketing/ Ακολουθούν φωτογραφίες με τους ορισμούς των mlm και του affiliate από το Investopedia: Tι λέει το FTC της Αμερικής σχετικά με τα mlm: https://www.consumer.ftc.gov/articles/multi-level-marketing-businesses-and-pyramid-schemes Τι είναι τώρα το Franchise όπως αναφέρει το Investopedia: "Τι είναι το Franchise; Το franchise είναι ένας τύπος άδειας που παρέχει σε έναν δικαιοδόχο πρόσβαση στις ιδιόκτητες επιχειρηματικές γνώσεις, διαδικασίες και εμπορικά σήματα ενός franchisor, επιτρέποντας έτσι στον δικαιοδόχο να πουλήσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με την επωνυμία του franchisor. Σε αντάλλαγμα για την απόκτηση franchise, ο δικαιοδόχος πληρώνει συνήθως στον δικαιοπάροχο ένα αρχικό τέλος εκκίνησης και ετήσια τέλη αδειοδότησης. KEY TAKEAWAYS Το franchise είναι μια επιχείρηση στην οποία ο ιδιοκτήτης αδειοδοτεί τις δραστηριότητές του - μαζί με τα προϊόντα, το εμπορικό σήμα και τις γνώσεις του - με αντάλλαγμα ένα τέλος franchise. Ο δικαιοπάροχος είναι η επιχείρηση που χορηγεί άδειες σε δικαιοδόχους. Ο κανόνας του franchise απαιτεί από τους δικαιοπάροχους να αποκαλύπτουν βασικές πληροφορίες λειτουργίας στους υποψήφιους franchisees. Τα τρέχοντα δικαιώματα που καταβάλλονται στους δικαιοδόχους ποικίλλουν ανά κλάδο και μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 4,6% και 12,5%. " Πηγή: https://www.investopedia.com/terms/f/franchise.asp Διαφορές και ομοιότητες των mlm και του franchise (εάν κάποιος μπορεί να τα συγκρίνει γιατί στα mlm μιλάμε για τύπο μάρκετινγκ και στο franchise για είδος επιχειρήσεων αλλά anyway): Differences between Franchises and Network Marketing FRANCHISING NETWORK MARKETING High Investment (typically $25,000 to $1 Million) Is normally a full time venture Opening a new location requires building another store Last profits typically depend on your personal customers System of duplication is very rigid and enforced Limited ability to open multiple points of distribution (enforced by various rules imposed by the franchisor) Low Investment (typically under $500) Is normally a part time venture Opening a new location involve recruiting distributors Lasting profits depend mostly on the customer base created by downline distributors System of duplication rigid yet not strictly enforced Virtually unlimited ability to open multiple points of distribution worldwide (where company operates) Similarities between Franchises and Network Marketing Businesses Both produce a wide range of viable products and services Both provide a proven system and blueprint for owners to follow Both require an investment to launch Both provide training and support to owner-operators Both are multibillion dollar industries Both rely on customers to drive sales Πηγή: https://successwithsuber.weebly.com/blog/comparing-franchises-and-network-marketing-businesses ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Κατά τη δικιά μου άποψη με αυτά που βλέπω, διαβάζω και ψάχνω καταλαβαίνω πως η OGI είναι μια εταιρεία MLM που απλά περιέχει ένα affiliate πρόγραμμα γιατί και πακέτο εκκίνησης αγοράζεις αλλά και δίκτυο χτίζεις από το οποίο πληρώνεσαι με προμήθειες με βάση την ομάδα που έχεις από κάτω σου. Από την στιγμή που για να έχεις πρόσβαση στο affiliate πρόγραμμα της εταιρείας πρέπει να πληρώσεις είναι MLM. Το ότι η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες και όχι προϊόντα δεν έχει καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημασία η μοναδική διαφορά προιόντων και υπηρεσιών είναι ότι το ένα είναι απτό και το άλλο άυλο. Για εμένα δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η εταιρεία είναι mlm ειλικρινά μόνο τους ορισμούς να διαβάσει κάποιος μπορεί αν το καταλάβει. Θα σας παραθέσω και ένα βίντεο που ένας συνεργάτης εξηγεί το επιχειρηματικό τους πλάνο για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη: https://www.youtube.com/watch?v=oQozepzjjWo Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα ψαχτείτε υπάρχουν πολλά κανάλια στο YouTube που μιλάνε για τα mlm βέβαια μιλάμε για ξένο YouTube όχι Ελληνικό. Εγώ θα σας αφήσω και ένα βίντεο του Robert Fitzpatrick ο οποίος είναι MLM expert σε συνέντευξη του στο κανάλι του Coffeezilla (αγαπημένο κανάλι που μιλάει για scams) και μιλάει για το πως άτομα της Αμερικανικής κυβέρνησης έχουν συμφέρον από τα MLM και πως οι άνθρωποι αυτοί "ελέγχουν" το FTC. Το FTC που αναφέρω Federal Trade Commission είναι η οργάνωση που προστατεύει τους καταναλωτές από παράνομες επιχειρηματικές πρακτικές. Εύχομαι αυτό το ποστ να βοηθάει. https://www.youtube.com/watch?v=X-p0G4FEMMg Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από impostor
kostasbm Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ενα φιλαρακι Αυστραλια το μονο που καταφερε ηταν να μην εχει επαφη με κανενα φιλο του και επιπλεον επειδη βιαστηκε να παρει και δανειο για σπιτι σε λιγο δεν θα εχει ουτε σπιτι....το μονο που το απεμεινε ηταν τα ταξιδια...κερδισμενος ειναι Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2021 από kostasbm 1
TheUnovaRegion Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα παραθέτω και γω μια απάντηση πάνω στην ogi, στο άκυρο που λέτε ένας τύπος, μου στέλνει μηνύμα στο Instagram, ότι πάτησα λέει like, σε ένα σχετικό ποστ, εγώ φυσικά δεν θυμάμαι κανένα τέτοιο ποστ, όπως φυσικά και δεν μου έδειξε όταν ζήτησα εγώ να μου πει πιο ποστ λέει ρε παιδί μου. ( από κει κατάλαβα ότι κάτι βρωμάει) αλλά το άφησα να δω τι έχει να μου πει. Κλασσικά πράγματα marketing, που καινά μην έχεις ιδέα, καταλαβαίνεις τι παίζει, με έβαλε να παρακολουθήσω ένα 48 λεπτό βίντεο με έναν άνθρωπο που τα παρουσιάζει όλα τόσο παραμυθένια. Φυσικά και στο 30 λεπτό πάνω κοντεύω να κοιμηθώ 😂. Και αυτό που κατάλαβα είναι ότι απλά διαφημίσεις για να πάρεις κάποια χρήματα, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά η είναι παπατζες, γιατί όπως λέμε too good to be true. Προτινω να πηγαίνω στους ασθενείς να βάζω φλέβα, πάρα να εμπλακώ με κάτι τέτοιο προσωπικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα