Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα
ενδιαφέρεται ένας φίλος για στήσιμο νέου pc και δεν έχω πολύ χρόνο να αφιερώσω για να βρω τα parts οπότε θα ήθελα κάποιες πρότασεις.

Ποσό που διαθέτουμε : ~650€

Χρήση υπολογιστή : Gaming (όχι extreme)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Προτιμότερο από ένα κατάστημα αλλά αν δεν υπάρχει κ πρόβλημα αν προκύψουν από περισσότερα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Εγώ θα του το στήσω.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Win10(θα τα περάσω εγώ)

Λόγω των τιμών στις gpu, κοιτάμε και cpu με ενσωματωμένα γραφικά.(gpu μπορεί να μπει άλλη στιγμή)
Ram υπάρχουν(ddr4@3200 cl16)
Επίσης υπάρχει και ένας ssd που κάθεται απο οτι μ είπε.

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eshop, χωρίς κουτί, να διαλέξεις όποιο θες, το eshop δεν έχει καλές επιλογές σε κουτιά κατά την άποψη μου.

Ένα σχετικά καλό combo, θα παίξει καμποσα games άμεσα έστω με περιορισμούς και μπορεί να βάλει κάποια σχετικά καλή κάρτα στο μέλλον.

eshop.PNG.1af53a89a7cf329caa2b07bb64fcc647.PNG

Λογικά μένουν χρήματα να βάλεις και κάποιον nvme γρήγορο για το λειτουργικό και άσε τον ssd για αποθήκη.

Με 650 ευρώ πάντως, από την στιγμή που διαθέτεις μνήμες, μπορείς να κάνεις κάποια σύνθεση με τον 10400 και να βάλεις άμεσα κάποια καρτούλα (1050ti ή 1650). Ξέρω δεν ακούγεται τρομερό όμως υπολογίζοντας οτι ενδέχεται να μην μπορεί να αγοράσει σοβαρή κάρτα μέχρι το 2023 (έτσι ακούγεται), κατ'εμέ είναι δελεαστικό. Ο 10400 άνετα τραβάει μέχρι 3060/3060 ti, ειδικά αν μιλάμε για 2k αναλύσεις

Psu~70-80

10400!~160

Β560~100

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Eshop, χωρίς κουτί, να διαλέξεις όποιο θες, το eshop δεν έχει καλές επιλογές σε κουτιά κατά την άποψη μου.

Ένα σχετικά καλό combo, θα παίξει καμποσα games άμεσα έστω με περιορισμούς και μπορεί να βάλει κάποια σχετικά καλή κάρτα στο μέλλον.

eshop.PNG.1af53a89a7cf329caa2b07bb64fcc647.PNG

Λογικά μένουν χρήματα να βάλεις και κάποιον nvme γρήγορο για το λειτουργικό και άσε τον ssd για αποθήκη.

Με 650 ευρώ πάντως, από την στιγμή που διαθέτεις μνήμες, μπορείς να κάνεις κάποια σύνθεση με τον 10400 και να βάλεις άμεσα κάποια καρτούλα (1050ti ή 1650). Ξέρω δεν ακούγεται τρομερό όμως υπολογίζοντας οτι ενδέχεται να μην μπορεί να αγοράσει σοβαρή κάρτα μέχρι το 2023 (έτσι ακούγεται), κατ'εμέ είναι δελεαστικό. Ο 10400 άνετα τραβάει μέχρι 3060/3060 ti, ειδικά αν μιλάμε για 2k αναλύσεις

Psu~70-80

10400!~160

Β560~100

Σε περίπτωση που αργότερα πάρει αξιόλογη gpu(γιατί μου είπε οτι δεν έχει πρόβλημα να πάρει και μεταχειρισμένη) θα είναι κομπλέ λες το 650W, ειδικά αν πάει προς amd μεριά που είναι πιο ενεργοβόρες;

10600 ή 11400 με b560 να μην κοιτάξω;

Από skroutz έχεις να προτείνεις τπτ σε κουτί;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alxnt είπε

Σε περίπτωση που αργότερα πάρει αξιόλογη gpu(γιατί μου είπε οτι δεν έχει πρόβλημα να πάρει και μεταχειρισμένη) θα είναι κομπλέ λες το 650W, ειδικά αν πάει προς amd μεριά που είναι πιο ενεργοβόρες;

10600 ή 11400 με b560 να μην κοιτάξω;

Από skroutz έχεις να προτείνεις τπτ σε κουτί;

Δηλαδή μέχρι τι κάρτα υπολογίζει να βάλει; 650 σηκώνει μεγάλη γκάμα, αν νομίζεις ότι θα βάλει κάνα τερας ας πάει για μεγαλύτερο.

10600 και 11400 όχι στις σημερινές τιμές. Ο 11400f έχει αυτή τη στιγμή όσο είχε ο 11500 με τα καλύτερα ενσωματωμένα της σειράς. Αν πιστεύεις ότι θα σε καλύψουν τα ενσωματωμένα της Intel , τότε είναι καλή περίπτωση. Σημείωση μιλάω για τιμές σε άμεσα διαθέσιμα και όχι παράδοση σε 30 ημέρες.

Κουτί... Νομίζω το δημοφιλέστερο δεν κρατάει άδικα τη δημοφιλία του

https://www.skroutz.gr/s/24029712/Cougar-MX410-Mesh-G-RGB.html?from=best_sellers_tag

Εξαρτάται βέβαια το γούστο αλλά και τι ζητάς

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δηλαδή μέχρι τι κάρτα υπολογίζει να βάλει; 650 σηκώνει μεγάλη γκάμα, αν νομίζεις ότι θα βάλει κάνα τερας ας πάει για μεγαλύτερο.

10600 και 11400 όχι στις σημερινές τιμές. Ο 11400f έχει αυτή τη στιγμή όσο είχε ο 11500 με τα καλύτερα ενσωματωμένα της σειράς. Αν πιστεύεις ότι θα σε καλύψουν τα ενσωματωμένα της Intel , τότε είναι καλή περίπτωση. Σημείωση μιλάω για τιμές σε άμεσα διαθέσιμα και όχι παράδοση σε 30 ημέρες.

Κουτί... Νομίζω το δημοφιλέστερο δεν κρατάει άδικα τη δημοφιλία του

https://www.skroutz.gr/s/24029712/Cougar-MX410-Mesh-G-RGB.html?from=best_sellers_tag

Εξαρτάται βέβαια το γούστο αλλά και τι ζητάς

Οκ σε ευχαριστω. Αν σε χρειαστω κατι αλλο θα επανελθω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...