alexpapaz_1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Έχω μια απορία αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Έχω τελειώσει νομική στο DEI College στη Θεσσαλονίκη και έχω κάνει και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Έχω αναγνωρίσει το πτυχίο και έκανα και την άσκηση καθώς και κάθε διαδικασία για την εγγραφή μου στον δικηγορικό σύλλογο στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το διεθνές δίκαιο στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για αυτό και αν είναι πρόβλημα στην εισαγωγή μου επειδή το πτυχίο μου και το μεταπτυχιακό μου είναι από ξένα πανεπιστήμια . Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας <3
Dark_panel Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, alexpapaz_1 είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχω μια απορία αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Έχω τελειώσει νομική στο DEI College στη Θεσσαλονίκη και έχω κάνει και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Έχω αναγνωρίσει το πτυχίο και έκανα και την άσκηση καθώς και κάθε διαδικασία για την εγγραφή μου στον δικηγορικό σύλλογο στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το διεθνές δίκαιο στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για αυτό και αν είναι πρόβλημα στην εισαγωγή μου επειδή το πτυχίο μου και το μεταπτυχιακό μου είναι από ξένα πανεπιστήμια . Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ❤️ Εαν εχεις κανονικα αναγνωριση του πτυχιου σου απο ΔΟΑΤΑΠ, δε θα εχεις κανενα προβλημα. Απλα θα πρεπει να καταθεσεις και το χαρτι αναγνωρισης. 1
acomaedo Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, alexpapaz_1 είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχω μια απορία αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Έχω τελειώσει νομική στο DEI College στη Θεσσαλονίκη και έχω κάνει και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Έχω αναγνωρίσει το πτυχίο και έκανα και την άσκηση καθώς και κάθε διαδικασία για την εγγραφή μου στον δικηγορικό σύλλογο στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το διεθνές δίκαιο στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για αυτό και αν είναι πρόβλημα στην εισαγωγή μου επειδή το πτυχίο μου και το μεταπτυχιακό μου είναι από ξένα πανεπιστήμια . Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ❤️ Η αναγνώριση που έκανες είναι μέσω ΔΟΑΤΑΠ ή μέσω ΣΑΕΠ; Γενικά σε όλα τα κρατικά πανεπιστήμια, αν έχεις πτυχίο από μη ελληνικό ΑΕΙ χρειάζεται να καταθέσεις πλέον ΔΟΑΤΑΠ για να ολοκληρώσεις το μεταπτυχιακό σου σε αυτά.
alexpapaz_1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, acomaedo είπε Η αναγνώριση που έκανες είναι μέσω ΔΟΑΤΑΠ ή μέσω ΣΑΕΠ; Γενικά σε όλα τα κρατικά πανεπιστήμια, αν έχεις πτυχίο από μη ελληνικό ΑΕΙ χρειάζεται να καταθέσεις πλέον ΔΟΑΤΑΠ για να ολοκληρώσεις το μεταπτυχιακό σου σε αυτά. έχω αναγνωρίσει κανονικά τα πτυχία μου μέσω ΔΟΑΤΑΠ . οκ ευχαριστώ για την πληροφορία απλά προσπαθώ να επικοινωνήσω και με κάποια γραμματεία αλλά είναι αδύνατον να λάβω τις απαραίτητες πληροφορίες 1 ώρα πριν, Dark_panel είπε Εαν εχεις κανονικα αναγνωριση του πτυχιου σου απο ΔΟΑΤΑΠ, δε θα εχεις κανενα προβλημα. Απλα θα πρεπει να καταθεσεις και το χαρτι αναγνωρισης. Τέλεια! Ευχαριστώ για την απάντηση. τα έχω αναγνωρίσει από το ΔΟΑΤΑΠ! Όταν καταφέρω να επικοινωνήσω με τη γραμματεία θα δω τι άλλο χρειάζεται ! Ευχαριστώ 1
zenwalk23 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Οσοι εχετε κανει μεταπτυχιακο γενικοτερα, ποσους συναδελφους απο κολλεγια ειχατε; Εχω προσωπικα δεν εχω συναντησει κανεναν, ουτε εχω δει στο linkedin καποιον με αυτον τον συνδυασμο. Δεν ξερω αν γινεται "επισημα" αλλα αμφιβαλλω αν θα γινοταν δεκτος καποιος αποφοιτος κολλεγιου σε Ελληνικο πανεπιστημιο. 3 1
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Οσοι εχετε κανει μεταπτυχιακο γενικοτερα, ποσους συναδελφους απο κολλεγια ειχατε; Εχω προσωπικα δεν εχω συναντησει κανεναν, ουτε εχω δει στο linkedin καποιον με αυτον τον συνδυασμο. Δεν ξερω αν γινεται "επισημα" αλλα αμφιβαλλω αν θα γινοταν δεκτος καποιος αποφοιτος κολλεγιου σε Ελληνικο πανεπιστημιο. Δεν τους κάνουν δεκτούς. Εγώ που έκανα το ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ όσοι ήταν από κολλέγιο τους απέρριπταν στις αιτησεις 5 ώρες πριν, alexpapaz_1 είπε Καλησπέρα σε όλους, Έχω μια απορία αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Έχω τελειώσει νομική στο DEI College στη Θεσσαλονίκη και έχω κάνει και μεταπτυχιακό στο εμπορικό δίκαιο στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Έχω αναγνωρίσει το πτυχίο και έκανα και την άσκηση καθώς και κάθε διαδικασία για την εγγραφή μου στον δικηγορικό σύλλογο στην Ελλάδα. Θα ήθελα να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα για το διεθνές δίκαιο στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών και ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για αυτό και αν είναι πρόβλημα στην εισαγωγή μου επειδή το πτυχίο μου και το μεταπτυχιακό μου είναι από ξένα πανεπιστήμια . Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας ❤️ Εγώ πάλι δεν σε πιστεύω ότι στα αναγνώρισαν με όλο το σεβασμό. Τα πτυχία από κολλέγια δεν αναγνωριζονται
alexpapaz_1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Δεν τους κάνουν δεκτούς. Εγώ που έκανα το ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ όσοι ήταν από κολλέγιο τους απέρριπταν στις αιτησεις Εγώ πάλι δεν σε πιστεύω ότι στα αναγνώρισαν με όλο το σεβασμό. Τα πτυχία από κολλέγια δεν αναγνωριζονται Δεν είμαι εδώ για να σε πείσω για κάτι Τα πτυχία μου αναγνωρίστηκαν κανονικά από το ΔΟΑΤΑΠ μετά από 1,5 χρόνο που προσκόμισα πολλά πολλά δικαιολογητικά. Έχω κάνει επίσης πρακτική άσκηση 18 μήνες και μπορώ να ανοίξω δικηγορικό γραφείο. Αρά τα δικά μου τα πτυχία αναγνωρίστηκαν . Τώρα αν γνωρίζεις κάποιες περιπτώσεις που δεν αναγνωρίστηκαν από κολλέγιο ή από πανεπιστήμιο του εξωτερικού (που είναι περίπου το ίδιο) τότε μάλλον κάτι δεν έκαναν καλά στην όλη διαδικασία 1
airtrelomike13 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, alexpapaz_1 είπε Δεν είμαι εδώ για να σε πείσω για κάτι Τα πτυχία μου αναγνωρίστηκαν κανονικά από το ΔΟΑΤΑΠ μετά από 1,5 χρόνο που προσκόμισα πολλά πολλά δικαιολογητικά. Έχω κάνει επίσης πρακτική άσκηση 18 μήνες και μπορώ να ανοίξω δικηγορικό γραφείο. Αρά τα δικά μου τα πτυχία αναγνωρίστηκαν . Τώρα αν γνωρίζεις κάποιες περιπτώσεις που δεν αναγνωρίστηκαν από κολλέγιο ή από πανεπιστήμιο του εξωτερικού (που είναι περίπου το ίδιο) τότε μάλλον κάτι δεν έκαναν καλά στην όλη διαδικασία εμενα συμμαθητρα μου απο το idef που τελειωσε νομικη που ειναι κολλεγιο συμβεβλημενο με τ πανεπιστημιο του Παρισιου ακομα τρεχει με την αναγνωριση. Δεν ειανι το θεμα να με πεισεις απλα κανεις promotion commercial για να πεισεις θυματα να κανουν αιτηση. ΠΑΡΤΕ το χαμπαρι. Δεν εναι το ιδιο να τελειωσεις Πανεπιστημιο/ΤΕΙ με κολλεγιο. Ουτε στα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα μπορειτε να κανετε αιτηση, ουτε για προκηρυξεις δημοσιου, ουτε την ασπαιτε για παιδαγωγικη επαρκεια ουτε τιποτα 2
aratos69 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δυστυχώς, η (ενσωματωθείσα και στο ελληνικό δίκαιο) ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφορικά με την εδώ περίπτωση σου προβλέπει δυνατότητα αξιοποίησης αυτής της αναγνώρισης ΜΟΝΟ για την πρόσβαση στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ σας και όχι για "ακαδημαϊκούς" σκοπούς (συνέχιση σπουδών στα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ / διεκδίκηση θέσης μέλους ΔΕΠ κ.τ.ο.). 2
BlueBlade Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε ουτε για προκηρυξεις δημοσιου Καμία σχέση. Οι προκηρύξεις δημοσίου απαιτούν μονάχα επαγγελματική αναγνώριση και όχι ακαδημαϊκή. Κοινώς, ένας απόφοιτος Ελληνικού ΑΕΙ και ένας απόφοιτος κολεγίου έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την ίδια θέση πτυχιούχου σε προκήρυξη δημοσίου. 1
alexpapaz_1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε εμενα συμμαθητρα μου απο το idef που τελειωσε νομικη που ειναι κολλεγιο συμβεβλημενο με τ πανεπιστημιο του Παρισιου ακομα τρεχει με την αναγνωριση. Δεν ειανι το θεμα να με πεισεις απλα κανεις promotion commercial για να πεισεις θυματα να κανουν αιτηση. ΠΑΡΤΕ το χαμπαρι. Δεν εναι το ιδιο να τελειωσεις Πανεπιστημιο/ΤΕΙ με κολλεγιο. Ουτε στα μεταπτυχιακα στην Ελλαδα μπορειτε να κανετε αιτηση, ουτε για προκηρυξεις δημοσιου, ουτε την ασπαιτε για παιδαγωγικη επαρκεια ουτε τιποτα Ποσώς με ενδιαφέρει να προωθήσω το οπουδήποτε κολλέγιο. Μετανιώνω την ώρα και τη στιγμή που πήγα σε αυτό το μπουρδέλο και τώρα τρέχω. Το μόνο που μου παρείχε ήταν ένα πτυχίο και τίποτα άλλο γιατί το πρόγραμμα σπουδών ήταν απαράδεκτο. Επειδή όμως έστω και έτσι το έβαλα στόχο, και παρακολουθούσα μαθήματα του ΑΠΘ και έριξα πολύ διάβασμα μόνος μου και θέλω να το εξελίξω όσο περισσότερο γίνεται για να μην είμαι ένας δικηγόρος της πλάκας... Την χρονιά που έδινα πανελλήνιες είχα τροχαίο ατύχημα και ήμουν στο νοσοκομείο σχεδόν όλο το χρόνο. Θα έπρεπε να κάνω εκ νέου προσπάθεια την επόμενη χρονιά αλλά κακώς έκανα αυτή την επιλογή. Άρα όλα αυτά που σου είπα για την αναγνώριση ισχύουν ωστόσο σίγουρα δεν θα πρότεινα σε ΚΑΝΕΝΑΝ να επιλέξει ένα κολλέγιο για σπουδές νομικής 1
ikaros2 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, BlueBlade είπε Καμία σχέση. Οι προκηρύξεις δημοσίου απαιτούν μονάχα επαγγελματική αναγνώριση και όχι ακαδημαϊκή. Κοινώς, ένας απόφοιτος Ελληνικού ΑΕΙ και ένας απόφοιτος κολεγίου έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την ίδια θέση πτυχιούχου σε προκήρυξη δημοσίου. Αυτό που λες για επαγγελματική vs ακαδημαϊκή αναγνώριση ισχύει. Όμως γιατί (τουλάχιστον εγώ...) δεν ξέρω κάνεναν δημ. υπάλληλο με πτυχίο κολλεγίου?
BlueBlade Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ikaros2 είπε Αυτό που λες για επαγγελματική vs ακαδημαϊκή αναγνώριση ισχύει. Όμως γιατί (τουλάχιστον εγώ...) δεν ξέρω κάνεναν δημ. υπάλληλο με πτυχίο κολλεγίου? Τι να σου πω φίλε μου, προσωπικά δεν ξέρω κανέναν δημόσιο υπάλληλο γενικότερα. Απλά λέω τι ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία όπως και όλες οι προκηρύξεις για θέσεις δημοσίου που είναι δημόσια αναρτημένες.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Ακαδημαϊκα δεν αναγνωρίζονται (για να κανεις μεταπτυχιακό), τέλος. Αν όντως στο αναγνώριζαν δεν θα χες θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα