Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Είπα να ξεκινήσω να γράψω εδώ την εμπειρία μου μιας και πιστεύω ότι θα πάρει αρκετό καιρό η υπόθεση και επειδή δεν γνωρίζω απολυτά το θέμα, μήπως κάποιος έχει ανάλογες εμπειρίες και συμβουλές να μοιραστεί.

Πριν 10 μέρες ξεκίνησα την διαδικασία για νέο αριθμό τηλεφώνου και internet 100mps (από wind) στο διαμέρισμα (σε νεόδμητη πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης στα Χανία) που πρόκειται να μπω τον επόμενο μηνά.

Δεν είχα απολυτή ιδέα της διαδικασίας απλά είπα να το ξεκινήσω νωρίτερα μιας και πιστεύω ότι θα πάρει παραπάνω καιρό από ότι πρέπει.

Με ενημέρωσε η wind ότι θα πάει σήμερα τεχνικός του OTE για την δημιουργία και ενεργοποίηση βρογχου. Ο ηλεκτρολόγος της πολυκατοικίας που έτυχε να βρίσκετε εκεί συναντήθηκε με τον τεχνικό του ΟΤΕ και τον ενημέρωσε ότι δεν έχει τραβηχτεί (σκαφτεί) γραμμή από το ΚΑΦΑΟ στην πολυκατοικία και ας έχει γίνει αίτημα από τον κατασκευαστή εδώ και 8 μήνες.

Έτσι λοιπόν έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Έκανα λάθος η όχι που πήγα στην WIND για νέα γραμμή σε νεόδμητο διαμέρισμα πολυκατοικίας, μήπως έπρεπε/ πρέπει να πάω στην COSMOTE αν η διαδικασία είναι πιο γρήγορη?
  2. Πότε ο ΟΤΕ θα τραβήξει γραμμή από ΚΑΦΑΟ σε πολυκατοικία (πιστεύω ότι έπρεπε να είχε γίνει ήδη) μπορώ να κάνω κάτι να γίνει πιο γρηγορά η διαδικασία έτσι ώστε να αποφύγω να μπω στο σπίτι και να μην έχω internet? (Φαντάζομαι στην ιδιά φάση θα είναι τότε και άλλοι ενοϊκοί/ιδιοκτήτες διαμερισμάτων)
  3. Τέλος, ελπίζω η WIND να μην ξεκινήσει να με χρεώνει κάθε μηνά αν δεν έχει γίνει ενεργοποίηση της γραμμής?

Τελος, διαβαζω οτι η Cosmote εχει την δυνατοτητα wifi spot σε παρα πολλα σημεια. Εχω αρχισει και σκεφτομαι οτι ισως πρεπει να παω στην COSMOTE εναντι της WIND γιατι τουλαχιστον θα εχω την δυνατοτητα να μπω σε καποιο WIFI spot  να κανω την δουλεια μου αν δεν εχω γραμμη στην αρχη. Εχω δικαιωμα για ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ στην WIND εντος 14 ημερολογιακων ημερων απο την υπογραφη του συμβολαιου αν δεν κανω λαθος.

Υ.Γ.

Το ΚΑΦΑΟ είναι σχετικά διπλά περίπου 200-300μ από την πολυκατοικία.

Επεξ/σία από kavroulis
Δημοσ.

Σήμερα πέρασα από κατάστημα COSMOTE δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί, βέβαια μ έλεγαν κάτι παπάτζες ότι η wind δεν παίζει να βρει γραμμή αν όντως δεν έχει τραβηχτεί γραμμή από καφαο, μόνο η COSMOTE και αν… και γενικά μ έδωσαν να καταλάβω ότι δεν έχουν ιδέα …

Ειμαι ιδιαίτερα μπερδεμένος με αυτό το θέμα… 

κανεις με ανάλογες εμπειρίες;!

Δημοσ.

Αν δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη η εισαγωγή / Α.Δ. από τον εργολάβο του ΟΤΕ, δύσκολα να πάρεις γρήγορα γραμμή. Ίσως αν έκανες αίτηση στον ΟΤΕ να το έτρεχε λίγο αλλά κανείς δεν στο εγγυάται αυτό. Για να μην την έχουν φτιάξει ακόμα εδώ και 8 μήνες, πολλά μπορεί να παίζουν. Ξεχάστηκε, μπήκε στον "κουβά" καλωδιακών του εργολάβου και θα φτιαχτεί όταν έρθει η σειρά τους, δεν παίρνουν άδεια από τον Δήμο για σκαψίματα ή παίζει και το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν και ελεύθερα ζευγάρια ώστε να "τσιμπήσουν" για την μούφα που πρέπει να γίνει. Η Wind δεν μπορεί να σε χρεώσει για μη ενεργή υπηρεσία...

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι σε δρομο που έχει περαστεί οπτικη ινα ποιο γρήγορα πιστεύω  ότι θα έχεις γραμμή από ότι να περιμένεις να μπει χαλκός θα πρέπει να υπάρχουν  ελεύθερες γραμμές στο καφαο αδεια από τον Δήμο για σκάψιμο  κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει οπτική ίνα στο δρόμο, τουλάχιστον από ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του πωλητή στην Cosmote αλλά επίσης και σε αυτό το site δεν βρισκω την διεύθυνσης μου. https://submit.sfbb.gr/

Έκανα παράλληλα και μια αίτηση νέας γραμμής στην Cosmote για 100αρα και θα σκεφτώ τις επόμενες μέρες αν πρέπει να ακυρώσω την Wind ή Cosmote. (Ωστόσο, η Wind μου είπε ότι παρέχει δωρεάν Wifi 4g hotspot με απεριόριστα data μεχρι να λυθει το θεμα ενώ η Cosmote μου είπε ότι δεν έχει τέτοια δωρεάν παροχή).

Θα επικοινωνήσω με τον Ηλεκτρολόγο μας για να δω αν έχει και μπορεί να μου δώσει πληροφορίες για αυτή την καθυστέρηση ή κάποιο αριθμό πρωτοκόλλου από την αίτηση τοποθέτησης καλωδίου εισαγωγής ΟΤΕ.

Εν έτη 2021 να πρέπει να σκάβει κάθε λίγο και λιγάκι ο ΟΤΕ για να περνάει γραμμές ενώ θα μπορούσαν να έχουν βρει κάποιο άλλο τρόπο νομίζω, με ξεπερνάει….

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kavroulis είπε

Καλημέρα,

Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει οπτική ίνα στο δρόμο, τουλάχιστον από ότι κατάλαβα από τα λεγόμενα του πωλητή στην Cosmote αλλά επίσης και σε αυτό το site δεν βρισκω την διεύθυνσης μου. https://submit.sfbb.gr/

Έκανα παράλληλα και μια αίτηση νέας γραμμής στην Cosmote για 100αρα και θα σκεφτώ τις επόμενες μέρες αν πρέπει να ακυρώσω την Wind ή Cosmote. (Ωστόσο, η Wind μου είπε ότι παρέχει δωρεάν Wifi 4g hotspot με απεριόριστα data μεχρι να λυθει το θεμα ενώ η Cosmote μου είπε ότι δεν έχει τέτοια δωρεάν παροχή).

Θα επικοινωνήσω με τον Ηλεκτρολόγο μας για να δω αν έχει και μπορεί να μου δώσει πληροφορίες για αυτή την καθυστέρηση ή κάποιο αριθμό πρωτοκόλλου από την αίτηση τοποθέτησης καλωδίου εισαγωγής ΟΤΕ.

Εν έτη 2021 να πρέπει να σκάβει κάθε λίγο και λιγάκι ο ΟΤΕ για να περνάει γραμμές ενώ θα μπορούσαν να έχουν βρει κάποιο άλλο τρόπο νομίζω, με ξεπερνάει….

Τηλεπαθεια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...