Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mphxths είπε

Ο κερνελ ειχε τελειοποιηθει απο την εκδοση 2.x . Απο κει και περα , επειδη υπηρχαν κατι αργοσχολοι devs , τους εδωσαν εντολη να βγαζουν νεες εκδοσεις με bugs και μετα να βγαζουν επομενες εκδοσεις που θα τα διορθωνουν. Για να δικαιολογουν τους μισθους τους και να εχει και ο Λινους καποιους να κραζει.

Link που να λεει για κατι τετοιο?

Για το αλλο με το νεοτερο hw θελω να σχολιασω, αλλα θα τσακωθουμε και θα βγουμε και offtopic. 

Επεξ/σία από jim_p
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mphxths είπε

Ναι το διαβασα. Καθε διανομη κανει τα δικα της configurations στο χτισιμο του πυρηνα , οπως και βαζουν και διαφορα patches ... Ε καπου σε ολα αυτα , στραβωσε η δουλεια. Απο την μια δηλ η παραμετροποιηση ειναι καλο , απο την αλλη προκυπτουν προβληματα που δεν θα προεκυπταν αν εμεναν τα πραγματα οσο πιο vanilla γινεται.
Μια χρυση τομη που εχει πετυχει το arch , κατα την ταπεινη μου γνωμη , για αυτο και μπορει και βγαζει τις νεες εκδοσεις γρηγορα και χωρις προβληματα.

ΥΓ : Το θεμα ειναι οτι τα cd/dvdroms εχουν πεθανει ... αλλα μην το σχολιασω και αυτο :) 

Καλά, περιμένετε λίγο εσείς οι Archάδες, τώρα που δοκίμασα λίγο ένα archbased, και θα φάτε το κράξιμο της αρκούδας. Δεν είμαι στο pc τώρα για να γράψω.😃

Επεξ/σία από RTW4ever
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, jim_p είπε

Link που να λεει για κατι τετοιο?

Θελω να πιανεις το ειρωνικο μου υφος γρηγοροτερα :)

31 λεπτά πριν, jim_p είπε

Για το αλλο με το νεοτερο hw θελω να σχολιασω, αλλα θα τσακωθουμε και θα βγουμε και offtopic. 

Τι να σχολιασεις και τι να τσακωθουμε ? Δεν ειπα κατι πρωτοποριακο ή κατι που δεν ισχυει. Hardware βγαινει καθε μερα. Aν δεν συμβαδιζει ο κερνελ με αυτο , χαθηκε το παιχνιδι. Οχι πως κερδηθηκε ποτε , αλλα λεμε τωρα.
Αν εσυ πιστευεις οτι δεν εχει νοημα να βγαινουν νεες εκδοσεις κερνελ , στειλε ενα εμαιλ εκει στο kernel mailing list , να μην κουραζονται αδικα :) 

16 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

περιμένετε λίγο εσείς οι Archάδες, τώρα που δοκίμασα λίγο ένα archbased

Arch-based δεν ειναι Arch , μην λεμε τα ιδια :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, tritonas00 είπε

βγαλτου το ρευμα, ή το ata/sata ή και τα 2

ΥΣ: τι 5.4.0 ρε, στον 5.13.13 ειμαστε

Δυστυχώς το Mint βασίζεται στην 20.04 του Ubuntu. Ακόμη και να κατεβάσεις τον 5.14.2, που είναι η τελευταία έκδοση, δε μπορείς να βάλεις τα headers, γιατί έχουν dependency στο libc6 2.33 (ενώ το Ubuntu 20.04 έχει την 2.31). Οπότε μέχρι να αλλάξουν τη βάση τους, η 5.11 είναι η τελευταία έκδοση που δουλεύει.

Επεξ/σία από BadBoy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, tritonas00 είπε

βγαλτου το ρευμα, ή το ata/sata ή και τα 2

ΥΣ: τι 5.4.0 ρε, στον 5.13.13 ειμαστε

Ποιον 5.13.13, πίσω είσαι, εδώ είμαστε 5.14.2! :) :)

Screenshot_2021-09-10_11-20-34.png.84c1a6ffe57499c4e80641cbd2e2dfac.png

Επεξ/σία από RTW4ever
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Πραγματικα πιστευες οτι οποιοδηποτε arch-based ειναι πιο ενημερωμενο απο το PURE arch ? :) Eχει περασει προφανως και ο 5.14.x στο arch.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mphxths είπε

Πραγματικα πιστευες οτι οποιοδηποτε arch-based ειναι πιο ενημερωμενο απο το PURE arch ? :) Eχει περασει προφανως και ο 5.14.x στο arch.

Δεν κατανοώ πως το συμπέρανες αυτό. Το σχόλιο του Τρίτωνα σχολίασα με τη σειρά μου χιουμοριστικά! :)

Επίσης από όσο διάβασα το Endeavour προσπαθεί να είναι όσο πιο κοντά στο Arch γίνεται, περνάει κατευθείαν τα πακέτα του Arch, ενώ π.χ. το Manjaro μένει πάντα πιο πίσω.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mphxths είπε

ΥΓ : Το θεμα ειναι οτι τα cd/dvdroms εχουν πεθανει ... αλλα μην το σχολιασω και αυτο :) 

% dmesg|grep BD-R
[    3.227549] ata6.00: ATAPI: PIONEER BD-RW   BDR-209D, 1.51, max UDMA/100
[    3.292715] scsi 5:0:0:0: CD-ROM            PIONEER  BD-RW   BDR-209D 1.51 PQ: 0 ANSI: 5

Υπάρχουμε και εμείς που έχουμε ακόμη dvdrw / bdrw γιατί εμπιστευόμαστε τα οπτικά μέσα περισσότερο από τα μαγνητικά για long-term backup (εκτός από tapes αλλά αφενός βαριέμαι να έχω τον scsi ελεγκτή μόνο για ένα backup σε tape, αφετέρου δεν το αναφέρω για να μην φανεί πόσο δεινόσαυρος είμαι :) ).

Επίσης υπάρχουν πολλές "τριτο-κοσμικές" χώρες στις οποίες το dvd είναι πολύ πιο φθηνό / GB από usb σκληρούς και χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως το dvd και οι δισκέτες ακόμη μη σου πω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, RTW4ever είπε

το Endeavour προσπαθεί να είναι όσο πιο κοντά στο Arch γίνεται

Ειναι φιλοτιμη συνεχεια του Antergos. Το παω .

2 ώρες πριν, imitheos είπε

Υπάρχουμε και εμείς που έχουμε ακόμη dvdrw / bdrw γιατί εμπιστευόμαστε τα οπτικά μέσα περισσότερο από τα μαγνητικά για long-term backup (εκτός από tapes αλλά αφενός βαριέμαι να έχω τον scsi ελεγκτή μόνο για ένα backup σε tape, αφετέρου δεν το αναφέρω για να μην φανεί πόσο δεινόσαυρος είμαι :) ).

Εχω μια ταινιοθηκη με δεκαδες ταινιες που εχει τρελες αντιρρησεις :) Υπηρχε περιοδος που εκαιγα ταινιες σε cd/dvd , τα εβαζα σε πλαστικες θηκες και τυπωνα εξωφυλλα. Μιλαμε για επαγγελματικη δουλεια , δεν εβρισκες διαφορα απο τις αντιστοιχες ταινιες των βιντεοκλαμπς. 
Μετα απο χρονια πηγα να παιξω καποιες απο αυτες , και δεν επαιξε καμμια. Καμμια ομως. Αν δεν γινει η εγγραφη απο επαγγελματικα μηχανηματα , που εχουν εταιριες που εγγραφουν cd/dvd για περιοδικα και δεν ξερωγω που αλλου , δυστυχως τα εγγραμενα cd/dvd απο εμας , με τα φτωχα μηχανηματα εγγραφης μας εχουν ημερομηνια ληξης...

Ακομα τις εχω τις ταινιες αυτες σε ενα επιπλο . Καποια στιγμη πρεπει να παρουν ποδι.. αχρηστες ειναι πλεον.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, RTW4ever είπε

kk.png.cb109f96274fb7c77b400aea560a9172.png

Πονεις?:P

Edit

Ωχ

==> Unable to remove module vboxhost/6.1.26_OSE for kernel 5.13.13-arch1-1: Not found in dkms status output.

mpourdelo-bourdelo.gif

Edit 2

Οκ δουλευει το vbox

Επεξ/σία από tritonas00
Δημοσ.

To PC ήδη το είχα βγάλει και το είχα βάλει πάλι στην πρίζα αλλά πολύ λογικό να συνεχίσει να ανοίγει και να κλείνει το συρτάρι της μονάδας DVD από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα στην έκδοση. 

Αν είχαν σταματήσει τα DVD στην αγορά θα είχα ξηλώσει και την αντίστοιχη συσκευή από το PC.

Δημοσ.
Στις 9/9/2021 στις 10:47 ΜΜ, a33k είπε

Τι ακριβως χρειαζεται η τελευταια εκδοση πυρηνα;

δεν αρκει ο longterm που καλυπτει το δικο σου hardware?

Μαλακιες του arch ως συνηθως σε δουλεια να βρισκομαστε, χεστηκε η φοραδα στο αλωνι αν τρεχεις το 5.4 ή τον 5.+απειρο. Οταν περασουν patch για το bug θα περασει  και σε ολους τους lt. Καθονται και περνανε πυρηνα σε καθε commit οτι ναναι.

οχι αλλο καρβουνοοοο

5.10.62-1-lts ειναι ο πυρηνας ο lts ... που τον εχω στο artix 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα έκανα update την version 5.4.0-86-generic αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται.
Θέλω να πιστεύω αυτοί οι τύποι θα το διορθώσουν σύντομα!!!

Δημοσ.

Στο λινκ που αναφερει ο imvrios εχει patch, γιατι δεν το εφαρμοζεις; Τουλαχιστον dry run να δεις τι παιζει

Δημοσ.

άλλαξα στο '60-cdrom_id.rules' που βρίσκεται στο '/lib/udev/rules.d' το [B]ENV{DISK_EJECT_REQUEST}=="?*", RUN+="cdrom_id --eject-media $devnode", GOTO="cdrom_end"[/B] σε [B]#ENV{DISK_EJECT_REQUEST}=="?*", RUN+="cdrom_id --eject-media $devnode", GOTO="cdrom_end"[/B] έκανα επανεκκίνηση αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...