Προς το περιεχόμενο

Παίρνει αναβάθμιση στην ραμ;

Nik1239

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα μήπως ξέρει κάποιος αν αυτό το λάπτοπ παίρνει αναβάθμιση στην ραμ; 

https://www.you.gr/ypologistes-perifereiaka/laptops/ola-ta-laptops/laptop-hp-14-(ryzen-7-5700u-8gb-512ssd-windows-10)

Έχω σκοπό να το αγοράσω με ψηφιακή μέριμνα και φαίνεται πολύ καλή επιλογή αλλά δεν ξέρω αν αλλάζει η ραμ γιατί τα 8gb δεν θα φτάσουν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://partsurfer.hp.com/ShowPhoto.aspx?partnumber=M43258-601

η μητρική δείχνει 2 slots, οπότε ΛΟΓΙΚΑ δέχεται αναβάθμιση τουλάχιστον ακόμα 8GB

L46598-005 -  SKO_MEM 8GB 3200MHz 1.2v DDR4 SHARED

είναι η "μανίσια" ραμ, kingston κ crucial θα βρεις άνετα συμβατές 100%

Μπορει ομως να ειναι και 1x8gb και να'ναι και solded , δεν το ξερεις σιγουρα.

https://ssl.www8.hp.com/gr/el/products/laptops/product-detail.html?oid=2100633892#!tab=specs

αφού έχει sodimm slots η mbd, άρα μπαίνει κ άλλη.... κ αφού έχει 2, δε θα χει 8αρα κολλημένη

κ για να λέει το 1χ8 , θα θάλει ακριβώς αυτό να δηλώσει, πως καταλαμβάνει το ένα σλοτ κ τυχούσα αναβάθμιση θα ναι φθηνότερη 

Τελικά δεν το ρίσκαρα και παραγγειλα αυτό εδώ που το βρήκα και σε καλή τιμή πιστεύω 

https://www.e-lenovo.gr/lenovo-ideapad-5-14-aluminum-fullhd-ryzen5-5500-power-16gb-ssd512-w10-grey.html

Καμιά ιδέα για κάποια βάση με φαν φθηνή για 14" ; Και ένα ανταπτορα από type c σε ethernet και αν γίνεται και κάνα δυο usb ακόμη , μέχρι 20€ και τα δύο αν υπάρχει κάτι αλλιώς μπορώ να ανέβω λιγάκι.

καλορίζικο...αν κ αφού είχαμε εικόνα της μητρικής δεν ήταν ρίσκο

το λενοβο το έχω πιάσει στα χέρια μου κ είναι πολύ ωραίο

καλοδούλευτο !

Στις 12/9/2021 στις 11:48 ΜΜ, Kthulhou είπε

καλορίζικο...αν κ αφού είχαμε εικόνα της μητρικής δεν ήταν ρίσκο

το λενοβο το έχω πιάσει στα χέρια μου κ είναι πολύ ωραίο

καλοδούλευτο !

Λοιπόν ήρθε το λαπτοπακι , πολύ κομψό , μικρό , φωτεινή οθόνη γενικά πολύ καλό και από άποψη επιδόσεων και υλικών κατασκευής 

Το μόνο που θα ήθελα λίγο καλύτερο είναι τα ηχεία , τους λείπουν λίγο μπάσο αν και ίσως φτιάξει με ένα EQ λίγο. 

Με την μπαταρία τι κάνεις , πως την φορτίζεις , κάθε πότε , μέχρι πόσο , πότε το φορτίζεις πχ 5,10,20%; Γιατί δεν ξέρω πολλά από μπαταρίες λάπτοπ και δεν ξέρω πως να την κάνω να κρατάει περισσότερο και να αντέξει στο χρόνο

13 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Με την μπαταρία τι κάνεις , πως την φορτίζεις , κάθε πότε , μέχρι πόσο , πότε το φορτίζεις πχ 5,10,20%; Γιατί δεν ξέρω πολλά από μπαταρίες λάπτοπ και δεν ξέρω πως να την κάνω να κρατάει περισσότερο και να αντέξει στο χρόνο

κάνε bios update κ δες τι παίζει, ξέρω πως η Dell k HP έχουν βάλει μέσα στο BIOS ρυθμίσεις για την καλύτερη ζωή της μπαταρίας, επειδή τα 2 τελευταία χρόνια με εγκλισμό λόγω covid19 κλπ παγκοσμίως που οι μπαταρίες ήταν όλη μέρα μπριζομένες, υπήρχαν πολλές που φούσκωσαν. (κ αλλάχτηκαν εντός εγγύησης)

κατά τ άλλα, φορτίζεις ως 80-90-100 % κ μετά βγάζεις το ρεύμα, μέχρι να πέσει στο 10% πχ

μην την τσιτώνεις συνέχεια

46 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

κάνε bios update κ δες τι παίζει, ξέρω πως η Dell k HP έχουν βάλει μέσα στο BIOS ρυθμίσεις για την καλύτερη ζωή της μπαταρίας, επειδή τα 2 τελευταία χρόνια με εγκλισμό λόγω covid19 κλπ παγκοσμίως που οι μπαταρίες ήταν όλη μέρα μπριζομένες, υπήρχαν πολλές που φούσκωσαν. (κ αλλάχτηκαν εντός εγγύησης)

κατά τ άλλα, φορτίζεις ως 80-90-100 % κ μετά βγάζεις το ρεύμα, μέχρι να πέσει στο 10% πχ

μην την τσιτώνεις συνέχεια

Αυτό είναι bios update που μου έβγαλε ; Γιατί μπερδεύτηκα νομίζω πως γίνεται μέσω bios αλλά ήρθε μόνη της ειδοποίηση αυτή 

Στο bios με μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν είδα κάποια τέτοια ρύθμιση θα ξανακοίταξω σε λίγο και θα σου πω. 

H lenovo έχει ενσωματωμένο το πρόγραμμα lenovo vantage από εκεί κάνεις αρκετές ρυθμίσεις για διάφορα θέματα. Βάλτο στην αναζήτηση των windows και θα στο βγάλει μετά πήγαινει device -> device settings -> power , έχει αυτό 

Conservation Mode

This function is useful to extend the lifespan of your battery when plugged.
When this mode is enabled, the battery will only be charged to 55-60% of capacity and the battery lifespan can be maximized. However, this will shorten the time you use your computer after it is disconnected from the AC power source.

Να έχεις κλειστό το rapid charge , μπορείς να ρυθμίσεις τους ανεμιστήρες και επίσης Always on USB να είναι κλειστό, εκτός άμα το θέλεις για powerbank όταν είναι κλειστό το laptop. Μετά ρυθμίζεις τα 4 modes που έχει για τη μπαταρια , πατάς πάνω στη μπαταρία κάτω δεξία εκεί στο ρολόι και στα δείχνει . Έχεις και το Control Panel\Hardware and Sound\Power Options όπου μπορείς να κάνεις και εκεί ρυθμίσεις.

Από αυτό το πρόγραμμα κάνεις και bios update.

Και ένα τελευταίο το site της lenovo λεει οτι έχει τα windows σε S-mode ( κάνει εγκατάσταση μόνο απο το microsoft store) σε περίπτωση που θες να το βγάλεις https://support.microsoft.com/en-us/windows/switching-out-of-s-mode-in-windows-10-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307 .

Από Ελλάδα ένα type c to ethernet με usb ports το βρίσκεις απο 15 και πάνω, επίσης μπορείς να βάλεις και usb3 to ethernet κάπου στο 10ρικο χώρις τα επιπλέον usb. Πάντα να κοιτάς την gigabit edition ή 1000mbps για να κρατήσει και για το μέλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Baggos91 είπε

H lenovo έχει ενσωματωμένο το πρόγραμμα lenovo vantage από εκεί κάνεις αρκετές ρυθμίσεις για διάφορα θέματα. Βάλτο στην αναζήτηση των windows και θα στο βγάλει μετά πήγαινει device -> device settings -> power , έχει αυτό 

Conservation Mode

This function is useful to extend the lifespan of your battery when plugged.
When this mode is enabled, the battery will only be charged to 55-60% of capacity and the battery lifespan can be maximized. However, this will shorten the time you use your computer after it is disconnected from the AC power source.

Να έχεις κλειστό το rapid charge , μπορείς να ρυθμίσεις τους ανεμιστήρες και επίσης Always on USB να είναι κλειστό, εκτός άμα το θέλεις για powerbank όταν είναι κλειστό το laptop. Μετά ρυθμίζεις τα 4 modes που έχει για τη μπαταρια , πατάς πάνω στη μπαταρία κάτω δεξία εκεί στο ρολόι και στα δείχνει . Έχεις και το Control Panel\Hardware and Sound\Power Options όπου μπορείς να κάνεις και εκεί ρυθμίσεις.

Από αυτό το πρόγραμμα κάνεις και bios update.

Και ένα τελευταίο το site της lenovo λεει οτι έχει τα windows σε S-mode ( κάνει εγκατάσταση μόνο απο το microsoft store) σε περίπτωση που θες να το βγάλεις https://support.microsoft.com/en-us/windows/switching-out-of-s-mode-in-windows-10-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307 .

Από Ελλάδα ένα type c to ethernet με usb ports το βρίσκεις απο 15 και πάνω, επίσης μπορείς να βάλεις και usb3 to ethernet κάπου στο 10ρικο χώρις τα επιπλέον usb. Πάντα να κοιτάς την gigabit edition ή 1000mbps για να κρατήσει και για το μέλλον.

Ωραία ευχαριστώ πολύ , το lenovo vantage το είδα αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία θα το κοιτάξω αύριο , φαίνεται να λύνει χέρια με τόσες ρυθμίσεις που έχει. 

Bios update έκανε μόνο του χωρίς μέσω τον windows μετά από restart ευτυχώς πήγαν όλα καλά 

Το s mode των windows το έβγαλα νωρίς νωρίς μιας και ήθελα να βάλω εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store και το γνώριζα προ πολλού.

Ένα ανταπτορα θα πάρω που να έχει μια δυο usb 3 και μια ethernet. 

Επίσης ψάχνω και για βάση με ανεμιστήρα ώστε να βοηθάει στην ψύξη αλλά για 14αρι δεν βρίσκω τίποτα που να είναι σχεδόν ακριβώς με το λάπτοπ , ας προεξέχει 5-10 εκατοστά δεν με νοιάζει αλλά ένα δύο που έχω βρει από eshop έχουν κοντά 20 εκατοστα διάφορα , αλλιώς μπορώ να πάρω ένα τέτοιο και να τοποθετώ στον υπόλοιπο χώρο τον ανταπτορα.

Επίσης κάνει να το χρησιμοποιώ πχ για παιχνίδι την ώρα που το έχω στον φορτιστή; Κάνει κακό στην μπαταρία ή είναι οκ; Ο φορτιστής είναι με βισμα type c

Επεξ/σία από Nik1239

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...