fragma Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είμαι στην διαδικασία αντικατάστασης του πετρελαίου με ΦΑ ως καύσιμο θέρμανσης του σπιτιού. Η εταιρία στην οποία απευθύνθηκα (Φυσικό Αέριο Αττικής) μου είπε οτι έχει ένα κόστος περίπου 500 ευρώ η σύνδεση, το οποίο επιδοτούν αν κάνω την συνδεση μεσα σε 9 μήνες απο την αίτηση (Δεν το πολυκατάλαβα. Ισχύει και για τις άλλες εταιρίες;). Επίσης βρήκα εναν εγκαταστάτη, ο οποίος μου μιλησε για μελέτη σαν να επρόκειτο να τετραγωνίσει τον κύκλο και φοβάμαι οτι θα μου τον πιασει κανονικά, γιαυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε *στο περίπου* τι καυστήρας χρειάζεται για μονοκατοικία 200τμ και πόσο κοστίζει η εγκατάσταση. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από fragma
NikosKallithea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Συνήθως δεν στις χρεώνουν στις νεες κατασκευές. Και σε μενα ετσι εγινε παντα τρέχουν κάποια προγράμματα επιδοτουμενα.
hp8 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, fragma είπε Επίσης βρήκα εναν εγκαταστάτη, ο οποίος μου μιλησε για μελέτη σαν να επρόκειτο να τετραγωνίσει τον κύκλο αν σου έλεγε Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο ή τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, τρεις και το λαδόξιδο θα ήταν οκ
ekrepali Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Για τα μεγάλα έξοδα κοίτα πρώτα μήπως τρέχει κάνα ΕΣΠΑ ή Εξοικονομώ. Ο εγκαταστάτης εννοεείται ότι πρέπει να ξέρει τι κάνει, αλλά άμα σου μοιάζει για παπατζής πάρε προσφορές κι από άλλους. Αν σου βάλει μεγαλύτερα σώματα απ'ότι πρέπει, το χειμώνα θα πετάς το πάπλωμα και θα κοιμάσαι με κοντομάνικο. Αν βάλει μικρότερα σώματα ή μικρό λέβητα, δε θα επαρκούν οι θερμίδες. Επίσης κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό... εμένα πχ ο τοίχος πίσω απ'τη κρεβατοκάμαρα είναι απροστάτευτος και δε χτυπάει καθόλου ήλιος. Οπότε έβαλα μεγαλύτερο σώμα απ'ότι έπρεπε βάσει τετραγωνικών. Λέβητα κατά τη γνώμη μου θες 35άρι. Βασικό να βάλεις μαγνητικό φίλτρο και χημικό μέσα στην εγκατάσταση για να μη σαπίζουν τα καλοριφέρ από μέσα. Κόστος εγκατάστασης, σωληνώσεις κλπ ούτε που θυμάμαι. Πάνε 15 χρόνια, τότε υπήρχε χρήμα και δε δίναμε σημασία 2
Gataros Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Από τον εγκαταστάτη θα πρέπει να ζητήσεις αναλυτική προσφορά, πόσο κοστίζει ο λέβητας, πόσο η κατασκευή των σωληνώσεων + ποια είναι τα έξοδα που πρέπει να πληρωθούν προς το Φυσικό Αέριο, μελέτη θέρμανσης κλπ. Μαζί θα σου προσθέσει και το κόστος εργασίας του και θα σου βγει το τελικό ποσό. Για σπίτι 200τμ, κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει τιμές αέρα-πατέρα. Για σπίτι 95τμ, κόστος εγκατάστασης φυσικού αερίου (όλα μέσα) σύνολο 2200€, με επιδοτούμενο ποσό 750€.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα