Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι για το συγκεκριμένο μοντέλο στις 55'' γιατί φαίνεται να έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και απόδοση με βάση την τιμή της.

Στα χρήματα αυτά σε Samsung δεν θα έχω QLED, local dimming καθώς επίσης θα έχω και χαμηλότερο contrast,φωτεινότητα κ.α.

Επειδή όμως η τιμή δεν είναι αμελητέα (και είναι στο επίπεδο των γνωστών ανταγωνιστών) θα ήθελα την γνώμη αν γίνεται όσων γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Με προβληματίζουν όσα έχω διαβάσει (για άλλα μοντέλα της εταιρίας) ότι σε 4Κ σκηνές έχει κολλήματα και ότι γενικά ο επεξεργαστής δεν σηκώνει πολλά, καθώς και η απόδοση του OS VIDAA.. 

H εναλλακτική που είχα υπόψην είναι η Samsung AU8079

Επεξ/σία από hoakin1981
Δημοσ.

Καλημερα..

Βασει των specs και των reviews η διαφορα ειναι χαωδης υπερ της Hisense. 

Εχω ομως μια απορια.Γιατι δευτερη επιλογη ειναι η 8079;

Αρχικα,που την βρηκες γιατι στα μερη μας κυκλοφορει η 8072 και δευτερον,τιμολογιακα αντιστοιχες ειναι η 9072,λιγο φτηνοτερη της Hisense και η Q60A,λιγο ακριβοτερη. 

Σε πληθος χαρακτηριστικων,οπως και να εχει,η Hisense ειναι καλυτερη και των τριων Samsung αλλα οντως,περαν των χαρακτηριστικων υπαρχουν καποια θεματακια.

Γενικα το VIDAA ειναι ενα σκαλι υποδεεστερο,πιο φτωχο στο ματι ισως, και οι default εφαρμογες,media player κλπ καπου λιγο το χανουν ορισμενες φορες.

Επισης,το quality control της εταιρειας δεν ειναι το καλυτερο.Αυτο ομως κυριως το διαβαζεις σε σχολια στο εξωτερικο οπου η εταιρεια εχει μεγαλυτερο μεριδιο  συνολικα και περισσοτερες αριθμητικα περιπτωσεις αστοχιας.

Εδω ειναι ενα συγκριτικο ολων, με οσο γινεται πιο κοντινα μοντελα

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/df931c6daa

Φιλικα Βασιλης.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bill36 είπε

Καλημερα..

Βασει των specs και των reviews η διαφορα ειναι χαωδης υπερ της Hisense. 

Εχω ομως μια απορια.Γιατι δευτερη επιλογη ειναι η 8079;

Αρχικα,που την βρηκες γιατι στα μερη μας κυκλοφορει η 8072 και δευτερον,τιμολογιακα αντιστοιχες ειναι η 9072,λιγο φτηνοτερη της Hisense και η Q60A,λιγο ακριβοτερη. 

Σε πληθος χαρακτηριστικων,οπως και να εχει,η Hisense ειναι καλυτερη και των τριων Samsung αλλα οντως,περαν των χαρακτηριστικων υπαρχουν καποια θεματακια.

Γενικα το VIDAA ειναι ενα σκαλι υποδεεστερο,πιο φτωχο στο ματι ισως, και οι default εφαρμογες,media player κλπ καπου λιγο το χανουν ορισμενες φορες.

Επισης,το quality control της εταιρειας δεν ειναι το καλυτερο.Αυτο ομως κυριως το διαβαζεις σε σχολια στο εξωτερικο οπου η εταιρεια εχει μεγαλυτερο μεριδιο  συνολικα και περισσοτερες αριθμητικα περιπτωσεις αστοχιας.

Εδω ειναι ενα συγκριτικο ολων, με οσο γινεται πιο κοντινα μοντελα

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/df931c6daa

Φιλικα Βασιλης.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Βρίσκομαι Γερμανία οπότε όντως εδώ τα διαθέσιμα μοντέλα είναι διαφορετικά. Για να είμαι ειλικρινής αυτή την στιγμή δεν θα αγόραζα τίποτα μιας που δεν τρέχει κάποια ουσιαστικά καλή προσφορά αλλά το θέμα είναι πως είμαι χωρίς τηλεόραση σπίτι (εκτός απο μια δεύτερη μικρή) και δεν παλεύεται με τα πιτσιρίκια η φάση...

Αν η Samsung δεν ήταν τόσο "λίγη" ή αν η Hisense ήταν ουσιαστικά φτηνότερη δεν θα είχα πρόβλημα να προχωρήσω με μια από τις 2.

Η άλλη εναλλακτική είναι να την βγάλω "φτηνά" στα περίπου 400 Eur με μια ακόμα χαμηλότερης κατηγορίας Hisense (AE7000F) αλλά αν και έχει πάρει σχεδόν 15k καλές κριτικές φοβάμαι πως σαν υποδεέστερο μοντέλο τα ενδεχόμενα θέματα θα είναι ακόμα πιο πιθανά. Σε φτηνότερη Samsung η διαφορά των 100 Ευρώ δεν νομίζω να αξίζει αν είναι να χάσω δυνατότητες όπως μια τρίτη HDMI θύρα π.χ. 

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει πολύ το λειτουργικό και αφού βρίσκεσαι στη Γερμανία, εγώ θα κοίταζα κι αυτή.. https://www.otto.de/p/tcl-55c815x1-qled-fernseher-139-cm-55-zoll-4k-ultra-hd-smart-tv-integrierter-onkyo-soundbar-android-tv-sprachfernbedienung-1123158278/#variationId=1123158279

Καλές κριτικές, 120hz, Qled αλλά edge Led. Νομίζω όμως ότι θα σε καλύψει. Θεωρητικά η Hisense έχει καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά και η TCL για καθημερινή χρήση γενικής φύσης(όχι αποκλειστικά για HDR streaming δλδ) νομίζω ότι θα είναι μια χαρά. Και απολαμβάνεις και το Android λογισμικό. 

review εδώ από ένα από τα πιο αξιόπιστα site.. https://www.avforums.com/reviews/tcl-c815-65c815k-qled-tv-review.17987

Δημοσ.

Και οι δυο ειναι θεωρητικα πολυ καλες τηλεορασεις,με πολυ καλα specs και reviews.

Πρακτικα ομως,στην ευρωπαϊκη αγορα δεν εχουν αξιολογο μεριδιο,ακομη τουλαχιστον, οποτε δεν ειναι και πολυ σαφες τι γινεται aftersales.Υποστηριξη service κλπ.

Ειδικα η Hisense για απροσδιοριστους εμπορικους λογους παραδιδει τις τηλεορασεις με το VIDAA,ενα fork ουσιαστικα του Android tv,και οχι με το ιδιο (ή Google tv οπως λεγεται πλεον), οπως στις υπολοιπες ανεπτυγμενες αγορες,που οπως και ν' εχει ειναι μειονεκτημα. 

Σε αμερικανικα φορουμ μπορεις να βρεις περισσοτερες αποψεις χρηστων και για τις δυο εταιρειες για να σχηματισεις πιο ξεκαθαρη αποψη.

Αν κατεβεις στο budget για να  "καλυφθεις" προσωρινα ισως η TCL,σε χαμηλοτερες σειρες απο την 815,να ειναι καλυτερη επιλογη.

Απο το ιδιο site που χρησιμοποιησε ο φιλος αυτη https://www.otto.de/p/tcl-55p716x1-led-fernseher-139-cm-55-zoll-4k-ultra-hd-smart-tv-1197585569/#variationId=1197585570 ειναι καλη επιλογη σε χαμηλοτερο budget και ειναι και φετινο μοντελο.

Αντιστοιχης τιμης μοντελο σε πιο "επωνυμες" μαρκες με αυτα τα specs,δυσκολα θα βρεις,ισως μονο σε Philips.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...