Προς το περιεχόμενο

Εργασία σαν Junior Software Developer χωρίς πτυχίο

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, alexr00 είπε

οποιαδήποτε γλώσσα δεν θα μου πάρει πολύ χρόνο να την μάθω (2-3 μερες με μια βδομάδα για entry level, κανα μήνα δύο για intermediate υπολογίζω στο περίπου

Ναι έτσι, σε 2 μήνες γίνεσαι mid και παίρνεις 1200 ευρώ καθαρά.

5 λεπτά πριν, alexr00 είπε

αν και ανεφερα spring boot πριν, εμπειρια δεν εχω αλλά πιστευω οτι στο ενα μήνα/δυο που θα ασχοληθώ να φτιαξω το github, θα εξοικειωθώ.

Δες το σχόλιο πιο πάνω.

6 λεπτά πριν, alexr00 είπε

Γενικά αυτα με τα οποία ασχολιόμουν ηταν αλληλεπιδρασεις με διαφορα apis και αυτοματισμοι, τα οποια ήταν συνθως ειτε console applications ειτε απλά desktop apps σε swing/javafx

10 χρόνια πίσω δηλαδή. Κάτι σε web-app? 

6 λεπτά πριν, alexr00 είπε

Ένα άλλο εναλακτικό σχέδιο που σκεφτηκα ειναι να κατσω κανα δυο μηνες να μαθω wordpress,

Καμία σχέση με όλα όσα γράφεις παραπάνω.

Γενικώς τα έχεις πολύ παροχυμένα στο κεφάλι σου. Αν μέσα σε 2 μήνες μπορούσες να μάθεις προγραματισμό, θα ειχαν μάθει όλοι.
Επίσης, είναι τελείως διαφορετικό το να κάνεις project μόνος σου και από το να δουλεύεις σε ήδη υπάρχον πρότζεκτ. 

Το πτυχίο δεν έχει σημασία. Αν τους κάνεις θα σε πάρουν. 
Σε καμία περίπτωση μην δεχθείς μισθό κάτω απο 800 - 900 ευρώ, αν όντως ισχύουν αυτά που λες πως γνωρίζεις. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, alexr00 είπε

Θα με πάρει κανείς ή απλά θα δουν 26 χρονών χωρίς πτυχίο και θα με αγνοήσουν;

Γνώμη μου, όσο καλός και να είσαι χωρίς πτυχίο πολλές πόρτες δεν θα ανοίξουν ποτέ.
Ποιά σχολή τελείωσες? Μπορείς να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική ένα χρόνο ώστε να έχεις τουλάχιστον ένα πτυχίο. 
Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το επίσημο java certification και να ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά με αυτό σαν όπλο.
Ακόμα και να βρεις πάντως δουλειά χωρίς πτυχίο πολλές πόρτες δεν θα ανοίξουν ποτέ.

3 λεπτά πριν, spooker είπε

Γνώμη μου, όσο καλός και να είσαι χωρίς πτυχίο πολλές πόρτες δεν θα ανοίξουν ποτέ.

Ισχύει αυτό, αλλά, γενικώς δουλειά, θα βρει εύκολα, αν όντως γνωρίζει αυτά που αναφέρει πιο πάνω.
Επίσης, μου φαίνεται και λίγο τρολοθέμα, από αυτά τα κλασικά που ανοίγονται 1 φορά τη βδομάδα. 1/10 από μένα. Δεν είναι καν Παρασκευή.

Ts, ανέβασε projects σου στο github και κάνε και linkedin και θα σε βρουν. Όλα τα άλλα είναι, να 'χαμε να λέγαμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχεις τίποτα να δείξεις. Ούτε καν πτυχίο. Τo cv σου δεν θα επιλεγεί καν για 1η συνέντευξη σε πολλές εταιρειες. Κανέναν γνωστό με καμια startup δεν έχεις, να σε παρει εκεί;

Ήμουν σε παρόμοια σχεδόν φάση πριν κάποια χρόνια με σχολή πληροφορικής που άφησα στη μέση και δεν έχω κανένα χαρτί, έγραψα σκιλλς και προτζεκτ που έχω φτιάξει στο cv και με πήραν σε 2 συνεντεύξεις, στη μια με δέχτηκαν με 700 αρχικό μισθό και είμαι ακόμα εκεί. Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός ή οι από πάνω ίσως να υπερβάλουν λίγο για την έλλειψη πτυχίου, εγώ προτείνω να κάτσεις να φτιάξεις 2-3 προτζεκτ να έχεις να δείξεις και να ξεκινήσεις αιτήσεις.

1 ώρα πριν, alexr00 είπε

Σε webapp εμπειρια εχω κυριως angular2, αν και στοχος μου θα ταν να βρω δουλεια σε backend, οπου ξερω αρκετα περισσοτερα. Αλλα και για react το να φτασω σε επιπεδο να μπορω να φτιαξω ενα δικο μου project, πραγματικα πιστευεις οτι θελει παραπανω χρονο απο καποιους μήνες; Δεν ειναι οτι θα αρχισω απο βασικα tutorial η κατι τετοιο, θα βαλω στοχο να φτιαξω κατι και θα γκουγκλαρω συνεχως. Πχ μια απλη σελιδα -> γκουγκλαρισμα για να δω πως κανω setup routes -> δευτερη απλη σελιδα -> σπαω τη σελιδα σε components, smart η presentation αναλογα -> κτλ κτλ αλλα γενικα με τη λογικη θελω κατι, το γκουγκλαρω, το κανω, επομενο.

Επειδή ήμουν react developer (και είμαι ακόμα αλλά πιο σποραδικά), θα πω ότι μπορείς και σε 1 μήνα να φτιάχνεις προτζεκτάκια, αλλά δε θα είναι καθόλου κοντά σε κάποιο real life scenario μιας εταιρείας που θα θέλει οργάνωση, σχεδίαση, συντήρηση και επεκτασιμότητα. Κάποια skills τα μαθαίνεις βλέποντας ένα course, και κάποια άλλα τα μαθαίνεις με τη τριβή και την εμπειρία. Το ίδιο ισχύει παντού, οπότε πρέπει να επενδύσεις πολύ χρόνο για να αποδώσει αυτό που λες σε λίγους μήνες. 

Σίγουρα θα πρέπει να έχεις πράγματα να δείξεις στο github, εγώ θα πρότεινα να μπορείς να κάνεις και contirbute σε κάποιο open source project, γενικά το εκτιμά ο κόσμος αυτό, και τέλος αν μπορείς να χωθείς σε κανένα hackathon (γίνονται αρκετά πλέον και διαδικτυακά) για να δεις μήπως μπορείς να χωθείς σε καμιά ομάδα, και να γνωρίσεις και κόσμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/9/2021 στις 12:56 ΜΜ, simplemaths είπε

Ήμουν σε παρόμοια σχεδόν φάση πριν κάποια χρόνια με σχολή πληροφορικής που άφησα στη μέση και δεν έχω κανένα χαρτί, έγραψα σκιλλς και προτζεκτ που έχω φτιάξει στο cv και με πήραν σε 2 συνεντεύξεις, στη μια με δέχτηκαν με 700 αρχικό μισθό και είμαι ακόμα εκεί. Δεν ξέρω αν ήμουν τυχερός ή οι από πάνω ίσως να υπερβάλουν λίγο για την έλλειψη πτυχίου, εγώ προτείνω να κάτσεις να φτιάξεις 2-3 προτζεκτ να έχεις να δείξεις και να ξεκινήσεις αιτήσεις.

τυχερός ? με 700 ευρώ θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό για δουλειά προγραμματιστή ? Καλύτερα να κάνετε μια έρευνα αγοράς για το πόσα πληρώνεται ένας προγραμματιστής και μην πέφτετε θύματα τον εταιρειών για πενταροδεκάρες.

Επεξ/σία από spooker

18 λεπτά πριν, spooker είπε

τυχερός ? με 700 ευρώ θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό για δουλειά προγραμματιστή ? Καλύτερα να κάνετε μια έρευνα αγοράς για το πόσα πληρώνεται ένας προγραμματιστής και μην πέφτετε θύματα τον εταιρειών για πενταροδεκάρες.

αν είναι junior dev τότε καλά είναι τα 700. Βέβαια εξαρτάται και από πόσο καιρό είναι εκεί.

Στις 10/9/2021 στις 11:47 ΠΜ, spooker είπε

είπα για 700 ευρώ σαν τέρμα αρχάριος χωρίς πτυχίο.... προφανώς πλέον ειναι πολύ πανω. Για πρώτη δουλεία στον κλάδο μια χαρά είναι για μένα

• Like 1

Να πω και εγώ το άσχετο; Από προγραμματισμό δεν ξέρω τίποτα, χημικός είμαι. Αυτό που διαβάζω διαρκώς είναι ότι δεν χρειάζεται πτυχίο και δεν λέει τίποτα στον εργοδότη, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να μην είναι προϋπόθεση το πτυχίο. Και χημεία μπορείς να διαβάσεις σε βιβλία και να πας καπου να δεις και να πιασεις για να δουλέψεις παγκο (να βαλεις πειραμα σημαινει αυτο) αλλα θελει οπωσδηποτε πτυχιο, αλλιως δεν γινεται. Ακούω επίσης για γλώσσσες προγραμματισμού.. εχω γραψει εντολή κάποτε σε Qbasic και έχω ακουστά την C++. Στη σχολή είχαμε μάθημα υπολογιστές δεν θυμάμαι τιποτα και επισης δεν καταλαβαινω τιποτα απο ολα αυτά, απλα μου φαινεται ενδιαφερον οτι εχω τοση μεγαλη αγνοια για πραγματα που εδω θεωρειται δεδομενα. Αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...