hp8 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, KennyPowers είπε Μισό! Αφού όταν κάνω το USB bootable μέσω rufus, το κάνει αυτόματα format οποτε ακυρωνει τι προηγούμενο software έτσι δεν ειναι; έτσι είναι το rufus φορμάρει ανάλογα με το mbr η efi Αν το bios σου είναι σαν της φωτο δεν μπουταρει απο usb με την καθ αυτή εννοια Spoiler Για το μοντέλο της μητρικής με το που μαυρίσει η οθονη και φανούν αυτά της φωτο παρακάτω πάτα pause Spoiler Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2021 από hp8
Hellfire45 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, KennyPowers είπε Ok ευχαριστώ φίλε. Πάντως αυτό το software μου δίνει μόνο επιλογή Fat32 https://ibb.co/y88kXfm οποτε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο Μισό! Αφού όταν κάνω το USB bootable μέσω rufus, το κάνει αυτόματα format οποτε ακυρωνει τι προηγούμενο software έτσι δεν ειναι; Έχει επιλογή για NTFC αυτόματη το FAT32 σε εμποδίζει 4,4γ ISO . Αλλιώς κάνε το NTFC από διαμόρφωση των Windows ....αλλά είμαι σίγουρος οτι έχει το RUFUS επιλογή 100% . Και ναι όταν το κάνεις απο RUFUS το κάνει όταν δει ISO μεγάλο όχι σε FAT32 αλλά σε NTFC ( έτσι είναι αρχικά ρυθμισμένο αν θυμάμε καλά ). Αυτό το Rufus που έχεις νομίζω είναι παλία έκδοση Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2021 από Hellfire45
KennyPowers Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, Hellfire45 είπε Έχει επιλογή για NTFC αυτόματη το FAT32 σε εμποδίζει 4,4γ ISO . Αλλιώς κάνε το NTFC από διαμόρφωση των Windows ....αλλά είμαι σίγουρος οτι έχει το RUFUS επιλογή 100% . Και ναι όταν το κάνεις απο RUFUS το κάνει όταν δει ISO μεγάλο όχι σε FAT32 αλλά σε NTFC ( έτσι είναι αρχικά ρυθμισμένο αν θυμάμε καλά ). Αυτό το Rufus που έχεις νομίζω είναι παλία έκδοση Ναι το rufus έχει ρύθμιση για fat32 ή ntfs, το αλλο software που κάνει το usb σε usb hdd έχει μόνο fat32
Hellfire45 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, KennyPowers είπε Ναι το rufus έχει ρύθμιση για fat32 ή ntfs, το αλλο software που κάνει το usb σε usb hdd έχει μόνο fat32 Θεωρώ κατά 95% ότι ίσως κάνεις κάτι λάθος στην δημιουργία το bootable USB υπάρχουν αρκετά Βίντεο στο you tube π.χ. πώς κάνεις bootable με Rufus . Στην τελίκη αν θές να δείς ότι είναι οκ όλα φτιάξε με το εργαλείο της microsoft bootable USB με έκδοση Windows αυτή που θέλεις επίσημη από την Microsoft ( άσχετα με την ενεργοποίηση ..εύκολο αυτό μετά να το κάνεις ) να δείς αν θα περάσει η αναγνώριση - εγκατάσταση από το θέμα με το bios σου. Και μετά έχει τρόοοοπους να τα ενεργοποιήσεις για να δείς 100% αν είναι και Legacy suport κ.τ.λ.π. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2021 από Hellfire45
Kthulhou Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 ok, αν τρέξεις κάτι άλλο boot από USB, το δέχεται? ΑΝ φτιάξεις hirensboot usb ή Linux usb, θα boot-άρει ο ΗΥ από το στικάκι?
petasis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 8/9/2021 στις 1:47 ΜΜ, micos000 είπε Το στικάκι πως το δημιούργησες; Αν το έκανες από το εργαλείο της ms τότε θα έγινε για uefi σύστημα και αν το pc είναι mbr δεν πρόκειται να σου μπουτάρει. Θα πρέπει να το κάνεις με το rubus και να αλλάξεις το partition sheme από gpt σε mbr. Δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνει uefi. Έφτιαξα ένα την προηγούμενη εβδομάδα, και το έκανε MBR. Ίσως επειδή και τα 2 μπορούν να το δουν, να είναι προτιμότερο να το φτιάξει MBR...
KennyPowers Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Hellfire45 είπε Θεωρώ κατά 95% ότι ίσως κάνεις κάτι λάθος στην δημιουργία το bootable USB υπάρχουν αρκετά Βίντεο στο you tube π.χ. πώς κάνεις bootable με Rufus . Στην τελίκη αν θές να δείς ότι είναι οκ όλα φτιάξε με το εργαλείο της microsoft bootable USB με έκδοση Windows αυτή που θέλεις επίσημη από την Microsoft ( άσχετα με την ενεργοποίηση ..εύκολο αυτό μετά να το κάνεις ) να δείς αν θα περάσει η αναγνώριση - εγκατάσταση από το θέμα με το bios σου. Και μετά έχει τρόοοοπους να τα ενεργοποιήσεις για να δείς 100% αν είναι και Legacy suport κ.τ.λ.π. Φίλε μου δε διαφωνώ ότι μπορώ να το κάνω λάθος, αλλά πως εξηγείται ότι με το ίδιο ακριβώς USB, bootarei κανονικά τα Windows σε άλλο λαπτοπ; Παρεμπιπτόντως σε κάποια φάση, κάποια ρύθμιση έκανα στα bios, και αναγνώρισε το usb σαν usb hdd, κάτω ακριβώς από τον σκληρό δίσκο, είπα εδώ είμαστε, αλλά όταν ξεκίνησε ξανά ο υπολογιστής, κόλλησε.. 7 λεπτά πριν, Kthulhou είπε ok, αν τρέξεις κάτι άλλο boot από USB, το δέχεται? ΑΝ φτιάξεις hirensboot usb ή Linux usb, θα boot-άρει ο ΗΥ από το στικάκι? Θα το δοκιμάσω και θα σου πω φίλε μου
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Spoiler Έχω διαμορφώσει το στικάκι μου με το Ventoy σε GPT με ενεργοποιημένο το Secure boot και περνώ Windows/ τρέχω Hirens Boot CD κανονικά σε 775 συστήματα. Έχω βάλει και φακέλους με drivers και λοιπά αρχεία που χρειάζομαι και όλα καλά! Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
petasis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Στο BIOS, στην 1η φωτογραφία, δεν δοκιμάζεις να βάλεις το "Reset Configuration Data" στο "Enabled"?
makis269 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 φίλε οταν κολλάει στο Verifying DMI pool data έχει θέμα κάποιο hardware διάβασε παρακάτω στο link. https://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm
KennyPowers Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, makis269 είπε φίλε οταν κολλάει στο Verifying DMI pool data έχει θέμα κάποιο hardware διάβασε παρακάτω στο link. https://www.computerhope.com/issues/ch000474.htm Φιλε καλησπερα, το γνωριζω ομως εδω το κανει οταν παω να ξεκινησω τα windows απο το usb, οποτε πιστευω οτι ειναι διαφορετικη η περιπτωση 1 ώρα πριν, petasis είπε Στο BIOS, στην 1η φωτογραφία, δεν δοκιμάζεις να βάλεις το "Reset Configuration Data" στο "Enabled"? To εκανα φιλε μου, τιποτα...
makis269 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 42 λεπτά πριν, KennyPowers είπε Φιλε καλησπερα, το γνωριζω ομως εδω το κανει οταν παω να ξεκινησω τα windows απο το usb, οποτε πιστευω οτι ειναι διαφορετικη η περιπτωση To εκανα φιλε μου, τιποτα... αφού το πιστέυεις πάω πάσο ...............
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Λοιπόν, να το (ξανα)ξεκαθαρίσουμε. Το σκάλωμα στο verify dmi pool data δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μπουτάρισμα καθώς προηγείται του ελέγχου για boot device και εμφανίζεται αμέσως μετά από την ανίχνευση των συσκευών. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και συνήθως σχετίζεται με κάποιο hardware conflict ή fault. 4 ώρες πριν, KennyPowers είπε ομως εδω το κανει οταν παω να ξεκινησω τα windows απο το usb, οποτε πιστευω οτι ειναι διαφορετικη η περιπτωση Δεν στο κάνει όταν πας να ξεκινήσεις από usb, απλά έτσι φαίνεται γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή για boot αυτήν τη στιγμή.Κάνε έναν κόπο και ξεκούμπωσε τον/τους δίσκους, το usb stick και ότι pci κάρτες έχεις εκτός από την vga. Επίσης άλλαξε τις μνήμες και βάλτες στις πορτοκαλί υποδοχές. Ξεκίνα το pc και δες αν σταματήσει πάλι στο dmi ή προχωρήσει και σου πει no boot device found. Αν προχωρήσει σύνδεσε μόνο τον ssd και ξεκίνα το πάλι. Αν ξαναπεράσει, σύνδεσε και το usb και ξαναδοκίμασε. Και επισημαίνω ξανά ότι θα ήθελα να ξέρω το μοντέλο της μητρικής. Είναι η πιο απαραίτητη πληροφορία και η μόνη που δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Σου ζήτησα να βγάλεις μια φώτο και κάτω από την vga. Αν έχεις pci κάρτες, ξεκούμπωσε τες. Αλλιώς δες τι σου είπε ο hp8 στην αρχή αυτής της σελίδας. 1 1
RTW4ever Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, KennyPowers είπε Φιλε καλησπερα, το γνωριζω ομως εδω το κανει οταν παω να ξεκινησω τα windows απο το usb, οποτε πιστευω οτι ειναι διαφορετικη η περιπτωση To εκανα φιλε μου, τιποτα... Πότε θα καταλάβεις ότι το πρόβλημα είναι στο hardware και όχι στο usb stick, όπως σου λένε σωστά παραπάνω; 1
KennyPowers Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, micos000 είπε Λοιπόν, να το (ξανα)ξεκαθαρίσουμε. Το σκάλωμα στο verify dmi pool data δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μπουτάρισμα καθώς προηγείται του ελέγχου για boot device και εμφανίζεται αμέσως μετά από την ανίχνευση των συσκευών. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και συνήθως σχετίζεται με κάποιο hardware conflict ή fault. Δεν στο κάνει όταν πας να ξεκινήσεις από usb, απλά έτσι φαίνεται γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή για boot αυτήν τη στιγμή.Κάνε έναν κόπο και ξεκούμπωσε τον/τους δίσκους, το usb stick και ότι pci κάρτες έχεις εκτός από την vga. Επίσης άλλαξε τις μνήμες και βάλτες στις πορτοκαλί υποδοχές. Ξεκίνα το pc και δες αν σταματήσει πάλι στο dmi ή προχωρήσει και σου πει no boot device found. Αν προχωρήσει σύνδεσε μόνο τον ssd και ξεκίνα το πάλι. Αν ξαναπεράσει, σύνδεσε και το usb και ξαναδοκίμασε. Και επισημαίνω ξανά ότι θα ήθελα να ξέρω το μοντέλο της μητρικής. Είναι η πιο απαραίτητη πληροφορία και η μόνη που δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Σου ζήτησα να βγάλεις μια φώτο και κάτω από την vga. Αν έχεις pci κάρτες, ξεκούμπωσε τες. Αλλιώς δες τι σου είπε ο hp8 στην αρχή αυτής της σελίδας. Καλημέρα, ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Μοντελο μητρικής MS 7502 ver 1.2 : https://ibb.co/w4Mc7B5 https://ibb.co/j3R03W4 https://ibb.co/CHfnSJN Βήματα που ακολούθησα : Ξεκουμπωσα τους δίσκους, το USB stick, και τις pci κάρτες και έβαλα τις μνήμες στις πορτοκαλι υποδοχες (επίσης φύσηξα την πολλη σκονη που υπήρχε). Ξεκίνησα τον υπολογιστή, τιποτα. Ξεκίνησα ξανά τον υπολογιστή με τις μνήμες στις πράσινες υποδοχες, όλα καλά μέχρι που μου βγάζει μήνυμα no boot device found (οπως ειπες). Συνδέω τον ssd και μου βγάζει το παλιό μενού που δε συνεχίζει στα Windows. Συνδέω το USB stick, περνάει το verifying dmi pool data και μου βγάζει μήνυμα disk read error occured, press ctrl+alt+delete. 9 ώρες πριν, RTW4ever είπε Πότε θα καταλάβεις ότι το πρόβλημα είναι στο hardware και όχι στο usb stick, όπως σου λένε σωστά παραπάνω; Οκ φίλε το κατάλαβα τώρα 11 ώρες πριν, micos000 είπε Λοιπόν, να το (ξανα)ξεκαθαρίσουμε. Το σκάλωμα στο verify dmi pool data δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μπουτάρισμα καθώς προηγείται του ελέγχου για boot device και εμφανίζεται αμέσως μετά από την ανίχνευση των συσκευών. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και συνήθως σχετίζεται με κάποιο hardware conflict ή fault. Δεν στο κάνει όταν πας να ξεκινήσεις από usb, απλά έτσι φαίνεται γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή για boot αυτήν τη στιγμή.Κάνε έναν κόπο και ξεκούμπωσε τον/τους δίσκους, το usb stick και ότι pci κάρτες έχεις εκτός από την vga. Επίσης άλλαξε τις μνήμες και βάλτες στις πορτοκαλί υποδοχές. Ξεκίνα το pc και δες αν σταματήσει πάλι στο dmi ή προχωρήσει και σου πει no boot device found. Αν προχωρήσει σύνδεσε μόνο τον ssd και ξεκίνα το πάλι. Αν ξαναπεράσει, σύνδεσε και το usb και ξαναδοκίμασε. Και επισημαίνω ξανά ότι θα ήθελα να ξέρω το μοντέλο της μητρικής. Είναι η πιο απαραίτητη πληροφορία και η μόνη που δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Σου ζήτησα να βγάλεις μια φώτο και κάτω από την vga. Αν έχεις pci κάρτες, ξεκούμπωσε τες. Αλλιώς δες τι σου είπε ο hp8 στην αρχή αυτής της σελίδας. Update : με το ένα usb που χρησιμοποιω, περνάει το verifying dmi pool και αμέσως μου βγάζει boot error
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα