Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε

Φοβάμαι ότι έτσι το θεωρούν πολλοί. Το αστείο είναι ότι κάποιοι που καθυστέρησαν να πάρουν το πτυχίο τους μπήκαν ΤΕΙ, βγήκαν ΠΑΔΑ και άλλοι που τελείωσαν στην ώρα τους και με βαθμό είναι ΤΕΙ. Σημεία τριβής είναι σχολές κοινές με πολυτεχνείο και άλλα ΑΕΙ (μηχανικοί, νοσηλευτές, διαιτολόγοι) που δεν θα αφήσουν εύκολα αυτή την εξίσωση. Επίσης επειδή υπήρχαν φοιτητής και ΤΕΙ  Αθήνας και ΕΚΠΑ η διαφορά του επιπέδου δεν υπήρχε. Όπως και το κλίμα ήταν διαφορετικό. 

Σσσσσς, μη τα λες αυτά, εδώ μέσα είναι όλοι της συνομοταξίας "Bachelor το ένα bachelor και το άλλο, στο εξωτερικό είμαστε ίσοι, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά". Αλλά... ό,τι βοηθάει τον καθένα να κοιμάται καλύτερα το βράδυ. 

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Michelanjelo είπε

βγήκαν ΠΑΔΑ και άλλοι που τελείωσαν στην ώρα τους και με βαθμό είναι ΤΕΙ

Το μονο που αλλαζει ομως μεχρι σημερα ειναι σε τι χαρτι τυπωθηκε το πτυχιο. Του ΤΕΙ ή του ΠΑΔΑ. Δεν υπαρχει αλλη διαφορα νομιζω.

που δεν θα αφήσουν εύκολα αυτή την εξίσωση

Για αυτο λεω αν ποτε εξισωθει το ΠΑΔΑ με τα αλλα που οπως σωστα λες και εσυ δεν το βλεπω να γινεται...

Φανταζεσαι να εξισωθουν οι μηχανικοι του ΠΑΔΑ με το ΕΜΠ...Εχει να γινει πανικος. 

Επίσης επειδή υπήρχαν φοιτητής και ΤΕΙ  Αθήνας και ΕΚΠΑ η διαφορά του επιπέδου δεν υπήρχε. Όπως και το κλίμα ήταν διαφορετικό.

Εννοεις υπερ του ΕΚΠΑ να υποθεσω?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Φανταζεσαι να εξισωθουν οι μηχανικοι του ΠΑΔΑ με το ΕΜΠ...Εχει να γινει πανικος

Ήδη αυτό προσπαθεί να γίνει. Ρωτάς τι επαγγέλλεται ο άλλος και σου λέει "πολιτικός Μηχανικός". Απλώς αποφεύγει να αναφέρει και από ποιό ίδρυμα αποφοίτησε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Ήδη αυτό προσπαθεί να γίνει. Ρωτάς τι επαγγέλλεται ο άλλος και σου λέει "πολιτικός Μηχανικός". Απλώς αποφεύγει να αναφέρει και από ποιό ίδρυμα αποφοίτησε. 

σε μια θεωρητικη συζητηση ναι...σε ενα βιογραφικο ομως? Οταν θα φτιαξει ο εν λογω μηχανικος μια υπογραφη για καποιον λογο τι θα βαλει? Πολιτικος Μηχανικος σκετο? Θα πρεπει να βαλει αν δεν θελει το ιδρυμα εστω Τ.Ε. (Τεχνολογικης Εκπαιδευσης).

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να ντρεπεσαι να πεις κατι τετοιο? Υπαρχουν ΤΕΙ που με τα εργαστηρια κτλπ που κανουν που βγαζουν πολυ πιο ετοιμους αποφοιτους για να δουλεψουν κατευθειαν. Και η πρακτικη ηταν ενα απο τα μεγαλυτερα καλα των ΤΕΙ. Και αναφερομαι παντα στην υποχρεωτικη 6μηνη πρακτικη των ΤΕΙ και οχι την κατ΄επιλογη 2μηνη των Πανεπιστημιων/Πολυτεχνειων για να γλιτωσουν να γραψουν σε καποια μαθηματα εξετασεις...

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

σε μια θεωρητικη συζητηση ναι...σε ενα βιογραφικο ομως?

"Θεωρητική" συζήτηση είναι και το βιογραφικό με αυτή τη λογική, αφού αποκλείεις αυτομάτως την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος (κάτι που γίνεται από την πλειοψηφία των μηχανικών). Στην πιάτσα κανείς δεν θα σου ζητήσει βιογραφικό, όταν χτυπήσει την πόρτα του τεχνικού σου γραφείου. 

Πέρα από την πρακτική, να υπενθυμίσω ότι οι πολυτεχνικες σχολές (ΑΠΘ, ΔΠΘ, Πάτρα, Βόλος, Κρήτη) ή το Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) είναι 5ετους φοίτησης. 

Οι του ΠΑΔΑ από την άλλη (με 61 μαθήματα, έναντι των 68 ή 69 αν θυμάμαι καλά, πλέον διπλωματικής που είχαμε στο ΕΜΠ), υποτίθεται πως έχουν και αυτοί 5ετη φοίτηση. Κάτι που ομολογουμένως μοιάζει πολύ περίεργο. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

"Θεωρητική" συζήτηση είναι και το βιογραφικό με αυτή τη λογική, αφού αποκλείεις αυτομάτως την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος (κάτι που γίνεται από την πλειοψηφία των μηχανικών)

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοεις με το παραπανω. Η πλειοψηφια των μηχανικων δεν είναι Ε.Ε.;  

Τα υπολοιπα που λες για την πιατσα δεν νομιζω ειναι ακριβως ετσι. Εχεις δει εσυ δηλαδη σε τεχνικα γραφεια  ή κατασκευαστικες εταιριες ή μελετητικα γραφεια να γραφει καπου το ονομα εστω του ιδιοκτητη ή του υπευθυνου και να μην αναφερει απο που αποφοιτησε; Μου κανει εντυπωση αν ισχυει γιατι συνήθως το χρησιμοποιουν και σαν διαφημιση. Και αν γίνεται μου κανει μεγαλύτερη εντυπωση οτι καπως επηρεασε το ΠΑΔΑ το συγκεκριμενο θεμα μιας και εχει βγαλει μαλλον ελαχιστους αποφοιτους απο οταν δημιουργηθηκε εκ των οποιων ακομα λιγοτεροι θα κατεχουν τετοιες θεσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Εχεις δει εσυ δηλαδη σε τεχνικα γραφεια  ή κατασκευαστικες εταιριες ή μελετητικα γραφεια να γραφει καπου το ονομα εστω του ιδιοκτητη ή του υπευθυνου και να μην αναφερει απο που αποφοιτησε;

Μια και δυο φορές; Στις σφραγίδες να δεις τι χαμός γίνεται.

Η πλειοψηφία των μηχανικών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχοντας ατομική επιχείρηση. Δεν είναι υπάλληλοι σε εταιρείες όλοι (είτε ως μισθωτοί είτε ως οιονεί μισθωτοί).

Μα το ΠΑΔΑ δεν γεννήθηκε χθες. Στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στο Αιγάλεω είναι. Είναι κάτι που συμβαίνει στο χώρο, χροοονια τώρα με τους υπομηχανικους (και στους τίτλους και στις σφραγίδες) και εσχάτως, μεταφέρθηκε και στο ΠΑΔΑ. Το πρώην ΤΕΙ Αιγάλεω μετανομάστηκε σε ΠΑΔΑ. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Μια και δυο φορές; Στις σφραγίδες να δεις τι χαμός γίνεται.

Καταλαβα...

16 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Μα το ΠΑΔΑ δεν γεννήθηκε χθες. Στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ στο Αιγάλεω είναι. Είναι κάτι που συμβαίνει στο χώρο, χροοονια τώρα με τους υπομηχανικους (και στους τίτλους και στις σφραγίδες) και εσχάτως, μεταφέρθηκε και στο ΠΑΔΑ. Το πρώην ΤΕΙ Αιγάλεω μετανομάστηκε σε ΠΑΔΑ. 

Αυτο το γνωριζω. Ενωθηκε και με το ΤΕΙ Πειραια. 

30 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Οι του ΠΑΔΑ από την άλλη (με 61 μαθήματα, έναντι των 68 ή 69 αν θυμάμαι καλά, πλέον διπλωματικής που είχαμε στο ΕΜΠ), υποτίθεται πως έχουν και αυτοί 5ετη φοίτηση. Κάτι που ομολογουμένως μοιάζει πολύ περίεργο. 

Πανω που θα σχολιαζα ακριβως αυτο ειδα την επεξεργασια σου. Επειδη εχω καποιους γνωστους που τους εκαιγε το θεμα του ΠΑΔΑ μου ειχαν πει αυτο που λες παραπανω. Οτι δηλαδη εγινε η σχολη 5ετους φοιτησης (για τους πολιτικους μηχανικους) και για αυτο πλεον διεκδικουν (με αξιωσεις) την εξισωση με το Πολυτεχνειο. Και ηταν βεβαιοι οτι θα συμβει συντομα!

Δημοσ.

Επειδή διάβασα ανακρίβειες εδώ μέσα, τα ΤΕΙ λογιστικής με τα οικονομικά πανεπιστήμια έχουν ακριβώς ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Όποιος δεν με πιστεύει του παραθέτω λινκ. 

Η μόνη διαφορά είναι το Δημόσιο όπου ο ένας κάνει αίτηση για θέσεις ΤΕ Διοικητικού Οικονομικού και ο άλλος για θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού. 

Και η τελευταία διαφορά είναι ότι ο ΤΕΙ πρέπει να κάνει μεταπτυχιακό για να κάνει εγγραφή στο Οικονομικό Επιμελιτηριο ενώ ο απόφοιτος πανεπιστημίου κάνει κατευθείαν εγγραφή. 

Κατά τα άλλα έχουν ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα ενώ σε μερικές προκηρύξεις των σωμάτων ασφαλείας, όταν ζητάει θέσεις οικονομολόγους τους βάζει στην ίδια κατηγορία ως εξής:Πτυχίο Αεί( πανεπιστήμιο και ΤΕΙ).

Το ίδιο και στην εκπαιδευση και στη προκηρυξη της ασπαιτε. Θεωρούνται και οι δύο βαθμίδες το ίδιο. Επίσης στο εξωτερικό είναι το ίδιο bachelor 240 ects

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Επειδή διάβασα ανακρίβειες εδώ μέσα, τα ΤΕΙ λογιστικής με τα οικονομικά πανεπιστήμια έχουν ακριβώς ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Όποιος δεν με πιστεύει του παραθέτω λινκ.

Από το Οικονομικό μεταξύ άλλων γίνεσαι και λογιστής, αλλά από τα πρώην Τει λογιστικής γίνεσαι μόνο λογιστής. Το Οικονομικό ως προπτυχιακό είναι πιο ευρύ και μπορείς να ασχοληθείς με marketing, HR, Management κτλ. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Ajx08 είπε

Από το Οικονομικό μεταξύ άλλων γίνεσαι και λογιστής, αλλά από τα πρώην Τει λογιστικής γίνεσαι μόνο λογιστής. Το Οικονομικό ως προπτυχιακό είναι πιο ευρύ και μπορείς να ασχοληθείς με marketing, HR, Management κτλ. 

Κάνεις ένα ΜΒΑ και τα καλύπτεις και αυτά. Όλοι οι οικονομολόγοι από τα πανεπιστήμια καταλήγουν λογιστές. Τα άλλα θέλουν μάστερ η ΜΒΑ που αναφέρεις. Τα βλέπω στη δουλειά μου που εργάζομαι σε εταιρεία. Εγώ είμαι σε λογιστήριο.τα παιδιά που ειναι στο hr και στο μάρκετινγκ είναι απόφοιτοι ΤΕΙ με ΜΒα ή msc in marketing msc hr. Έχουμε φυσικά και παιδιά απόφοιτοι ΑΣΟΕΕ διοίκηση επιχειρήσεων που δουλεύουν στα τμήματα που λες δεν διαφωνώ. Αλλά το σκέτο οικονομολόγος πέθανε.κατα πλειοψηφία όλοι λογιστές καταληγουν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το μονο που αλλαζει ομως μεχρι σημερα ειναι σε τι χαρτι τυπωθηκε το πτυχιο. Του ΤΕΙ ή του ΠΑΔΑ. Δεν υπαρχει αλλη διαφορα νομιζω.

Για αυτο λεω αν ποτε εξισωθει το ΠΑΔΑ με τα αλλα που οπως σωστα λες και εσυ δεν το βλεπω να γινεται...

Φανταζεσαι να εξισωθουν οι μηχανικοι του ΠΑΔΑ με το ΕΜΠ...Εχει να γινει πανικος. 

Εννοεις υπερ του ΕΚΠΑ να υποθεσω?

Γράφει πανεπιστήμιο άρα πάνε σε κατηγόρια ΠΕ στο δημόσιο.. χώρια ότι σνομπάρουν τους περσινούς απόφοιτους ως τειζίδες.. και γενικά κανένα νόημα γιατί τα επάγγελμα είναι ίδια.

Οπότε αν κάποιος παει ΠΑΔΑ επειδή είναι πανεπιστήμιο θα την πατήσει. Υπέρ του ΕΚΠΑ σαφώς. Όχι ότι τα ΤΕΙ είναι για πέταμα και τα πανεπιστήμια τέλεια.. απλά πως να το πω.. στο τει σε μαθαίνουν επάγγελμα, στο πανεπιστήμιο ένιωσα και λίγο ότι- ασχολούμαι με μια επιστήμη δεν ένιωθα ότι εκπαιδεύομαι για δουλειά μόνο.

Με σύγκριση πολυτεχνειίου ΠΑΔα γελάω..

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Κάνεις ένα ΜΒΑ και τα καλύπτεις και αυτά. Όλοι οι οικονομολόγοι από τα πανεπιστήμια καταλήγουν λογιστές. Τα άλλα θέλουν μάστερ η ΜΒΑ που αναφέρεις. Τα βλέπω στη δουλειά μου που εργάζομαι σε εταιρεία. Εγώ είμαι σε λογιστήριο.τα παιδιά που ειναι στο hr και στο μάρκετινγκ είναι απόφοιτοι ΤΕΙ με ΜΒα ή msc in marketing msc hr. Έχουμε φυσικά και παιδιά απόφοιτοι ΑΣΟΕΕ διοίκηση επιχειρήσεων που δουλεύουν στα τμήματα που λες δεν διαφωνώ. Αλλά το σκέτο οικονομολόγος πέθανε.κατα πλειοψηφία όλοι λογιστές καταληγουν

Ρε φιλε ομως το παδα τωρα ειναι ΑΕΙ εσυ τι λες να κανω.Εγω σκεφτομαι να κατεβω γιατι ειμαι απο Αθηνα με ενα μεταπτυχιακο λες να το σωσω.

16 λεπτά πριν, Michelanjelo είπε

Γράφει πανεπιστήμιο άρα πάνε σε κατηγόρια ΠΕ στο δημόσιο.. χώρια ότι σνομπάρουν τους περσινούς απόφοιτους ως τειζίδες.. και γενικά κανένα νόημα γιατί τα επάγγελμα είναι ίδια.

Οπότε αν κάποιος παει ΠΑΔΑ επειδή είναι πανεπιστήμιο θα την πατήσει. Υπέρ του ΕΚΠΑ σαφώς. Όχι ότι τα ΤΕΙ είναι για πέταμα και τα πανεπιστήμια τέλεια.. απλά πως να το πω.. στο τει σε μαθαίνουν επάγγελμα, στο πανεπιστήμιο ένιωσα και λίγο ότι- ασχολούμαι με μια επιστήμη δεν ένιωθα ότι εκπαιδεύομαι για δουλειά μόνο.

Με σύγκριση πολυτεχνειίου ΠΑΔα γελάω..

Δηλαδη αν παω στο ΠΑΔΑ θα ειναι και λες και δεν παω σε πανεπιστημιο αλλα σε δουλεια

Δημοσ.

@giorgras1000 για μενα είναι μόνο οικονομικό. Αν ειναι σε φάση που δεν σου λέει κάτι να σπυδάσεις ΑΠΘ να πας οπωσδήποτε. Αν σου στοιχίσει 40.000 δεν αξίζει. Δεν είμαι στο κομμάτι των οικονομικών είχα τελειώσει τεχνολόγος ακτινολόγος. Πολλοί πιστέψαμε ότι αν κάνουμε μαστερ θα μάθουμε κάτι παραπάνω, θα ασοχληθούμε με ακτινοφυσική. Αλλά ακτινοφυσικός δεν θα γίνεις ποτέ επειδή το πρώτο σου πτυχίο είναι ΤΕΙ. Ίσως με ένα αντίστοιχο τρόπο να έχεις κάποιο θέμα. Αλλά δεν ξέρω από οικονομικά. Ξέρω απλά ότι με το ΠΑΔΑ για πολλούς ξεκινάς στραβά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

POV είσαι πρώην ΤΕΙτζής και φοβάσαι να πεις στην κουβέντα.

Δεν είμαι του κλάδου σου, αλλά από όσο γνωρίζω μετράνε πολύ τα γύρω γύρω στα οικονομικά οπότε καλύτερα να κάτσεις ΑΠΘ.

Spoiler

Για άλλους κλάδους όπως πληροφορική βγείτε στη σέντρα, 1v1 leetcode έξω από το all star στην Τρούμπα. Φέρτε και τα thinkpad σας.

Επεξ/σία από valkon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...