katerina200 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάω σε έναν παθολόγο (μιας που ο πιο εξειδικευμένος είναι συνέχεια σε άδεια), στο ίδιο μέρος που είχα πάει και σε άλλους γιατρούς και είχαν δεχτεί την ασφάλειά μου. Το πρώτο πράγμα, με φώναξε μέσα στο γραφείο ενώ ο προηγούμενος που έβλεπε δεν είχε πάρει καν τις εξετάσεις του, ήθελε να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έψαξε το ΑΜΚΑ και είπε πως είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και πως δεν μπορεί να μου γράψει τίποτα. Της λέω συγνώμη (είπα σίγουρα 10+ συγνώμες), δεν το ήξερα, νόμιζα πως είχα έμμεση ασφάλεια από συγγενή και μου λέει "προφανώς εργάζεσαι κάπου", της λέω όχι, δεν εργάζομαι. Είναι ήδη αγανακτισμένη, λέει αποκλείεται, λες και δεν ξέρω αν εργάζομαι ή όχι. (Τώρα το πώς γίνεται να έχω ασφάλεια στο ΙΚΑ, ενώ δεν δουλεύω κάπου, δεν μπορώ να το καταλάβω). Μετά, μου λέει, θα δω τις εξετάσεις σου, απλά δεν μπορώ να σου γράψω κάτι. Εδώ να πω πως θα έφευγα, δεν της το ζήτησα, μόνη της το είπε. Παίρνει τις εξετάσεις, με διακόπτει όταν προσπαθώ να της πω το ιστορικό και για ποιο λόγο είναι αυτές οι εξετάσεις, και λέει, καλές είναι, τι μου τις δείχνεις; (Σε φάση, μήπως να πω το πρόβλημα; ) Μετά με ρωτάει σε τι διάγνωση έχω βγει με τον άλλο γιατρό και της λέω τίποτα, ψάχνομαι με εξετάσεις. Λέει αποκλείεται να μην σου έχει μιλήσει για κάποια πάθηση (δεν μου είχε μιλήσει για καμιά πάθηση ακόμα, είναι πολλά πιθανά πράγματα και ψάχνω τα πάντα). Καταλαβαίνω πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτό και κάνω μια προσπάθεια να της πω για το ζάχαρο που βγαίνει συνέχεια ανεβασμένο στο αίμα, και μου λέει "Προφανώς είχες φάει". Λέω όχι, δεν είχα φάει ούτε το πρωί ούτε το προηγούμενο βράδυ. "Αποκλείεται, είχες φάει." Μετά από επιμονή μου είπε να πάω σε ενδοκρινολόγο. Δεν είχα ιδέα για το ΙΚΑ, και ούτε είπα ψέματα για τις εξετάσεις και το ότι δεν είχα φάει πριν τις εξετάσεις αίματος. Καταλαβαίνω πως δεν μπορούσε να μου γράψει κάτι (αν και πραγματικά όλοι οι υπόλοιποι μου έγραφαν και εξετάσεις και φάρμακα). Αλλά... αν δεν θέλει να βοηθήσει, γιατί λέει πως θα το κάνει και μετά συμπεριφέρεται έτσι, διαφωνώντας με κάθε τι που αναφέρω; Ούτε να μιλήσω δεν με άφηνε. Εν τω μεταξύ, άκυρο το "δημοσίου", γιατί και ο ιδιώτης που είχα δει πριν πάω εκεί, με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκε, λες και τον ενοχλούσα. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από katerina200
livornian7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 πρωτα απολα πρεπει να ειναι ανθρωπος κανεις... 2
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Πήγαινε σε άλλον γιατρό. Στο μεταξύ, είτε εργάζεσαι είτε όχι δεν παίζει ρόλο, πλέον οι του δημοσίου σου γράφουν τα πάντα εκτός από κάτι ιατρεία του ΠΕΔΥ που είναι μόνο για φάρμακα. Από νοσοκομεία όμως τα πάντα. Οι ιδιώτες από ότι γνωρίζω και αυτοί μπορούν να συνταγογραφησουν.
sstratos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οι γιατροί του δημοσίου (ικα-τομυ κτλ) πληρώνονται με τα ραντεβού. Εαν εχουν 10 ραντεβού τη μέρα αυτό μεταφράζεται σε 10 χ $ =$$ Εσύ πήγες χωρις ραντεβού στον συγκεκριμένο γιατρό (μιας και ο δικός σου έλειπε) , και γιαυτό δεν σε εξέτασε οπως θα έπρεπε. Για αυτόν, ήσουν χάσιμο χρόνου , χωρίς οικονομικό αντίκρισμα (δυστυχώς, και συγνώμη που στο λέω έτσι ωμά) Οσο για τον ιδιώτη γιατρό που πήγες , εκείνο ήταν περίεργο να μην σου δώσει σημασία.. Αυτοί ζητάνε αμοιβή απο όλους... Πάνω απο όλα , αμα δεν είναι άνθρωπος ο άλλος.... τι ψάχνεις.. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από sstratos 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ανέφερε η ts αν δεν έκλεισε ραντεβού. Αν όντως δεν έκλεισε τότε λογικό και αναμενόμενο αυτο. Χωρίς ραντεβού μόνον στα επείγοντα των νοσοκομείων η σε εφημερία, στα επείγοντα αν πας χωρίς κστι έκτακτο και σοβαρό σε διώχνουν, οπότε μόνο σε εφημερία.
katerina200 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Χωρίς ραντεβού, και δυστυχώς έτσι είναι. Αν δεν έχουν κέρδος, δεν τους ενδιαφέρει. Όμως, έχω συναντήσει και 2 ιδιώτες που ήταν αγενείς παρόλο που πληρώθηκαν κανονικά. Αν και ο σεβασμός και η ευγένεια δεν πρέπει να συνδέεται με τα χρήματα.. Αυτό που με μπέρδεψε είναι ότι αφού δεν ήθελε να ασχοληθεί, για ποιο λόγο να πει πως θα με δει; Αφού δεν ήθελε. Καλύτερα μην πεις τίποτα, αν είναι να συμπεριφερθείς έτσι. Γενικά, πάντως, παντού το χρήμα κυβερνά.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, katerina200 είπε Χωρίς ραντεβού, και δυστυχώς έτσι είναι. Αν δεν έχουν κέρδος, δεν τους ενδιαφέρει. Όμως, έχω συναντήσει και 2 ιδιώτες που ήταν αγενείς παρόλο που πληρώθηκαν κανονικά. Αν και ο σεβασμός και η ευγένεια δεν πρέπει να συνδέεται με τα χρήματα.. Αυτό που με μπέρδεψε είναι ότι αφού δεν ήθελε να ασχοληθεί, για ποιο λόγο να πει πως θα με δει; Αφού δεν ήθελε. Καλύτερα μην πεις τίποτα, αν είναι να συμπεριφερθείς έτσι. Γενικά, πάντως, παντού το χρήμα κυβερνά. Σκέψου το άλλο, να πας χωρίς ραντεβού και να τρως χρόνο από άλλον πελάτη που θεωρητικά θα έπρεπε να είχε μπει, όπως και να χει κακώς ήταν αγενείς. Μήπως εσύ τους μπέρδεψες και δεν είπες κάτι καλά. Οι ιδιώτες ήταν απαράδεκτοι. Πήγαινε σε κανέναν γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο να τους δείξεις τις εξετάσεις.
katerina200 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν πήρα χρόνο από κανέναν, με νουμεράκια είναι.
elgol Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ξερω τα οικονομικα σου αλλα αν ανεβαινει το ζαχαρο σου χωρις λογο πρεπει να το ψαξεις σοβαρα
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 19 ώρες πριν, katerina200 είπε Δεν πήρα χρόνο από κανέναν, με νουμεράκια είναι. Οκ. Πήγαινε σε άλλους γιατρούς και άστους αυτούς που πήγες.
user2163 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Όταν γίνεσαι γιατρός όχι επειδή το θες και σου αρέσει αλλά επειδή το θέλουν οι γονείς ή η κοινωνία... 2
phanispal Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 8/9/2021 στις 1:26 ΜΜ, sstratos είπε Πάνω απο όλα , αμα δεν είναι άνθρωπος ο άλλος.... τι ψάχνεις.. Στις 8/9/2021 στις 10:32 ΠΜ, livornian7 είπε πρωτα απολα πρεπει να ειναι ανθρωπος κανεις... Στη σχέση ενοικιαστή-ιδιοκτήτη π.χ. θεωρείτε λογικό η σχέση να είναι 100% επαγγελματική (ούτε καν 99-1), στη σχέση γιατρού-ασθενή γιατί έχετε άλλες προσδοκίες; Άσε που ούτως ή άλλως κι αυτή 100% επαγγελματική είναι, εκτός κι αν έχετε βρει εσείς ιδιώτη γιατρό να σας κάνει (πραγματική) γενναία έκπτωση ή να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Απλά δεν έχουν όλοι τον ίδιο χαρακτήρα, συν ότι είναι άνθρωποι κι αυτοί, οπότε α) δεν είναι τέλειοι και β) τραβάνε κι εκείνοι τα δικά τους ζόρια. Όσον αφορά στους δημόσιους, εκείνοι που είναι ευχάριστοι τύποι θεωρώ ότι εν μέρει φοράνε προσωπίδα και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να βασιστείς πάνω τους για το οτιδήποτε. Για παράδειγμα η έγκυος που θέλει γυναικολόγο που θα εμπιστευτεί, που θα τον πάρει ό,τι ώρα θέλει για το παραμικρό και γενικά θα έχει μια αντιμετώπιση λες και δεν παρακολουθεί άλλες είκοσι ταυτόχρονα ο ίδιος γυναικολόγος. Νταξ κι εμένα μου φαίνεται κάπως ο παιδίατρος να ρωτάει κάθε φορά τα ίδια και να μη θυμάται λεπτομερώς το ιστορικό του παιδιού, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι καθόλου παράλογο αν το παιδί το βλέπει 3-4 φορές το χρόνο και ταυτόχρονα βλέπει άλλα εκατό παιδιά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Όλοι οι γιατροί χωρίς καμμια εξαίρεση έχουν δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογραφισης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα