Προς το περιεχόμενο

Αγορα Laptop 1000-1400€ Από Ελλάδα

ElenFou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, ElenFou είπε

Οκ...εγω τωρα που δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει αυτό, αν ειναι πολύ κακό ή οχι δλδ...πως μπορω να αποφασίσω? 

Με λίγα λόγια το πληκτρολόγιο του laptop θα είναι θερμό όταν κάνεις κάποια απαιτητική εργασία σε αυτό όπως και η επιφάνεια κάτω απο αυτό, όποτε και δεν θα ενδείκνυται για χρήση επάνω στα πόδια σου για παράδειγμα.

Βέβαια όλα αυτά με πραγματικά "βαριά" χρήση, κάτι που εσύ δεν θα κάνεις ποτέ.

Πάντως εγω θα ξανα σκεφτόμουν την λύση του macbook air.

'Εχει όλα όσα ζητάς, τα κάνει όλα αθόρυβα και γρήγορα, δεν έχει καν ανεμιστήρα οπότε κυριολεκτικά δεν θα το ακούσεις ποτέ, και είναι πραγματικά πανάλαφρο για χρήση οπουδήποτε, με μόνο μειονέκτημα για εσένα οι 13 ίντσες+ sd card adapter.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, FallenLegionaire είπε

Με λίγα λόγια το πληκτρολόγιο του laptop θα είναι θερμό όταν κάνεις κάποια απαιτητική εργασία σε αυτό όπως και η επιφάνεια κάτω απο αυτό, όποτε και δεν θα ενδείκνυται για χρήση επάνω στα πόδια σου για παράδειγμα.

Βέβαια όλα αυτά με πραγματικά "βαριά" χρήση, κάτι που εσύ δεν θα κάνεις ποτέ.

Πάντως εγω θα ξανα σκεφτόμουν την λύση του macbook air.

'Εχει όλα όσα ζητάς, τα κάνει όλα αθόρυβα και γρήγορα, δεν έχει καν ανεμιστήρα οπότε κυριολεκτικά δεν θα το ακούσεις ποτέ, και είναι πραγματικά πανάλαφρο για χρήση οπουδήποτε, με μόνο μειονέκτημα για εσένα οι 13 ίντσες+ sd card adapter.

Το Macbook ειναι σίγουρα τρομερη επιλογή αλλα δυστυχώς, εκτός του ότι δεν ειμαι παραγωγική σε τόσο μικρό λαπτοπ (ειχα) δεν με βολεύει κιολας, δεν μπορω να το συνηθίσω, ειμαι windows και android καταδικασμενη..

Αν οταν κανω video editing το εχω σε βάση για να κρυωνει θεωρείς πως λύνεται καπως αυτό το ζήτημα? Γενικά δεν μπορω να δουλέψω σε γραφείο τόσες ώρες αλλά εφόσον δεν θα είναι συχνο το video editing μπορω να κανω την καρδιά μου πέτρα και να κατσω σαν άνθρωπος..

Δεν είναι απλά ζήτημα ζεστού πληκτρολογίου. Μπορεί να γίνει ζημιά από τη θερμοκρασία. Κανένας δεν νιώθει άνετα να δει το λάπτοπ σε 90C και υπάρχει λόγος. 

Στις 15" ουσιαστικό κέρδος από την 2K οθόνη δεν θα δεις.
Δεν λέω, είναι όμορφη - έχει καλή ανάλυση - φωτεινή κλπ. Αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις με φωτεινότητα πάνω από το 60-70% και να είσαι σε 2Κ γιατί τραβάει μπαταρία γρήγορα. Όση λεπτομέρεια θα κερδίσεις (μετά το scaling), τόση διάρκεια από τη μπαταρία θα χάσεις.
Όλες τις οθόνες δίπλα δίπλα να βάλεις κάπου στα 300nits θα τις δουλέψεις σε φως. Για το παραπάνω δεν είναι λογικό να είσαι κάτω από ήλιο με το λάπτοπ. Διαλέγεις που θα πας να κάτσεις, δεν σε βάζουν με το ζόρι. Δεν είμαι όμως  εγώ αυτός που θα κρίνει τι από τα δύο θα σε διευκολύνει. 
Αν τα edit σου είναι μικρά και δεν πιέζεις πολύ το laptop δεν έχει διαφορά ανάμεσα σε έναν 5700U ή ένα 5800H. H διαφορά τους σε χρόνο γίνεται αισθητή για δουλειές που τρέχουν πάνω από 20-30min. Εκεί φαίνεται το κέρδος γιατί δεν έχεις νεκρό χρόνο στο ενδιάμεσο. 

Ένας σημαντικός παράγοντας που αγνοείς είναι το πληκτρολόγιο. Αν γράφεις πολύ, τα πληκτρολόγια από κάθε ideapad - inspiron και οριακά των gaming laptop είναι άθλια. Ρηχά, με κακή πλαστική αίσθηση.
Σε business κομμάτια τύπου thinkpad είναι πληκτρολογια που γράφεις άνετα και ευχάριστα. 

Για να μην το μπλέξουμε παραπάνω. 

Spoiler

Creator 5
Το μόνο καλό που έχει όμως είναι η οθόνη. Το πληκτρολογιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του. 
Δεν αποδίδει όσο τα specs που έχει και είναι ( για εμένα ) επίφοβο εξαιτίας της θερμοκρασίας. 
Στο επισημαίνω για να μην παρεξηγηθώ.
Αν το δουλεύεις για ώρες πιεσμένα, δεν θα αντέξει τη θερμοκρασία μακροπρόθεσμα.
Αν το δουλέψεις ήρεμα δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί ποτέ δεν θα ζεσταθεί. 

Thinkpad E15
Είναι καλής ποιότητας κατασκευή, με τα καλύτερα πληκτρολόγια στην αγορά. 
Τυπική οθόνη 1080p με νορμάλ nits. Οι επεξεργαστές τους το ίδιο αποτέλεσμα θα σου δώσουν στο export.
Η διαφορά θα είναι στο preview, που εκεί η 1650 είναι αισθητά πιο καλή. 
Έχει 3 χρόνια εγγύηση. 

Legion 5 / Pavilion 15 
Gaming laptop με νορμάλ σχεδιασμό για να μην βγάζει μάτι. Οριακά μεταφέρονται, αλλά θα κουράσουν λόγω όγκου. 
Τυπικές οθόνες, μέτρια πληκτρολόγια.
Ουσιαστικά μπορούν να αντέξουν βαρύ video edit. 
Το pavilion είναι 250ευρώ κάτω από τα άλλα. σχεδόν το 20% της τιμής τους. 

Legion 5 Pro
Δεν είναι να το κυκλοφορείς και ντρέπεσαι να μπεις σε meeting.
Πολύ βαρύ για μετακίνηση. Καλό είναι να το αφήσεις εκτός. 

Macbook M1 
Τρομερή οθόνη , τρομερή μπαταρία. MacOS (έιτε ως θετικό, είτε ως αρνητικό ανάλογα τον άνθρωπο και το τι θέλει να δουλέψει) 
Μέχρι εκεί. 
Θέλει 16Gb ram για edit. Αλλά βγαίνει και με 8. 
Δεν συμφωνώ με την τιμή του, αλλά δεν έχω βρεθεί σε θέση να δικαιολογήσω αυτά που προσφέρει για να το ξανασκεφτώ. 

Ότι και να διαλέξεις την ίδια δουλειά θα σου κάνει συνολικά. Διαλέγεις αν θες να προσέξεις τα μάτια σου, τα δαχτυλά σου, την τσέπη σου ή να σου τη βαρέσει και να κάνεις 4Κ edit. Όλα μαζί δεν γίνονται.
Ρωτάς και κανέναν γνωστό να δεις παρόμοια λάπτοπ από κοντά ή πας σε κανένα μεγάλο κατάστημα να συγκρίνεις οθόνες - πληκτρολόγια - κατασκευή. 

1 ώρα πριν, Dr.Tesla είπε

Δεν είναι απλά ζήτημα ζεστού πληκτρολογίου. Μπορεί να γίνει ζημιά από τη θερμοκρασία. Κανένας δεν νιώθει άνετα να δει το λάπτοπ σε 90C και υπάρχει λόγος. 

Στις 15" ουσιαστικό κέρδος από την 2K οθόνη δεν θα δεις.
Δεν λέω, είναι όμορφη - έχει καλή ανάλυση - φωτεινή κλπ. Αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις με φωτεινότητα πάνω από το 60-70% και να είσαι σε 2Κ γιατί τραβάει μπαταρία γρήγορα. Όση λεπτομέρεια θα κερδίσεις (μετά το scaling), τόση διάρκεια από τη μπαταρία θα χάσεις.
Όλες τις οθόνες δίπλα δίπλα να βάλεις κάπου στα 300nits θα τις δουλέψεις σε φως. Για το παραπάνω δεν είναι λογικό να είσαι κάτω από ήλιο με το λάπτοπ. Διαλέγεις που θα πας να κάτσεις, δεν σε βάζουν με το ζόρι. Δεν είμαι όμως  εγώ αυτός που θα κρίνει τι από τα δύο θα σε διευκολύνει. 
Αν τα edit σου είναι μικρά και δεν πιέζεις πολύ το laptop δεν έχει διαφορά ανάμεσα σε έναν 5700U ή ένα 5800H. H διαφορά τους σε χρόνο γίνεται αισθητή για δουλειές που τρέχουν πάνω από 20-30min. Εκεί φαίνεται το κέρδος γιατί δεν έχεις νεκρό χρόνο στο ενδιάμεσο. 

Ένας σημαντικός παράγοντας που αγνοείς είναι το πληκτρολόγιο. Αν γράφεις πολύ, τα πληκτρολόγια από κάθε ideapad - inspiron και οριακά των gaming laptop είναι άθλια. Ρηχά, με κακή πλαστική αίσθηση.
Σε business κομμάτια τύπου thinkpad είναι πληκτρολογια που γράφεις άνετα και ευχάριστα. 

Για να μην το μπλέξουμε παραπάνω. 

Απόκρυψη περιεχομένων

Creator 5
Το μόνο καλό που έχει όμως είναι η οθόνη. Το πληκτρολογιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του. 
Δεν αποδίδει όσο τα specs που έχει και είναι ( για εμένα ) επίφοβο εξαιτίας της θερμοκρασίας. 
Στο επισημαίνω για να μην παρεξηγηθώ.
Αν το δουλεύεις για ώρες πιεσμένα, δεν θα αντέξει τη θερμοκρασία μακροπρόθεσμα.
Αν το δουλέψεις ήρεμα δεν θα έχεις πρόβλημα, γιατί ποτέ δεν θα ζεσταθεί. 

Thinkpad E15
Είναι καλής ποιότητας κατασκευή, με τα καλύτερα πληκτρολόγια στην αγορά. 
Τυπική οθόνη 1080p με νορμάλ nits. Οι επεξεργαστές τους το ίδιο αποτέλεσμα θα σου δώσουν στο export.
Η διαφορά θα είναι στο preview, που εκεί η 1650 είναι αισθητά πιο καλή. 
Έχει 3 χρόνια εγγύηση. 

Legion 5 / Pavilion 15 
Gaming laptop με νορμάλ σχεδιασμό για να μην βγάζει μάτι. Οριακά μεταφέρονται, αλλά θα κουράσουν λόγω όγκου. 
Τυπικές οθόνες, μέτρια πληκτρολόγια.
Ουσιαστικά μπορούν να αντέξουν βαρύ video edit. 
Το pavilion είναι 250ευρώ κάτω από τα άλλα. σχεδόν το 20% της τιμής τους. 

Legion 5 Pro
Δεν είναι να το κυκλοφορείς και ντρέπεσαι να μπεις σε meeting.
Πολύ βαρύ για μετακίνηση. Καλό είναι να το αφήσεις εκτός. 

Macbook M1 
Τρομερή οθόνη , τρομερή μπαταρία. MacOS (έιτε ως θετικό, είτε ως αρνητικό ανάλογα τον άνθρωπο και το τι θέλει να δουλέψει) 
Μέχρι εκεί. 
Θέλει 16Gb ram για edit. Αλλά βγαίνει και με 8. 
Δεν συμφωνώ με την τιμή του, αλλά δεν έχω βρεθεί σε θέση να δικαιολογήσω αυτά που προσφέρει για να το ξανασκεφτώ. 

Ότι και να διαλέξεις την ίδια δουλειά θα σου κάνει συνολικά. Διαλέγεις αν θες να προσέξεις τα μάτια σου, τα δαχτυλά σου, την τσέπη σου ή να σου τη βαρέσει και να κάνεις 4Κ edit. Όλα μαζί δεν γίνονται.
Ρωτάς και κανέναν γνωστό να δεις παρόμοια λάπτοπ από κοντά ή πας σε κανένα μεγάλο κατάστημα να συγκρίνεις οθόνες - πληκτρολόγια - κατασκευή. 

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για ολα! Πραγματικα κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις με κάθε επιλογή! Σαν τελευταίο βήμα θα προσπαθήσω όντως να τα δω από κοντά + unboxing κτλ. Νομίζω ξεκαθάρισαν τα πράγματα στο μυαλό μου τουλάχιστον! 🙏🙏

8 λεπτά πριν, Necrolicas είπε

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το Gaming, γιατί δεν κοιτάς ένα σοβαρό laptop Apple macbook? 

Γιατι δεν με βολεύει το λογισμικό. Έχω δουλέψει σε Mac και δεν μπορούσα να το συνηθίσω...ξερω έχει πολλά καλα, αλλά αν εν τέλη σου κάνει τη ζωή δύσκολη τι να το κάνω.

• Like 1

21 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Είναι σχεδιασμένα να τρέχουν σε αυτές τις θερμοκρασίες αν χρειαστεί σε απαιτητικά σενάρια, βλαβες δεν υπάρχουν, οπότε ναι το μόνο που την αφορά είναι η θερμότητα στο πληκτρολόγιο, κάτι που δεν νομίζω να συναντήσει μιας και δεν θα το ζορίσει ποτέ, μιλάμε για κόψιμο-ράψιμο 1080p.

Εμφανισιακά το Creator είναι το μόνο που μπορείς να πάρεις σε μία σοβαρή συνάντηση και είναι και το πιο ελαφρύ από όλες τις άλλες επιλογές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...