tolhc1234 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Αν έχει κάποιος ιδέα, έχω το κλασσικό router της Cosmote Speedport Plus. Έχω κουμπώσει πάνω ένα mikrotik hap ac2. Γενικά δούλευε σωστά για πάνω από 2-3 μήνες απ' όταν ξεκίνησα να χρησιμοποιώ αυτό το setup. Από χθες το βράδυ έχω κάθε 2-5 λεπτά disconnections μόνο στις συσκευές που είναι πάνω στο mikrotik. Μπήκα να δω τα logs του mikrotik και παρατήρησα ότι έχει τα συγκεκριμένα κάθε φορά που γίνεται το disconnection Έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Έχω δοκιμάσει reboot, reset. Επίσης έχω δοκιμάσει στα DHCP settings του Speedport και να δίνει καρφωτή IP (192.168.1.254) στο mikrotik αλλά και χωρίς καρφωτή, και στις 2 περιπτώσεις δεν αλλάζει κάτι.
eliasbats Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 αφού πέφτει το ethernet λινκ στα καλα καθουμενα το πρωτο που θα κοιτουσα ειναι οι καρτελες Rx Stats, Tx Stats, Traffic στο Interface ether1 (winbox). Αν βρεις λάθη τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο καλώδιο. Βέβαια και λάθη να μην έβρισκα εγώ θα δοκίμαζα άλλο καλώδιο ούτως η άλλως... Αν δεν δουλέψει αυτό, τότε μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες πόρτες στο MT και στο Speedport. Αλλά τις αλλαγές να τις κάνεις μία μία για να καταλάβεις τί έφταιγε, σε περίπτωση που φτιάξει.
tolhc1234 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Τώρα που είπες για καλώδιο (ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί), άλλαξα μόνο το rj45 (γιατί το καλώδιο περνάει από όροφο και είναι ψιλο-ιστορία τώρα να το αλλάξω) και φαίνεται να δουλεύει κανονικά τώρα. Είχα ένα βραχυκύκλωμα προχθές (με μια τοστιέρα 😂) , παίζει να έγινε από εκεί η ζημιά; Όμως δεν άρχισε να μου κάνει τα disconnections αμέσως μετά, αλλά κάποιες ώρες μετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα