manosgal17 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Θα ήμουν ευγνώμων αν οποιοδήποτε άτομο μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του πάνω σε επαγγελματικό τίτλο(είτε ολοκλήρωσε είτε όχι) και αν στην τελική άξιζε τον κόπο. Είναι πολύ γενικό το ερώτημα μου, παρόλα αυτά μία συνοπτική εικόνα της όλης κοπιαστικής προσπάθειας θα βοηθούσε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τους συγκεκριμένους τίτλους .Όλα αυτά φυσικά είναι καθαρά υποκειμενικά.
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες. Γιατί δεν ψάχνεις και στο linkedin να ρωτήσεις?
rg550 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Σαν Acca και CFE member , θα σου πω ότι όσο κοπιαστικό και ψυχοφθόρο και να είναι, στο τέλος αξίζει η όλη φάση. Ιδιαίτερα αν θες το κάτι παραπάνω και να δεις την καριέρα σου να εκτοξεύεται (εννοείται πάντα εκτός Ελληνικών συνόρων). Επειδή το ερώτημα σου είναι απίστευτα γενικό, τι θες να μάθεις;
manosgal17 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Καταρχήν, να αναφέρω ότι προσωπικά εργάζομαι σε λογιστήριο εταιρίας. Είμαι συγκεκριμένα στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας(δεν έχω κλείσει χρόνο). Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί ψάχνοντας όλο αυτόν τον καιρό σχετικά με τίτλους, μεταπτυχιακά κλπ έχω καταλήξει ότι το να κάνει κάποιος άνθρωπος ένα μεταπτυχιακό από ένα πανεπιστήμιο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί πάνω στον τομέας της λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Η κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα παρουσιάζει προβλήματα τόσο από άποψη βιοτικού επιπέδου όσο και γενικότερα επαγγελματικής εξέλιξης. Βάση επομένως, και της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι κρίμα το να επενδύονται χρήματα σε κάτι που ίσως να μην έχει αντίκρυσμα εν τέλει. Θέλω να ρωτήσω τα εξής τον rg550(αναφερόμενος στο ACCA): i) Ο συγκεκριμένος τίτλος απευθύνεται μόνο σε άτομα που θέλουν να γίνουν Ορκωτοί Ελεγκτές; , ii)Είναι υποχρεωτικό για τον συγκεκριμένο τίτλο να παρακολουθήσει κάποιος μαθήματα; Φαντάζομαι για τα professional courses θα χρειαστει.. Και αν δεν παρακολουθήσει, πόσο είναι το εύλογο κόστος για την απόκτηση του τίτλου ; Έχω διαβάσει ότι κατά την συνδρομή υπάρχει κόστος, κατά την εξέταση των μαθημάτων σε εξεταστικά κέντρα εδώ στην Ελλάδα αλλά και για ετήσια συνδρομή. Σε ρωτάω γιατί πολλά παιδιά καταπιάνονται με το να κάνουν κάποιο μεταπτυχιακό(μιλάω αποκλειστικά για απόφοιτους Οικονομικών Σχολών) και στην ουσία δεν αποκομίζουν ουσιώδεις γνώσεις πάνω στην δουλειά. Προφανώς ο συγκεκριμένος τίτλος έχει άλλες προοπτικές κατά την απόκτηση του αλλά αυτό δεν παύει να τον θέτει σε σύγκριση με τα μεταπτυχιακά(τα οποία ακόμα και στην Ελλάδα δεν είναι φτηνά). iii)Χρειάζεται να έχει κάποιος καλό εργασιακό υπόβαθρο για να ξεκινήσει(όχι ολοκληρώσει γιατί άλλωστε, είναι προαπαιτούμενη η εμπειρία 3 ετών) ; Προς το παρόν αυτά θα ήθελα να σε ρωτήσω. Δεν σε ρωτάω για το αν αξίζει να το κάνει κάποιος για να μείνει Ελλάδα. Το θεωρώ κρίμα για την ακρίβεια. Όσον αφορά την ερώτηση σου φίλε airtrelomike13, έχω ψάξει στο google και έχω δει και από στελέχη επιχειρήσεων που κατέχουν επαγγελματικούς τίτλους(συγκεκριμένα από το ΠΑΝΟΡΑΜΑ) ομιλίες απλά ήθελα να απευθυνθώ και σε προσωπικό επίπεδο με κάποιον άνθρωπο είναι εξίσου κάτοχος τους και να τον ρωτήσω(και όχι μόνο για μένα αλλά γενικότερα για όποιο παιδί προβληματίζεται με αυτό το θέμα). Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2021 από manosgal17
archer100 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 @rg550 @airtrelomike13 (ταγκαρα για να δουν το προηγουμενο μηνυμα)
airtrelomike13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 55 λεπτά πριν, manosgal17 είπε Καλησπέρα παιδιά. Καταρχήν, να αναφέρω ότι προσωπικά εργάζομαι σε λογιστήριο εταιρίας. Είμαι συγκεκριμένα στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας(δεν έχω κλείσει χρόνο). Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί ψάχνοντας όλο αυτόν τον καιρό σχετικά με τίτλους, μεταπτυχιακά κλπ έχω καταλήξει ότι το να κάνει κάποιος άνθρωπος ένα μεταπτυχιακό από ένα πανεπιστήμιο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί πάνω στον τομέας της λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Η κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα παρουσιάζει προβλήματα τόσο από άποψη βιοτικού επιπέδου όσο και γενικότερα επαγγελματικής εξέλιξης. Βάση επομένως, και της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι κρίμα το να επενδύονται χρήματα σε κάτι που ίσως να μην έχει αντίκρυσμα εν τέλει. Θέλω να ρωτήσω τα εξής τον rg550(αναφερόμενος στο ACCA): i) Ο συγκεκριμένος τίτλος απευθύνεται μόνο σε άτομα που θέλουν να γίνουν Ορκωτοί Ελεγκτές; , ii)Είναι υποχρεωτικό για τον συγκεκριμένο τίτλο να παρακολουθήσει κάποιος μαθήματα; Φαντάζομαι για τα professional courses θα χρειαστει.. Και αν δεν παρακολουθήσει, πόσο είναι το εύλογο κόστος για την απόκτηση του τίτλου ; Έχω διαβάσει ότι κατά την συνδρομή υπάρχει κόστος, κατά την εξέταση των μαθημάτων σε εξεταστικά κέντρα εδώ στην Ελλάδα αλλά και για ετήσια συνδρομή. Σε ρωτάω γιατί πολλά παιδιά καταπιάνονται με το να κάνουν κάποιο μεταπτυχιακό(μιλάω αποκλειστικά για απόφοιτους Οικονομικών Σχολών) και στην ουσία δεν αποκομίζουν ουσιώδεις γνώσεις πάνω στην δουλειά. Προφανώς ο συγκεκριμένος τίτλος έχει άλλες προοπτικές κατά την απόκτηση του αλλά αυτό δεν παύει να τον θέτει σε σύγκριση με τα μεταπτυχιακά(τα οποία ακόμα και στην Ελλάδα δεν είναι φτηνά). iii)Χρειάζεται να έχει κάποιος καλό εργασιακό υπόβαθρο για να ξεκινήσει(όχι ολοκληρώσει γιατί άλλωστε, είναι προαπαιτούμενη η εμπειρία 3 ετών) ; Προς το παρόν αυτά θα ήθελα να σε ρωτήσω. Δεν σε ρωτάω για το αν αξίζει να το κάνει κάποιος για να μείνει Ελλάδα. Το θεωρώ κρίμα για την ακρίβεια. Όσον αφορά την ερώτηση σου φίλε airtrelomike13, έχω ψάξει στο google και έχω δει και από στελέχη επιχειρήσεων που κατέχουν επαγγελματικούς τίτλους(συγκεκριμένα από το ΠΑΝΟΡΑΜΑ) ομιλίες απλά ήθελα να απευθυνθώ και σε προσωπικό επίπεδο με κάποιον άνθρωπο είναι εξίσου κάτοχος τους και να τον ρωτήσω(και όχι μόνο για μένα αλλά γενικότερα για όποιο παιδί προβληματίζεται με αυτό το θέμα). Κοίτα είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό που παραθέτεις και καταρχάς πολλά μπράβο που το ψάχνεις, διότι φαίνεται ότι θες να το κυνηγήσεις και γενικά έχεις ένα πλάνο στη ζωή σου. Εγώ τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά, έκανα ΜΒΑ Ιnternational της ΑΣΟΕΕ και γενικά δεν θέλησα να κυνηγήσω το επάγγελμα του λογιστή με πιστοποιήσεις. Αν ήθελα υπάρχει το μεταπτυχιακό στο ΠΑΠΕΙ με τίτλο: Λογιστική, έλεγχος δημοσιων οργανισμων και επιχειρησεων οπου μεσω των μαθηματων παιρνεις αρκετες απαλλαγες σε πιστοποιησεις CPA, CIMA και μια ακόμα. Δηλαδη παιρνεις το μαστερ και μεσω αυτου παιρνεις και απαλλαγες. Το θεμα ειναι οτι δεν ηθελα να κυνηγησω αλλο το επαγγελμα του λογιστη και θελησα να αρκεστω σε ενα λογιστηριο, ή σε ενα γραφειο παρα να καψω τα εγκεφαλικα μου κυτταρα με burnout stress, μεσω των πιστοποιησεων γιατι δεν ειναι μονο οι πιστοποιησεις, η ζωη σου θα εχει διαβασμα εφ'όρου ζωής. Να σου δωσω να καταλαβεις μια συμμαθητρια μου απο το σχολειο τελειωσε ΛΟΧΡΗ ΑΣΟΕΕ, και ξεκίνησε CPA και IEΣΟΕΛ. Τα τελείωσε, δουλεψε 3 χρονια σε ελεγκτικη εταιρεια και με το που ανοιξε προκηρυξη για ΑΑΔΕ ( Εφορια,), τα παραταει ολα , δινει εξετασεις , την πηρανε και οταν της ειπα γιατι τοσος κοπος ενω ηθελε να μπει εφορια μου ειπε:" Ηταν λαθος μου επιλογη, γιατι δεν μπορουσα να ανταπεξελθω την πιεση. Περιμενα πως και πως να ανοιξει προκηρυξη μονιμη για το δημοσιο, να δωσω εξετασεις να με παρουν. Τρελη ειμαι να αλλαξω το μισθο του δημοσιου με 800 ευρω ξεκουραστα εν συγκρισεη με μια πιστοποιηση που και διαβασμα θα εχω ,και 12ωρα θα χτυπαω και θα παιρνω και μισθο ψιχουλα?" Και μαντεψε τωρα ξεκινησε το ΜΒΑ που τελειωσα εγω για να παρει παραπανω μισθο στο δημοσιο Καπως ετσι το σκεφτηκα και εγω λοιπον και ειπα οτι δεν αξιζει. Δεν ειναι ολα οπως φαινονται στη ζωη. Φετος σκεψου θα κανω την ασπαιτε στην Αθηνα να παρω παιδαγωγικη επαρκεια, να διδασκω οικονομικα σε σχολεια, του χρονου θα κανω παιδαγωγικη επαρκεια ενηλικων. Κυνηγαω αυτο που σπουδασα απο αλλη οπτικη, σε κατι που μου αρεσει και δεν θα με κανει να δεινοπαθω. Ασφαλως αν μου ελεγες μεταξυ ιδιωτικου τομεα με μισθο 1500 ευρω και μισθο δημοσιου 800 ευρω, ασυζητητι θα επελεγα το Δημοσιο. Μιλαω για ΕΛλαδα. Στο Εξωτερικο φουλ ιδιωτικο 1
manosgal17 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα φίλε μου @airtrelomike13. Συμφωνώ σε όλα που είπες. Καταρχήν, θεωρώ βλακεία αν θες την γνώμη μου να κάνει κάποιος πιστοποίηση ενώ δεν ψήνει και τόσο πολύ. Πρέπει να το θες πολύ γιατί μετά πας για καριέρα. Ξεχνάμε λοιπόν το κομμάτι περί ελεύθερου χρόνου. Θα υπάρχει αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό συγκριτικά με το να δούλευες απλά ως bookeeper. Το δημόσιο να σου πω την προσωπική μου άποψη δεν το υπολογίζω και τόσο. Είναι πολύ δύσκολο να μπεις την σημερινή εποχή. Σε γενικές γραμμές, δεν το λαμβάνω υπόψη. Ποτέ μην λέω ποτέ αλλά προς το παρόν όχι. Η φίλη σου προφανώς ξέρει και καλύτερα έχοντας βιώσει εκ των έσω το κομμάτι της πιστοποίησης Τώρα σχετικά με το πόσο μας αρέσει αυτό που κάνουμε: Γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο να βρει κάποιος κάτι που να το αγαπάει. Και να το βρει οποιαδήποτε δουλειά κάποια στιγμή και θα σε κουράσει και θα σε φέρει στο αμήν. Υπάρχουν λοιπόν και οι κακές στιγμές. Σε πολλές δουλειές είναι και μία καθημερινότητα σε οποιοδήποτε κλάδου. Δεδομένου ότι η τεχνολογία προχωράει ακατάπαυστα, συμπαρασύρει ταυτόχρονα και το επάγγελμα του λογιστή. Πλέον, το να ξέρει ένας λογιστής πολύ καλό Excel και να μπορεί να αυτοματοποιεί πολλές εργασίες θεωρείται δεδομένο. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι πρέπει κάποιος να εφοδιάζεται με γνώσεις που θα τον βοηθήσουν άμεσα στον τομέα της δουλειάς του. Εγώ για αυτό προβληματίζομαι με το κομμάτι του μεταπτυχιακού. Ένα μεταπτυχιακό θα με βοηθήσει πάνω στο επάγγελμα που έχω επιλέξει ; Εκεί είναι ο προβληματισμός. Και δεν είναι και φτηνά τα μεταπτυχιακά + το κόστος χρόνου(στην πιστοποίηση αν τελικά δεν σου αρέσει είναι ακόμα χειρότερα). Αν λοιπόν πας με κάποιο στόχο κάνοντας ένα μεταπτυχιακό, σε μία πιστοποίηση πρέπει να είσαι 10 φορές που λέει ο λόγος πιο ψημένος γιατί θα υποβάλλεις τον ευατό σου σε μία πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία, την οποία δεν επιλέγουν πολλοί άνθρωποι(ειδικά εδώ στην Ελλάδα). Ο τίτλος θα σε δεσμεύσει σε πολλά πράγματα ακόμα στον προσωπικό χρόνο με συγγενείς, φίλους κλπ. Θεωρώ αφέλεια δηλαδή, να ξεκινήσει κάποιος να κάνει μία πιστοποίηση με το σκεπτικό ότι θα μπει στο Δημόσιο. Άλλο το να την βγάλει και εν τέλει να μην του αρέσει. Καμία απολύτως σχέση. Όμως, όταν κάποιος ξεκινήσει έναν από αυτούς τους τίτλους και έχει στόχο να το εκτιμήσουν στο Δημόσιο και να τον πάρουν, θεωρώ ότι δεν ξέρει που πατάει και που βαδίζει. Πάνω κάτω όλοι πρέπει να κάνουμε πολύ συχνά έναν απολογισμό των στόχων μας και γενικά γιατί κάνουμε κάτι; Γιατί το ξεκινάμε ; Ξέρουμε σε τι μας οδηγεί αυτό ; Μπορούμε να ζήσουμε με αυτήν την πιεστική καθημερινότητα;(άλλο φυσικά να το ζεις έτσι) Υπάρχουν πολλές "παγίδες". Ειδικότερα, όταν το μόνο κομμάτι επιλογής μίας επαγγελματικής σταδιοδρομίας είναι το πώς θα βγάλω γρήγορα χρήμα δυστυχώς πολλές φορές μας αναγκάζει να παρατήσουμε πολλά πράγματα ή να τα αφήσουμε στην μέση. Άρα, ξεκινάμε κάτι για την όλη εμπειρία και του τι θα αποκομίσουμε από αυτό και όχι πόσα λεφτά θα βγάλουμε σύντομα. Γιατί αν κάποιος ξεκινήσει τίτλο με κριτήριο μόνο τον χρήμα θαύμα και αν τον ολοκληρώσει. Αυτό θα έρθει σίγουρα στην πορεία με τις κατάλληλες επιλογές αλλά και με μπόλικη τύχη. Αυτά προς το παρόν.
agnostos13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @airtrelomike13 Τι εννοείς όταν αναφέρεις οτι αρκείσαι σε ένα λογιστήριο/λογιστικό γραφείο που δεν καις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα με burnout stress και διάβασμα εφ' όρου ζωής; Εγώ όσοι λογιστές γνωρίζω (και είναι πολλοί λόγω του οτι εργάζομαι στον τομέα των οικονομικών και έχω και αρκετούς φίλους και συμφοιτητές που κατέληξαν λογιστές) ζουν ακριβώς το ανάποδο από αυτό που λες εσύ σε λογιστήρια και λογιστικά γραφεία (εκτός αν έχεις πολύ entry θέση χωρίς-πρακτικά-σοβαρές ευθύνες). @manosgal17 Αν σε ενδιαφέρει καριέρα ΔΥ δεν πας ούτε για πλάκα για πιστοποίηση αλλά για μεταπτυχιακό-διδακτορικό δεύτερο πτυχίο κλπ. Αν σε ενδιαφέρει ο ιδωτικός τομέας τότε οι πιστοποιήσεις σαφώς μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά αρκεί να αποφασίσεις που θες να επικεντρωθείς. Το CFA αφορά κυρίως χρηματοοικονομικούς αναλυτές. Το CIMA αφορά κυρίως διοικητική λογιστική. Το CIA αφορά κυρίως εσωτερικό έλεγχο. Το ACA και το ACCA αφορά κυρίως τους ορκωτούς-ελεγκτές λογιστές. Επειδή δεν έχω εμπλακεί άμεσα σε κάποιο, από αυτά που έχω ακούσει στον κύκλο μου θεωρώ οτι ACCA και CFA είναι τα πιό απαιτητικά. Φυσικά για να δεις τι σου ταιριάζει πρέπει να σκεφτείς που στοχεύεις, και συνυπολογίζοντας το κόστος σε χρόνο και χρήμα που απαιτεί το καθένα να καταλήξεις. ΥΓ. Εύκολο χρήμα στην αρχή της καριέρας σου δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα (εκτός αν πας φυτευτός σε κάποια προνομιακή θέση-πράγμα που φαντάζομαι αν ίσχυε δεν θα πάλευες με μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις), αν πας εξωτερικό θα δεις τους κόπους σου να ανταμοίβονται σαφώς γρηγορότερα. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από agnostos13 1
manosgal17 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα φίλε @agnostos13 Να σου πω την αλήθεια το ΔΥ το σκέφτομαι ελάχιστα έως καθόλου. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να ψαχτώ για θέσεις, προκηρύξεις και μοριοδοτήσεις. Ειδικά για ένα νέο παιδί, το οποίο πιστεύει για το ξεκίνημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ότι θα μπει στο Δημόσιο, κατ' εμέ τρέφει φρούδες ελπίδες. Δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε με αφορά τι κάνει κάθε άνθρωπος με την ζωή του, αλλά το ΔΥ φαντάζει πολύ ξεπερασμένη επιλογή για τα σύγχρονα δεδομένα. Κάποτε ήταν και πιο σύνηθες και πιο εύκολο να μπεις ως μόνιμος. Δεν πιστεύω ότι γενικότερα αυτή η χώρα δίνει ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι σαν να σε σπρώχνει να βγεις εκτός της. Και δεν είναι μόνο ο μισθός. Και το στάδιο του να εξελιχθείς επαγγελματικά είναι πιο πίσω συγκριτικά με το εξωτερικό. Το επάγγελμα του λογιστή στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικό συγκριτικά με το εξωτερικό, πόσο μάλλον σε ανεπτυγμένες χώρες όπως οι Αγγλοσαξονικές. Επίσης, σίγουρα καμία δουλειά δεν είναι εύκολη. Και σε χαμηλή θέση να είσαι σε μία εταιρία ακόμα και λογιστής να μην είσαι πάλι θα βαράς υπερωρίες και δεν θα πληρώνεσαι καλά. Σε όποια δουλειά και να πας και να πρωτοξεκινήσεις στον ιδιωτικό τομέα, θα ζοριστείς και με το ωράριο και με τον μισθό. Τίποτα έτσι και αλλιώς δεν χαρίζεται. Τα μερίδια ευθυνών είναι διαφορετικά ανάλογα και με την θέση στην οποία βρίσκεσαι κάτι το οποίο είναι εξίσου σημαντικά, δεν αντιλέγω σε αυτό. Απλά πουθενά δεν είναι το τέλειο. Κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό που χάνεις και αυτό που κερδίζεις είναι καθαρά υποκειμενικό. Ξαναλέω είναι αφέλεια να ξεκινήσει κάποιος έναν από αυτούς τους τίτλους και να πιστεύει ότι τελειώνοντας τον θα του έχουν στρωμένα τα χαλιά και με έτοιμο φουσκωμένο μισθό. Και ενδιάμεσα θα ζοριστεί πάρα πολύ και μετά στα τελειώματα και γενικότερα, μία ζωή. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, agnostos13 είπε Τι εννοείς όταν αναφέρεις οτι αρκείσαι σε ένα λογιστήριο/λογιστικό γραφείο που δεν καις τα εγκεφαλικά σου κύτταρα με burnout stress και διάβασμα εφ' όρου ζωής; Εγώ όσοι λογιστές γνωρίζω (και είναι πολλοί λόγω του οτι εργάζομαι στον τομέα των οικονομικών και έχω και αρκετούς φίλους και συμφοιτητές που κατέληξαν λογιστές) ζουν ακριβώς το ανάποδο από αυτό που λες εσύ σε λογιστήρια και λογιστικά γραφεία (εκτός αν έχεις πολύ entry θέση χωρίς-πρακτικά-σοβαρές ευθύνες). εννοω οτι αντεχω να ειμαι λογιστης σε λογιστηριο/λογιστικο γραφειο καθως εχω βαλει ορια μεχρι εκει μεσα μου και οχι να καιω τα εγκεφαλικα μου κυτταρ με burnout stress και διαβασμα εφ'ορου ζωης των πιστοποιησεων. για το λογιστηριο-λογιγστικο γραφειο δεν με πειραζει να διαβαζω. 2 ώρες πριν, manosgal17 είπε Καλησπέρα φίλε @agnostos13 Να σου πω την αλήθεια το ΔΥ το σκέφτομαι ελάχιστα έως καθόλου. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να ψαχτώ για θέσεις, προκηρύξεις και μοριοδοτήσεις. Ειδικά για ένα νέο παιδί, το οποίο πιστεύει για το ξεκίνημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ότι θα μπει στο Δημόσιο, κατ' εμέ τρέφει φρούδες ελπίδες. Δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε με αφορά τι κάνει κάθε άνθρωπος με την ζωή του, αλλά το ΔΥ φαντάζει πολύ ξεπερασμένη επιλογή για τα σύγχρονα δεδομένα. Κάποτε ήταν και πιο σύνηθες και πιο εύκολο να μπεις ως μόνιμος. Δεν πιστεύω ότι γενικότερα αυτή η χώρα δίνει ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι σαν να σε σπρώχνει να βγεις εκτός της. Και δεν είναι μόνο ο μισθός. Και το στάδιο του να εξελιχθείς επαγγελματικά είναι πιο πίσω συγκριτικά με το εξωτερικό. Το επάγγελμα του λογιστή στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικό συγκριτικά με το εξωτερικό, πόσο μάλλον σε ανεπτυγμένες χώρες όπως οι Αγγλοσαξονικές. Επίσης, σίγουρα καμία δουλειά δεν είναι εύκολη. Και σε χαμηλή θέση να είσαι σε μία εταιρία ακόμα και λογιστής να μην είσαι πάλι θα βαράς υπερωρίες και δεν θα πληρώνεσαι καλά. Σε όποια δουλειά και να πας και να πρωτοξεκινήσεις στον ιδιωτικό τομέα, θα ζοριστείς και με το ωράριο και με τον μισθό. Τίποτα έτσι και αλλιώς δεν χαρίζεται. Τα μερίδια ευθυνών είναι διαφορετικά ανάλογα και με την θέση στην οποία βρίσκεσαι κάτι το οποίο είναι εξίσου σημαντικά, δεν αντιλέγω σε αυτό. Απλά πουθενά δεν είναι το τέλειο. Κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό που χάνεις και αυτό που κερδίζεις είναι καθαρά υποκειμενικό. Ξαναλέω είναι αφέλεια να ξεκινήσει κάποιος έναν από αυτούς τους τίτλους και να πιστεύει ότι τελειώνοντας τον θα του έχουν στρωμένα τα χαλιά και με έτοιμο φουσκωμένο μισθό. Και ενδιάμεσα θα ζοριστεί πάρα πολύ και μετά στα τελειώματα και γενικότερα, μία ζωή. φυγε και καντα εξω αυτα. Μη καθεσαι και τα κανεις εδω και κατσεις στην Ελλαδα. Για την Ελλαδα δεν αξιζουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα