FarCry1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο λογισμικό η επέκταση σε κάποιο πρόγραμμα πχ eclipse που να ειναι στα ελληνικά. Πχ να γράφω κώδικα σε java και όταν τρέχω το πρόγραμμα που έφτιαξα και βγάλει λάθη, στα σημεία που είναι τα λάθη, αντί να μου δειχνει τι λάθος έκανα σε κάθε σημείο στα αγγλικά, να μου το δείχνει στα ελληνικά. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Δεν αναφέρομαι μόνο στο eclipse αλλά γενικά αν ξέρετε
SOADNICK Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δε γνωρίζω αλλά και να υπάρχει καλύτερα να μη το χρησιμοποιήσεις, εκτός και αν δε ξέρεις ούτε εντελώς βασικά αγγλικά. Δε νομίζω ότι ψάχνοντας στο google τα σφάλματα που θα σου βγάζει ο compiler στα ελληνικά θα μπορείς να βγάλεις άκρη. 1
FarCry1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Πολλές φορές είναι κάτι απλό και δεν χρειαζεται να ψάξεις στο Google τι φταίει. Πχ να σου εξηγεί ο compiler ότι ξέχασες να βάλεις στον κατασκευαστή την τάδε μεταβλητή. Θα προτιμούσα να μου το εξηγούσε στα ελληνικά γιατί πολλές φορές με μπερδεύουν τα αγγλικα αν το λάθος είναι πιο σύνθετο.
liakos356 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Ο compiler δεν μιλάει αγγλικά. Μιλάει την εκάστοτε γλώσσα.
FarCry1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, liakos356 είπε Ο compiler δεν μιλάει αγγλικά. Μιλάει την εκάστοτε γλώσσα. Το ξέρω. Εννοούσα όταν σου δείχνει και σου εξηγεί τα λάθη στον κώδικα την ώρα που τρέχεις το πρόγραμμα
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Ο compiler δεν εντοπίζει λάθη την ώρα που τρέχεις το πρόγραμμα αλλά την ώρα που το μεταγλωτίζει σε bytecode. Την ώρα που τρέχει το πρόγραμμα έχουμε runtime errors. Θεωρητικά μπορεί να γίνει, αν θυμάμαι καλά π.χ. στο visual studio και στο vs code γίνεται να έχεις επιλογή γλώσσας στο UI και σε intellisense και λάθη Ξεκίνα από τις βασικές έννοιες πρώτα, ξεκαθάρισε τι κάνει το κάθε εργαλείο και αν το πρόβλημά σου είναι η Αγγλική γλώσσα, μάλλον η ενδεδειγμένη λύση είναι να προσπαθήσεις να μάθεις καλύτερα την γλώσσα.
masteripper Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Έχω ακούσει "ιεροσυλίες" και "ιεροσυλίες" αλλά εδώ το τερματίσαμε.... (Θυμάμαι κάποτε είχε βγει 1 πακέτο εξελληνισμού για Windows Server....μπρρρ) Αυτό δεν παίζει και ελπίζω να μην παίζει...στα Αγγλικά προγραμματίζουμε και με Αγγλικές λέξεις για μεταβλητές,μεθόδους...για όλα τα άλλα έχουμε κάποιο resource για να φορτώνουμε τα Ελληνικά. Οσες φορές έχω διαβάσει κώδικα από οπαδό των "Ελληνικών" έχω αγανακτήσει... την άλλη φορά αναγκάστηκα να τυπώσω μια σελίδα κώδικα για να καταλάβω το ποιημα
FarCry1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω την εντύπωση πως μάλλον δεν καταλάβατε τι λεω. Θα το πω αλλιώς. Στην Γερμανια οποίος γράφει σε κώδικα σε java και έχει το πρόγραμμα eclipse και πατήσει run για να τρέξει το πρόγραμμα, αν τυχόν βγάλει λάθη(ΤΑ ΚΟΚΚΙΚΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΣΤΟ ΚΆΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Η ΔΊΠΛΑ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΕΝΤΟΛΉ) που σου δείχνει τι λάθος έκανες(πχ ξέχασες να βάλεις μια αγκύλη) , τα δείχνει στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά. Αν αυτοί τα βλέπουν στα γερμανικά, λογικά θα υπάρχει κατι σε όλες τις χωρες Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από FarCry1
DrKo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, FarCry1 είπε Εχω την εντύπωση πως μάλλον δεν καταλάβατε τι λεω. Θα το πω αλλιώς. Στην Γερμανια οποίος γράφει σε κώδικα σε java και έχει το πρόγραμμα eclipse και πατήσει run για να τρέξει το πρόγραμμα, αν τυχόν βγάλει λάθη(ΤΑ ΚΟΚΚΙΚΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΣΤΟ ΚΆΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Η ΔΊΠΛΑ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΕΝΤΟΛΉ) που σου δείχνει τι λάθος έκανες(πχ ξέχασες να βάλεις μια αγκύλη) , τα δείχνει στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά. Αν αυτοί τα βλέπουν στα γερμανικά, λογικά θα υπάρχει κατι σε όλες τις χωρες Γενικά έγινε αντιληπτό τι έγραψες εξαρχής. Δεν είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείται η ελληνική γλώσσα σε οτιδήποτε σχετικό με προγραμματισμό (εκτός από σύμβολα μαθηματικών, αλλά εκεί είναι ελληνικά γράμματα), οπότε κάθε σχετική απαίτηση φαντάζει εντελώς εκτός αντικειμένου. Σε αντίθεση με Γάλλους και γαλλική γλώσσα, Γερμανούς και γερμανική γλώσσα, και Κινέζους και κινεζική γλώσσα. Προσωπικά μιλώντας, είναι πάρα πολύ πιθανό ότι δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έναν ελληνικό compiler. Ο λόγος είναι κυρίως για την χρήση όρων, όπου θα έπρεπε πρώτα να ξοδέψω καμία ώρα για να βρω τι εννοεί ο όρος Χ ακριβώς, μετά να ξοδέψω τρεις ώρες βρίζοντας όποιον βρήκε αυτόν τον όρο Χ για να πει το πράγμα που ήθελε, και μετά να αλλάξω πάλι πίσω σε αγγλικά.
_Theo_ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2021 στις 10:03 ΜΜ, FarCry1 είπε Εχω την εντύπωση πως μάλλον δεν καταλάβατε τι λεω. Θα το πω αλλιώς. Στην Γερμανια οποίος γράφει σε κώδικα σε java και έχει το πρόγραμμα eclipse και πατήσει run για να τρέξει το πρόγραμμα, αν τυχόν βγάλει λάθη(ΤΑ ΚΟΚΚΙΚΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΣΤΟ ΚΆΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ Η ΔΊΠΛΑ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΕΝΤΟΛΉ) που σου δείχνει τι λάθος έκανες(πχ ξέχασες να βάλεις μια αγκύλη) , τα δείχνει στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά. Αν αυτοί τα βλέπουν στα γερμανικά, λογικά θα υπάρχει κατι σε όλες τις χωρες Πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς. Το μοναδικό IDE που έχω δει και έχει υποστήριξη και στα Ελληνικά είναι το Dev-C++, αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι για C++. Αν και πάλι, τα λάθη που κάνεις στο κώδικα στα επισημαίνει στα Αγγλικά αν θυμάμαι καλά, μόνο το μενού είναι στα Ελληνικά. Ρίξε και μια ματιά στο Netbeans IDE αν και δεν νομίζω να υπάρχει αυτή η επιλογή. Γενικά, καλώς ή κακώς, οι προγραμματιστές πρέπει να έχουν καλή γνώση αγγλικών. Άλλωστε, για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι η μεταβλητή είναι "variable" και η συνάρτηση "function"... Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2021 από _Theo_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα