nik0laus Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παίδες τη βοήθειά σας παρακαλώ Έχω το εξής πρόβλημα, έχω ρυθμίσει ένα δευτερο ρούτερ (ZTE ZXHN 108N ) ως access point για να έχω internet στο υπόγειο. Το κεντρικό ρούτερ (ZTE ZXV10 H108L) βρισκεται στο δευτερο όροφο. Τα δύο ρουτερ συνδέονται μέσω powerline TL-PA4010PKIT. Όλα καλά...τα έχω ρυθμίσει.... έχω βάλει τις διαφορες ip στο access point σύμφωνα με αυτές που έχει το κεντρικό ρούτερ... έχω απενεργοποιήσει το DHCP μπλα μπλα μπλα... έχω μια χαρά ίντερνετ στο υπόγειο (και με ethernet και wifi στο υποδικτυο του υπογείου) βέβαια με λίγο μειωμένη ταχύτητα σε σχεση με τον δευτερο όροφο λόγω powerline (αντι για 10 που κλειδωνει το κεντρικο ρουτερ στον πάροχο πιανω 7,5-8 ... μια χαρα..μου αρκει και με το παραπάνω γι αυτό που θέλω). Το πρόβλημα είναι ότι αν πάω την επόμενη μέρα δεν έχω ίντερνετ στο υπόγειο, αν τότε πάω και σβήσω το ρούτερ στον δευτερο όροφο και το ξαναανοίξω τότε όλα δουλευουν πάλι κανονικά. Να σημειώσω ότι σήμερα μόλις ανέβηκα στον δευτερο όροφο και προσπάθησα να συνδεθώ στο δίκτυο wifi (του ορόφου) δεν είχα πρόσβαση στο ιντερνετ. έκανα μια επανεκκίνηση στο ρουτερ και όλα αμέσως δουλεψαν ρολόι... Καμιά ιδέα του τι να κοιτάξω ; Μήπως έχω κάνει κάποια π@π@ριά στις ρυθμίσεις ; Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από nik0laus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 παρε ενα κανονικο repeater και ασε τους πειραματισμους. εκτος και εαν την βρισκεις ετσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @xsterg έχεις να προτεινεις κάποιο μέχρι 25-30 ευρώ ; Θα πρέπει όμως να παίρνει σήμα από ethernet καθώς wifi δε πιανει με τίποτε στο υπόγειο (είναι σαν το bunker του Χίτλερ) αλλά και να δίνει εκτός από wifi και 2 γραμμές ethernet ... Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από nik0laus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 tp link. εχω δυο. ειναι αριστα. εχουν και ethernet. υπαρχει και σε εκδοση χωρις. TP-LINK TL-WA854RE 300MBPS 15,90€ τιμη χωμα. ποσο πιο κατω για κατι που κανει αριστα την δουλεια του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik0laus Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 @xstergτιμή χώμα συμφωνω αλλά δεν προκειται να δουλεψει καθώς το υπόγειο είναι πολύ μακρυά από τον δευτερο οροφο και δεν μπορει να συνδεθει με το ρούτερ... Δεν πιανει σημα wifi στο υπογειο ουτε από τον πρωτο όροφο ,ουτε από το ισόγειο ... δεν βλέπω καν τα δικτυα των συγκατοικων ... Εχει κανει καλή δουλεια ο εργολάβος φαινεται και εχει χοντρους τοιχους, βασικά είναι όλο από τσιμέντο με ισχυρό οπλισμο γι αυτό πήγα σε αυτή τη λύση με τα δυο ρουτερ ....δυστυχως καλώδιο απευθείας δε μπορώ να τραβηξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xsterg Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 βαλε ενδιαμεσα repeater. πετα καλωδιο. καποια λυση θα υπαρχει. απευθυνσου σε εταιρεια. σιγουρα θα σου βρουνε μια λυση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2021 Παρε ενα τετοιο https://www.skroutz.gr/s/23798111/TP-LINK-TL-WA801N-v6-Access-Point-Wi-Fi-4-Single-Band-2-4GHz.html βαλε το καλώδιο απο το powerline πανω του και εισαι ετοιμος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα