polemikos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στον αναλυτή Pierre Ferragu της New Street Research, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger μίλησε για όλα όσα έρχονται στην αγορά από την κορυφαία εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής ημιαγωγών. Επιπλέον αναφέρθηκε σε όσα έμαθε από την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι της VMWare αλλά κυρίως μίλησε για τις μεγάλες προσδοκίες που τρέφει η Intel για να ανταγωνιστεί επάξια τις AMD και Nvidia με τις ολοκαίνουριες αρχιτεκτονικές Alder Lake και Alchemist που πρόκειται σε μερικούς μήνες να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά των επεξεργαστών και των καρτών γραφικών αντίστοιχα. Το πρώτο μεγάλο λανσάρισμα αφορά την πρώτη ετερογενή αρχιτεκτονική της Intel που βρίσκει τον δρόμο της προς του καταναλωτές και έχει την κωδική ονομασία Alder Lake. Η αρχιτεκτονική είναι φανερό ότι είναι επηρεασμένη σε ορισμένο βαθμό από την αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM. Οι νέοι 12ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core για την αγορά desktop (Alder Lake-S) θα διαθέτουν στις συσκευασίες τους έως 16 πυρήνες (8 μεγάλους και 8 μικρούς) και έως 24 threads (η τεχνολογία HyperThreading υποστηρίζεται μόνο από τους 8 μεγάλους πυρήνες) μαζί με 30MB non-inclusive Cache. Επίσης θα διαθέτουν έναν έξυπνο και γρήγορο υπερσύνδεσμο, το χαρακτηριστικό Thread Director που θα διαχειρίζεται τους πυρήνες, υποστήριξη DDR5 και PCI Express 5.0 κ.ά. Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Pierre Ferragu ρώτησε τον Pat Gelsinger αν θα υπάρξει κάποια στιγμή «Zen» για την Intel, με την έννοια της ιδιαίτερα σημαντικής εξέλιξης που θα φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο (όπως δηλαδή έκανε η αρχιτεκτονική Zen) και ο Pat Gelsinger απάντησε: «Ετοιμάζουμε ένα αριθμό πραγμάτων…. Βρίσκονται σε εξέλιξη ορισμένες πολύ σημαντικές ενημερώσεις στην αρχιτεκτονική. Αναπτύσσουμε την ετερογενή αρχιτεκτονική που είναι μέρος των (επεξεργαστών) Alder Lake όπου έχουμε μεγάλους και μικρούς πυρήνες. Ξέρετε, η AMD έχει μόνο έναν» δήλωσε ο Pat Gelsinger. «Θα έχουμε μία υψηλότερης απόδοσης έκδοση και μία περισσότερο αποδοτική ενεργειακά έκδοση του πυρήνα. Κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό». Στην συνέχεια, ο Pat Gelsinger αναφέρθηκε με αυτοπεποίθηση στα προϊόντα Intel Arc, τα οποία θα περιλαμβάνουν τις κάρτες γραφικών με το κωδικό όνομα Alchemist, με τις οποίες η Intel φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την Nvidia από το νέο έτος. «… έχουμε την αρχιτεκτονική GPU μας με την οποία θα είμαστε θέση να ασκήσουμε πραγματικά πίεση στη NVIDIA για πρώτη φορά» ενώ ετοιμάζουμε και αυτό που ονομάζουμε IPU, την δικτυακή αρχιτεκτονική μας, όπου φτάνουμε στα έξυπνα NICs και στα έξυπνα network fabrics. Επομένως έχουμε τρεις μεγάλες ανακοινώσεις από άποψη αρχιτεκτονικής …. οι οποίες μοιάζουν πολύ με την Zen από αυτή την άποψη, όπως εσείς την καθορίσατε, για να τονίσετε τις σημαντικές νέες προσπάθειες» δήλωσε ο κ. Gelsinger Όπως λοιπόν εξήγησε ο Pat Gelsinger, η Intel αναμένεται να έχει «τρεις στιγμές Zen» το επόμενο διάστημα, στον χώρο των επεξεργαστών, των καρτών γραφικών και της δικτύωσης, και ουσιαστικά προειδοποίησε τις AMD και Nvidia για μεγάλο ανταγωνισμό, κάτι που βεβαίως είναι εξαιρετικό για εμάς τους καταναλωτές. * Στο βίντεο ο Pat Gelsinger αναφέρεται στα νέα προϊόντα της Intel σε μία άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
amav Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 ¨κάτι που βεβαίως είναι εξαιρετικό για εμάς τους καταναλωτές.¨ και εξαιρετικά απίθανο για την intel 3 2
Toper Harley Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Όπως έλεγε η γιαγιά μου.. " μεγάλη μπουκιά μη φας και μεγάλη κουβέντα μη πεις ".....!!!!!! 4
profanes Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Toper Harley είπε Όπως έλεγε η γιαγιά μου.. " μεγάλη μπουκιά μη φας και μεγάλη κουβέντα μη πεις ".....!!!!!! Λάθος το έλεγε η γιαγιά σου, είναι φάε και μη πεις. 6
petasis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ πάλι τον πιστεύω. Κάπου μου έχει μπει η ιδέα ότι οι zen3 δεν έχουν τόσο καλή σχεδίαση και ουσιαστικά βοηθιούνται από τα χαμηλά νανόμετρα (εντάξει, το γεγονός ότι δεν είναι σταθερός ο 5950Χ μου με τα 128GB RAM, και που κατά καιρούς βλέπω και "λάθη" στην L3 cache δεν βοηθά). Θέλω πολύ να δω τι θα κάνουν οι zen 3 στους threadripper. Επίσης θέλω πολύ να δω τι θα κάνει η ιντελ που φημολογείται ότι έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις από zen 3 αλλά σε μεγαλύτερα νανόμετρα - και τι θα σημαίνει αυτό για την σταθερότητα και τις συχνότητες στις μνήμες. 2
tuxgamer Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν είναι παράξενο να έχει η intel ως σημείο αναφοράς κάτι που αφορά στην AMD; Όλο τη λέξη "Zen" ακούω από τα στόματα των ιθύνοντων της Intel.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Θα το δούμε στην πράξη και στα benchmarks τι θα γίνει. Σίγουρα αυτές οι εταιρείες δεν αφήνουν εύκολα να πάρει ανάσα ο ανταγωνιστής.
pao13 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, profanes είπε Λάθος το έλεγε η γιαγιά σου, είναι φάε και μη πεις. η γιαγιά το έλεγε σίγουρα σωστά ...άλλος δεν άκουγε την γιαγιά ! 4
profanes Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, pao13 είπε η γιαγιά το έλεγε σίγουρα σωστά ...άλλος δεν άκουγε την γιαγιά ! Σωστός 1
Eloy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tuxgamer είπε Δεν είναι παράξενο να έχει η intel ως σημείο αναφοράς κάτι που αφορά στην AMD; Όλο τη λέξη "Zen" ακούω από τα στόματα των ιθύνοντων της Intel. Ε τώρα... Μην ξεχνάς οτι η Amd ήταν αυτή που συνδίασε τα πάντα στα ονόματα των cpu της σε σχέση με τις cpu της Intel... Οι Ryzen 3-5-7 πήραν το όνομά τους για να δείχνουν που βρίσκονται σε σχέση με τους i3-5-7... ή την ονοματοδοσία στα chipsets (Ψχχχ) κλπ... Τα ξεχνάμε αυτά ? Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από Eloy 2
bebiboy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Εντωμεταξύ επίκειται ο Μ1Χ με επιδόσεις intel κάπου στο… 2030. Όταν ο πεζός πέρασε τον καβαλάρη…
PhilippeRaimo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Γιατί έχω το προαίσθημα οτι δεν πρόκειτε να δούμε τίποτα συνταρακτικό; 4
Νικηφόρος Μπαντούνας Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 34 minutes ago, PhilippeRaimo said: Γιατί έχω το προαίσθημα οτι δεν πρόκειτε να δούμε τίποτα συνταρακτικό; Ίσως γιατί τα τελευταία 5 χρόνια το μόνο που λανσάρει η Intel είναι υποσχέσεις? Μια ιδέα ρίχνω... 1
nick0lis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, petasis είπε Εγώ πάλι τον πιστεύω. Κάπου μου έχει μπει η ιδέα ότι οι zen3 δεν έχουν τόσο καλή σχεδίαση και ουσιαστικά βοηθιούνται από τα χαμηλά νανόμετρα (εντάξει, το γεγονός ότι δεν είναι σταθερός ο 5950Χ μου με τα 128GB RAM, και που κατά καιρούς βλέπω και "λάθη" στην L3 cache δεν βοηθά). Θέλω πολύ να δω τι θα κάνουν οι zen 3 στους threadripper. Επίσης θέλω πολύ να δω τι θα κάνει η ιντελ που φημολογείται ότι έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις από zen 3 αλλά σε μεγαλύτερα νανόμετρα - και τι θα σημαίνει αυτό για την σταθερότητα και τις συχνότητες στις μνήμες. Σε πιο πράγμα δεν είναι σταθερός ο 5950, πια είναι τα λάθη που βλέπεις στην l3
petasis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, nick0lis είπε Σε πιο πράγμα δεν είναι σταθερός ο 5950, πια είναι τα λάθη που βλέπεις στην l3 Ας μην (ξανα) ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, έχει συζητηθεί ήδη δύο φορές στο φόρουμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα