Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι αναμεσα στους 2 επεξεργαστες χωρις να μπορω να βγαλω ακρη.. Η χρηση μου ειναι χαλαρο gaming, browsing, multitasking. Σκοπευω να κρατησω το συστημα καποια χρονια και δε γνωριζω ακομα αν θ ασχοληθω να κλοκαρω καποιον (ας υπαρχει η δυνατοτητα τουλαχιστον). Περα απ τα nm (τι με νοιαζουν αν το αποτελεσμα ειναι το ιδιο) και το μεγαλυτερο tdp (ok καλη ψυκτρα υπαρχει) εχει καποιο μειονεκτημα ο intel?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, corollat είπε

Ειμαι αναμεσα στους 2 επεξεργαστες χωρις να μπορω να βγαλω ακρη.. Η χρηση μου ειναι χαλαρο gaming, browsing, multitasking. Σκοπευω να κρατησω το συστημα καποια χρονια και δε γνωριζω ακομα αν θ ασχοληθω να κλοκαρω καποιον (ας υπαρχει η δυνατοτητα τουλαχιστον). Περα απ τα nm (τι με νοιαζουν αν το αποτελεσμα ειναι το ιδιο) και το μεγαλυτερο tdp (ok καλη ψυκτρα υπαρχει) εχει καποιο μειονεκτημα ο intel?

Ένα "έμμεσο" μειονέκτημα που έχει ο 11600k είναι οτι θα πληρώσεις πιο ακριβά για εφάμιλλη μητρική. Μπορείς να βρεις αρκετά καλή B550 μητρική από 95 ευρώ γιατον 5600x. Σε z590 ξεκινάς πιο πάνω από 95, ενώ για να πάρεις κάποια καλή θα δώσεις αρκετά παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, corollat είπε

H κατανάλωση είναι μεγάλο μειονέκτημα. 

Αλλά δεν χρειάζεται να μείνεις μεταξύ αυτών των 2. Εφόσον δεν σε ενδαιφέρει η ενσωματώμενη GPU (για να κοιτάς τον 5600x) και αν δεν σε απασχολεί και το pcie 4 αλλά θες όπως και δήποτε overclocking, μπορείς να δείς και τον 10600kf στα 185€

Οι δικές μου προτάσεις είναι 10400f στα 160€ ετοιμοπαράδοτος ή 11400f στα 180€ (αν θες pcie4).  Έτσι και αλλιώς και τα 2 τσιπάκια που αναφέρεις είναι τερματισμένα οπότε δεν σηκώνουν και πολύ oc.

Δημοσ.

Σκεφτομαι να εχει pcie 4 (νομιζω βοηθαει στην ταχυτητα) vga εχω την 1660ti oc οποτε ναι δε μ ενδιαφερει η ενσωματωμενη. Oc  δε το θεωρω απαραιτητο αλλα θα προτιμουσα να εχει τη δυνατοτητα.. Οι cpu που λες νομιζω υστερουν καμποσο και για 1 50αρικο παραπανω γιατι να μη παρω κατι καλυτερο να μου κρατησει και "στο χρονο"..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, corollat είπε

Σκεφτομαι να εχει pcie 4 (νομιζω βοηθαει στην ταχυτητα) vga εχω την 1660ti oc οποτε ναι δε μ ενδιαφερει η ενσωματωμενη. Oc  δε το θεωρω απαραιτητο αλλα θα προτιμουσα να εχει τη δυνατοτητα.. Οι cpu που λες νομιζω υστερουν καμποσο και για 1 50αρικο παραπανω γιατι να μη παρω κατι καλυτερο να μου κρατησει και "στο χρονο"..

Mα δεν είναι 50αρικο, ο 10400f έχει 160€ ετοιμοπαράδοτος και ο 5600x 270€. Πάνω από 100€. 

Με την 1660ti δεν θα έχουν καμία απολυτώς διαφορά σε επιδόσεις.  To PCIe4 δεν βοηθάει στην ταχύτητα εκτός αν έχεις pcie4 nvme. Αν δεν έχεις, είναι λίγο άχρηστο.

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

Mα δεν είναι 50αρικο, ο 10400f έχει 160€ ετοιμοπαράδοτος και ο 5600x 270€. Πάνω από 100€. 

Με την 1660ti δεν θα έχουν καμία απολυτώς διαφορά σε επιδόσεις.  To PCIe4 δεν βοηθάει στην ταχύτητα εκτός αν έχεις pcie4 nvme. Αν δεν έχεις, είναι λίγο άχρηστο.

Σκεφτομαι να βαλω τον samsung pro (pcie 4) αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αξιζει σε σχεση με τον evo (pcie 3) απο συγκριτικα που κοιταζω.. Για τον επεξεργαστη δεν αξιζει να παω στην 11η γενια? Ναι οκ γλιτωνω 100 αλλα μηπως ειναι αρκετα υποδεεστερος?

**Η πιο βαρια χρηση που κανω ειναι παιχνιδι (WOT se 2K, παραλληλα καμια 20αρια καρτελες ανοιχτες στο firefox) sta 120-130 fps οπου καμια φορα πεφτουν στα 50 κ πρπ να περιμενω 10 δευτερα να συνελθει.. 3570Κ απειραχτος. Ειναι overkill οι cpu που σκεφτομαι??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα αυτά τα  CPU έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Προφανώς καμία σχέση με τον 3570k. 

Έχω τον 980 pro και τον 970evo plus, σε καθημερινή χρήση δεν έχει διαφορά

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Όλα αυτά τα  CPU έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Προφανώς καμία σχέση με τον 3570k. 

Έχω τον 980 pro και τον 970evo plus, σε καθημερινή χρήση δεν έχει διαφορά

Αυτο σκεφτομουν κ γω.. Αρα θα μεινω στον evo.. Τον εχω σε 2 pc στην ssd sata εκδοχη του κ ειμαι υπερευχαριστημενος.. Οσον αφορα τους cpu βλεπω οτι δεν αξιζει το 100αρικο εξτρα για τη χρηση μου? Αρα να μη κοιταζω κ Ζ590 μητρικες?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, corollat είπε

Σκεψεις πολλες δεν θα κανεις γιατι θα πονεσει το κεφαλι σου , για να εισαι αναμεσα στους δυο σημαινει οτι εχεις τα λεφτα , παιρνεις λοιπον τον 5600x και οσο θα τον εχεις και θα παιζεις οτι θελεις και θα κανεις οτι θελεις μαζευεις και λιγαλεφτα στην ακρη και χτυπας μια 6600xt και εκμεταλευεσαι το Rdna2 για τα επομενα 10 χρονια.

Δημοσ.

Δεν ειμαι τοσο ενθερμος gamer.. Και επισης ναι μπορω να τα διαθεσω αυτα τα $$ αλλα αν δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος ισως τελικα παω στον 10400..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, corollat είπε

Δεν ειμαι τοσο ενθερμος gamer.. Και επισης ναι μπορω να τα διαθεσω αυτα τα $$ αλλα αν δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος ισως τελικα παω στον 10400..

εχω ενα 775 αμα θες με xeon cpu , θα στο δωσω καλη τιμη

Δημοσ.

Τι να κανουμε απ'οτι καταλαβα εδω και 8 ωρες απο το ανοιγμα του θεματος τζαμπα μιλαμε , απ'αλλου ξεκινησες αλλου καταληγεις και αλλο θα παρεις , αντε καλο βραδυ συνεχιζουμε αυριο μηπως το παμε καμια 5 σελιδες να ερθουν κι αλλοι για συζητηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...