Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

aaGGoI1.png

ludNdCA.png

Κάτι με έχει γδάρει το τελευταίο καιρό, έχω φαγούρα και έχω βγάλει κάποιες κοκκινίλες, το δέρμα μου έχει σκάσει σε κάποια σημεία. Πίστευα ότι είναι εποχικό και αλλεργική αντίδραση στην υγρασία γιατί είχα πάθει το ίδιο πέρσι το καλοκαίρι και έφυγε εντελώς πιο μετά αλλά έχω βρει και αυτό το έντομο, μάλιστα σε ένα σημείο βρήκα αρκετά και πιστεύω ότι έχει γίνει ζημιά στο σπίτι. Το έχω βρει πάνω στο γραφείο, σε στρώμα και ακόμη και πάνω στο έπιπλο της τηλεόρασης και το χειριστήριο της κονσόλας.

Ενδέχεται αυτό να μου έχει κάνει τη ζημιά. Τι έντομο είναι και μπορεί να σωθεί η κατάσταση με απεντώμοση?

Δεν είχα πρόβλημα έως τώρα με τέτοια έντομα, το βρήκα πρώτη φορά σε μία απόδειξη από ψώνια που είχα κάνει και είχε πολλά τέτοια πάνω η απόδειξη που με κάνει να πιστεύω ότι αγαπάει το χαρτί, πρέπει να εισέβαλε κάπως εδώ μέσα. Δε νομίζω ότι προυπήρχε.

Φαίνεται άνετα με γυμνό μάτι αν και είναι μικροσκοπικό, τα "μικρά" του δε φαίνονται εύκολα αλλά είναι ορατά. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι ακάρεα γιατί από ότι έχω διαβάσει αυτά δε φαίνονται με το μάτι.

Μήπως είναι κοριός? αλλά δυσκολέυομαι να το πιστέψω.

Τι έντομο λέτε να είναι και τι να κάνω?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Δεν φαινεται καθολου, αλλα αν το πλησιασεις, μηπως πεταγεται αποτομα? αν ναι πιθανοτατα  ειναι Ψυλλος...  ευκολα απεντομωνεται...

Οι κοριοι ειναι σχεδον παντα κοντα σε σημειο που κοιμασαι, και κρυβονται την μερα.. δεν θα δεις σχεδον ποτε κοριο να κοβει βολτες , και το χαρακτηριστικο του ειναι οτι τα τσιμπηματα του ειναι σαν γαζι απο ραπτομηχανη, στην σειρα....

εαν το προβλημα ειναι σε ενα δωματιο και οχι σε ολο το σπιτι, καλυψε τα τροφημα, παρε ενα τετοιο σπρευ και σκαστο στο μεσο του δωματιου..

https://www.skroutz.gr/s/9454334/Δάφνη-Agrotrade-Spray-για-Κατσαρίδες-Κοριούς-Ψύλλους-Dipton-Fogger-150ml.html#reviews

το δοκιμασα  σε προβλημα που ειχα με σκνιπες και μυρμηγκια, και τα εξολοθρευσε ολα.. ειναι μια οικονομικη λυση (10-11Ε)  που νομιζω αξιζει για δοκιμη.. αν δεν εχεις αποτελεσμα , τοτε πας σε ειδικο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Δεν φαινεται καθολου, αλλα αν το πλησιασεις, μηπως πεταγεται αποτομα? αν ναι πιθανοτατα  ειναι Ψυλλος...  ευκολα απεντομωνεται...

Οι κοριοι ειναι σχεδον παντα κοντα σε σημειο που κοιμασαι, και κρυβονται την μερα.. δεν θα δεις σχεδον ποτε κοριο να κοβει βολτες , και το χαρακτηριστικο του ειναι οτι τα τσιμπηματα του ειναι σαν γαζι απο ραπτομηχανη, στην σειρα....

εαν το προβλημα ειναι σε ενα δωματιο και οχι σε ολο το σπιτι, καλυψε τα τροφημα, παρε ενα τετοιο σπρευ και σκαστο στο μεσο του δωματιου..

https://www.skroutz.gr/s/9454334/Δάφνη-Agrotrade-Spray-για-Κατσαρίδες-Κοριούς-Ψύλλους-Dipton-Fogger-150ml.html#reviews

το δοκιμασα  σε προβλημα που ειχα με σκνιπες και μυρμηγκια, και τα εξολοθρευσε ολα.. ειναι μια οικονομικη λυση (10-11Ε)  που νομιζω αξιζει για δοκιμη.. αν δεν εχεις αποτελεσμα , τοτε πας σε ειδικο...

Κόβει βόλτες τώρα στο γραφείο μου και στο κομοδήνο της τηλεόρασης. Δε πετάγεται όταν το ακουμπάω αλλά αλλάζει πορεία. Δε δείχνει να πετάει. Δεν είναι λογικό να είναι ψύλλος γιατί δεν έχω σχέση με ζώα/φύση κτλ.

Μοιάζει έντονα με ακάρεα αλλά από ότι έχω διαβάσει δε φαίνονται με το μάτι, αυτό φαίνεται έντονα.

Βασικά σε κάποιες φάσεις κουνιέται λίγο απότομα ωστόσο δε πετάει, δεν αποκλείεται να είναι ψύλλος

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

O ψυλλος δεν πεταει, χοροπηδαει σε κοντινη αποσταση…  απο καπου θα το τσιμπησες κ το πηγες σπιτι.. ισως απο καποια φωλια πουλιων πχ στο μπαλκονι σου κτλ..

Δημοσ.

Αυτό για ψείρα τροφίμων φέρνει το οποίο δεν τσιμπάει ανθρώπους. Για δες σε ντουλάπια μήπως υπάρχει κανένα ανοιχτό φακελάκι μακαρόνια , αλεύρι , κριθαράκι κ.λ.π. και έχει πιάσει ψείρα. Το πετάς και καθαρίζεις.

Το καλοκαίρι ειδικά ακόμη και μία συσκευασία αλεύρι αν μείνει ανοιχτή μπορεί να γεμίσει ψείρα. Για αυτό αν έχουμε και δεν θέλουμε να το πετάξουμε στο ψυγείο. Εγώ διατηρώ στο ψυγείο αρκετό καιρό αλεύρι που ζυμώνω το οποίο αν μείνει έξω καλοκαίρι 10-20 μέρες γεμίζει ψείρα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

O ψυλλος δεν πεταει, χοροπηδαει σε κοντινη αποσταση…  απο καπου θα το τσιμπησες κ το πηγες σπιτι.. ισως απο καποια φωλια πουλιων πχ στο μπαλκονι σου κτλ..

Όντως αυτό το κάνει αλλά είναι το μόνο μικροσκοπικό έντομο που το κάνει αυτο? Όταν πάω να το πειράξω με λίγο χαρτί κουνιέται απότομα (σαν να τηλεμεταφέρεται) σε κοντινή απόσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα ένα μίνι καθαρισμό με πανάκι και ηλεκτρική σκούπα. Εντόπισα κάποιες εστίες αυτού του εντόμου σε μία ντουλάπα μου και στο κομοδήνο, φαίνεται πως λατρεύει το ξύλο και κρυβόταν κάτω από κουτιά και από τον αποκωδικοποιητή, περπάταγε και στη κονσόλα μου και φοβάμαι μην έχει εστία μέσα. Δεν θα έλεγα πως βρήκα δείγματα του στο κρεβάτι μου. Νομίζω σε μια φάση πήδηξε πάνω μου και με τσίμπησε.

Αδυνατό να καταλάβω πως βρέθηκε αυτός ο εφιάλτης εδώ μέσα. Ίσως δε το καθάρισα αρκετά. Με έχει κουράσει αυτό το κολόσπιτο, το ξύλο είναι ότι χειρότερο. 1000 φορές να έμενα Αθήνα που ούτε έντομα είχε ούτε τίποτα. 

dwNrkdx.png

r6t7abM.png

O7PXQqE.png

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να εμπιστευτείς ειδικό σε απεντομώσεις και να πράξεις ανάλογα. Τούτο διότι όσο το αφήνεις τόσο περισσότερα θα γίνονται και αν αρχίσουν να μπαίνουν σε ηλεκτρικά, πρίζες κλπ θα αναγκαστείς να τα πετάξεις όλα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KrTikker είπε

Εγώ θα έλεγα να εμπιστευτείς ειδικό σε απεντομώσεις και να πράξεις ανάλογα. Τούτο διότι όσο το αφήνεις τόσο περισσότερα θα γίνονται και αν αρχίσουν να μπαίνουν σε ηλεκτρικά, πρίζες κλπ θα αναγκαστείς να τα πετάξεις όλα.

Αμα μπορούν να το κάνουν και αυτό σηκώνω τα χέρια ψηλά. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, aizensama24 είπε

Αμα μπορούν να το κάνουν και αυτό σηκώνω τα χέρια ψηλά. 

Όταν κρυώνει ο καιρός, οι εστίες ζέστης όπως το εσωτερικό των ηλεκτρικών είναι μαγνήτης για τους καινούριους συγκατοίκους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...