Surriento Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με ένα setup. Αυτή τη στιγμή έχω έναν αξιοπρεπή Marantz παντρεμένο με το 5.1 boston acustics (ηχεία διαμαντάκια και ένα sub) Ωστόσο, έπεσαν στην κατοχή μου τα παιδικά μου ηχεία KEF 304 ηλικίας 30 και πλέον ετών που όμως είναι σε άψογη εμφάνιση και βουβά από το 1990. Είπα να τα χρησιμοποιήσω ως surround στο υπάρχον σύστημα. Κάνω καλά? Ο ήχος είναι αυτός που θυμάμαι (τραχύς). Δηλώνω παντελώς άσχετος, απλά βάζω μουσική και ακούω, όλες τις τεχνικές γνώσεις γύρω από αυτά τα θέματα τις αγνοώ εντελώς. Για να καταλάβετε χρησιμοποίησα το odyssey της marantz για τη ρύθμιση αφού δε καταλαβαίνω από αυτά.. και παρατήρησα ότι αναγνωρίζει και τα kef ως μικρά .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καταρχήν, από τη στιγμή που έχεις ένα ισορροπημένο ακουστικά σύστημα είναι κρίμα να το «χαλάσεις» με τα KEF αφού είναι τόσο διαφορετικά στο άκουσμα. Επίσης αφού έχεις δηλώσει στον ενισχυτή ότι υπάρχει sub όλα τα υπολοιπα ηχεία θα αναγνωρίζονται σαν small και το odyssey θα ρυθμίσει και τα KEF έτσι, χαμηλώνοντας επιπλέον την ένταση τους προκειμένου να μην υπερισχύουν από τα υπόλοιπα. Τώρα από άποψη χρήσης. Αν τα προσθέσεις σαν ηχεία surround και μετατρέψεις το 5.1 σε 7.1 στις ταινίες θα παίζουν μόνο αν υπάρχουν surround ήχοι, όχι συνέχεια δηλαδή. Στην μουσική, αν επιλέγεις να ακούς με DPLII ή DTSNeo τότε θα λειτουργούν όλα μαζί, διαφορετικά θα παίζουν μόνο τα 2 μπροστινά και το sub που έχεις τώρα. Μπορείς τέλος να δοκιμάσεις να τα βάλεις σαν μπροστινά left/right στην θέση των 2 boston που έχεις τώρα και να κάνεις όλα τα υπόλοιπα surround. Γενικά μπορείς να κάνεις δοκιμές και να δείς το αποτέλεσμα αν σε ικανοποιεί, ο Marantz είναι σχετικά «γλυκός» στο άκουσμα του ενισχυτής και θα μπορεί να κάνει τα KEF να παίζουν λιγότερο «τραχιά». Κάνε δοκιμές και αποφάσισε. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από dpolal 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Surriento Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες μια ερώτηση Άν αποσυνδέσω το sub θα δώσει στα Kef το μπάσο αυτόματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill36 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, Surriento είπε Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες μια ερώτηση Άν αποσυνδέσω το sub θα δώσει στα Kef το μπάσο αυτόματα? Αν αποσυνδεσεις το σαμπακι,θα περασει τα μπασα στα υπολοιπα ηχεια,αναλογα τα κοψιματα που σου περασε το Odyssey και τα γουφερ των ηχειων σου. Ο αξιοπρεπης Marantz ειναι 7.1 οποτε θα δουλευουν ολα μαζι ή 5.1 και θα πρεπει να βγαλεις δυο απο τα υπαρχοντα για να συνδεσεις τα Kef; Στην πρωτη περιπτωση δεν τρεχει και τπτ η αληθεια ειναι.Αν δεν συνηθιζεις να ακους μουσικη με ολα τα ηχεια σε stereo mode,οποτε οντως αλλου θα βρισκονται τα Boston και αλλου τα Kef,σε κινηματογραφικο περιεχομενο που θα δουλευουν ολα μαζι,η χρησιμοτητα των surround,ειδικα του 6ου και του 7ου,ειναι μετρημενη. Τωρα για να βγαλεις 2 ηχεια απο setup,που σε ικανοποιει απο τι καταλαβαινω,για να βαλεις 2 τριακονταετιας..Μονο αν εχεις ορεξη και διαθεση για δοκιμες που ειπε και ο φιλος πιο πανω.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Έχω την εντύπωση πως αν στις ρυθμίσεις του Marantz στο subwoofer επιλέξεις “LFE+Main” θα έχεις και μπάσο στα ηχεία σου εκτός από το sub. άκυρο νομίζω έγραψα χαζομάρα... Στον SR5015 έχω "μπερδέψει" κι εγώ διαφορετικά ηχεία παρόλο που τεχνικά δεν είναι σωστό. Αν και το 5.1 κλπ το χρησιμοποιώ μόνο για ταινιες κλπ. Για μουσική χρησιμοποιώ τα βασικά stereo Polk Signature S20e, κεντρικό έχω ένα Dali Oberon Vokal και στα πίσω έβαλα τα παλιά μου Heco που τα είχα σαν left/right stereo στο παλιό μου σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 19 ώρες πριν, Surriento είπε Άν αποσυνδέσω το sub θα δώσει στα Kef το μπάσο αυτόματα? Όχι, πρέπει να ρυθμίσεις τα ηχεία σε Large αλλά τότε θα στέλνει το μπάσο σε όλα τα ηχεία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 21 minutes ago, dpolal said: Όχι, πρέπει να ρυθμίσεις τα ηχεία σε Large αλλά τότε θα στέλνει το μπάσο σε όλα τα ηχεία. Εν τω μεταξύ στη δική μου περίπτωση το Audyssey Setup που το κάνει αυτόματα με το μικρόφωνο κλπ, πάντα τα 2 main Polk μου τα ορίζει ως Large! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Εν τω μεταξύ στη δική μου περίπτωση το Audyssey Setup που το κάνει αυτόματα με το μικρόφωνο κλπ, πάντα τα 2 main Polk μου τα ορίζει ως Large! Νομίζω ότι στα φθηνότερα μοντέλα τα ορίζεις μόνος σου, ενώ στα ακριβότερα κάνει αυτόματα mix&match. (μπορεί και να κάνω λάθος) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Surriento Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Ο λόγος που τα ανακάτεψα είναι συναισθηματικός.. μια νοσταλγία απίστευτη αφού με αυτά τα ηχεία και ενισχυτή Luxman άκουγα MEAT LOAF Bat out of hell 15 χρονων τέρμα ..… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos2012 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν μπορεί τα kef να βγάζουν τραχύ ήχο....... κάτι γίνεται με το σεταρισμα του ενισχυτή ή δεν μπορεί να τα οδηγήσει σωστά ή τα ηχεία έχουν πρόβλημα στα μεγάφωνα (30 χρόνια είναι αυτά, άσχετα αν δεν έπαιζαν). Προσωπικά δεν συμφωνώ με το μπερδεμα των ηχείων. Αν έχεις ακόμα τον luxman, στήσε το σύστημα σε ένα άλλο δωμάτιο, για να ακούς μόνο μουσική, αφού όμως πρώτα σιγουρευτείς ότι δουλεύουν σωστά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα