pavloa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Εχω γράψει κάποια βίντεο με το κινητό μου σε 4Κ. Τα πέρασα στο pc αλλά με το windows player, vlc και ένα άλλο που έχω δεν παίζει, ακούγεται μόνο ο ήχος. Στο κινητό τα βίντεο παίζουν μια χαρά. Τι μπορεί να φταίει? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να τα παίξει χωρίς να κολλάνε?
micos000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δοκίμασε με mpc/hc και pot player. Αν και με αυτά κολλάνε τότε δεν αντέχει το σύστημα σου αυτές τις αναλύσεις. Αλήθεια, τι χαρακτηριστικά έχει το pc; 1
kinhthra Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 19 ώρες πριν, pavloa είπε Εχω γράψει κάποια βίντεο με το κινητό μου σε 4Κ. Τα πέρασα στο pc αλλά με το windows player, vlc και ένα άλλο που έχω δεν παίζει, ακούγεται μόνο ο ήχος. Στο κινητό τα βίντεο παίζουν μια χαρά. Τι μπορεί να φταίει? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να τα παίξει χωρίς να κολλάνε? τι χαρακτηριστικά έχει ο υπολογιστής; μπορεί να φταίει επεξεργαστής κι τα RAM
pavloa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν το pc είναι αργό σε σημείο να φτάνει στο 100% ο επεξεργαστής όταν βάζω να παιξει το βίντεο. Το δοκίμασα σε ένα λάπτοπ αλλά και εκεί δεν έπαιξε με vlc, με το mpc έπαιξε αλλά σε αργή κίνηση. Παρακολουθούσα την ram και τον επεξεργαστή αλλά δεν ξεπερνούσαν το 50% όταν έπαιζε το βίντεο. Οπότε δεν είναι θέμα υπολογιστή. Τι στο καλό μπορεί να φταίει? Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από pavloa
jim_p Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Επειδη δεν δινεις πληροφοριες για το συστημα σου, θα ρωτησω με πιο πλαγιο τροπο. Εχεις επεξεργαστη παλιοτερο απο intel 6ης γενιας?
kinhthra Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Ένα μεγάλο ρόλο παίζει κι η κάρτα γραφικών. Αν είναι κατό από 1GB μην περιμένεις να παίξει
pavloa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Ναι έχετε δίκιο ξέχασα να το αναφέρω.. το δικό μου pc είναι λίγο αρχαίο Amd Athlon II X4 645 Processor 3.10Ghz. με 4gb ram και χωρίς κάρτα γραφικών. Σε εμένα φτάνει στο 100% ο επεξεργαστής όταν βάζω το βίντεο, το ξέρω ότι λογικο είναι να μην παίζει. Το λάπτοπ έχει 8gb ram αλλά δεν θυμάμαι επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Πάντως το πήραμε πέρσι. Θα σας πω τα χαρακτηριστικά του το απόγευμα που θα το έχω μπροστά μου.
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, pavloa είπε Παρακολουθούσα την ram και τον επεξεργαστή αλλά δεν ξεπερνούσαν το 50% όταν έπαιζε το βίντεο Το mpc από default προσπαθεί να αναπαράγει hi-def περιεχόμενο μέσω της vga (dxva) οπότε είναι λογικό να μην φορτώνει ο επεξεργαστής αν το λάπτοπ έχει κάρτα γραφικών nvidia ή amd. Αφού όμως το παίζει σε ταχύτητα replay, μάλλον δεν αντέχει η κάρτα γραφικών. Αν έχει το λάπτοπ καλό επεξεργαστή δοκίμασε να απενεργοποίησεις την επιτάχυνση υλικού DXVA (βάζοντας το όπως στο screenshot παρακάτω) στο mpc για να το γυρίσει στον επεξεργαστή και να δεις αν έτσι το παίζει. Στον Athlon II X4 λες χωρίς κάρτα γραφικών, οπότε να θεωρήσω ότι η μητρική (ποια είναι; ) έχει κάποιο chipset δικό της για vga γιατί ο επεξεργαστής, αν δεν κάνω λάθος, δεν ενσωματώνει chipset γραφικών. Οπότε, αν έχει κανένα sis ή intel chipset, δε θα ενεργοποιείτε το dxva στον mpc και αναλαμβάνει όλο το φόρτο ο επεξεργαστής (εξ ου και το 100%).
pavloa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, micos000 είπε Το mpc από default προσπαθεί να αναπαράγει hi-def περιεχόμενο μέσω της vga (dxva) οπότε είναι λογικό να μην φορτώνει ο επεξεργαστής αν το λάπτοπ έχει κάρτα γραφικών nvidia ή amd. Αφού όμως το παίζει σε ταχύτητα replay, μάλλον δεν αντέχει η κάρτα γραφικών. Αν έχει το λάπτοπ καλό επεξεργαστή δοκίμασε να απενεργοποίησεις την επιτάχυνση υλικού DXVA (βάζοντας το όπως στο screenshot παρακάτω) στο mpc για να το γυρίσει στον επεξεργαστή και να δεις αν έτσι το παίζει. Στον Athlon II X4 λες χωρίς κάρτα γραφικών, οπότε να θεωρήσω ότι η μητρική (ποια είναι; ) έχει κάποιο chipset δικό της για vga γιατί ο επεξεργαστής, αν δεν κάνω λάθος, δεν ενσωματώνει chipset γραφικών. Οπότε, αν έχει κανένα sis ή intel chipset, δε θα ενεργοποιείτε το dxva στον mpc και αναλαμβάνει όλο το φόρτο ο επεξεργαστής (εξ ου και το 100%). Δεν θυμάμαι καθόλου τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ. Το απόγευμα θα τα δω και θα ενημερώσω. Ωραία το απόγευμα θα δοκιμάσω αυτό που είπες με το mpc να δω αν παίξει και έτσι. Το pc πάντως έχει αυτή την μητρική M5A78L-MLX
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, pavloa είπε Το pc πάντως έχει αυτή την μητρική M5A78L-MLX Λοιπόν... Αναφορά σε κείμενο Graphic Integrated ATI Radeon™ HD 3000 GPU ...οπότε έχει την Radeon HD 3000. Δες τι λέει το mpc στην καρτέλα με τις ρυθμίσεις εξόδου. Λογικά πρέπει να έχει "Βελτιωμένη απόδοση βίντεο (προσαρμοσμένη απόδοση" και να είναι το DXVA από κάτω με πράσινο τικ, όπως τα άλλα. Αν δεν είναι η βελτιωμένη απόδοση άλλαξε το. Αν δεν έχει τικ στο dxva δες μήπως δεν έχεις drivers στην κάρτα γραφικών. Βλέπω ότι έχει μέχρι windows 8, οπότε αν έχεις 10άρια δοκίμασε να κατεβάσεις τους drivers για τα 8 32 ή 64 bit (ανάλογα με το σύστημα σου) και κάνε εγκατάσταση.
pavloa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Λοιπόν έκανα όλα αυτά που προτείνατε αλλά και πάλι τίποτα.. Το πρόβλημα με το βίντεο παραμένει αλλά ένα κομμάτι το έλυσα. Την ανάλυση την είχα στα 4k 30fps και την κωδικοποίηση την είχα(έτσι ήταν απο την αρχή) Η.265 υψηλή απόδοση. Το άλλαξα σε Η,264 Υψηλή συμβατότητα και τώρα ότι βίντεο γράψω σε 4Κ το παίζει στο pc χωρίς κολλήματα. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να μην παίζει τα βίντεο που ήταν σε Η,265 εκτός και αν παίζει ρόλο πόσο δυνατό είναι το pc όπως μου είχατε πει απο την αρχή.
micos000 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Η h265 κωδικοποίηση έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από hardware για την αναπαραγωγή απ' ότι η h264. Μια χοντρική σύνοψη για το hardware για αναπαραγωγή HEVC... Αναφορά σε κείμενο Your computer will need one of the following pieces of hardware in order to hardware decode HEVC video: Intel 6th generation “Skylake” or newer CPUs. AMD 6th generation “Carizzo” or newer APUs. NVIDIA GeForce GTX 950, 960, or newer graphics cards. AMD Radeon R9 Fury, R9 Fury X, R9 Nano, or newer graphics cards.
pavloa Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, micos000 είπε Η h265 κωδικοποίηση έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από hardware για την αναπαραγωγή απ' ότι η h264. Μια χοντρική σύνοψη για το hardware για αναπαραγωγή HEVC... Κατάλαβα.. Οπότε για αυτό δεν τα παίζει τα βίντεο. Σκεφτόμουν να φτιάξω ένα καινούριο pc αλλά λόγο οικονομικού το τρενάρω συνέχεια. Αν κάνω το παρακάτω σύστημα που έχω στο μυαλό μου τότε θα είμαι οκ? https://www.skroutz.gr/s/27307113/Asrock-H570M-Pro4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html https://www.skroutz.gr/s/27739080/Intel-Core-i5-11500-2-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2021 από pavloa
jim_p Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Με οτιδηποτε απο intel 6ης γενιας (i3/i5/i7 6xxx, μοντελα του 2016) και τους αντιστοιχης ηλικιας της amd και πανω θα εισαι ok. 1
micos000 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Η κάρτα γραφικών είναι μια πονεμένη ιστορία, έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα