Imola Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, Johnpapadakis είπε Γεια σας ρε παιδιά !επειδή είμαι σε έντονες σκέψεις κ αφού η ζωή στην Αθήνα πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολη είμαι πάρα πολύ κοντά να μετακομίσω μόνιμα στην Κρήτη.ο λόγος είναι να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου και να ζήσω λίγο πιο χαλαρά σε ρυθμούς.ειμαι από τους τυχερούς που η δουλειά δεν θα με δυσκολέψει επειδή είμαι μάγειρας οπότε έχω κάνει ήδη επαφές και έχω και αρκετές προτάσεις.Απλα το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο δεκτικοί είναι οι ντόπιοι σε κάποιον "ξένο" και ότι δεν ξέρω κανέναν για να έχω έναν "κύκλο" Απορώ με πολλά που διαβάζω εδώ... Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και είμαι και εγώ ένας από αυτούς που ονειρεύονται μια μέρα να την αφήσουν για πάντα, μιας και με έχει διαλύσει. Η Κρήτη είναι ο 2ος προορισμός μου γιατί είναι ανεξάντλητη, όμορφη, πλούσια και ξεχωριστή. Ναι οι άνθρωποί της είναι ιδιαίτεροι, και ιδιόμορφοι, αλλά έτσι είναι και ο καθένας μας, ιδιαίτερος και ιδιόμορφος. Όπως και αλλού έτσι και εκεί θα βρεις και καλούς ανθρώπους αλλά και κακούς. Όπου και να πας όμως θα πετύχεις αν έχεις καλά και δυνατά χαρακτηριστικά. Ισχύει και το ανάποδο. Στο δια ταύτα, αφού είσαι σε αυτό το στάδιο της ζωής σου και ετοιμάζεσαι για ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας και προτάσεις για δουλειά, τότε κάνε αυτό που έχω ξαναπεί εδώ μέσα: Κακό δεν είναι, παρουσιάστηκε ομαλά, και εφόσον δεν υπάρχει κάτι άλλο που να κυριαρχεί στην σκηνή της ζωής σου, άστο να συμβεί και να εξελιχθεί, μην το εμποδίζεις γιατί κάτι καλό θα προκύψει από όλο αυτό. Το σύστημα σε σκουντάει, οπότε και εσύ δέξου το και προχώρα. Αν πάλι όλο αυτό δεν σου δώσει αυτό που ήθελες, οκ πάρε την εμπειρία, δέξου το αποτέλεσμα και συνέχισε μπροστά.
ELTASSOS1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 1. Μην παρεις το σκυλο σου μαχι, αν εχεις 2. Οσο ξοδευεις σαν επισκεπτης τουριστας κλπ σε αγαπανε 3. Αν κανεις σχεση....προσεχε. Ζηλευουν. 4. Αν σε καλεσουν σε γαμο βαφτισια μην πας. Γενικα μακρυα, θα σε πιουν το αιμα. Σαν την Χαλιδικη η Καλαματα, ΔΕΝ εχει. 4
piiii Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Ξέρω δεν είναι μέτρο σύγκρισης, αλλά είπα να το αναφέρω γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση τότε. Με την δουλειά μου κατέβαινα τακτικά σε διάφορα μέρη για να στήσω ταμειακές σε καταστήματα. Ο δρόμος μου έφτασε κάποια χρονιά να φτιάξω το κατάστημα jumbo στα Χανιά. Θεσσαλονικιός χρόνια εγώ. Τέτοια φιλοξενία απο διευθυντή καταστήματος δεν ξαναπέτυχα ποτέ στην ζωή μου. Τι τσικουδιά, τι μεζέδες, παραγγελία βρώμικο. Εντάξει απο άλλο πλανήτη... Και πήγαινα σε κάτι άλλα μέρη εδώ στην βόρεια Ελλάδα και ούτε ένα καφέ η νερό για το γαμώτο, άσχετα αμα ψοφούσες στην ορθοστασία και στην κούραση,
bezan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, ELTASSOS1 είπε 1. Μην παρεις το σκυλο σου μαχι, αν εχεις 2. Οσο ξοδευεις σαν επισκεπτης τουριστας κλπ σε αγαπανε 3. Αν κανεις σχεση....προσεχε. Ζηλευουν. 4. Αν σε καλεσουν σε γαμο βαφτισια μην πας. Γενικα μακρυα, θα σε πιουν το αιμα. Σαν την Χαλιδικη η Καλαματα, ΔΕΝ εχει. ειδικα χαλκηδηκη......
uesugi1989 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Έζησα δύο χρόνια εκεί. Όσο όμορφος τόπος είναι, άλλο τόσο το χαλάνε οι ντόπιοι. Τοπικιστες μέχρι αηδιας, προσβάλλονται με το παραμικρό και πάντα θα κάνουν πηγαδάκια/μικρές συμμορίες μεταξύ τους. Από όσους τόπους έχω περάσει στην Ελλάδα, οι ντόπιοι της Κρήτης μου φάνηκαν οι χειρότεροι άνθρωποι. Και πίστεψέ με, αυτό λέει πολλά καθόσον μεγάλωσα στον Πύργο της Ηλείας 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, piiii είπε Ξέρω δεν είναι μέτρο σύγκρισης, αλλά είπα να το αναφέρω γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση τότε. Με την δουλειά μου κατέβαινα τακτικά σε διάφορα μέρη για να στήσω ταμειακές σε καταστήματα. Ο δρόμος μου έφτασε κάποια χρονιά να φτιάξω το κατάστημα jumbo στα Χανιά. Θεσσαλονικιός χρόνια εγώ. Τέτοια φιλοξενία απο διευθυντή καταστήματος δεν ξαναπέτυχα ποτέ στην ζωή μου. Τι τσικουδιά, τι μεζέδες, παραγγελία βρώμικο. Εντάξει απο άλλο πλανήτη... Και πήγαινα σε κάτι άλλα μέρη εδώ στην βόρεια Ελλάδα και ούτε ένα καφέ η νερό για το γαμώτο, άσχετα αμα ψοφούσες στην ορθοστασία και στην κούραση, Αυτό ας πούμε, είναι το... showoff των Κρητικών. Μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι σε σιχαίνονται ή ότι δεν έχουν όρεξη να το κάνουν, ή οτι υποκρίνονται. Μαθαίνουν από παιδιά όμως μέσω τις μίμησης, ότι το κιμπάρικο φέρσιμο σε φιλοξενούμενο, και ειδικά από εκτός Κρήτης, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, τον προκαταβάλλει απίστευτα θετικά για τους ανθρώπους και τον τόπο. Αυτό το έθος υπάρχει και στη μέση Ανατολή, θυμάμαι συζητούσα με μία λιβανέζα για αυτό, και διαπιστώσαμε ότι αμφοτέρων οι γιαγιάδες έχουν την αντίληψη πως όσο ο φιλοξενούμενος τρώει, τόσο του σερβίρεις, ώσπου να σκάσει, ακόμα κι αν καταπίνει κατσαρόλες. Πρέπει να δείξεις διαθέσιμη αφθονία και διάθεση να τη μοιραστείς, ταυτόχρονα. Δεν έχει υπάρξει Αθηναίος/α φίλη που να μην έχει κατενθουσιαστεί με τον τρόπο φιλοξενίας της Κρήτης, και οι Κρήτες είναι πολύ περήφανοι που φέρονται έτσι στους ξένους. Υπάρχουν κι εξαιρέσεις, η Μεσσαρά δεν είναι έτσι. Ως προς το ερώτημα του TS: Η Κρήτη παρουσιάζει πολύ μειωμένες τιμές ντόπιας παραγωγής. Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει αρκετά λαχανικά, κοτόπουλο και αμνοερίφια, στο νησί παράγονται σε υπερ-αρκετή ποσότητα όλα αυτά, με αποτέλεσμα να είναι κατά Μ.Ο. 20 έως και (σπανίως) 30% φθηνότερα από την Αθήνα. Ας μη μιλήσω για τα άφθονα αποξηραμένα αρτοσκευάσματα, τα οποία εκτός από 30%+ φθηνότερα είναι και πολύ πιο πολυποίκιλα από αυτά που φτάνουν στις πόλεις. Οι χαμηλές τιμές ισχύουν και σε άλλα πράγματα, όπως διάφορες υπηρεσίες (καλλωπισμός, εστίαση, συγκοινωνίες), ανεβαίνουν όμως ως προς τα καύσιμα, τα εισαγόμενα τρόφιμα (πχ βοδινό) και εσχάτως τα ενοίκια, ειδικά σε... φωτογενείς περιοχές. Γενικά υπολόγιζε ένα κόστος ζωής στο Ηράκλειο -30% σε σχέση με μία μεσοαστική περιοχή της Αθήνας, πχ Μαρούσι. Από διασκέδαση και ψυχαγωγία είναι χαμηλά ο τόπος δυστυχώς, ό,τι και να λέμε. Ηράκλειο μόνο θα βρεις και κανα θέατρο ή κάνα ανεξάρτητο σινεμά, μην πηγαίνεις μόνο στα βίλατζ. Με την ΑΘήνα ειδικά, δε συγκρίνεται. Απλά η ΑΘήνα είναι χάλια σε όλα τα υπόλοιπα. 1
dpolal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 12 ώρες πριν, Johnpapadakis είπε Γεια σας ρε παιδιά !επειδή είμαι σε έντονες σκέψεις κ αφού η ζωή στην Αθήνα πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολη είμαι πάρα πολύ κοντά να μετακομίσω μόνιμα στην Κρήτη.ο λόγος είναι να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου και να ζήσω λίγο πιο χαλαρά σε ρυθμούς.ειμαι από τους τυχερούς που η δουλειά δεν θα με δυσκολέψει επειδή είμαι μάγειρας οπότε έχω κάνει ήδη επαφές και έχω και αρκετές προτάσεις.Απλα το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο δεκτικοί είναι οι ντόπιοι σε κάποιον "ξένο" και ότι δεν ξέρω κανέναν για να έχω έναν "κύκλο" Το γεγονώς ότι έχεις καταγωγή από εκεί, μαζί με το όνομα βοηθάει, θα είναι ποιό εύκολο να σε αποδεχτούν και θα ρωτάνε για τις ρίζες σου. Από εκεί και μετά, αν δεν είσαι κάνα λαμόγιο και προκλητικός και αν γενικότερα είσαι ένας φυσιολογικός στην συμπεριφορά του άνθρωπος μια χαρά θα ταιριάξεις. Το τί κάθεται και γράφει εδώ ο καθένας είναι δικαίωμα του αλλά δεν ανταποκρίνεται ποτέ 100% στην πραγματικότητα καθώς είναι προσωπικά βιώματα. 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε Έζησα δύο χρόνια εκεί. Όσο όμορφος τόπος είναι, άλλο τόσο το χαλάνε οι ντόπιοι. Τοπικιστες μέχρι αηδιας, προσβάλλονται με το παραμικρό και πάντα θα κάνουν πηγαδάκια/μικρές συμμορίες μεταξύ τους. Από όσους τόπους έχω περάσει στην Ελλάδα, οι ντόπιοι της Κρήτης μου φάνηκαν οι χειρότεροι άνθρωποι. Και πίστεψέ με, αυτό λέει πολλά καθόσον μεγάλωσα στον Πύργο της Ηλείας Επίσης, για κάποιο λόγο υπάρχει σκληρό μπιφ Μεσσηνίας - Ηλείας με Κρήτη, μάλλον είναι ασύμβατοι κόσμοι, παρόλο που μοιάζουν πάρα πολύ. Το ότι είναι παρεξηγιάρηδες μέχρι αηδίας, ΕΙΔΙΚΑ οι ορεινοί Κρητικοί, είναι γεγονός. Το βασικό σημείο που με ενοχλεί. Τους πιάνει πανεύκολα ένα μύγιασμα τύπου "γιατί το είπε αυτό - γιατί φέρθηκε έτσι". Τούτο συμβαίνει γιατί παραείναι περήφανοι, θα έπρεπε για το καλό όλων να είναι λιγότερο.
uesugi1989 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Επίσης, για κάποιο λόγο υπάρχει σκληρό μπιφ Μεσσηνίας - Ηλείας με Κρήτη, μάλλον είναι ασύμβατοι κόσμοι, παρόλο που μοιάζουν πάρα πολύ. Το ότι είναι παρεξηγιάρηδες μέχρι αηδίας, ΕΙΔΙΚΑ οι ορεινοί Κρητικοί, είναι γεγονός. Το βασικό σημείο που με ενοχλεί. Τους πιάνει πανεύκολα ένα μύγιασμα τύπου "γιατί το είπε αυτό - γιατί φέρθηκε έτσι". Τούτο συμβαίνει γιατί παραείναι περήφανοι, θα έπρεπε για το καλό όλων να είναι λιγότερο. Καλά για τους ορεινούς κρητικούς μπορούμε να γράψουμε βιβλία ολόκληρα. Για όποιους ξέρουν, μαύρα πουκάμισα, μαύρα παντελόνια, αξυρισιες κτλ, με μια λέξη "πετσακες". Ακόμα θυμάμαι όταν σαν 18χρονος είχα γνωρίσει μία κοπέλα από εκεί και σε έξοδο σε μπαρ είχε έρθει ο αδερφός του πρώην της με την παρέα του (τριανταρηδες plus αυτοί) και με απειλούσαν με μαχαίρι.
AristidisZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, uesugi1989 είπε Καλά για τους ορεινούς κρητικούς μπορούμε να γράψουμε βιβλία ολόκληρα. Για όποιους ξέρουν, μαύρα πουκάμισα, μαύρα παντελόνια, αξυρισιες κτλ, με μια λέξη "πετσακες". Ακόμα θυμάμαι όταν σαν 18χρονος είχα γνωρίσει μία κοπέλα από εκεί και σε έξοδο σε μπαρ είχε έρθει ο αδερφός του πρώην της με την παρέα του (τριανταρηδες plus αυτοί) και με απειλούσαν με μαχαίρι. Στον κόψανε ή την γλίτωσες τελικά ;
uesugi1989 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Στον κόψανε ή την γλίτωσες τελικά ; Γλίτωσα με προειδοποίηση. Τις επόμενες μέρες με έπαιρνε και τηλέφωνο η τύπισσα για να ξαναβρεθούμε ενώ εγώ ήμουν χεσμενος από το φόβο μου. Άσε μας κουκλίτσα δεν θα μου χυθουνε εμένα τα άντερα για την πάρτυ σου.
qwertyuiop2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 21 λεπτά πριν, uesugi1989 είπε Καλά για τους ορεινούς κρητικούς μπορούμε να γράψουμε βιβλία ολόκληρα. Για όποιους ξέρουν, μαύρα πουκάμισα, μαύρα παντελόνια, αξυρισιες κτλ, με μια λέξη "πετσακες". Ακόμα θυμάμαι όταν σαν 18χρονος είχα γνωρίσει μία κοπέλα από εκεί και σε έξοδο σε μπαρ είχε έρθει ο αδερφός του πρώην της με την παρέα του (τριανταρηδες plus αυτοί) και με απειλούσαν με μαχαίρι. Δεν είναι το ίδιο όμως, και πάλι, οι ορεινοί. Πού στο έκαναν αυτό; Μυλοπόταμο λογικά; Στο οροπέδιο λασιθίου πχ, τα ορεινότερα χωριά της Κρήτης, δεν υπάρχει περίπτωση να γινόταν αυτό.
alfaeffe Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Ο ορισμος του FUD αυτο το thread. Ατομα που κατα βαση δεν εχουν ιδεα, προσπαθουν να "πεισουν" οτι ξερουν μεσω τρομοκρατησης, false information και ατυχων "αστειων" (πχ ενας τραγικουλης παραπανω ευχηθηκε να ανεξαρτητοποιηθει η Κρητη χωρις να συνειδητοποιει τι ευχεται). Αμετρητα στερεοτυπα μαζεμενα σε λιγα μονο posts, απο χωρια που θυμιζουν Μεση Ανατολη, κουμπουροφορους μαυροπουκαμισαδες, πυροβολισμοι και σφαγες (wtf) που λενε πως γινονται σε καθημερινο επιπεδο, συγγενεις και πρωην λεει που απειλουν τους νυν, μεχρι και για καποιους ανοητους τουριστες που βγαινουν στα ανοικτα με τα ροζ φλαμινγκο τους θα κατηγορησουν τους ντοπιους. Ολο το thread σε μια εικονα θα ηταν καπως ετσι: 3 1
vagos789 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 13 ώρες πριν, Johnpapadakis είπε Γεια σας ρε παιδιά !επειδή είμαι σε έντονες σκέψεις κ αφού η ζωή στην Αθήνα πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολη είμαι πάρα πολύ κοντά να μετακομίσω μόνιμα στην Κρήτη.ο λόγος είναι να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου και να ζήσω λίγο πιο χαλαρά σε ρυθμούς.ειμαι από τους τυχερούς που η δουλειά δεν θα με δυσκολέψει επειδή είμαι μάγειρας οπότε έχω κάνει ήδη επαφές και έχω και αρκετές προτάσεις.Απλα το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο δεκτικοί είναι οι ντόπιοι σε κάποιον "ξένο" και ότι δεν ξέρω κανέναν για να έχω έναν "κύκλο" μαγειρας στη Κρητη μονο αν πας σε κανα μεγαλο ξενοδοχειο
onelonelystar Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν κοιτάς και σε άλλη πόλη? πχ Κέρκυρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις