Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ρε παιδιά !επειδή είμαι σε έντονες σκέψεις κ αφού η ζωή στην Αθήνα πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολη είμαι πάρα πολύ κοντά να μετακομίσω μόνιμα στην Κρήτη.ο λόγος είναι να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου και να ζήσω λίγο πιο χαλαρά σε ρυθμούς.ειμαι από τους τυχερούς που η δουλειά δεν θα με δυσκολέψει επειδή είμαι μάγειρας οπότε έχω κάνει ήδη επαφές και έχω και αρκετές προτάσεις.Απλα το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο δεκτικοί είναι οι ντόπιοι σε κάποιον "ξένο" και ότι δεν ξέρω κανέναν για να έχω έναν "κύκλο"

• Like 2
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Johnpapadakis είπε

Γεια σας ρε παιδιά !επειδή είμαι σε έντονες σκέψεις κ αφού η ζωή στην Αθήνα πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολη είμαι πάρα πολύ κοντά να μετακομίσω μόνιμα στην Κρήτη.ο λόγος είναι να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου και να ζήσω λίγο πιο χαλαρά σε ρυθμούς.ειμαι από τους τυχερούς που η δουλειά δεν θα με δυσκολέψει επειδή είμαι μάγειρας οπότε έχω κάνει ήδη επαφές και έχω και αρκετές προτάσεις.Απλα το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο δεκτικοί είναι οι ντόπιοι σε κάποιον "ξένο" και ότι δεν ξέρω κανέναν για να έχω έναν "κύκλο"

Εάν είσαι Κρητικός δεν έχεις πρόβλημα. Αν όχι δεν θα σου συνιστούσα μόνιμη παραμονή.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Ρέθυμνο σκέφτομαι δεν θέλω Ηράκλειο λόγο Βαβούρας.

10 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εάν είσαι Κρητικός δεν έχεις πρόβλημα. Αν όχι δεν θα σου συνιστούσα μόνιμη παραμονή.

Δεν είμαι έχω απλά καταγωγή όχι γνωστούς κλπ. Αλλά γιατί όχι είναι τόσο δύσκολα να μπεις στο κλίμα ή να σε "δεχτούν"?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Johnpapadakis είπε

Ρέθυμνο σκέφτομαι δεν θέλω Ηράκλειο λόγο Βαβούρας.

Δεν είμαι έχω απλά καταγωγή όχι γνωστούς κλπ. Αλλά γιατί όχι είναι τόσο δύσκολα να μπεις στο κλίμα ή να σε "δεχτούν"?

Ναι οι Κρητικοί λειτουργούν σαν ομάδα. Θυμάμαι στο στρατό , σε σχολές και αλλού οι Κρητικοί έκαναν παρέα μόνο με κρητικούς και ήταν σπάνιο να δεχτούν κάποιον άλλο στην ομάδα τους. Αλλά αν έχεις καταγωγή και κάποια κουλτούρα κρητική π.χ. μουσική δεν θα έχει πρόβλημα.

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.

Μια χαρά μπορείς να τα πας με τους ντόπιους. Άνθρωποι σαν όλους τους άλλους είναι. Ο πατέρας μου σαν σωγαμπρος ήρθε στο Ρέθυμνο από Αθήνα και δεν θα το άλλαζε με τίποτα.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Ναι οι Κρητικοί λειτουργούν σαν ομάδα. Θυμάμαι στο στρατό , σε σχολές και αλλού οι Κρητικοί έκαναν παρέα μόνο με κρητικούς και ήταν σπάνιο να δεχτούν κάποιον άλλο στην ομάδα τους. Αλλά αν έχεις καταγωγή και κάποια κουλτούρα κρητική π.χ. μουσική δεν θα έχει πρόβλημα.

Ίσως πριν 30 χρόνια . Δεν παίζει κάτι τέτοιο .

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι η εύρεση σπιτιού και το ότι τα ενοίκια είναι τσιμπημενα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Johnpapadakis είπε

Οι κρητικοί σαν culture παντα ειναι μια κατηγορια απο μονοι τους. Περιεργοι τυποι, ιδιοτροποι, που αν τους κοιταξεις στραβα θα βγαλουν την χατζαρα και θα σε κυνηγαν.

Ημουν το 10' εκανα πρακτικη τοτε σαν μαγειρας εκει, παρακαλουσα να κανω 12ωρα κ 16ωρα μονο και μονο για να μην βλεπω την φατσα τους 😛  Εισαι ξενος για αυτους και θα σε βλεπουν σαν "αντιπαλο" τους(ντιπ χωριατικη νεοτροπια)για αυτο ειναι και τοσα χρονια πισω .

Αν ησουν τουριστας απο την αλλη,  που θα τους αφησει ενα σκασμο λεφτα τα πραγματα αλλαζουν αυτοματα.

Σκεψου το καλα που πας να μπλεξεις .

Επεξ/σία από DWinchester
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Τι λέτε ρε για την Κρήτη; Δεν έχω ξαναδεί πιο φιλόξενους ανθρώπους.

TS, πήγαινε φιλαράκι, να είσαι ανοιχτόκαρδος και ειλικρινής, και μην αρνηθείς κέρασμα. Έχω ρίζες αλλά κατεβαίνω σαν τουρίστας και δεν είχα ποτέ θέμα. Ποτέ όμως.

• Like 6
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Ίσως πριν 30 χρόνια . Δεν παίζει κάτι τέτοιο .

Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις είναι η εύρεση σπιτιού και το ότι τα ενοίκια είναι τσιμπημενα.

Έχω ζήσει σχεδόν 5 χρόνια στην Κρήτη. Καλά πέρασα , αφιλόξενους δεν θα τους έλεγα , αλλά στην παρέα τους σαν ισότιμο μέλος δεν ένοιωσα ποτέ. Έχουν τη δική τους κουλτούρα και τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας που πιστεύω ότι κανείς μη κρητικός δεν μπορεί να προσπεράσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εμεις δεν τους δεχόμασταν βασικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...