Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!

Η τιτλοφόρηση του thread με παίδευσε, ελπίζω να τράβηξε όμως την προσοχή σας! 😇

Ο πεθερός μου λοιπόν θέλει να επενδύσει ένα ποσό γύρω στις 20-25.000Ε και να το δουλεύει η γυναίκα μου σαν δικό της, και έπειτα από συζήτηση μαζί της, κατέληξαν σε μαγαζί για περιποίηση νυχιών... κοινώς νυχάδικο!🤑

Η γυναίκα μου ως δραστήριο πλάσμα και με την ιδιότητα της πελάτισσας εδώ και 15 σχεδόν χρόνια γνωρίζει κάποια πράγματα, γενικά είναι διαόλου κάλτσα - ψάχνεται - ρωτάει.. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κάποιον στον κύκλο μας που να μπορεί να μας πληροφορήσει περαιτέρω για το τι μπορεί να χρειάζεται μια τέτοια επιχείρηση ΠΡΙΝ την ανοίξεις! Τι να προσέξεις, πού μπορεί να σου φύγουν πολλά φράγκα που δεν τα υπολόγιζες κλπ..😒

ΑΝ λοιπόν υπάρχει σ' αυτό το community έστω και ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να μας διαφωτίσει πάνω σε ο,τιδήποτε θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι! 

😁

Δημοσ.

Η γυναίκα σου θα το εχει σαν επιχειρηματιας και θα προσλαβει υπαλληλο\αισθητικο για τα νυχια?

Η η ιδια θα κανει τα νυχια? Δεν πρεπει να κανει καποια μαθηση και πρακτική πιο πριν? Η εστω σεμιναρια ονυχοπλαστικης?

Δημοσ.

Δεν λέει κάτι το ότι είναι πελάτισσα, και εγώ τρώω πάρα πολλές φορές σουβλάκια και με έχουν μάθει απέξω εδώ και 20 χρόνια, δεν είμαι σε θέση να ανοίξω και να διατηρήσω σουβλατζιδικο. Επίσης τα μαγαζιά αυτά κάνουν κι άλλες δουλειές περιποίησης για να αποκτήσουν πελάτες και να κρατήσουν αυτούς που έχουν αλλιώς χαιρετίσματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κρίνουμε από το πόσα καφέ κλείνουν κάθε μέρα χωρίς να βγάλουν ούτε χρόνο επειδή οι θαμώνες των καφενέδων αποφάσισαν να γίνουν επιχειρηματίες, δεν φαίνεται και πολύ ελπιδοφόρο αυτό.

Επεξ/σία από KrTikker
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, KrTikker είπε

Αν κρίνουμε από το πόσα καφέ κλείνουν κάθε μέρα χωρίς να βγάλουν ούτε χρόνο επειδή οι θαμώνες των καφενέδων αποφάσισαν να γίνουν επιχειρηματίες, δεν φαίνεται και πολύ ελπιδοφόρο αυτό.

μαλλον δεν ξερεις τι παιζει με τα νυχαδικα. γινετε της ποπης και ολα δουλευουν στο φουλ. αθηνα ισως πρεπει να κοιταξεις λιγο τις περιοχες αλλα επαρχια σε τουριστικα μερη βαρανε 14ωρα και κοβουν χρημα.

Δημοσ.

Έγινε μόδα και αυτό. Εδώ στην περιοχή μας πριν μερικά χρόνια ήταν 1-2, τουλάχιστον τόσα είχα προσέξει εγώ, μετά είδαν ότι βγαίνει εύκολο χρήμα και τώρα έχουν ανοίξει 500. Αλλά ανεβάσανε τις τιμές, βάλανε και μέσα όλα τα άσχετα κοριτσάκια που μόλις τελειώσαν απο το λύκειο και δεν ξέρουν την τύφλα τους και τώρα 9/10 βαράνε μύγες και κλείνουν σιγά σιγά.

Για μένα αυτό δεν είναι επιχείρηση αλλά αν στην περιοχή σας υπάρχουν πολλά κορόιδα και έχει δουλειά ας το κάνει. Λογικά θα βγάλει γρήγορα τα λεφτά της επένδυσης.

Δημοσ.

Θυμάστε οι παλιότεροι τον χεταίο τερματοφύλακα Γιώργο Μύρτσο (Μύρτσο γερά,το βράδυ στον Καρρά); Σε μια εκπομπή διαφωνούσε με κάποιον τύπο ο οποίος του έλεγε "τόσα χρόνια βλέπω μπάλα" και κάτι τέτοια. Και ο Μύρτσος του είπε "κι εγώ τόσα χρόνια πάω στα μπουζούκια αλλά μπουζούκι δεν έμαθα".

ps: Χεταίος = ο έχων χαίτη

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν εχω να προσφερω πολλα στο θεμα, αλλα απορω πραγματικα (και δεν το λεω δεικτικα σε καμια περιπτωση, ειναι γνησια απορια) πως μπορει καποιος να δοκιμασει να ανοιξει μια Χ επιχειρηση (στο Χ βαλτε οτιδηποτε), διχως να εχει πειρα ο ιδιος σε αυτην. Πως μπορει δηλαδη να παρει τετοιο ρισκο?
Δεν λεω, μπορει η συζυγος σου να ειναι πραγματικα αστερι στις τεχνικες κλπ κλπ κλπ ως πελατισσα και να ειναι και τετραπερατη στο επιχειρηματικο κομματι, αλλα μιλωντας γενικα,  αν δεν γνωριζει κανεις πχ το διαχειριστικο κομματι, τους προμηθευτες υλικων που θα χρειαστουν και κυριως την επιλογη προσωπικου που θα χρειαστει και τις ικανοτητες που αυτο χρειαζεται, πως μπορει να σκεφτεται να προχωρησει σε κατι τετοιο?

Κατα την γνωμη μου (και ισως δεν ειναι και πολυ δημοφιλης), καποιος που ξεκινα μια επιχειρηση, πρεπει (ιδανικα προφανως) να εχει εστω μια εικονα της καθε θεσης που αυτην την απαρτιζει και σιγουρα μια εμπειρια στον κλαδο απο μεσα.
Δεν μπορει ο υπαλληλος σου (μιλωντας παντα για μικρη επιχειρηση, οχι για μεγαλες εταιρειες που χρειαζονται συγκεκριμενες εξειδικευσεις, που και παλι αυτες πανε κλιμακωτα) να ξερει το 100% της φυσης εργασιας κι εσυ το 50%, δεν στεκει, εκτος αν πετυχεις λαχειο ξερωγω. Και σε καμια περιπτωση δεν το παω σε θεμα εμπιστοσυνης (που οκ υποτιθεται πως εκει εχει να κανει με την ικανοτητα σου να φιλτραρεις), αλλα πες οτι ο υπαλληλος που τρεχει το μαγαζι αρωσταινει ή αλλαζει δουλεια βρε παιδι μου. Εσυ τι κανεις σε αυτην την περιπτωση? Θα μου πεις, θα μαθεις εσυ απο αυτον οσο θα δουλευει εκει. Ναι αλλα δεν παει ετσι γιατι στο τελος της ημερας τα εξοδα θα ειναι δικα σου.

Συγγνωμη για το πλατιασμα που φλερταρει και με το οφφτοπικ, αλλα ειχα κατι αναλογες συζητησεις με κατι φιλους τις προαλλες και μου ειναι φρεσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...