Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θες παντως,ριξε μια ματια στο "the ranch",στο νετφλιξ :P
Δεν ειναι  ακριβως αυτο που πας να κανεις,ουτε φυσικα ειναι και πολυ ακριβες,αλλα θα σου δειξει πανω κατω τι τραβανε οι κτηνοτροφοι.
Ειναι και ωραια σειρουλα !

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, vampira είπε

Επίσης κάτι άλλο για σκέψη που αν δεν έχεις ζήσει σε επαρχία δεν το σκέφτεσαι. Για εμένα τα πιο σημαντικά πράγματα είναι υγεία, παιδεία κ καλλιέργεια πνεύματος.

Έχεις πάει σε επαρχιακό νοσοκομείο; Να μην χρειαστεί να πας. Για κάτι πολύ απλό μπορεί να χρειαστεί να μεταβείς σε μεγαλύτερη πόλη. Επιλογές γιατρών, διαγνωστικών κέντρων, καινοτόμων θεραπειών--> ελάχιστες.

Θες να κάνεις παιδιά, σχολεία και φροντιστήρια προκοπής υπάρχουν; όχι, σε καμία περίπτωση όπως αυτά της Αθήνας. Μόνο αν είσαι τυχερός, πολύ τυχερός. Και δεν μιλάω για σχολεία που απλά θα σε περάσουν σε μία σχολή, αλλά που θα σου διευρύνουν τους ορίζοντες, θα οξύνουν το πνεύμα σου.

Θέατρο, κινηματογράφος, πολυχώροι, εκθέσεις, συναυλίες, αθλητικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα, δημόσιες βιβλιοθήκες προκοπής υπάρχουν;

Πριν με πείτε υπερβολική δίνω παραδείγματα: εγχείριση σκωληκοειδίτιδας σε 3χρονο, πήγαμε δύο ώρες μακριά, στην Πάτρα. Εγχείριση τοποθέτησης βηματοδότη, στην Πάτρα πάλι, δεν γινόταν στο Αγρίνιο (πριν δυο χρόνια όχι πριν έναν αιώνα). Χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες Αθήνα. Μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο για χρόνια δεν υπήρχε. Τώρα στο νέο νοσοκομείο δεν λειτουργεί. Οι μισές ειδικότητες στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν, δεν έχουμε γιατρούς. Για την εκπαίδευση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη διότι όλος ο οικογενειακός μου κύκλος αποτελείται από εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων /ειδικοτήτων. Υπάρχει ένας κινηματογράφος, παλιότερα υπήρχαν 3 ή 4. Θέατρο δεν υπάρχει, συναυλίες; όποιος έρθει το καλοκαίρι. Θες να ακούσεις ροκ μουσική; δεν νομίζω ότι υπάρχει πια κάπου μπαρ. Θες να πας σε κλαμπ τον χειμώνα; δεν θες γιατί δεν υπάρχει, μόνο ελληνάδικα. Μία έκθεση γινόταν κάθε χρόνο, γεωργική κ ήταν φανταστική...πάει κ αυτή. Θες γκαλερί, εικαστικά, κάτι; αλλού αυτά όχι εδώ. Γενικά για να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, πρέπει να μοχθήσεις. Ένα παιδί από την πόλη μου, βρίσκεται σε πολύ μειονεκτικότερη θέση από ένα αντίστοιχο της Πάτρας, Θεσ/νικης. Έχει πολύ λιγότερα ερεθίσματα. 

Μικρές αποστάσεις, όχι ιδιαίτερη κίνηση, φαγητό πιο φθηνό από μεγαλούπολη, αγορά ακριβότερη. Μετά τα μνημόνια είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Εγώ και να ήθελα να γυρίσω, λόγω του θέματος υγείας που αντιμετωπίζω είναι αδύνατον. Οικονομικά θα ξεπουληθώ στο πήγαινε-έλα προς Αθήνα.

Είναι η πόλη που γεννήθηκα κ μεγάλωσα, επομένως την αγαπάω και η παιδική μου ηλικία εκεί ήταν θαυμάσια, αλλά αντικειμενικά δεν θα ήθελα να μεγαλώσω εκεί παιδιά. Μιλάω για το Αγρίνιο και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για άλλες πόλεις. (Π.χ Θεωρώ ότι τα Τρίκαλα είναι πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς).

Με το καλό όλοι στην Αθήνα. Με 685€ το μήνα και ενοίκιο 340€. Θέατρα κλαμπ μπουζούκια  όλα δικά σου.  Εάν έχεις αυτή την άποψη για το Αγρίνιο σκέψου για  τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο το Καστελόριζο. 

Οι απόψεις σεβαστές. 

Ζω στην Αθήνα, γνωρίζω  και με γνωρίζουν 5 άτομα στη γειτονιά. Οι υπόλοιποι λόγω δουλειάς. Λυπάμαι πολύ που επέλεξα την Αθήνα. Πηγαίνω στα Γιάννενα και ανοίγει η ψυχή μου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 7/9/2021 στις 12:58 ΜΜ, Bomber-21 είπε

Υπάρχει κανόνας που λέει «ποτέ δουλειές με συγγενείς».

Κατά >50%, θα τσακωθείτε με τον πεθερό, ακόμα και αν είναι άγιος.

Μια οικογενειακη επιχειρηση εχει περισσοτερες πιθανοτητες να πετυχει

Ναι θα πεσουν μπινελικια,παρεξηγησεις κτλ αλλα στο τελος της ημερας οι περισσοτεροι (οχι ολοι) κατανοουν οτι ειναι δεμενοι στο ιδιο καραβι.Ο υπαλληλος στα τετοια του,φευγει για διακοπες 7 χρονια στο Θιβετ ή παει παραδιπλα γιατι βρηκε 50 ευρω παραπανω,η οικογενεια ειναι εκει,δεσμευμενη στον κοινο στοχο,αν βουλιαξει το καραβι πανε ολοι μαζι οποτε το μετρανε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/9/2021 στις 1:41 ΜΜ, vampira είπε

Δεν μου φέρθηκε καθόλου άσχημα το Αγρίνιο. Δεν νομίζω ότι κατάλαβες πολλά από το post μου, μόνο χωριουδάκι δεν το είπα και σίγουρα δεν είναι. Είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δ. Ελλάδος αλλά εντελώς ανεκμετάλευτο κ εντελώς τσιμεντούπολη. Εγώ δεν καταλαβαίνω την ασχήμια του, εκεί μεγάλωσα, αλλά αντικειμενικά δεν έχει τίποτα όμορφο. Είχε το πάρκο, το παράτησαν κ δεν το φτιάχνουν, αν είσαι Αγρινιώτης ξέρεις τους λόγους. Η πλατεία είναι απλά ένα επίπεδο πράγμα με πλακάκι, πάνε τα δέντρα, πάει το συντριβάνι. Επειδή έχω τα διπλάσια σου χρόνια, θυμάμαι κ πριν πως ήταν, π.χ ένα πανέμορφο πάρκο, μεγάλο με ξύλινα σπιτάκια.

Αλλά θα ήθελα να μου πεις κάτι διαφορετικό για το τρίπτυχο υγεία, παιδεία, καλλιτεχνικά. Μήπως έχει πχ κ δεύτερο κινηματογράφο κ δεν το ξέρω; Παλιά πχ είχε το Ολύμπιον με συρόμενη οροφή κ φοβερό σαλόνι, δεν υπήρχε άλλο στην Ελλάδα. Για την παιδεία, έχει φοβερούς καθηγητές για ιδιαίτερα κ ένα φροντιστήριο μαθηματικών top of the top. Τα σχολεία άστα. Το αρχαιολογικό μουσείο το ανακαινίζουν από τότε που πήγαινα γυμνάσιο, πρέπει να σου κάτσει το τζοκερ για να το βρεις ανοιχτό (κ τώρα πάλι ανακαίνιση κάνουν). Η βιβλιοθήκη κόσμημα, την παρατήσανε στην μοίρα της και ψόφησε. Όταν την έφτιαξαν ξέρεις πόσα παιδιά πηγαίναμε εκεί για διασκέδαση; γιατί είχε άπειρα προγράμματα για παιδιά. Και αν δεν ήταν ο Παπαστράτος να χώσει τόσα λεφτά θα ήταν πολύ χειρότερα στα πράγματα. Δεν με νοιάζει για ποιους λόγους έκανε τις δωρεές, με ενδιαφέρει ότι έφτιαξε πράγματα. Και ξέρεις πώς του φέρθηκαν; εκτός του ότι φαγώθηκαν μπόλικα; τον ανάγκασαν να πάρει το εργοστάσιο και να πάει στην Αλβανία. Το πιο απλό, θέλω να ακούσω ροκ μουσική, υπάρχει κάτι; να μην πω για μέταλ... Πια αν πας Παπαστράτου κ στους γύρω δρόμους που υπήρχαν άπειρα εμπορικά, τώρα δεν υπάρχουν, είναι νεκρό τοπίο, με πιάνει κατάθλιψη να τα βλέπω.

Αν είχα παιδί ναι δεν θα ήθελα να το μεγαλώσω στο Αγρίνιο και θα έκανα τον σταυρό μου να μην με βρει κάτι με την υγεία μου που χρειάζεται κάτι παραπάνω από συνταγογράφηση κ απλή εξέταση. Αλλά ας μην κάνουμε hijack στο θέμα του παιδιού, αν θες να το συνεχίσουμε με απόψεις, pm.

Έχω ακούσει και από άλλη μια γνωστή μου που μεγάλωσε εκεί ακριβώς τα ίδια. Δεν ήθελε να μεγαλώσει εκεί το παιδί της στο Αγρίνιο και ήρθε στην Αθήνα όταν παντρεύτηκε. Τώρα τι παίζει με την πόλη αυτή δεν ξέρω, όσον αφορά διαβίωση και ποιότητα ζωής. Το πρόβλημα με τις υποδομές στην υγεία είναι γενικο σε όλη την επαρχία. Ενώ Αθήνα ναι μεν υπάρχουν τα πάντα όλα αλλά θα ταλαιπωρηθείς σε αναμονες και τα γνωστά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...