Ghostantin Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ειναι πολυ βασικο το αν θα τα αφησεις ολα πισω σου και θα ξεκινησεις μια νεα ζωη. Ειδικα αν ξεκινας νεα ζωη καπου μακρια,απο μενα ειναι οχι,ασε που δε σε βλεπω πολυ προθυμο να το κανεις ολο αυτο. Δεν ειναι απλα οτι αφηνεις φιλους,γνωστους,στεκια,συνηθειες,και γενικα τη ζωη οπως την ειχες φτιαξει. Ειναι οτι ξεκινας μια νεα ζωη,στηριγμενος στον πεθερο σου,και πανω σε κατι που δεν εχεις καμια ιδεα,και απο οτι καταλαβα δε σε τρελαινει κιολας. Φιλικα,αυτο το "προφανως" να το μειωσεις,ολοι θελουν να σε βοηθησουν εδω. Οχι μονο θελουν να με βοηθησουν αλλα με βοηθανε. Καποια απο τα θεματα που αναφερουν οι φιλοι στο θρεντ τα ειχα σκεφτει καποια ομως οχι. Αυτο και μονο με βοηθαει. Οσον αφορα την προθυμια υπαρχει αλλα υπο προυποθεσεις. Για να αφησεις μια κατασταση για μια αλλη θελει ορθολογισμο και λογικη δεν ειναι τοσο follow your heart. Αν υπαρχουν οι προυποθεσεις που εχω βαλει εγω για μια τετοια κινηση τοτε ειμαι παραπανω απο προθυμος. Η αληθεια ειναι οτι και εκει που παμε εχουμε εναν κυκλο ηδη απο παιδια της ηλικιας μας οποτε υπαρχει μια παρεα και εκει. 8 ώρες πριν, BritishKnight είπε Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις... Μια τελευταία σκέψη από εμένα. Δεν αναφέρεις πόσο μακριά από την Αθήνα μετακομίζεις, ούτε αν φεύγοντας αφήνεις πίσω τους δικούς σου γονείς, φίλους κλπ. Σκέψου πολύ προσεκτικά, γιατί έχουμε την τάση να βλέπουμε πολύ ρομαντικά κάποια πράγματα και να παραβλέπουμε κάποια άλλα. Αυτά από κάποιον που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ το βήμα που περιγράφεις πριν από 15 χρόνια και όχι από κάποιον που υποθέτει πως θα είναι. Ενταξει δεν ειναι υπερβολικα μακρια περιπου 3,5 με 4 ωρες απο Αθηνα. Αφηνω πισω οικογενεια και φιλους ειναι η αληθεια. Με τους φιλους ειμαστε σε μια φαση που πιο πολυ μιλαμε ονλαιν η παιζουμε ονλαιν παρεα παρα βρισκομαστε. Ειναι ολοι με οικογενειες και δουλειες οποτε και στην Αθηνα που ειμαστε βρισκομαστε μια φορα το τριμηνο και αν. Ποσο μαλλον τωρα με κορονα. 7 ώρες πριν, archer100 είπε Κατ αρχην πριν περασουμε στη θεωρια,ας συζητησουμε για το βασικοτερο ολων: Έχεις αγγίξει εστω και ενα γουρουνι πριν θεσεις το ερωτημα στο insomnia.gr; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για όλους όσους έχουν δώσει απαντήσεις σε αυτό το νήμα. Δεν εχω αγγιξει ποτε γουρουνι οχι. Ουτε εχω καποια σχεση με το επαγγελμα. 7 ώρες πριν, vampira είπε Επίσης κάτι άλλο για σκέψη που αν δεν έχεις ζήσει σε επαρχία δεν το σκέφτεσαι. Για εμένα τα πιο σημαντικά πράγματα είναι υγεία, παιδεία κ καλλιέργεια πνεύματος. Έχεις πάει σε επαρχιακό νοσοκομείο; Να μην χρειαστεί να πας. Για κάτι πολύ απλό μπορεί να χρειαστεί να μεταβείς σε μεγαλύτερη πόλη. Επιλογές γιατρών, διαγνωστικών κέντρων, καινοτόμων θεραπειών--> ελάχιστες. Θες να κάνεις παιδιά, σχολεία και φροντιστήρια προκοπής υπάρχουν; όχι, σε καμία περίπτωση όπως αυτά της Αθήνας. Μόνο αν είσαι τυχερός, πολύ τυχερός. Και δεν μιλάω για σχολεία που απλά θα σε περάσουν σε μία σχολή, αλλά που θα σου διευρύνουν τους ορίζοντες, θα οξύνουν το πνεύμα σου. Θέατρο, κινηματογράφος, πολυχώροι, εκθέσεις, συναυλίες, αθλητικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα, δημόσιες βιβλιοθήκες προκοπής υπάρχουν; Πριν με πείτε υπερβολική δίνω παραδείγματα: εγχείριση σκωληκοειδίτιδας σε 3χρονο, πήγαμε δύο ώρες μακριά, στην Πάτρα. Εγχείριση τοποθέτησης βηματοδότη, στην Πάτρα πάλι, δεν γινόταν στο Αγρίνιο (πριν δυο χρόνια όχι πριν έναν αιώνα). Χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες Αθήνα. Μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο για χρόνια δεν υπήρχε. Τώρα στο νέο νοσοκομείο δεν λειτουργεί. Οι μισές ειδικότητες στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν, δεν έχουμε γιατρούς. Για την εκπαίδευση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη διότι όλος ο οικογενειακός μου κύκλος αποτελείται από εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων /ειδικοτήτων. Υπάρχει ένας κινηματογράφος, παλιότερα υπήρχαν 3 ή 4. Θέατρο δεν υπάρχει, συναυλίες; όποιος έρθει το καλοκαίρι. Θες να ακούσεις ροκ μουσική; δεν νομίζω ότι υπάρχει πια κάπου μπαρ. Θες να πας σε κλαμπ τον χειμώνα; δεν θες γιατί δεν υπάρχει, μόνο ελληνάδικα. Μία έκθεση γινόταν κάθε χρόνο, γεωργική κ ήταν φανταστική...πάει κ αυτή. Θες γκαλερί, εικαστικά, κάτι; αλλού αυτά όχι εδώ. Γενικά για να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, πρέπει να μοχθήσεις. Ένα παιδί από την πόλη μου, βρίσκεται σε πολύ μειονεκτικότερη θέση από ένα αντίστοιχο της Πάτρας, Θεσ/νικης. Έχει πολύ λιγότερα ερεθίσματα. Μικρές αποστάσεις, όχι ιδιαίτερη κίνηση, φαγητό πιο φθηνό από μεγαλούπολη, αγορά ακριβότερη. Μετά τα μνημόνια είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Εγώ και να ήθελα να γυρίσω, λόγω του θέματος υγείας που αντιμετωπίζω είναι αδύνατον. Οικονομικά θα ξεπουληθώ στο πήγαινε-έλα προς Αθήνα. Είναι η πόλη που γεννήθηκα κ μεγάλωσα, επομένως την αγαπάω και η παιδική μου ηλικία εκεί ήταν θαυμάσια, αλλά αντικειμενικά δεν θα ήθελα να μεγαλώσω εκεί παιδιά. Μιλάω για το Αγρίνιο και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για άλλες πόλεις. (Π.χ Θεωρώ ότι τα Τρίκαλα είναι πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς). Μειζον θεμα το θεμα της υγειας θα συμφωνησω. Επισης, σχετικα με τα εικαστικα, τις γκαλερι και τις εκθεσεις θελω να πω οτι ισχυει εν μερει αλλα εμεις οπως και πολλοι αλλοι που ξερω στην Αθηνα ξυπνανε χαραματα, γυρνανε το βραδυ σπιτι και οριακα βγαινει ενα ντους και υπνος. Θεωρω οτι στην Αθηνα υπαρχει η επιλογη να κανεις πραγματα και η ψευδαισθηση της επιλογης. Εγω ξυπναω 7 παρα και γυρναω σπιτι μου στις 7 και η δουλεια μου ειναι υψηλης εντασης. Η συμβια μου ξυπναει στις 7μιση και γυρναει σπιτι στις 8. Δεν υπαρχει ενεργεια απο κανεναν για τιποτα. Ενα σκ μενει το οποιο πολλες φορες εχει και δουλεια μεσα και τι να κανεις σε αυτο το σκ; Να ξεκουραστεις; Να πας καπου; Να συντηρησεις ενα σπιτι; Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από Ghostantin 2
vampira Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, Ghostantin είπε Μειζον θεμα το θεμα της υγειας θα συμφωνησω. Επισης, σχετικα με τα εικαστικα, τις γκαλερι και τις εκθεσεις θελω να πω οτι ισχυει εν μερει αλλα εμεις οπως και πολλοι αλλοι που ξερω στην Αθηνα ξυπνανε χαραματα, γυρνανε το βραδυ σπιτι και οριακα βγαινει ενα ντους και υπνος. Θεωρω οτι στην Αθηνα υπαρχει η επιλογη να κανεις πραγματα και η ψευδαισθηση της επιλογης. Εγω ξυπναω 7 παρα και γυρναω σπιτι μου στις 7 και η δουλεια μου ειναι υψηλης εντασης. Η συμβια μου ξυπναει στις 7μιση και γυρναει σπιτι στις 8. Δεν υπαρχει ενεργεια απο κανεναν για τιποτα. Ενα σκ μενει το οποιο πολλες φορες εχει και δουλεια μεσα και τι να κανεις σε αυτο το σκ; Να ξεκουραστεις; Να πας καπου; Να συντηρησεις ενα σπιτι; Μην το σκέφτεσαι για τον εαυτό σου, αλλά για τα παιδιά σου. Γιατί θες δεν θες, πρέπει να έχουν ερεθίσματα κ επιλογές. Ένας έφηβος δεν σε έχει ανάγκη για να τον πας κάπου. Πώς θα φτάσει ένας έφηβος να ενδιαφέρεται για αυτά θα μου πεις, άλλη κουβέντα αυτό Να σου πω κάτι πολύ απλό, έχεις τα φράγκα και θες να του δώσεις την καλύτερη εκπαίδευση. Να πάει σε ιδιωτικό όπου οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλύτερες, έχουν πολλά προγράμματα κλπ. Μόνο που δεν θα το βρεις αυτό το ιδιωτικό σχολείο, θα δώσεις τα φράγκα αλλά θα είναι σχεδόν τσάμπα χρήμα καθώς είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.
phanispal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 42 λεπτά πριν, Ghostantin είπε Επισης, σχετικα με τα εικαστικα, τις γκαλερι και τις εκθεσεις θελω να πω οτι ισχυει εν μερει αλλα εμεις οπως και πολλοι αλλοι που ξερω στην Αθηνα ξυπνανε χαραματα, γυρνανε το βραδυ σπιτι και οριακα βγαινει ενα ντους και υπνος. Θεωρω οτι στην Αθηνα υπαρχει η επιλογη να κανεις πραγματα και η ψευδαισθηση της επιλογης. Εγω ξυπναω 7 παρα και γυρναω σπιτι μου στις 7 και η δουλεια μου ειναι υψηλης εντασης. Η συμβια μου ξυπναει στις 7μιση και γυρναει σπιτι στις 8. Δεν υπαρχει ενεργεια απο κανεναν για τιποτα. Ενα σκ μενει το οποιο πολλες φορες εχει και δουλεια μεσα και τι να κανεις σε αυτο το σκ; Να ξεκουραστεις; Να πας καπου; Να συντηρησεις ενα σπιτι; Ακριβώς όπως τα λες, και αυτό πιστεύω ότι ισχύει για πολύ κόσμο. Και δεν έχετε ακόμα παιδί, εκεί να δεις για πότε συρρικνώνεται ο ελεύθερος χρόνος σου. Εγώ δουλεύω 07:30-15:30, ούτε λεπτό παραπάνω, 15:40 έχω μπει στο σπίτι, που για δεδομένα Αττικής το λες και επίτευγμα, και ο ελεύθερος χρόνος μου ξεκινά γύρω στις 23:00 λόγω παιδιού (ενός μάλιστα, πού να πούμε για περισσότερα). Όσοι έχουν χρόνο και άνεση για θέατρα, κινηματογράφους, καφέδες, μπίρες, εστιατόρια, τους λες και ευλογημένους. Πάντως σίγουρα είναι άλλη κατηγορία από εσένα και μένα, και δεν έχει και πολύ νόημα η άποψή τους απ' τη στιγμή που η δική σου καθημερινότητα είναι τόσο διαφορετική απ' τη δική τους.
Ola150 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 6/9/2021 στις 10:19 ΠΜ, Ghostantin είπε Καλησπερα, Η κατασταση εχει ως εξης. Σκεφτομαστε με την συζυγο μου την μετεγκατασταση απο μας απο ΑΘηνα σε κωμοπολη της επαρχιας μιας και θα κανουμε οικογενεια συντομα. Επειδη σε ολα τα θρεντ για μετεγκατασταση σε επαρχια το βασικο ειναι το θεμα της δουλειας στην δικη μας περιπτωση υπαρχει κατι. Ο πεθερος μου εχει μια χοιροτροφικη μοναδα μεσαιας δυναμικοτητας. Και η σκεψη ειναι να παμε εκει και να μπω στην δουλεια και να την αναλαβω καποια στιγμη. Οι σκεψεις ειναι σε καπως πρωιμο σταδιο και αυτο σημαινει οτι δεν εχουμε πει ακομα νουμερα και φυσικα αν δεν πουμε συγκεκριμενα νουμερα τα οποια να μας εγγυονται ενα ανωτερο επιπεδο ποιοτητας ζωης απο αυτη που εχουμε τωρα στην Αθηνα τοτε δεν προκειται να γινει καποια κινηση. Το θεμα ειναι οτι εγω αυτη την στιγμη ειμαι σε μια δουλεια γραφειου ειμαι κατοχος πτυχιου και μεταπτυχιακου σε ασχετους τομεις οποτε δεν εχω καμια σχεση με το αντικειμενο. Ηλικιακα ειμαι στα late 30s. Να σημειωσω οτι δεν μιλαμε για μαντρι αλλα για μοναδα κτηνοτροφιας με συστηματα αυτοματου ταισματος, ποτισματος, παρασκευαστηριο τροφων, δωματια τεχνητης σπερματεγχυσης κτλ. Δεν ειναι εργοστασιο βεβαια αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ενα απλο μαντρι με ζωα. Ηθελα να ρωτησω αν εχουμε κανεναν που να εχει καποια ιδεα της δουλειας του χοιροτροφου και πιο πολυ του day to day. Κατανοω οτι ειναι μια χειρωνακτικη δουλεια με οτι συνεπαγεται αυτο. Φίλε μου καλημέρα, Επειδή έχω φάει το σκατό με το κουτάλι, είχαν οι γονείς μου πρόβατα (μαζί με εμένα ) 15+ χρόνια οπότε μια Α εμπειρία την έχω από το αντικείμενο. Το day to day αλλάζει ανάλογα τις απαιτήσεις, το πως είναι στρωμένη η δουλειά κλπ. Συνήθως, πας το πρωί, ταΐζεις τα ζωντανά (ξηρά τροφή + νερό ή τα βγάζεις έξω να βοσκήσουν, εσύ ή κάποιος εργάτης, αν και δεν έχω δει ποτέ μου να βοσκάνε γουρούνια ) και ελέγχεις για άλλες δουλειές που χρειάζονται, πχ άρμεγμα (που δεν γίνεται στη δική σου περίπτωση) ή επισκευή κάποιες φθοράς στις εγκαταστάσεις. Σίγουρα ο πεθερός σου μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα από τον καθένα μας (αν και είμαι σίγουρος ότι θα το παρουσιάσει πιο εύκολο απ' ότι είναι). Γενικά η σκέψη που πρέπει να κάνεις είναι η εξής : Θέλεις να το κάνεις; Έχεις την θέληση να μάθεις να ασχολείσαι με αυτό; Υπάρχει προοπτική ένταξης σου σε πρόγραμμα νέου αγρότη ή όπως λέγεται το αντίστοιχο πρόγραμμα; Είναι επικερδές; Αν ισχύει ότι και με τα πρόβατα, θέλει να είσαι εκεί 365 μέρες το χρόνο γιατί δεν μπορείς να πάρεις άδεια από τα ζωντανά, εκτός κι αν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και έμπιστοι για να είναι στη θέση σου. Επίσης, αν η δουλειά στραβώσει, έχεις εναλλακτική από αυτό; Οι δουλειές αυτές είναι δύσκολες και απαιτούν θυσίες, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις, δοκίμασε το. Για να σκέφτεσαι να το κάνεις, υπάρχει λόγος. 1
Ghostantin Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, Ola150 είπε Φίλε μου καλημέρα, Επειδή έχω φάει το σκατό με το κουτάλι, είχαν οι γονείς μου πρόβατα (μαζί με εμένα ) 15+ χρόνια οπότε μια Α εμπειρία την έχω από το αντικείμενο. Το day to day αλλάζει ανάλογα τις απαιτήσεις, το πως είναι στρωμένη η δουλειά κλπ. Συνήθως, πας το πρωί, ταΐζεις τα ζωντανά (ξηρά τροφή + νερό ή τα βγάζεις έξω να βοσκήσουν, εσύ ή κάποιος εργάτης, αν και δεν έχω δει ποτέ μου να βοσκάνε γουρούνια ) και ελέγχεις για άλλες δουλειές που χρειάζονται, πχ άρμεγμα (που δεν γίνεται στη δική σου περίπτωση) ή επισκευή κάποιες φθοράς στις εγκαταστάσεις. Σίγουρα ο πεθερός σου μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα από τον καθένα μας (αν και είμαι σίγουρος ότι θα το παρουσιάσει πιο εύκολο απ' ότι είναι). Γενικά η σκέψη που πρέπει να κάνεις είναι η εξής : Θέλεις να το κάνεις; Έχεις την θέληση να μάθεις να ασχολείσαι με αυτό; Υπάρχει προοπτική ένταξης σου σε πρόγραμμα νέου αγρότη ή όπως λέγεται το αντίστοιχο πρόγραμμα; Είναι επικερδές; Αν ισχύει ότι και με τα πρόβατα, θέλει να είσαι εκεί 365 μέρες το χρόνο γιατί δεν μπορείς να πάρεις άδεια από τα ζωντανά, εκτός κι αν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και έμπιστοι για να είναι στη θέση σου. Επίσης, αν η δουλειά στραβώσει, έχεις εναλλακτική από αυτό; Οι δουλειές αυτές είναι δύσκολες και απαιτούν θυσίες, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις, δοκίμασε το. Για να σκέφτεσαι να το κάνεις, υπάρχει λόγος. Θεωρω οτι ειναι λιγο διαφορετικη η καθημερινοτητα αν και υπαρχουν αρκετα κοινα. Πχ σπανια κανει ο κοσμος εκτατικη χοιροτροφια. Οι χοιροι ειναι σταυλισμενο ζωο. Δεν βγαινουν καν εξω. Επισης, ταισματα, ποτισματα κτλ ειναι αυτοματα στην μοναδα δεν ασχολεισαι με αυτο. Πρεπει βεβαια να προσεχεις οτι ολα ειναι σωστα, πρεπει να φτιαξεις τροφες με τους αναμεικτες κτλ. Το αρνητικο με τον χοιροτροφια ειναι οτι δεν εχει καθολου επιδοτησεις. Επειδη, ειναι σταυλισμενα ζωα δεν επιδοτει το κρατος. Τωρα βεβαια αναμενονται καποια προγραμματα και μια ενισχυση λογω κορονοιου.
vagos789 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Θα ελεγα να κοιταξεις και τι ειναι αυτο που μπορεις να εισφερεις εσυ στην επιχειρηση που δεν το εχει ο πεθερος σου Μπορεις πχ να δουλεψεις καλυτερα το marketing; Μπορεις να βρεις νεους πελατες;Μπορει να βρεις αλλο ειδου χοιρου; Κι αυτα σε βαθος χρονου φυσικα,οχι να μπεις ως ταυρος σε υαλοπωλειο γιατι διαβασες δυο αρθρα στο ιντερνετ ή γιατι εχεις ενα πτυχιο marketing.
Ghostantin Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Θα ελεγα να κοιταξεις και τι ειναι αυτο που μπορεις να εισφερεις εσυ στην επιχειρηση που δεν το εχει ο πεθερος σου Μπορεις πχ να δουλεψεις καλυτερα το marketing; Μπορεις να βρεις νεους πελατες;Μπορει να βρεις αλλο ειδου χοιρου; Κι αυτα σε βαθος χρονου φυσικα,οχι να μπεις ως ταυρος σε υαλοπωλειο γιατι διαβασες δυο αρθρα στο ιντερνετ ή γιατι εχεις ενα πτυχιο marketing. Θα γινει αυτο αλλα αν δεν μαθω πρωτα την δουλεια δεν νομιζω οτι εχει νοημα να προσπαθησω να προσφερω κατι νεο. Δεν παω να κανω τον ξερολα γιατι πολυ απλα οτι πτυχια και να εχω ειμαι πρακτικα ασχετος 1
The_Judas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχεις την τεχνογνωσία, θα είσαι συνεχώς εξαρτημένος από άλλους στην επιχείρηση. Πρέπει να βρεις από το μηδέν ένα σωρό συνεργάτες/υποδομές και εξοπλισμό τον οποίο δεν είχες ιδέα ότι μπορεί να χρειάζεται. Όλα αυτά χρειάζονται ένα σημαντικό κεφάλιο. και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μετά έρχονται και τα πιο σημαντικά. Γιατί να προτιμήσει κάποιος τα δικά σου κρέατα, πόσο θα τα πουλήσεις, πόσα κέρδη θα σου μείνουν στην τσέπη.
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Ola150 είπε Φίλε μου καλημέρα, Επειδή έχω φάει το σκατό με το κουτάλι, είχαν οι γονείς μου πρόβατα (μαζί με εμένα ) 15+ χρόνια οπότε μια Α εμπειρία την έχω από το αντικείμενο. Το day to day αλλάζει ανάλογα τις απαιτήσεις, το πως είναι στρωμένη η δουλειά κλπ. Συνήθως, πας το πρωί, ταΐζεις τα ζωντανά (ξηρά τροφή + νερό ή τα βγάζεις έξω να βοσκήσουν, εσύ ή κάποιος εργάτης, αν και δεν έχω δει ποτέ μου να βοσκάνε γουρούνια ) και ελέγχεις για άλλες δουλειές που χρειάζονται, πχ άρμεγμα (που δεν γίνεται στη δική σου περίπτωση) ή επισκευή κάποιες φθοράς στις εγκαταστάσεις. Σίγουρα ο πεθερός σου μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα από τον καθένα μας (αν και είμαι σίγουρος ότι θα το παρουσιάσει πιο εύκολο απ' ότι είναι). Γενικά η σκέψη που πρέπει να κάνεις είναι η εξής : Θέλεις να το κάνεις; Έχεις την θέληση να μάθεις να ασχολείσαι με αυτό; Υπάρχει προοπτική ένταξης σου σε πρόγραμμα νέου αγρότη ή όπως λέγεται το αντίστοιχο πρόγραμμα; Είναι επικερδές; Αν ισχύει ότι και με τα πρόβατα, θέλει να είσαι εκεί 365 μέρες το χρόνο γιατί δεν μπορείς να πάρεις άδεια από τα ζωντανά, εκτός κι αν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και έμπιστοι για να είναι στη θέση σου. Επίσης, αν η δουλειά στραβώσει, έχεις εναλλακτική από αυτό; Οι δουλειές αυτές είναι δύσκολες και απαιτούν θυσίες, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις, δοκίμασε το. Για να σκέφτεσαι να το κάνεις, υπάρχει λόγος. Δεν πάει χοιροβοσκός.Μονάδα εκτροφής λεει και αφεντικό ,σε θαλάμους είναι τα γουρουνια,ουτε χωρο να ξαμπλώσουν δεν έχουν.Υπαλλήλους θα εχει να τα κάνουν αυτά.Αυτός θα πρέπει να ελέγχει τα logistics ,σε κιλά μετρώνται όλα.Δεν υπάρχει ανάγκη ούτε να ξερει πόσα πόδια έχουν. Απλό ειναι να πάει μια εβδομαδα να δει τι κάνει ο πεθερός.
dchatz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ θέλω να επισημάνω και έναν άλλο παράγοντα. Η σχέση του ζευγαριού. Η σύντροφος πρέπει να είναι μαζί σου και όχι με τον πατέρα της. Πρέπει να υποστηρίζει εσένα. Η σχέση με τον πεθερό στη δουλειά θα έχει διακυμάνσεις. Δουλειά είναι, θα γίνουν στραβές, θα πέσουν προσβολές, θα αποδοθούν ευθύνες κλπ κλπ. Εσύ θα είσαι στην επιχείρηση ενός άλλου, χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Για να πει ο πεθερός πάνω στα νεύρα της τυχαίας ζημιάς που σίγουρα θα συμβεί κάποια στιγμή "μα καλά ρε τούβλο είσαι, δε κατάλαβες τι σου είπα;" και η σύντροφος αρνηθεί να πάρει θέση ... ή της πει ο μπαμπας "ο δικός σου τα σκάτωσε" ... τι κάνουμε τότε; Για μένα λοιπόν σημαντική είναι και η υπόσχεση μεταξύ σας ότι σε ό,τι συμβεί, είστε οι δύο σας, μαζί, σαν μία ομάδα. Ο ένας καλύπτει τον άλλο στα λάθη, βοηθάει στη λύση, δίνει ώθηση για παραπέρα. 1
Bomber-21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Υπάρχει κανόνας που λέει «ποτέ δουλειές με συγγενείς». Κατά >50%, θα τσακωθείτε με τον πεθερό, ακόμα και αν είναι άγιος. 2
giannis808 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, vampira είπε Επίσης κάτι άλλο για σκέψη που αν δεν έχεις ζήσει σε επαρχία δεν το σκέφτεσαι. Για εμένα τα πιο σημαντικά πράγματα είναι υγεία, παιδεία κ καλλιέργεια πνεύματος. Έχεις πάει σε επαρχιακό νοσοκομείο; Να μην χρειαστεί να πας. Για κάτι πολύ απλό μπορεί να χρειαστεί να μεταβείς σε μεγαλύτερη πόλη. Επιλογές γιατρών, διαγνωστικών κέντρων, καινοτόμων θεραπειών--> ελάχιστες. Θες να κάνεις παιδιά, σχολεία και φροντιστήρια προκοπής υπάρχουν; όχι, σε καμία περίπτωση όπως αυτά της Αθήνας. Μόνο αν είσαι τυχερός, πολύ τυχερός. Και δεν μιλάω για σχολεία που απλά θα σε περάσουν σε μία σχολή, αλλά που θα σου διευρύνουν τους ορίζοντες, θα οξύνουν το πνεύμα σου. Θέατρο, κινηματογράφος, πολυχώροι, εκθέσεις, συναυλίες, αθλητικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα, δημόσιες βιβλιοθήκες προκοπής υπάρχουν; Πριν με πείτε υπερβολική δίνω παραδείγματα: εγχείριση σκωληκοειδίτιδας σε 3χρονο, πήγαμε δύο ώρες μακριά, στην Πάτρα. Εγχείριση τοποθέτησης βηματοδότη, στην Πάτρα πάλι, δεν γινόταν στο Αγρίνιο (πριν δυο χρόνια όχι πριν έναν αιώνα). Χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες Αθήνα. Μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο για χρόνια δεν υπήρχε. Τώρα στο νέο νοσοκομείο δεν λειτουργεί. Οι μισές ειδικότητες στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν, δεν έχουμε γιατρούς. Για την εκπαίδευση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη διότι όλος ο οικογενειακός μου κύκλος αποτελείται από εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων /ειδικοτήτων. Υπάρχει ένας κινηματογράφος, παλιότερα υπήρχαν 3 ή 4. Θέατρο δεν υπάρχει, συναυλίες; όποιος έρθει το καλοκαίρι. Θες να ακούσεις ροκ μουσική; δεν νομίζω ότι υπάρχει πια κάπου μπαρ. Θες να πας σε κλαμπ τον χειμώνα; δεν θες γιατί δεν υπάρχει, μόνο ελληνάδικα. Μία έκθεση γινόταν κάθε χρόνο, γεωργική κ ήταν φανταστική...πάει κ αυτή. Θες γκαλερί, εικαστικά, κάτι; αλλού αυτά όχι εδώ. Γενικά για να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, πρέπει να μοχθήσεις. Ένα παιδί από την πόλη μου, βρίσκεται σε πολύ μειονεκτικότερη θέση από ένα αντίστοιχο της Πάτρας, Θεσ/νικης. Έχει πολύ λιγότερα ερεθίσματα. Μικρές αποστάσεις, όχι ιδιαίτερη κίνηση, φαγητό πιο φθηνό από μεγαλούπολη, αγορά ακριβότερη. Μετά τα μνημόνια είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Εγώ και να ήθελα να γυρίσω, λόγω του θέματος υγείας που αντιμετωπίζω είναι αδύνατον. Οικονομικά θα ξεπουληθώ στο πήγαινε-έλα προς Αθήνα. Είναι η πόλη που γεννήθηκα κ μεγάλωσα, επομένως την αγαπάω και η παιδική μου ηλικία εκεί ήταν θαυμάσια, αλλά αντικειμενικά δεν θα ήθελα να μεγαλώσω εκεί παιδιά. Μιλάω για το Αγρίνιο και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για άλλες πόλεις. (Π.χ Θεωρώ ότι τα Τρίκαλα είναι πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς). Αγρινιώτης ετών 22, μόνιμος κάτοικος Χανίων πλέον. Συμφωνώ με κάποια, διαφωνώ με πολλά και υπάρχουν και άπειρα που δεν ειπώθηκαν. Το γεγονός ότι το Αγρίνιο σε κάποια πράγματα σου φέρθηκε λίγο άσχημα, δεν το κάνει αυτό το "χωριουδάκι" που αποπνέει το ποστ σου. Και αρκετές επιλογές είχα, και 2 χρόνια που έμεινα Αθήνα ανυπομονούσα να φύγω, και τώρα στα Χανιά επέλεξα πάλι να μείνω εκτός για να έχω περισσότερη ηρεμία. Μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα!
vampira Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, giannis808 είπε Αγρινιώτης ετών 22, μόνιμος κάτοικος Χανίων πλέον. Συμφωνώ με κάποια, διαφωνώ με πολλά και υπάρχουν και άπειρα που δεν ειπώθηκαν. Το γεγονός ότι το Αγρίνιο σε κάποια πράγματα σου φέρθηκε λίγο άσχημα, δεν το κάνει αυτό το "χωριουδάκι" που αποπνέει το ποστ σου. Και αρκετές επιλογές είχα, και 2 χρόνια που έμεινα Αθήνα ανυπομονούσα να φύγω, και τώρα στα Χανιά επέλεξα πάλι να μείνω εκτός για να έχω περισσότερη ηρεμία. Μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα! Δεν μου φέρθηκε καθόλου άσχημα το Αγρίνιο. Δεν νομίζω ότι κατάλαβες πολλά από το post μου, μόνο χωριουδάκι δεν το είπα και σίγουρα δεν είναι. Είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Δ. Ελλάδος αλλά εντελώς ανεκμετάλευτο κ εντελώς τσιμεντούπολη. Εγώ δεν καταλαβαίνω την ασχήμια του, εκεί μεγάλωσα, αλλά αντικειμενικά δεν έχει τίποτα όμορφο. Είχε το πάρκο, το παράτησαν κ δεν το φτιάχνουν, αν είσαι Αγρινιώτης ξέρεις τους λόγους. Η πλατεία είναι απλά ένα επίπεδο πράγμα με πλακάκι, πάνε τα δέντρα, πάει το συντριβάνι. Επειδή έχω τα διπλάσια σου χρόνια, θυμάμαι κ πριν πως ήταν, π.χ ένα πανέμορφο πάρκο, μεγάλο με ξύλινα σπιτάκια. Αλλά θα ήθελα να μου πεις κάτι διαφορετικό για το τρίπτυχο υγεία, παιδεία, καλλιτεχνικά. Μήπως έχει πχ κ δεύτερο κινηματογράφο κ δεν το ξέρω; Παλιά πχ είχε το Ολύμπιον με συρόμενη οροφή κ φοβερό σαλόνι, δεν υπήρχε άλλο στην Ελλάδα. Για την παιδεία, έχει φοβερούς καθηγητές για ιδιαίτερα κ ένα φροντιστήριο μαθηματικών top of the top. Τα σχολεία άστα. Το αρχαιολογικό μουσείο το ανακαινίζουν από τότε που πήγαινα γυμνάσιο, πρέπει να σου κάτσει το τζοκερ για να το βρεις ανοιχτό (κ τώρα πάλι ανακαίνιση κάνουν). Η βιβλιοθήκη κόσμημα, την παρατήσανε στην μοίρα της και ψόφησε. Όταν την έφτιαξαν ξέρεις πόσα παιδιά πηγαίναμε εκεί για διασκέδαση; γιατί είχε άπειρα προγράμματα για παιδιά. Και αν δεν ήταν ο Παπαστράτος να χώσει τόσα λεφτά θα ήταν πολύ χειρότερα στα πράγματα. Δεν με νοιάζει για ποιους λόγους έκανε τις δωρεές, με ενδιαφέρει ότι έφτιαξε πράγματα. Και ξέρεις πώς του φέρθηκαν; εκτός του ότι φαγώθηκαν μπόλικα; τον ανάγκασαν να πάρει το εργοστάσιο και να πάει στην Αλβανία. Το πιο απλό, θέλω να ακούσω ροκ μουσική, υπάρχει κάτι; να μην πω για μέταλ... Πια αν πας Παπαστράτου κ στους γύρω δρόμους που υπήρχαν άπειρα εμπορικά, τώρα δεν υπάρχουν, είναι νεκρό τοπίο, με πιάνει κατάθλιψη να τα βλέπω. Αν είχα παιδί ναι δεν θα ήθελα να το μεγαλώσω στο Αγρίνιο και θα έκανα τον σταυρό μου να μην με βρει κάτι με την υγεία μου που χρειάζεται κάτι παραπάνω από συνταγογράφηση κ απλή εξέταση. Αλλά ας μην κάνουμε hijack στο θέμα του παιδιού, αν θες να το συνεχίσουμε με απόψεις, pm. 1
giwfys Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Πλεονεκτηματα Εισαι πλεον επιχειρηματιας και οχι υπαλληλακος Κανεις εσυ την τυχη σου. Απειρες δυνατοτητες ανοιγονται μπροστα σου. Συνεργασια με τοπικη αγορα, συνεργασιες με σουπερμαρκετ αλυσιδες ανα την ελλαδα. Επεκταση της επιχειρησης. Εκθεσεις σε ελλαδα και εξωτερικο, θα νιωθεις οτι πλεον εισαι "αλλο επιπεδο" εχεις την τυχη να αποφασιζεις εσυ για ολα. Τα γνωστα πλεονεκτηματα της επαρχιας, καλο επιπεδο ζωης αν εχεις λεφτα, καθαρος αερας. Το οτι θα εισαι με συγγενεις και οπως ειπες αν εχεις και παρεα εκει, πιθανως να ειναι ακομα ενα πλεονεκτημα. Ναι ξερω πολλους που τα πανε τελεια με τα πεθερικα, γιατι οχι? Αν κρινω καλα απο το μεγεθος της επιχειρησης θα εισαι αναγνωρισιμος σε ολη την περιοχη και οχι ενας πουθενας στο εκατομμυριο στην αθηνα. Το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ουδεις. Μειονεκτηματα Αγχος του επιχειρηματια, τελος τα ωραρια τελος τα φευγω απο τη δουλεια και ξενοιαζω. 24ωρες το 24ωρο θα ειναι το μυαλο σου εκει. Τελος οι διακοπες οπως τις ηξερες, τελος η ξεγνοιασια Τα κλασικα μειονεκτηματα της επαρχιας. Για μενα η ολη αποφαση ειναι δικια σου στο ποσο ευχαριστημενος εισαι απο τη ζωη σου τωρα και πως την βλεπεις σε 5 χρονια. Νοικιαζετε? Δουλευετε και οι 2 ατελειωτες ωρες? Οικονομικα πως ειστε? Για παραδειγμα αν ειστε σε μια μεση κατασταση σχεδον αδιεξοδου με 2 απλες δουλειες και νοικι και τα φερνετε απλα βολτα φευγεις χτες κατα τη γνωμη μου. Αλλιως το σκεφτεσαι κι αλλο. Αλλα το κυριο ερωτημα ειναι. ΦΡΑΓΚΑ ΕΧΕΙ?? Μην πας και εισαι παλι στα ιδια. Θα πας για να εισαι 3 λεβελ πανω και οχι στη μιζερια
masteripper Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Απο όσο ξέρω... Απίστευτη βρώμα...θυμάμαι παιδί περνούσα απέξω με το κάρο του παππού μου και κάναμε αμάν μέχρι να φύγουμε απο την ακτίνα βρώμας. Πολλά λεφτά...φίλος του αδελφού μου....θυμάμαι χαρακτηριστικά τον αδελφό μου να λέει ότι η τσέπη του δεν χωρούσε το χρήμα...αλλά η βρώμα βρώμα. Οπότε επειδή δεν έχεις επαφή με το σπορ...επένδυσε 1 χρονικό διάστημα...(διακοπές στο χωριό) να δεις αν μπορείς να αντέξεις. Πριν απο χρόνια πήγα σε συνέντευξη σε τυροκομείο...με το που είχα την "επαφή" με την μυρουδιά...έκλεισα ρολλά σε ότι μου έλεγε το αφεντικό που μου έκανε ξενάγηση και έψαχνα την πόρτα να φύγω...και το τυροκομείο θεωρείται Light μπροστά στο χοιροτροφείο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα