Bitbit Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Δες και το θέμα με τις διακοπές... γιατί όποιος έχει ζώα, πρέπει να είναι εκεί 365 μέρες το χρόνο. Δεν έχει γιορτές/αργίες κλπ... το ζώο πρέπει να τραφεί, να καθαριστεί κλπ... αυτά ισχύουν φαντάζομαι γι αυτούς που έχουν ένα μαντρί και είναι μόνοι τους ή άντε να έχουν βοήθεια από 1-2 άτομα. Δεν ισχύουν για τους επιχειρηματίες που έχουν 10 άτομα προσωπικό. Αυτοί αν γουστάρουν δε πατούν και ποτέ στο μαγαζί. Που λέει ο λόγος, γιατί αν δε πατήσεις το λουκέτο είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι πρόβλημα να πάνε διακοπές ή να φύγουν 1 τριήμερο (και 2 και 3) 1
Mpiftekis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, Bitbit είπε αυτά ισχύουν φαντάζομαι γι αυτούς που έχουν ένα μαντρί και είναι μόνοι τους ή άντε να έχουν βοήθεια από 1-2 άτομα. Δεν ισχύουν για τους επιχειρηματίες που έχουν 10 άτομα προσωπικό. Αυτοί αν γουστάρουν δε πατούν και ποτέ στο μαγαζί. Που λέει ο λόγος, γιατί αν δε πατήσεις το λουκέτο είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι πρόβλημα να πάνε διακοπές ή να φύγουν 1 τριήμερο (και 2 και 3) Το 3ήμερο είναι εφικτό αλλά το να πας 2-3 εβδομάδες διακοπές δε νομίζω ότι είναι. Και όπως είπες κι εσύ, ο εργοδότης θα πρέπει όχι μόνο να δίνει το παρόν αλλά μερικές φορές να δουλεύει πιο πολύ κι απ'τους εργαζόμενους, αν θέλει να έχει επιχείρηση μετά από κάποια χρόνια. 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Βρίσκω πολύ καλή την σκέψη σας να μπείτε στην δουλειά αυτή ως εργαζόμενος, να τα δείτε και να τα μάθετε όλα από την στραβή και από την ανάποδη και μετά κάποια στιγμή να την αναλάβετε. Το γουρούνι είναι ένα ίσως από τα δυσκολότερα ζώα κτηνοτροφίας, θα μάθεις πολλά από αυτό, όπως γιατί έχει επικρατήσει η γνωστή βρισιά - χαρακτηρισμός γουρούνι. Βρωμα υπάρχει γενικώς σε οτιδήποτε έχει σχέση με ζώα στην κτηνοτροφία, τα ζώα κάπου θα χρειαστεί να κάνουν την ανάγκη τους, σκατιλα, βρώμα και πήξιμο και δεν το γλιτώνεις. Τα κόπρανα των χοίρων είναι τοξικά, θα τα μαζεύετε από το έδαφος και θα τα πετάτε σε άλλο μέρος για ειδική διαχείριση.
koulkos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Το δύσκολο δεν είναι να μάθεις τη δουλειά. Σε 1-2-5 χρόνια θα την έχεις μάθει, ανάλογα τη θέληση και των δύο. Αυτό που πραγματικά πρέπει να σκεφτείς διεξοδικά και να αντλήσεις εκ των προτέρων όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, είναι η σχέση σου με τον πεθερό. Εσύ θα αφήσεις δουλειά και πόλη και θα πας στα "χωράφια" του. Ποιο θα είναι το στάτους σου εκεί; Θα είσαι υπάλληλος με προκαθορισμένο μισθό; Θα είσαι λίγο από όλα με/χωρίς πρόσληψη και θα κρέμεσαι από τα τέτοια του πεθερού αν θα σας δώσει λεφτά; Έχουν χαλάσει πολλές οικογένειες έτσι. Στην αρχή είναι όλα ωραία στο "honeymoon". Μόλις περάσει το 6μηνο και μαζί του το αίσθημα της ευφορίας από τη ξένοιαστη επαρχία και το excitement της νέας δουλειάς, αντικρίζεις και πρέπει να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα. Αν δεν σου αρέσει τότε, πόσο εύκολο θα είναι βρεις ξανά δουλειά στην πόλη και να επιστρέψεις; Η γυναίκα θέλει να πάει επαρχία γιατί όντως θέλει μια ποιοτικότερη ζωή ή θέλει να είναι δίπλα στους δικούς της; Σε ενδεχόμενη στραβή θα υποστηρίξει τις επιλογές σου ή θα κρατάει ίσες αποστάσεις για να μην χαλαστεί κανείς σας; Ο πεθερός είναι διακριτικός ή θα έρθει σπίτι να σου πει πως να το επιπλώσεις; Για μένα αυτά είναι τα βασικά ζητήματα. Αν έχεις οικογενειακή γαλήνη, όλα τα άλλα λύνονται. Και τα καλύτερα πεθερικά στον κόσμο να έχεις, η καθημερινότητα θα φθείρει τις σχέσεις. Εδώ το κάνει στο ζευγάρι, πόσο μάλλον στις σχέσεις με γονείς/πεθερικά που ενδεχομένως έχουν εντελώς διαφορετική θεώρηση για τη ζωή. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά και αν όντως το θέλεις να πετύχεις στην επαρχία. Βγάζω το καπέλο σε όσους το κάνουν συνειδητοποιημένα. 17 3
lary7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτήν την δουλειά η θα την αγαπήσεις ή θα φύγεις τρέχοντας. Αν την αγαπήσεις σίγουρα θα σου φέρει χρήμα και θα έχεις μια πιο άνετη ζωή και θα προσφέρεις μελλοντικά το κάτι παραπάνω στα παιδιά σου, αλλά θα πρέπει να αποδεχτείς την εννοια κτηνοτρόφος με ότι αυτό συμφέρει. Πελάτης μου που έχει μεγάλο σουβλατζίδικο άνοιξε μονάδα για να έχει δικό του κρέας, πολύ καλές εγκαταστάσεις αλλά μόλις μπήκαν μέσα οι χοίροι γέμισε μύγες και μυρωδιά. Μετά από κανένα χρόνο που του πήρε να πάει σωστά και να βρει τον σωστό κτηνίατρο καταφέρνει και να έχει το δικό του ποιοτικό κρέας για το σουβλατζίδικο και να γλιτώνει χρήμα σε σχέση με το να το έπαιρνε έτοιμο. Γενικά η εντύπωση που έχω είναι πως δουλειά που παράγει τροφή δεν πρόκειται ποτέ να πέσει έξω αν ο ιδιοκτήτης ξέρει τι κάνει. Αν σου αρέσει το μέλλον σου να είναι "βγάζω τα χρήματα που βγάζει ένας καλός γιατρός αλλά ζώ σαν "τσομπάνης" τότε πάρε αυτόν τον δρόμο ξέροντας οτι δεν υπάρχει επιστροφή. Και παραπάνω χρήμα θα βγάλεις, και τα παιδιά θα μεγαλώσουν σε καλύτερο περιβάλλον και πιστεύω η καθημερινότητα θα είναι πιο ενδιαφέρουσα. 1
Jos3ph Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Give a try , try all the jobs , try expand the business like export or frost products Με λίγη καλή θέληση , με λίγη τεχνολογία και με παρακολούθηση της παγκόσμιας αγοράς , the only way for business is up , ποτέ κανένας εφησυχασμός , ο μισθωτός δουλεύει 40 ώρες την βδομάδα , ο επιχειρηματίας και στον ύπνο του , αφού υπάρχει προσωπικό
BritishKnight Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μια μικρή υποσημείωση από εμένα γιατί το έχω δει το έργο αυτό από την κακή του πλευρά... Προσπάθησε να μάθεις αν η επιχείρηση τα πάει καλά. Αν όχι, μπορεί να ξημερώσει μία μέρα που ο πεθερός θα ζητήσει δανεικά για να καλύψει προμηθευτές... Φυσικά δεν θα έρθει ο ίδιος. Θα στείλει την κοράκλα του κλαίγοντας για το ζοφερό μέλλον που έρχεται αν δεν δώσεις τα λεφτά... My 2 cents. 1 1 2
kawavn800 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ αυτή η δουλειά που αναφέρεις είναι επιχείρηση και θέλει να δείξεις λίγη σοβαρότητα. Είναι μια κάθετη επιχείρηση. Θέλει να πιάσεις την όλη λειτουργία της. Εάν έχεις μάθει σε κάποιο γραφείο στην Αθήνα με το Α/C και μισθό της πείνας δεν κάνεις για αυτή. Εκτός εάν στρίψεις το καράβι. Θέλει σοβαρή οργάνωση . Ολοι θα νομίζουν ότι είναι δουλειά για Ινδούς όπως αναφέρουν αλλά δεν είναι έτσι. Από Λογιστήριο , αγορά ζωοτροφών , σφαγείο και πόσα άλλα να σου αναφέρω. Το θέμα είναι να πουλάς σωστό και υψηλής ποιότητας προιόν και σε άριστη τιμή σε σωστά Κρεοπωλεία και καλές περιοχές και όχι παρασκευαστήρια με σκοτωμένη τιμή. Δείξε εμπιστοσύνη στον ιδιοκτήτη και πατέρα της συζύγου σου και φύγε με τα χίλια. Δεν φεύγεις μόνο εάν το εισόδημά σου είναι πάνω απο 50000 ετησίως. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από kawavn800 1 1
Ghostantin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Έχουν ακουστεί πολλές απόψεις και οι περισσότερες είναι σωστές. Δημιούργησε ένα ωραιο brainstorming το θρεντ. Πολύ σωστά ειπωθηκε ότι το θέμα δεν αφορά μονο το επιχειρηματικό κομμάτι αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις σε μεγάλο βαθμό όπως είπαν πολλοί. Επόμενο βήμα ειναι κουβέντα με τα πεθερικά και περαιτέρω σκέψη. Οψόμεθα.
kawavn800 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Ghostantin είπε Έχουν ακουστεί πολλές απόψεις και οι περισσότερες είναι σωστές. Δημιούργησε ένα ωραιο brainstorming το θρεντ. Πολύ σωστά ειπωθηκε ότι το θέμα δεν αφορά μονο το επιχειρηματικό κομμάτι αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις σε μεγάλο βαθμό όπως είπαν πολλοί. Επόμενο βήμα ειναι κουβέντα με τα πεθερικά και περαιτέρω σκέψη. Οψόμεθα. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του πεθερού και θα καταλάβεις. Εαν γελάει η δουλειά γελάν και τα υπόλοιπα. Νοικιάζεις κάπου κοντά αλλά και μακριά για να έχεις και βοήθεια όταν χρειαστείς. Όπως λέω σε όλους εάν δεν μπεί νέο αίμα στην επιχείρηση κάποια στιγμή θα πεθάνει. Μόλις το πιάσεις το νόημα δώσε του άλλη πνοή. Ειδάλλως σταθερή πορεία εφόσον πηγαίνει τρένο. Σοβαρή σκέψη και καλές αποφάσεις. 1
ocelotgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Οπως λενε κ οι παραπανω, θελει πολλη κ σοβαρη σκεψη, αλλα απο μενα ειναι μαλλον ναι. Κ εγω κατι αντιστοιχο σκεφτομαι πλεον (στον γεωργικο τομεα), αν κ δεν το εχω ακομα αποφασισει. Αν κ δεν θα γινεις πλουσιος απο την μια μερα στην αλλη (κ φανταζομαι, δεν ειναι κ αυτος κιολας ο στοχος), ο πρωτογενης τομεας εχει μια σχετικη ασφαλεια (που λειπει απο το μεγαλυτερο - υπολοιπο - κομματι του επιχειρειν), ενω με νεους ανθρωπους (εξοικειωμένους με την τεχνολογια) με ορεξη, φανταζομαι οτι πρεπει να κανεις χοντρη στραβη για να πεσεις εξω. Εχουμε πηξει σε γιατρους κ δικηγορους, ενω καθολου τυχαια εχει παιξει μαζικο takeover του πρωτογενη τομεα απο μεταναστες (που καλα να ειναι οι ανθρωποι, χωρις αυτους θα πειναγαμε), ενω οι ημεδαποι προτιμουν να δουλευουν 10ωρα για σκαρτο χιλιαρικο, κ αν. Πυρηνικη φυσικη φανταζομαι πως δεν ειναι, χρονο κ ορεξη για να το μαθεις θα θελει, κ σιγα σιγα θα βρεις τροπο να καινοτομησεις η να διαφοροποιησεις το προιον σου, ενω η ζωη σε κωμοπολη ειναι σιγουρα αρκετα πιο χρωματιστη απο αυτη της πολης. PS: Παιζουν κ αρκετα σεμιναρια απο διαφορους φορεις, πολλες φορες δωρεαν η με μικρο κοστος, σε 3-6 μηνες εχεις ενα σεβαστο κομματι της τεχνογνωσιας. 1
BritishKnight Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις... Μια τελευταία σκέψη από εμένα. Δεν αναφέρεις πόσο μακριά από την Αθήνα μετακομίζεις, ούτε αν φεύγοντας αφήνεις πίσω τους δικούς σου γονείς, φίλους κλπ. Σκέψου πολύ προσεκτικά, γιατί έχουμε την τάση να βλέπουμε πολύ ρομαντικά κάποια πράγματα και να παραβλέπουμε κάποια άλλα. Αυτά από κάποιον που έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ το βήμα που περιγράφεις πριν από 15 χρόνια και όχι από κάποιον που υποθέτει πως θα είναι.
StamTheMan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Ειναι πολυ βασικο το αν θα τα αφησεις ολα πισω σου και θα ξεκινησεις μια νεα ζωη. Ειδικα αν ξεκινας νεα ζωη καπου μακρια,απο μενα ειναι οχι,ασε που δε σε βλεπω πολυ προθυμο να το κανεις ολο αυτο. Δεν ειναι απλα οτι αφηνεις φιλους,γνωστους,στεκια,συνηθειες,και γενικα τη ζωη οπως την ειχες φτιαξει. Ειναι οτι ξεκινας μια νεα ζωη,στηριγμενος στον πεθερο σου,και πανω σε κατι που δεν εχεις καμια ιδεα,και απο οτι καταλαβα δε σε τρελαινει κιολας. Φιλικα,αυτο το "προφανως" να το μειωσεις,ολοι θελουν να σε βοηθησουν εδω. 1
archer100 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, Ghostantin είπε Καλησπερα, Η κατασταση εχει ως εξης. Σκεφτομαστε με την συζυγο μου την μετεγκατασταση απο μας απο ΑΘηνα σε κωμοπολη της επαρχιας μιας και θα κανουμε οικογενεια συντομα. Επειδη σε ολα τα θρεντ για μετεγκατασταση σε επαρχια το βασικο ειναι το θεμα της δουλειας στην δικη μας περιπτωση υπαρχει κατι. Ο πεθερος μου εχει μια χοιροτροφικη μοναδα μεσαιας δυναμικοτητας. Και η σκεψη ειναι να παμε εκει και να μπω στην δουλεια και να την αναλαβω καποια στιγμη. Οι σκεψεις ειναι σε καπως πρωιμο σταδιο και αυτο σημαινει οτι δεν εχουμε πει ακομα νουμερα και φυσικα αν δεν πουμε συγκεκριμενα νουμερα τα οποια να μας εγγυονται ενα ανωτερο επιπεδο ποιοτητας ζωης απο αυτη που εχουμε τωρα στην Αθηνα τοτε δεν προκειται να γινει καποια κινηση. Το θεμα ειναι οτι εγω αυτη την στιγμη ειμαι σε μια δουλεια γραφειου ειμαι κατοχος πτυχιου και μεταπτυχιακου σε ασχετους τομεις οποτε δεν εχω καμια σχεση με το αντικειμενο. Ηλικιακα ειμαι στα late 30s. Να σημειωσω οτι δεν μιλαμε για μαντρι αλλα για μοναδα κτηνοτροφιας με συστηματα αυτοματου ταισματος, ποτισματος, παρασκευαστηριο τροφων, δωματια τεχνητης σπερματεγχυσης κτλ. Δεν ειναι εργοστασιο βεβαια αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ενα απλο μαντρι με ζωα. Ηθελα να ρωτησω αν εχουμε κανεναν που να εχει καποια ιδεα της δουλειας του χοιροτροφου και πιο πολυ του day to day. Κατανοω οτι ειναι μια χειρωνακτικη δουλεια με οτι συνεπαγεται αυτο. Κατ αρχην πριν περασουμε στη θεωρια,ας συζητησουμε για το βασικοτερο ολων: Έχεις αγγίξει εστω και ενα γουρουνι πριν θεσεις το ερωτημα στο insomnia.gr; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για όλους όσους έχουν δώσει απαντήσεις σε αυτό το νήμα. 2
vampira Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επίσης κάτι άλλο για σκέψη που αν δεν έχεις ζήσει σε επαρχία δεν το σκέφτεσαι. Για εμένα τα πιο σημαντικά πράγματα είναι υγεία, παιδεία κ καλλιέργεια πνεύματος. Έχεις πάει σε επαρχιακό νοσοκομείο; Να μην χρειαστεί να πας. Για κάτι πολύ απλό μπορεί να χρειαστεί να μεταβείς σε μεγαλύτερη πόλη. Επιλογές γιατρών, διαγνωστικών κέντρων, καινοτόμων θεραπειών--> ελάχιστες. Θες να κάνεις παιδιά, σχολεία και φροντιστήρια προκοπής υπάρχουν; όχι, σε καμία περίπτωση όπως αυτά της Αθήνας. Μόνο αν είσαι τυχερός, πολύ τυχερός. Και δεν μιλάω για σχολεία που απλά θα σε περάσουν σε μία σχολή, αλλά που θα σου διευρύνουν τους ορίζοντες, θα οξύνουν το πνεύμα σου. Θέατρο, κινηματογράφος, πολυχώροι, εκθέσεις, συναυλίες, αθλητικές ομάδες σε διάφορα αθλήματα, δημόσιες βιβλιοθήκες προκοπής υπάρχουν; Πριν με πείτε υπερβολική δίνω παραδείγματα: εγχείριση σκωληκοειδίτιδας σε 3χρονο, πήγαμε δύο ώρες μακριά, στην Πάτρα. Εγχείριση τοποθέτησης βηματοδότη, στην Πάτρα πάλι, δεν γινόταν στο Αγρίνιο (πριν δυο χρόνια όχι πριν έναν αιώνα). Χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες Αθήνα. Μαγνητικός τομογράφος στο νοσοκομείο για χρόνια δεν υπήρχε. Τώρα στο νέο νοσοκομείο δεν λειτουργεί. Οι μισές ειδικότητες στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν, δεν έχουμε γιατρούς. Για την εκπαίδευση δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη διότι όλος ο οικογενειακός μου κύκλος αποτελείται από εκπαιδευτικούς διαφόρων βαθμίδων /ειδικοτήτων. Υπάρχει ένας κινηματογράφος, παλιότερα υπήρχαν 3 ή 4. Θέατρο δεν υπάρχει, συναυλίες; όποιος έρθει το καλοκαίρι. Θες να ακούσεις ροκ μουσική; δεν νομίζω ότι υπάρχει πια κάπου μπαρ. Θες να πας σε κλαμπ τον χειμώνα; δεν θες γιατί δεν υπάρχει, μόνο ελληνάδικα. Μία έκθεση γινόταν κάθε χρόνο, γεωργική κ ήταν φανταστική...πάει κ αυτή. Θες γκαλερί, εικαστικά, κάτι; αλλού αυτά όχι εδώ. Γενικά για να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, πρέπει να μοχθήσεις. Ένα παιδί από την πόλη μου, βρίσκεται σε πολύ μειονεκτικότερη θέση από ένα αντίστοιχο της Πάτρας, Θεσ/νικης. Έχει πολύ λιγότερα ερεθίσματα. Μικρές αποστάσεις, όχι ιδιαίτερη κίνηση, φαγητό πιο φθηνό από μεγαλούπολη, αγορά ακριβότερη. Μετά τα μνημόνια είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Εγώ και να ήθελα να γυρίσω, λόγω του θέματος υγείας που αντιμετωπίζω είναι αδύνατον. Οικονομικά θα ξεπουληθώ στο πήγαινε-έλα προς Αθήνα. Είναι η πόλη που γεννήθηκα κ μεγάλωσα, επομένως την αγαπάω και η παιδική μου ηλικία εκεί ήταν θαυμάσια, αλλά αντικειμενικά δεν θα ήθελα να μεγαλώσω εκεί παιδιά. Μιλάω για το Αγρίνιο και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για άλλες πόλεις. (Π.χ Θεωρώ ότι τα Τρίκαλα είναι πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς). Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από vampira 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα