Ghostantin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, Η κατασταση εχει ως εξης. Σκεφτομαστε με την συζυγο μου την μετεγκατασταση απο μας απο ΑΘηνα σε κωμοπολη της επαρχιας μιας και θα κανουμε οικογενεια συντομα. Επειδη σε ολα τα θρεντ για μετεγκατασταση σε επαρχια το βασικο ειναι το θεμα της δουλειας στην δικη μας περιπτωση υπαρχει κατι. Ο πεθερος μου εχει μια χοιροτροφικη μοναδα μεσαιας δυναμικοτητας. Και η σκεψη ειναι να παμε εκει και να μπω στην δουλεια και να την αναλαβω καποια στιγμη. Οι σκεψεις ειναι σε καπως πρωιμο σταδιο και αυτο σημαινει οτι δεν εχουμε πει ακομα νουμερα και φυσικα αν δεν πουμε συγκεκριμενα νουμερα τα οποια να μας εγγυονται ενα ανωτερο επιπεδο ποιοτητας ζωης απο αυτη που εχουμε τωρα στην Αθηνα τοτε δεν προκειται να γινει καποια κινηση. Το θεμα ειναι οτι εγω αυτη την στιγμη ειμαι σε μια δουλεια γραφειου ειμαι κατοχος πτυχιου και μεταπτυχιακου σε ασχετους τομεις οποτε δεν εχω καμια σχεση με το αντικειμενο. Ηλικιακα ειμαι στα late 30s. Να σημειωσω οτι δεν μιλαμε για μαντρι αλλα για μοναδα κτηνοτροφιας με συστηματα αυτοματου ταισματος, ποτισματος, παρασκευαστηριο τροφων, δωματια τεχνητης σπερματεγχυσης κτλ. Δεν ειναι εργοστασιο βεβαια αλλα δεν ειναι σε καμια περιπτωση ενα απλο μαντρι με ζωα. Ηθελα να ρωτησω αν εχουμε κανεναν που να εχει καποια ιδεα της δουλειας του χοιροτροφου και πιο πολυ του day to day. Κατανοω οτι ειναι μια χειρωνακτικη δουλεια με οτι συνεπαγεται αυτο. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από Ghostantin 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μονος σου θα το τρέχεις το εργοστάσιο;Δεν εχει Ινδούς ,δεν ξερω γιατί αλλά όπου εχω δει μόνο Ινδοί δουλευουν σε τετόιες μονάδες,για τις χαμαλοδουλειές;Και ναι η βρωμα είναι αφόρητη. 1
Ghostantin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Οχι δεν θα το τρεχω μονος μου. Προφανως εχει προσωπικο γυρω στα 10 ατομα. Αλλα δεν ειναι οτι θα ειμαι αραχτος στο γραφειο. Η βρωμα ειναι οντως δυνατη αλλα συνηθιζεται. 1
makis269 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 καλύτερα να εισπνέεις περιττώματα χοιρων παρά ανθρώπων και καυσαέριο , σηκω φύγε τώρα μια χαρά ζωή θα ζήσεις . 11 1
george1807 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Αν το θέλεις θα το καταφέρεις. Φαντάζομαι ήδη υπάρχει κάποιος εκεί που ξέρει τις δουλειές και θα σου δείξει τι πρέπει να κάνεις. Όρεξη να έχεις και θα μάθεις. Για εμένα κάνε το βήμα αν το θες. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Για μενα θα ηταν όνειρο κατι τετοιο.Απο την άλλη δεν αρέσουν σε ολους τα ζωα και η φυση και τους ταιριάζει πιο πολυ γραφειο κτλ 1
phanispal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Πού πας, καλά δεν περνάμε εδώ; Τι, όχι; :Ρ
unique798 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Διαχείριση αποβλήτων των χοιρων θα σου ειναι μεγαλο προβλημα, ειδικα αν την μεγαλωσεις.
Ghostantin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Προφανως, δεν θα παω εκει να μου δωσουν τα κλειδια και να μου πουν κοψε τον λαιμο σου. Εχει εκει κοσμο να με βοηθησει, να μου δειξει την δουλεια να μαθω κτλ. Ειναι μια επιχειρηση που βρισκεται σε πληρη λειτουργια. Εχει δυο μοναδες βιοαεριου καινουριες κοντα και τυγχανει και σε μια απο αυτες να ειναι ενας απο τους ιδιοκτητες φιλος μου οποτε το προβλημα των αποβλητων λυνετε. Το σκεφτομαστε και το ξανασκεφτομαστε. Αν η ενασχοληση αυτη μας προσφερει ενα καλυτερο βιοτικο επιπεδο απο αυτο που εχουμε τοτε ειναι κατι που πρεπει να σκεφτουμε σοβαρα και αυτο κανουμε. Η ζωη στην πολη με εχει κουρασει αφανταστα. Η ενταση της εργασιας μου επισης. 1
phanispal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Με τον πεθερό τι σχέσεις έχετε; Ρωτάω γιατί εδώ δεν ξέρω κατά πόσο θα πάρεις απαντήσεις από άτομα του χώρου. Οπότε εκείνος πώς στα περιγράφει τόσο καιρό; Τον εμπιστεύεσαι; Από εκεί και πέρα, μιας και βάζεις στο τραπέζι το βιοτικό επίπεδο, κι αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο την εργασία, με τα υπόλοιπα (σπίτι κ.λπ.) τι παίζει; Επίσης, για ποια περιοχή μιλάμε; 1
vagos789 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Κανεις δεν μπορει να σου πει πχ τι θα γινει με την τιμη του χοιρινου σε βαθος δεκαετιων , κανεις δεν μπορει να προβλεψει αν και ποσο καλα θα μαθεις την δουλεια κ.ο.κ. Αυτο που ζητας δεν μπορει να απαντηθει δηλαδη.Ομως αν πας εκει και κατσεις 1-2 εβδομαδες (αντι για διακοπες) και δουλεψεις σε φουλ ρυθμους,δεις τα τιμολογια που περνανε απο το μαγαζι, νομιζω οτι θα μπορεσεις να βγαλεις καποια συμπερασματα για το αν σου ταιριαζει και τι προοπτικες βλεπεις Για να κανω μια αδεξια προσπαθεια, να σου πω οτι ο γυρος που τρωμε Ελλαδα ειναι κυριως Δανιας Ρουμανιας, γιατι εκει ειναι ειτε πιο φτηνα τα εξοδα (Ρουμανια) ειτε πιο αυτοματοποιημενη η διαδικασια και μεγαλυτερη η παραγωγικοτητα..Επομενως θα πρεπει ειτε να εχεις εναν πελατη πολυ κοντα που θα βολευεστε και οι δυο ετσι (τα μεταφορικα ειναι τεραστιο θεμα), ειτε να εχεις ενα εξειδικευμενο προιον που θα εχει υψηλη ζητηση (πολυ δυσκολο). 2
Ghostantin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Σωστες οι παρατηρησεις αλλα δεν ζηταω καποιον να μου πει αν εχει νοημα η κινηση. Αυτα θα τα βαλω κατω εγω και θα κρινω. Με τον πεθερο δεν εχουμε φτασει ακομα στο να κατσουμε κατω να μιλησουμε συγκεκριμενα για νουμερα ετσι κι αλλιως. Αυτο θα γινει μεσα στις επομενες ημερες οπου και θα συζητηθουν ολα ενδελεχως. Πιο πολυ εκανα το ποστ μηπως υπαρχει καποιος που ασχολειται με την δουλεια αυτη να μου πει λιγα πραγματα για το day to day απλα να εχω μια εικονα πριν κανω την κουβεντα. Αυτο μονο. Τωρα καποια πραγματα τα ξερω απο την απεξω. Η τιμη του χοιρινου προφανως και δεν ειναι εγγυημενη και εχει πεσει αρκετα. Οπως επισης και η ζητηση λογω της κλειστης εστιασης. Χρονιο προβλημα του κλαδου ειναι επισης η ελληνοποιησεις κρεατων. Μεγαλο θεμα εχουν προκαλεσει επισης οι τεραστιες αυξησεις στις ζωοτροφες μιας και εχουν παρει πανω 50-70% μεσα σε 2 χρονια. Το επιχειρηματικο κομματι ειναι κατι που πρεπει να ζυγισω και να κρινω οταν ερθει η ωρα.
phanispal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ σε ρώτησα για τη σχέση σου με τον πεθερό, απ' την άποψη αν τον εμπιστεύεσαι σε αυτά που σου έχει πει ή θα σου πει σχετικά με το αντικείμενο. Εννοώ ότι ο άνθρωπος πολύ πιθανό να την έστησε μόνος του και να την πονάει τη δουλειά, και να το βλέπει εντελώς υποκειμενικά το πράγμα, παραβλέποντας τις όποιες δυσκολίες ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Δεν εννοούσα αν θα σου πει ψέματα για τα νούμερα δηλαδή. 1
Mpiftekis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δες και το θέμα με τις διακοπές... γιατί όποιος έχει ζώα, πρέπει να είναι εκεί 365 μέρες το χρόνο. Δεν έχει γιορτές/αργίες κλπ... το ζώο πρέπει να τραφεί, να καθαριστεί κλπ... 2
Ghostantin Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, phanispal είπε Εγώ σε ρώτησα για τη σχέση σου με τον πεθερό, απ' την άποψη αν τον εμπιστεύεσαι σε αυτά που σου έχει πει ή θα σου πει σχετικά με το αντικείμενο. Εννοώ ότι ο άνθρωπος πολύ πιθανό να την έστησε μόνος του και να την πονάει τη δουλειά, και να το βλέπει εντελώς υποκειμενικά το πράγμα, παραβλέποντας τις όποιες δυσκολίες ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Δεν εννοούσα αν θα σου πει ψέματα για τα νούμερα δηλαδή. Τον εμπιστευομαι θα ελεγα αλλα ειναι κατι που εχω στο μυαλο μου. Θεωρω ομως οτι λογω του οτι θα θελει το καλυτερο για την κορη του δεν προκειται να εκανε κατι τετοιο. Αντε πες εμενα να με ειχε γραμμενο αλλα την κορη του οχι. 11 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Δες και το θέμα με τις διακοπές... γιατί όποιος έχει ζώα, πρέπει να είναι εκεί 365 μέρες το χρόνο. Δεν έχει γιορτές/αργίες κλπ... το ζώο πρέπει να τραφεί, να καθαριστεί κλπ... Ειναι ενα θεμα αυτο το οποιο και αυτο εχω στο μυαλο μου. Τα ζωντανα ειναι αυτο ακριβως. Ζωντανα. Δεν κλειδωνεις την Παρασκευη και ξεκλειδωνεις παλι την Δευτερα. Απο την αλλη ομως εχεις και προσωπικο δεν εισαι μονος σου. Παντως ισχυει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα