Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τί παίζει τελικά με την ασφάλεια με τον Covid σχετικά με τον εξαερισμό/κλιματισμό που έχουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων;

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τί παίζει τελικά με την ασφάλεια με τον Covid σχετικά με τον εξαερισμό/κλιματισμό που έχουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων;

Τι παίζει;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν μεινει καποιος με covid, στο δωματιο και χρησιμοποιήσει και το κλιματιστικό τον τσιμπισες και εσυ τον cοvid, στην επόμενη χρήση.

Εάν έχει κλιματιστικό φαντάζομαι εννοείς. Εάν έχει όμως το δωμάτιο εξαερισμό που μεταφέρεται με σωληνώσεις ο αέρας τι παίζει; Τα ξενοδοχεία νομίζω δεν έχουν μεμονομένα κλιματιστικά, σωστά;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zoranb είπε

26 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν μεινει καποιος με covid, στο δωματιο και χρησιμοποιήσει και το κλιματιστικό τον τσιμπισες και εσυ τον cοvid, στην επόμενη χρήση.

Ότι μπορεί να παίζει και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο έχουν κετνρικό κλιματισμό (υπηρεσίες, κτίρια ραφείων, τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ, πολυκατστήματα κλπ)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zoranb είπε

Εάν έχει κλιματιστικό φαντάζομαι εννοείς. Εάν έχει όμως το δωμάτιο εξαερισμό που μεταφέρεται με σωληνώσεις ο αέρας τι παίζει; Τα ξενοδοχεία νομίζω δεν έχουν μεμονομένα κλιματιστικά, σωστά;

Αναλόγως τον σχεδιασμό

Αν λειτουργούν με φουλ νωπό / φουλ εξαερισμό είσαι ΟΚ, αλλά αυτό είναι από αρκετά ακριβό έως και μη πραγματοποιήσιμο 

Εν τάχει, συνήθως σε κεντρικό κλιματισμό κάνεις 80% επιστροφή (ανακυκλοφορία) και βάζεις 20% φρέσκο (νωπό) απέξω, αν θες να πας σε 0 ανακυκλοφορία και 100% φρέσκο θες πολύ πολύ μεγαλύτερα μηχανήματα

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Ότι μπορεί να παίζει και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο έχουν κετνρικό κλιματισμό (υπηρεσίες, κτίρια ραφείων, τράπεζες, Σούπερ Μάρκετ, πολυκατστήματα κλπ)

Εκεί όμως μπαίνεις με τη μάσκα σου, ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Εκεί όμως μπαίνεις με τη μάσκα σου, ενώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όχι.

Δεν έχει ιδαίτερη σημασία. (ακόμα και αν ίσχυε 100% που χωράει πολύ συζήτηση).

Η μάσκα είναι για να εμποδίζει κατά κύριο λόγο την "ευθεία" μεταφορά των σταγονιδίων.

από την άλλη στο γραφείο/τράπεζα κλπ μπαίνουν 100 άνρθωποι τη μέρα και ο κλιματισμός λειτοργεί συνέχεια, σε ένα δωμάτιο μπαίνουν 1-2 και ο κλιματισμός λειτουργεί όταν και αν τον βάλουν αυτοί. 

2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Αναλόγως τον σχεδιασμό

Αν λειτουργούν με φουλ νωπό / φουλ εξαερισμό είσαι ΟΚ, αλλά αυτό είναι από αρκετά ακριβό έως και μη πραγματοποιήσιμο 

Εν τάχει, συνήθως σε κεντρικό κλιματισμό κάνεις 80% επιστροφή (ανακυκλοφορία) και βάζεις 20% φρέσκο (νωπό) απέξω, αν θες να πας σε 0 ανακυκλοφορία και 100% φρέσκο θες πολύ πολύ μεγαλύτερα μηχανήματα

Δε ξέρω τι παίζει στη προεδρική σουίτα του Burj Khalifa, αλλά στην Ελλάδα τουλάχιστον, σε ξενοδοχείο θα τολμούσα να πω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα δωμάτιο με κετρικό λιματισμό και 100%  νωπό.

και το 20% είναι γενναιόδωρο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

υπάρχουν πολλά σύγχρονα ξενοδοχεία στην ελλάδα που έχουν στα δωμάτια 100% νωπό γιατί οι μηχανικοί που τα σχεδιάζουν γνωρίζουν κάτι που λέγεται ανάκτηση θερμότητας.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nvel είπε

υπάρχουν πολλά σύγχρονα ξενοδοχεία στην ελλάδα που έχουν στα δωμάτια 100% νωπό γιατί οι μηχανικοί που τα σχεδιάζουν γνωρίζουν κάτι που λέγεται ανάκτηση θερμότητας.

Το θέμα είναι ότι για να πας σε 100% νωπό χρειάζεσαι τεράστιες ΚΚΜ, άσε που δε θέλω να ξέρω τι γίνεται όταν έξω έχει 40+ βαθμούς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, nvel είπε

Επειδή και εμείς "της δουλειάς" είμαστε, μπορείς να μου δώσεις το τηλέφωνο κάποιου από αυτά τα ξενοδόχεία ή του μηχανικού ?

ΥΓ

Δε λέω να έχει 1 δωμάτιο ... να είναι ο κεντρικός κλιματισμός των δωματίων.

20 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το θέμα είναι ότι για να πας σε 100% νωπό χρειάζεσαι τεράστιες ΚΚΜ, άσε που δε θέλω να ξέρω τι γίνεται όταν έξω έχει 40+ βαθμούς

Υπάρχουν λύσεις και για 100% νωπό, και για 40 και για 50 βαθμούς. Απλά είναι αριβές και για ειδικές εφαρμογές και δε τις περίμενα στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου.

Η ανάκτηση θερμότητας πχ έιναι "μέρος" της λύσης, χωρίς να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η ανάκτηση θερμότητας υπάρχει μόνο στις εφαρμογές 100% νωπού ή ότι είναι η "μαγική λύση" που λύνει το πρόβλημα.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

δυστυχώς δεν δίνω τηλέφωνα, αλλά αφού είσαι όπως λες "της δουλειάς" μπορείς φαντάζομαι να ρωτήσεις οποιοδήποτε σοβαρό μελετητή για το πως κλιματίζονται τα δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια.

20 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

εξαρτάται το πως ορίζεις την τεράστια κκμ πχ για ξενοδοχείο 300+ δωματίων με δυο κκμ των 30000m3/h είναι μεγάλο το μέγεθος; Στα ξενοδοχεία δεν υπάρχει κεντρικός κλιματισμός αλλά προκλιματισμός.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

δυστυχώς δεν δίνω τηλέφωνα, αλλά αφού είσαι όπως λες "της δουλειάς" μπορείς φαντάζομαι να ρωτήσεις οποιοδήποτε σοβαρό μελετητή για το πως κλιματίζονται τα δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια.

εντάξει, κατάλαβα.

Ότι πεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

εξαρτάται το πως ορίζεις την τεράστια κκμ πχ για ξενοδοχείο 300+ δωματίων με δυο κκμ των 30000m3/h είναι μεγάλο το μέγεθος; Στα ξενοδοχεία δεν υπάρχει κεντρικός κλιματισμός αλλά προκλιματισμός.

θα κάνεις κλιματισμό σε 300 δωμάτια με 60000 m3/hr ; 

Μιλάμε για παροχή αέρα 200m3/hr ανά δωμάτιο, χωρίς καν να υπολογίζουμε τους κοινόχρηστους χώρους

Με αυτό το νούμερο δε μπορείς να πιάσεις τίποτα από φορτία, 2 τζάμια να έχεις φτάνει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...