TRILOBYTER Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Παρε αυτο με τις 70000 φθηνα και δουλεψε το οσο παει, μετα ανακατασκευη. Το παλιο με τα λιγα χιλιομετρα ουτε καν. 1
Svarniaris Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Όταν μιλάμε για ίδια τιμή τότε είμαστε δυσκολα. Συνήθως είναι ένας παράγοντας να πεις ποιο είναι πιο value for money. Αν τα χλμ ηταν πιο κοντινά (μια απόκλιση 10-20 αντε 30 χιλιάδων) θα σου έλεγα πάρε το καινούργιο. Γιατί μπορει κατι να εχει πολλα χλμ αλλά με στρωτή οδήγηση και τα σερβις στην ώρα τους δε συγκρίνεται με κάποιο αλλο που εχει 10 χιλιάδες αλλά να του έχει πιει το αίμα να το χει στουκάρει και να έχει ακόμα τα λάδια από την αντιπροσωπεία που το πήρε. Εδώ μιλάμε όμως για μεγάλη απόκλιση και σε γενικές γραμμές τα χλμ λένε περισσότερα από τα χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι και οι δυο είναι ίδιας συνομωταξίας οδηγοί και κάναν σωστά σερβις και σοβαρη οδήγηση τότε στα 70000 χλμ θα έχει καταπονηθεί περισσότερο ο κινητήρας, το πλαίσιο, τα πλαστικά,κλπ. Φρενα,αλυσιδα πες αλλαζονται σχετικά τακτικά. Αναρτήσεις όμως? Μπουκάλες , κλπ στατιστικά και μόνο θα έχουν μεγαλύτερη καταπόνηση και πιθανότητα προβλήματος. Ενώ τα 15 χιλιάδεςτο πολύ πολύ να πεις το βάρεσε ήλιος και βροχή παραπάνω χρόνια ίσως έχει και ηλεκτρολογικά σε χειρότερη κατάσταση αλλά μέχρι εκεί. Η καταπόνηση δεν συγκρίνεται. Τα 70000 σε ένα χρόνο μου φαίνεται ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ νούμερο να πιάσει κάποιος σε έναν χρόνο. Ενδεικτικά η περίμετρος της γης είναι γυρω στα 40 χιλιάδες χιλιομετρα. Αυτός κόντεψε να τη γυρίσει δυο φορές σε έναν χρόνο. 😂 Οπότε η σωστότερη απάντηση είναι να τα δει και τα δυο μηχανικός. Απίθανο να τα μεταχειρίζονται το ίδιο και τα δυο.Κάποιος θα ναι ασυνεπής στη συντήρηση ή/και θα το βασανίζει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την κατάσταση της μοτοσυκλετας (και απο χλμ και από χρόνια). Αν μπορείς να ρίξεις την τιμή σε κάποιο είναι ένα συν. Αν πας στα τυφλά τελείως(μην το κάνεις ούτε για πλάκα ούτως ή αλλως)... Εγώ θα πήγαινα στο 15χιλ εξαετίας. Aν τζογαρα με κλειστά μάτια θα έλεγα ότι θα ήταν πιο πιθανό να βγάλει λιγότερα προβλήματα σε σχέση με το άλλο. Και τα εξι χρόνια δεν είναι και πολλα. Μια χαρά καινούργιο είναι το μηχανάκι. Εγώ κυκλοφορώ με kle του 04 και δεν βγάζει θέματα (αν και με τεχνολογία από τα βάθη των 80s-90s🤣). Αν το συντηρείς σωστά και δεν είσαι κάγκουρας, τα χρόνια από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Τα χλμ όμως ακόμα και τελεια να τα κάνεις όλα όσο ναναι ταλαιπωρούν το μηχανάκι.
visualizer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οι πληροφορίες ακόμα δεν είναι αρκετές . Ποιο είναι το πρώτο μηχανάκι; Σε τι τιμή παίζουν; Προσωπικά τα 70.000 χλμ δεν τρομάζουν , θα υπολόγιζα και το ποσό που χρειάζεται για ανακατασκευή ..(εννοείται χωρίς εργατικά του μάστορα ) θα τα έβαζα κάτω και θα έβλεπα αν αξίζει η όχι ! Σίγουρα θα χρειαστεί ανακατασκευή αργά η γρήγορα .Εννοείται ότι αν δεν μπορείς να κάνεις ανακατασκευή μόνος σου δεν αξίζει σε καμία περίπτωση μόνο με τα εργατικά του μάστορα η τιμή πάει στο θεο .Βέβαια κανείς δεν σου εγγυάται ότι και το άλλο με τα λίγα χιλιόμετρα δεν το είχε παρατημένο με 2,5κ χλμ τον χρόνο και είχε αλλάξει λάδι 2 φορές και το πήγαινε κομμάτια . Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από visualizer
headbanger Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 πέρα της πρότασης επιλογών, να πω ότι τα τελευταία χρόνια βάζω περίπου 50 χιλιάδες χλμ το χρόνο ( 6 μήνες σεζόν το πολύ) σε 2 τροχούς , και καβαλάω μόνο για βόλτα :=/ 1
Svarniaris Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, headbanger είπε πέρα της πρότασης επιλογών, να πω ότι τα τελευταία χρόνια βάζω περίπου 50 χιλιάδες χλμ το χρόνο ( 6 μήνες σεζόν το πολύ) σε 2 τροχούς , και καβαλάω μόνο για βόλτα :=/ κάτσε ρε τρελε μου. Δηλαδή σε 4 χρόνια κάνεις 200 χιλιάδες χιλιόμετρα? Εσύ θες με ευλαβική συντήρηση , μαξ καθε 4-5 χρόνια καινούργιο μοτερ/μηχανάκι. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν σε αμφισβητώ. Απλά και γω είχα τον εαυτό μου για βολταδόρο αλλά μάλλον συγκριτικά με άλλους κοροιδεύω 😛 Οταν λες βόλτες εννοείς ΣΚ μεγάλες εκδρομές ή ΟΠΟΤΕ έχεις χρόνο το παίρνεις και όσο βγάλεις?
imr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, headbanger είπε πέρα της πρότασης επιλογών, να πω ότι τα τελευταία χρόνια βάζω περίπου 50 χιλιάδες χλμ το χρόνο ( 6 μήνες σεζόν το πολύ) σε 2 τροχούς , και καβαλάω μόνο για βόλτα :=/ Οταν λες βολτες, πεταγεσε για σκ μια Πορτογαλια?
headbanger Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Svarniaris είπε κάτσε ρε τρελε μου. Δηλαδή σε 4 χρόνια κάνεις 200 χιλιάδες χιλιόμετρα? Εσύ θες με ευλαβική συντήρηση , μαξ καθε 4-5 χρόνια καινούργιο μοτερ/μηχανάκι. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν σε αμφισβητώ. Απλά και γω είχα τον εαυτό μου για βολταδόρο αλλά μάλλον συγκριτικά με άλλους κοροιδεύω 😛 Οταν λες βόλτες εννοείς ΣΚ μεγάλες εκδρομές ή ΟΠΟΤΕ έχεις χρόνο το παίρνεις και όσο βγάλεις? 6 ώρες πριν, imr είπε Οταν λες βολτες, πεταγεσε για σκ μια Πορτογαλια? ειμαι στην άλλη άκρη του ατλαντικού. σε 2 "καλοκαίρια" (2017-2018) έβαλα 92 χιλιάδες χλμ στο μοτέρ της road glide που είχα αφού επισκέφτηκα 27 πολιτείες και όλα τα provinces του Καναδά. τα μοτέρ με σωστή συντήρηση δεν μου βγάλανε ποτέ πρόβλημα από πέρσι, για να μην αλλάζω μηχανή κάθε 3-4 χρόνια, υιοθέτησα το σύστημα 3 μηχανών. 230L για trails, ενα 850GSA για εξορμήσεις στα βουνά και στα λαγκάδια, και ενα softail sportglife για την πόλη / άσφαλτο 3μερα. Φέτος μετράω ήδη 39 χιλιάδες χλμ με 14 από αυτά να είναι χώμα. Γενικά φεύγω τα ΣΚ , καμιά βόλτα σε κοντινή λιμνη για μπύρα μετά την δουλειά (250-350 χλμ πηγαινέλα) , ο ήλιος δεν δύει μέχρι τις 11 τον Ιούνιο εδώ για παράδειγμα. κάνω και τουλάχιστον ενα μεγάλο ταξίδι τον χρόνο. όταν λεμε μεγάλο φεύγω με την μηχανή για κάνα μήνα τουλάχιστον. αισιοδοξώ του χρόνου να κάνω την Ευρώπη για παράδειγμα. Γενικά τα μοτέρ με πολλά χλμ μην τα φοβάστε, δεν έχουν θέμα εφ'οσον υπάρχει σωστή συντήρηση. Αλλά στην Ελλάδα από αυτά που θυμάμαι, άρπα κόλλα όλα. θα με προβλημάτιζε ένα μοτέρ δεκαετίας με 10 χιλιάδες χλμ πχ, παρά ένα 5ετίες με 120. Άποψη μου βέβαια. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από headbanger ορθογραφίες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα