Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Άποψή μου: Έχω πάθει σοκ από την απίστευτη τεμπελιά και βαρεμάρα όλων αυτών που θεωρούν θέμα την καθαριότητα. Η γυναίκα μου από μόνη της σκουπίζει και σφουγγαρίζει σπίτι 120 τ.μ. κάθε μέρα και την κουζίνα δύο φορές τη ημέρα.

Πραγματικά έχω ανατριχιάσει. Οι σημερινές γυναίκες είναι άθλιες, μόνο γυναίκες δεν είναι. Άκου εκεί να βαριούνται να καθαρίσουν το σπίτι ΤΟΥΣ.

Μπορώ να σχολιάσω ακόμα και το τελευταίο κόμμα του παραπάνω post. Το αφήνω να περάσει όμως καθώς το ξεκίνησε πολύ σωστά με το ξεκάθαρο "άποψή μου"

Σημ. Σύμφωνα με το ληξιαρχείο κι εγώ στους "παλιούς" κατατάσσομαι. Τουλάχιστον ημερολογιακά ;)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ο TS μετακομίσει και πάρει μόνο τα έπιπλα που είχε στα 70 τμ και δεν προσπαθήσει να γεμίσει 150 τμ το μεγάλο θα είναι ευκολότερο στο καθάρισμα από το μικρό. Το μικρό και φορτωμένο σπίτι πάντα φαίνεται ασυμμάζευτο. 

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Morosana είπε

Αν ο TS μετακομίσει και πάρει μόνο τα έπιπλα που είχε στα 70 τμ και δεν προσπαθήσει να γεμίσει 150 τμ το μεγάλο θα είναι ευκολότερο στο καθάρισμα από το μικρό. Το μικρό και φορτωμένο σπίτι πάντα φαίνεται ασυμμάζευτο. 

Αυτό είναι το πιο βασικό. Προσωπικά προτιμώ πολύ minimal πράγματα σε έπιπλα και διακόσμηση.

Καναπέδες, κρεβάτια, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη και τίποτα άλλο από έπιπλα!

Οταν γεμίζεις το σπίτι με πολλά διακοσμητικά, ποτηράκια, έπιπλάκια, κεράκια, τασάκια κλπ, τότε είναι δεδομένο ότι θα δυσκολεύεσαι πάρα πολύ στην καθαριότητα γιατί πρέπει να καθαρίζεις ένα-ένα τα ράφια και έχεις πάρα πολλές επιφάνειες.

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτό είναι το πιο βασικό. Προσωπικά προτιμώ πολύ minimal πράγματα σε έπιπλα και διακόσμηση.

Οταν γεμίζεις το σπίτι με πολλά διακοσμητικά, ποτηράκια, έπιπλάκια, κεράκια, τασάκια κλπ, τότε είναι δεδομένο ότι θα δυσκολεύεσαι πάρα πολύ στην καθαριότητα γιατί πρέπει να καθαρίζεις ένα-ένα τα ράφια και έχεις πάρα πολλές επιφάνειες.

Θέλω να πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν πλέον βιτρίνες γεμάτες μπιμπελό και άχρηστα πράγματα που είχαν οι γονείς μας 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Θέλω να πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν πλέον βιτρίνες γεμάτες μπιμπελό και άχρηστα πράγματα που είχαν οι γονείς μας 

Συνήθως όχι, αλλά μπορεί να έχουν games/κόμιξ, γκατζετάκια ή φιγούρες από ταινίες :D

• Like 3
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Morosana είπε

Μπορεί να άλλαξε το αντικείμενο διακόσμησης (κεράκια/κουκλάκια/ethnic figurines vs μπιμπελό/ποτήρια λικέρ/σεμεδάκια) αλλά παραμένουν αντικείμενα διάσπαρτα. Και μάλιστα τώρα είναι λίγο χειρότερα από την άποψη ότι όλα αυτά είναι σε ανοιχτά ράφια, συρταριέρες και πάσα ενώ στο παρελθόν ήταν, όπως πολύ σωστά παρατήρησες, σε βιτρίνες (και άρα με λιγότερη ανάγκη καθαριότητας αφού μάζευαν σκόνη πιο δύσκολα).

Ένα ψυγείο να πιάσεις, στο παρελθόν ήθελε ένα απλό πέρασμα ενώ τώρα πρέπει πρώτα να βγάλεις τα...μαγνητάκια από τη Σύρο, τη Μήλο, την Πράγα και τις λοιπές σου "κατακτήσεις"

Άσε που διαφορετικές ανάγκες (ως προς τις δακτυλιές) έχει το παλιό λευκό ψυγείο και άλλες η inox μοντερνιστική τάση (για την ιστορία, inox έχω κι εγώ κι έτσι το έμαθα the hard way)

• Like 2
Δημοσ.
Στις 6/9/2021 στις 9:15 ΠΜ, haris_216 είπε

Αν και δεν είναι μέσα στο αρχικό ερώτημα, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε, θα πω κι εγώ για το θέμα της καθαριότητας και της γενικότερη λάτρας του μεγαλύτερου σπιτιού.

Πριν να βρεθώ στο τωρινό σπίτι (116τμ) ήμουν υπέρ της...άπλας άσχετα αν χρειάζεται η όχι. Ναι, μπορείς να έχεις (για ζευγάρι μιλάω πάντα) computer/play room, "ξενώνα" και γενικότερα να έχεις χώρους με δικές τους ονομασίες και χρήσεις. Όταν όμως έρχεται αντιμέτωπη η καθημερινότητα με πχ το καθάρισμα αρχίζεις και κλείνεις δωμάτια. Το οποίο φυσικά είναι λίγο κουλό αφού έτσι κι αλλιώς πληρώνεις παραπάνω για να τα αποκτήσεις (αγορά ή ενοίκιο) και να τα διατηρήσεις (λογαριασμοί, θέρμανση, κλπ).

Εμείς ήδη σκεφτόμαστε το downgrade ως προς το μέγεθος.

ΥΓ Οι ρομποτικές σκούπες είναι μία βοήθεια ως προς την καθημερινή συσσώρευση σκόνης, κλπ αλλά μέχρι να κάνουν ΚΑΛΗ δουλειά και να αρχίσουν να καθαρίζουν τζάμια και μπαλκόνια :o έχουν δρόμο ακόμα για να θεωρηθούν ως αντίδοτο

ΥΓ1 Εννοείται πως αν η οικονομική ευρωστία και το mentality επιτρέπουν τη λήψη βοήθειας απ' έξω (κάποια κυρία που θα καθαρίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα) τότε όλα τα παραπάνω ακυρώνονται σαν επιχειρήματα ;)

Περνάνε αυτές οι σκέψεις απ το μυαλό μου αλλά στην παρούσα φάση δεν εχω οικονομική δυνατότητα ούτε για εξωτερική βοήθεια ούτε για αγορά σκούπας ρομπότ τη στιγμή που ήδη εχω σουιφερ και ηλεκτρική κλασική. Όντως δε βρίσκω το λόγο να πάω σε μεγαλύτερο για να κλείνω μετά τα δωμάτια,ούτε η σκόνη κλπ θα πει α το δωμάτιο είναι λεία με ο άρα δεν θα πάω εκεί όποτε σίγουρα θα θέλουν κάποια φροντίδα,αν και το βασικότερο είναι η αναπόφευκτη αύξηση εξόδων για να εχω μεγαλύτερο σπίτι χωρίς να το χρειάζομαι, ήδη στα 70τμ έχουμε κουζίνα μπάνιο μικρό σαλόνι για την τηλεόραση κ ο καθένας από ένα δωμάτιο με πράγματα και χομπυ. Τι άλλο να ζητήσω...

Επίσης στο χώρο δεν εχω πολλά ράφια κλπ και ανοιχτές επιφάνειες για μπιμπελό, όντως στο τωρινό μ σπίτι υπάρχει μια μικρή βιτρινουλα που είναι ενσωματωμένη κατασκευή σε μια εσοχή του τοίχου, εκεί βάζω ενθύμια από ταξίδια κ ποτά κ τέτοιες μαλάκιο ύλες αλλά ακριβώς επειδή εχω αυτή δε βάζω άλλου μπιμπελό άντε να βάλω κανα μαγνητάκι και στο ψυγειο

Κ εμένα ινοξ ψυγείο είναι αλλά Κλάιν δεν το πήρα για διακόσμηση χεχε

6 ώρες πριν, Morosana είπε

Είμαι ήδη άνετα κ απλωμένα στα 70τμ ξέρω ότι αν δεν προστεθούν επιπλέον έπιπλα θα ναι αμετοτερα αλλά δε βλέπω το λόγο τα έξτρα έξοδα για χώρο που δε μου λείπει, άσε που εχω βρεθεί σε σπίτια ψιλό άδεια και ο αντίλαλος όταν μιλάμε κλπ δεν αντέχεται.

5 ώρες πριν, The_Judas είπε

Δεν εχω καν τραπεζαρία, μόνο τραπέζι κουζίνας και καρέκλες αναδιπλούμενος ...

στο σαλόνι έχουμε καναπέ τραπέζι μέσης έπιπλο τιβι και είδη φωτογραφίας τ άντρα μου και στα δωμάτια έχουμε κρεβατι βιβλιοθήκες γραφείο κ ντουλάπα, συν κανα δυο τρία βοηθητικά έπιπλα στο σπίτι όπως σκαμπό κουτιά κλπ

5 ώρες πριν, The_Judas είπε

Συνήθως όχι, αλλά μπορεί να έχουν games/κόμιξ, γκατζετάκια ή φιγούρες από ταινίες :D

Πράγματι εχω αρκετά τέτοια ψιλολοιδια αλλά όσα δεν εχω δώσει σε εκκαθάριση κλπ επειδή 3χω στραφεί σε λίγο πιο απλό τρόπο ζωής να μην εχω παρά πολλά πράγματα, τα εχω σε κουτιά οργανωμένα στη βιβλιοθήκη μου όποτε δε σκονίζονται 

Στις 6/9/2021 στις 1:46 ΜΜ, imr είπε

Ρε παιδια τι ακριβως σας δυσκολευει στο καθαρισμα σε μεγαλο σπιτι? Το εξτρα δωματιο?

Καθε ποτε καθαριζετε και ποσο παραπανω ειναι το σκουπισμα σφουγγαρισμα ? 

Εμεις σε μεγαλο σχετικα (100τμ) κανουμε μια γενικη 1 φορα τη βδομαδα για ενα 4ωρο. Αντε να μην ειχαμε το δωματιο θα γλυτωναμε ενα 20λεπτο τη βδομαδα?

Τα καθημερινα τα κανει το ρομποτακι

Για την ώρα τίποτα δε με δυσκολεύει τα 70τμ τα φέρνω βόλτα εύκολα και γρήγορα αλλά 1) μεγάλωσα σε τεράστιο σπίτι και ως μοναδική κόρη αναλαμβάνα συχνά Φασίνα και έφευγε η μέση μου και όλο το Σάββατο , δε βρίσκω ιδιαίτερο λόγο να ξαναμπώ σε παρόμοιο λούκι και να πληρώνω κ επιπλέον πάγια έξοδα τη στιγμή που μπορώ να τα βάζω στην άκρη για ένα ταξίδι η κάτι. 2) ρομποτάκια δεν εχω και για να οαρω θέλω επίσης ένα μεγάλο ποσό γιατί δε συγκρίνονται οι τιμές με τα 60-70€ που δίνεις για μια απλή ηλεκτρική. 3) απ τη στιγμή που είμαι άνετη στα 70 γιατί να πάω στα 120 κ να αφιερώνω αυτό το έξτρα 20 λεπτό? Αν μου έλειπε ο χώρος, ναι, θα το εξέτασα σαν ενδεχόμενο αλλά στην προκειμένη δεν εχω πρόβλημα χώρου. Επίσης, το καθάρισμα είναι κυρίως δίκη μου αρμοδιότητα στο σπίτι όποτε φροντίζω να μην απλώνω τα πόδια μου πέρα από το πάπλωμα, ίσως να ψήνονται αυτό το 20λεπτο να κάνω κάτι για πάρτη μου η μια βόλτα με τον άντρα μου αντί για Φασίνα. Για πολλούς το 20λεπτο μπορεί να ναι το μόνο διαλειμμα μέσα στη βδομαδα, γενικά μιλάω πάντα.

Στις 6/9/2021 στις 2:28 ΜΜ, haris_216 είπε

Δε νομίζω να μίλησε κανείς για πυρηνική φυσική αλλά για το χρονοβόρο της υπόθεσης, ιδιαίτερα όταν αυτό εντάσσεται μέσα σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δουλειά, οικογενειακές ή άλλες υποχρεώσεις κι επανάληψη πχ κάθε βδομάδα.

Φυσικά αν είσαι της μίνιμαλ αισθητικής και το σπίτι σου θυμίζει...shogun (δεν το κακίζω, γούστα είναι αυτά), είσαι μόνιμα με κλειστά παράθυρα και της άποψης ότι σκούπισμα/σφουγγάρισμα θέλει κάθε 20 μέρες, τότε μια χαρά κοντρολάρεται το θέμα.

Υπάρχουν τέτοια σπίτια? Γιατί εγώ κάνω Φασίνα κ μετά από μια μέρα πάλι μαύρο βγαίνει το σουιφερ και μάλιστα δεν κυκλοφορούμε στο σπίτι με παπούτσια. Τ αναφέρω γιατί πιο πάνω αναφέρθηκε καθαριότητα κάθε ενδομαδα . Δεν παίζει αυτό, η σκόνη σε μια μέρα έχει ξανά καθίσει.

Στις 6/9/2021 στις 2:34 ΜΜ, AristidisZ είπε

Σκούπα ρομποτάκι καθημερινά, και κανονική σκούπα / σφουγγάρισμα μια φορά τη βδομάδα, εκτός αν γίνει καμιά ομορφιά (κυρίως στη κουζίνα)

Στο δωμάτιο που έχω ένα γραφείο και έναν καναπέ κρεβάτι (πες το guest room) θα κάθομαι να το σφουγγαρίζω 2 φορές τη μέρα για ποιο λόγο ;   

Συν τοις άλλοις, οι καθαρές επιφάνειες σε ένα σπίτι δεν έχουν προφανώς σχέση με τα ονομαστικά τετραγωνικά 

Δυο σπίτια π.χ. 70 με 110 τ.μ. ζήτημα να έχουν 20 τ.μ. διαφορά στην επιφάνεια προς καθάρισμα 

Ε πόσο θες για αυτά, μισή ώρα τη βδομάδα παραπάνω ; (και αν) 

Όντως με το ρομποτάκια μπορεί ναι γίνει συντήρηση καθημερινά χωρίς κόπο, 70με 120 είναι ένα έξτρα δωμάτιο ένα διπλάσιο σαλόνι ένα έξτρα μπάνιο και τετραπλάσιο μπαλκόνι. Το κύριο ζήτημα δεν είναι οως θα τα φέρνω βόλτα με τη Φασίνα αλλά θα το βάλω και αυτό στη ζυγαριά με τα υπέρ και τα κατά γιατί δε θέλω να φτάσω σε σημείο να ζορίζομαι κ να θεωρώ αγγαρεία τη Φασίνα και αν αυξήσω το φόρτο εργασίας αυτό θα γίνει. Επίσης, τη σημερινή ημέρα υπάρχουν επιλογές για διασκέδαση και χομπυ η ακόμη και επικοινωνία με δικούς μ κου ανθρώπους κλπ που είναι χάσιμο χρόνου να δαπανώ έξτρα ώρες για Φασίνα.

Επίσης, ομορφιές στην κουζίνα γίνονται σχεδόν κάθε μέρα και δυο φορές την ημέρα μη σου πω . Επίσης το έξτρα μπάνιο που θα χει το μεγάλο διαμέρισμα δεν γίνεται να το υπολογίζεις ως τέσσερα τμ πχ  για ένα μπάνιο θέλει την τριπλάσια ώρα για να καθαριστεί απ ότι ένα απλό πάτωμα. Όλα αυτά τα λέω ακριβώς επειδή εχω φάει απίστευτες ωφέλιμες ώρες στο να καθαρίζω όποτε προσπαθώ να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη .

23 ώρες πριν, phanispal είπε

Νταξ πες ότι όντως το μικρότερο διαμέρισμα μαζεύεται πιο εύκολα, που θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά είναι στο μυαλό, δηλαδή ποιος θα κάτσει να χρονομετρήσει, και πόση να είναι αυτή η διαφορά τελικά;

Πόσο ψηλά στη λίστα των επιχειρημάτων για να μείνει κάποιος σε μικρότερο διαμέρισμα μπορεί να είναι αυτό το πράγμα;

Όχι πολύ ψηλά από μόνο του, όμως όπως ανέφερα, το μικρό διαμέρισμα δεν με περιορίζει σαν χώρος. Δεν εχω ανάγκη τα έξτρα τμ να στο πω κι έτσι, όποτε βάζω τα πάντα στη ζυγαριά να δω τι θα κάνω.

11 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Εργάζεται όμως η γυναίκα σου και έχει το κουράγιο να καθαρίζει 120 τ.μ.; Επίσης βρίσκεις έτοιμο το φαγητό όταν επιστρέφεις απο την δουλειά;

Δεν έχεις ιδέα απο τις σημερινές γυναίκες.Οταν σταματήσεις να την καλύπτεις οικονομικά, σου λέει άντε στην μάνα σου!

Σε χωρίζουν, πληρώνεις την διατροφή μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί, ενώ αυτή έχει ήδη βρεί άλλον με περισσότερα λεφτά.

Ρώτα μερικούς "ευτυχισμένους" παντρεμένους να μάθεις.Τρώνε απο delivery.Πολοί "τρώνε και παντόφλα." 😅

Εγώ δεν γνωρίζω, είμαι "δυστυχισμένος" ελεύθερος.

Νομίζεις πως "έχεις σκίσει την γάτα", ίσως ναι, ίσως όχι.

Δεν κ ως σε καμία περίπτωση να κριτικάρω τον τρόπο ζωής σου που δεν τον γνωρίζω κιόλας αλλά διαβάζοντας αυτό το μυνημα καταλαβαίνω τι άποψη έχεις για πολλές γυναίκες όποτε θα έλεγα ότι είναι για καλο που είσαι ελεύθερος. Εντελώς φιλικά. 

Η σημερινή γυναίκα πρέπει να χωρέσει σπίτι παιδί και δουλειά κάτω απ την ίδια μασφαλή, αν δε χωρίσει πρέπει με 250 να συντηρήσει παιδί η να δουλέψει και το παιδί να μένει σπίτι μόνο του, το οποίο παιδί το συντριπτικό 90% των ανδρών μόλις το βλέπουν φεύγουν τρέχοντας. Τ ΕΣΠΑ, μεγάλη κουβέντα, πάντως αν έχεις σε τόση εκτίμηση τις γυναίκες σαν είδος (γιατί προφανώς όλες το ίδιο συμπεριφέρονται γιμαυτο λέμε οι γυναίκες ) τότε καλύτερα που είσαι μόνος γιατί είναι κρίμα να περνάς τη ζωή με άτομα που δεν έχουν το σεβασμό και την εκτίμηση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εμένα τα έξτρα τετραγωνικά σαν ξερός αριθμός δε μου λένε πολλά.

Εγώ ιδανικά σε ένα σπίτι για οικογένεια με ένα παιδί θα ήθελα να έχει τουλάχιστον τρία υπνοδωμάτια, και αυτά να μην είναι κουτσουλιές των 9-10 τετραγωνικών που χωράνε με το ζόρι ένα διπλό κρεβάτι και δύο στενά κομοδίνα και αν. Και τη δυνατότητα να χωρέσει σε κάποιο από αυτά μπιλιάρδο κανονικών διαστάσεων.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ζούμε σαν τα κοτόπουλα σε διαμερισματάκια των 40-50-70-80 τετραγωνικών. Ίσως επειδή είμαι σπιτόγατος και δεν έχω το σπίτι μόνο για να κοιμάμαι και να κάνω μπάνιο. Καταλαβαίνω εκείνους που το έχουν σαν ξενοδοχείο, απλά εγώ δεν είμαι έτσι.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Άποψή μου: Έχω πάθει σοκ από την απίστευτη τεμπελιά και βαρεμάρα όλων αυτών που θεωρούν θέμα την καθαριότητα. Η γυναίκα μου από μόνη της σκουπίζει και σφουγγαρίζει σπίτι 120 τ.μ. κάθε μέρα και την κουζίνα δύο φορές τη ημέρα.

Πραγματικά έχω ανατριχιάσει. Οι σημερινές γυναίκες είναι άθλιες, μόνο γυναίκες δεν είναι. Άκου εκεί να βαριούνται να καθαρίσουν το σπίτι ΤΟΥΣ.

Επειδή εγώ άνοιξα το τοπικ θα σου απαντήσω όσο πιο ευγενικά μου επιτρέπει η ψυχολογία μου αφού διάβασα αυτό τον οχετό και ελπίζω να συγκρατήσει ς έστω ένα ψήγμα απλά για λίγο πιο σφαιρική άποψη. Επίσης,δεν ξέρω σε τι ηλικιακή ομάδα είσαι, εγώ είμαι 30 κ ο άντρας 40 για να έχουμε ένα μπούσουλα.

1)Γυναίκα δεν σημαίνει καθαριότητα. Προσδιορισμός φύλου είναι , η καθαριότητα είναι ιδιότητα που θα πρέπει να αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες. Βασικοί κανόνες διαβίωσης σαν να λέμε.

2)οι σημερινές γυναίκες έχουν γίνει σαν τη θέα Κάλι αναλαμβάνοντας 16 διαφορετικές αρμοδιότητες ειδικά αν δουλεύουν και δεν έχουν βοήθεια από επαγγελματία η από συγγενείς, απόλυτα λογικο λοιπόν να βαριούνται ενίοτε να καθαρίσουν το σπίτι τους ειδικά αν αυτό λερώνεται σε μισή ώρα μετά την τελευταία Φασίνα 

3) το σπίτι τους? Θέλεις να πεις ότι οι άνδρες τους είναι άστεγοι? Δεν είναι και δικό τους σπίτι? Δεν ζουν κ αυτοί στα ίδια δωμάτια?αυτοι γιατί βαριούνται τότε και δεν το καθαρίσουν ?

4)από ποτέ τη σημερον ημέρα που υπάρχουν τόσα ερεθίσματα, τόσες επιλογές για ψυχαγωγία και επικοινωνία είναι κακό να μη θέλει ο άλλος να είναι συνέχεια με μια σκούπα ανα χείρας? 

5) γιατί θεωρείς εκ προοιμίου ότι είμαι μια άθλια τεμπελιά γυναίκα επειδή εξετάζω το ενδεχόμενο αύξησης του χρόνου καθάρισματος ως επακόλουθο της μετακόμισης σε μεγαλύτερο σπίτι, τη στιγμή που δεν έχουμε ανάγκη από έξτρα χώρους? Δεν είναι λογικο να μπει και αυτό μαζί με τς υπόλοιπα δεδομένα στη ζυγαριά? Και πως αυτό με καθορίζει ως καλή η κακή νοικοκυρά ? 

6) σε ενοχλεί που είμαι διστακτική με τη μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι λόγω ΚΑΙ της αύξησης των εργασιών καθαριότητας και τάξης, και αγνοείς πως ίσως στο τωρινό σπίτι τα φέρνω βόλτα όπως η δίκη σου γυναίκα αλλά αναγνωρίζω τις δυνατότητες και τις αντοχές μου ώστε να ξέρω ότι ένα μεγαλύτερο σπίτι θα με ζορίσει . Εσυ το θεωρείς τεμπελιά, εγώ ωριμότητα να αναγνωρίζω μέχρι που φτάνουν οι δυνάμεις μου.

το σχόλιο αυτό το γράφω ως απάντηση σε εσένα και στον άλλο που συμφώνησε μαζί σου. Κάτι μέσα μου λέει ότι θα ήταν ακόμη πιο χαρούμενη η γυναίκα σου αν έπινε ένα καφεδάκι με μια φίλη η διάβαζε βιβλίο αντί να σφουγγαρίζει δυο φορές την κουζίνα κάθε μέρα. 

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, kathytherion είπε

Επειδή εγώ άνοιξα το τοπικ θα σου απαντήσω όσο πιο ευγενικά μου επιτρέπει η ψυχολογία μου αφού διάβασα αυτό τον οχετό και ελπίζω να συγκρατήσει ς έστω ένα ψήγμα απλά για λίγο πιο σφαιρική άποψη. Επίσης,δεν ξέρω σε τι ηλικιακή ομάδα είσαι, εγώ είμαι 30 κ ο άντρας 40 για να έχουμε ένα μπούσουλα.

Kακώς κάθεσαι και απαντάς 

Πάντως στην ηλικία που είστε, αν έχετε κατά νου να κάνετε κάνα παιδάκι, θα σου πρότεινα να το πρσοπαθήσετε για να πάτε σε μεγαλύτερο σπίτι

Αν έρθει παιδί, εκεί θα καταλάβεις πόσο μεγάλη αξία θα έχουν τα εξτρά τετραγωνικά 

Πάντως αν στα 30 σου, ελεύθερη κι ωραία, θεωρείς ότι με ένα σπίτι 120 τ.μ. θα φτάσεις στα όριά σου, πρέπει να το ψάξετε λίγο  

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Παντως μεγαλοι χωροι συνήθως καθαριζονται ευκολοτερα γιατι συνήθως ειναι πιο αδειοι απο επιπλα. Μπορω με σιγουρια να οτι πιο δύσκολα μπορουσα να καθαρισω το παλιο σπιτι των 50 τμ παρα το καινουργιο των 106. Και συμφωνεί μαζι μου και η σκουπα ρομποτ 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Herald είπε

Παντως μεγαλοι χωροι συνήθως καθαριζονται ευκολοτερα γιατι συνήθως ειναι πιο αδειοι απο επιπλα. Μπορω με σιγουρια να οτι πιο δύσκολα μπορουσα να καθαρισω το παλιο σπιτι των 50 τμ παρα το καινουργιο των 106. Και συμφωνεί μαζι μου και η σκουπα ρομποτ 

Αυτό ισχύει ίσως  στ δωμάτια, επ ουδένι ομως δεν ισχυει στο έξτρα μπάνιο και έξτρα μπαλκόνι και στην προκειμένη εχω και τέτοια. Καλή φάση η σκούπα ρομπότ αλλά δεν υπάρχει και δε γίνεται να οργανώσω τις δουλειές μου με βάση κάτι που δε διαθέτω και δεν θα αποκτήσω στο προσεχές μέλλον.

15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Kακώς κάθεσαι και απαντάς 

Πάντως στην ηλικία που είστε, αν έχετε κατά νου να κάνετε κάνα παιδάκι, θα σου πρότεινα να το πρσοπαθήσετε για να πάτε σε μεγαλύτερο σπίτι

Αν έρθει παιδί, εκεί θα καταλάβεις πόσο μεγάλη αξία θα έχουν τα εξτρά τετραγωνικά 

Πάντως αν στα 30 σου, ελεύθερη κι ωραία, θεωρείς ότι με ένα σπίτι 120 τ.μ. θα φτάσεις στα όριά σου, πρέπει να το ψάξετε λίγο  

Αν υπηρχε πρόθεση για παιδί η ερώτηση θα ήταν τελείως διαφορετικά διατυπωμένη. 

Τα όρια είναι διαφορετικά για τον καθένα. Η μάνα μου φέρνει βόλτα το πατρικό που είναι 200. Εγώ με 70 είμαι κομπλέ. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο θέμα η καθαριότητα και γιατί ενοχλεί κάποιους που δεν θελουμε να μαστε με τις ώρες να καθαρίζουμε, συγνώμη δηλαδή που υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει κανείς μέσα στη μέρα του. Το ποστ ήταν ένα δίλημμα μεταξύ δυο διαμερισμάτων και απλά αναφέρθηκε η αυξημένη φροντίδα ως μειονέκτημα για το μεγάλο ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ.

Στις 6/9/2021 στις 2:37 ΠΜ, kage είπε

Να χαμε να λέγαμε να χαμε να πουμε.Δεν μας λες καλύτερα αφού πάτε προς ακύρωση μετακομισης που είναι αυτά τα 120τ.μ. σε τιμή 70τ.μ. ...

Ναι. Καλο είναι γενικά πριν σχολιάζει κανείς να έχει μια γενική εικόνα πάνω στο θέμα συζήτησης. Ιδιόκτητα είναι και τα δυο διαμερίσματα και δεν τίθεται θέμα ενοικίου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kathytherion είπε

Αυτό ισχύει ίσως  στ δωμάτια, επ ουδένι ομως δεν ισχυει στο έξτρα μπάνιο και έξτρα μπαλκόνι και στην προκειμένη εχω και τέτοια. Καλή φάση η σκούπα ρομπότ αλλά δεν υπάρχει και δε γίνεται να οργανώσω τις δουλειές μου με βάση κάτι που δε διαθέτω και δεν θα αποκτήσω στο προσεχές μέλλον.

Ε ενταξει στο μπαλκονι τι να καθαρισεις? Εχω 2 μπαλκονια θα ριξω λιγο νερο και λιγο ξεσκονισμα μια στο τοσο στα κάγκελα. 

Το μπανιο παντα καθαρίζεται μετα την χρηση, δεν το αφήνουμε να λερωθει δηλαδή εγω και η κοπέλα μου. Με το που κάνω μπανιο ή οτιδήποτε αλλο καθαρίζουμε την μπανιερα η τη ντουζιέρα. Μιλαμε για 2 λεπτά αν ακολουθεις αυτην την τακτικη. 

Ετσι οπως το βλέπω εγω η πιο πολυ δουλεια σε ενα σπιτι ειναι τα πιατα και τα ρουχα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Ε ενταξει στο μπαλκονι τι να καθαρισεις? Εχω 2 μπαλκονια θα ριξω λιγο νερο και λιγο ξεσκονισμα μια στο τοσο στα κάγκελα. 

Το μπανιο παντα καθαρίζεται μετα την χρηση, δεν το αφήνουμε να λερωθει δηλαδή εγω και η κοπέλα μου. Με το που κάνω μπανιο ή οτιδήποτε αλλο καθαρίζουμε την μπανιερα η τη ντουζιέρα. Μιλαμε για 2 λεπτά αν ακολουθεις αυτην την τακτικη. 

Ετσι οπως το βλέπω εγω η πιο πολυ δουλεια σε ενα σπιτι ειναι τα πιατα και τα ρουχα. 

Ναι εντάξει, όπως το βλέπω εγώ κ το εφαρμόζω η καθαριότητα είναι πολλές μικρές δουλείες κ έτσι τις κάνω κιόλας , δεν υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα απλά κάποιοι σχολιαστές για κάποιο λόγο σοκαρίστηκαν τρέλα που μια γυναίκα δεν ψήνεται να καθαρίζει ολημερίς. Εγώ απλή αναφορά έκανα στην αυξημένη καθαριότητα που θα χρειαστεί λόγω μεγαλύτερου μεγέθους επειδή θέλω να βάλω κάτω όλα τα υπέρ και τα κατά ώστε να καταλήξω κάπου, και όπως είναι λογικο συνυπολόγισα και αυτή την παράμετρο μαζί με πολλές άλλες...

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kathytherion είπε

Τα όρια είναι διαφορετικά για τον καθένα. Η μάνα μου φέρνει βόλτα το πατρικό που είναι 200. Εγώ με 70 είμαι κομπλέ. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο θέμα η καθαριότητα και γιατί ενοχλεί κάποιους που δεν θελουμε να μαστε με τις ώρες να καθαρίζουμε, συγνώμη δηλαδή που υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει κανείς μέσα στη μέρα του. Το ποστ ήταν ένα δίλημμα μεταξύ δυο διαμερισμάτων και απλά αναφέρθηκε η αυξημένη φροντίδα ως μειονέκτημα για το μεγάλο ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ.

Στις 6/9/2021 στις 2:37 ΠΜ, kage είπε

Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις, αλλά αν η γυναίκα με την οποία είχα αποφασίσει να μείνω μια ζωή μαζί της, μου έλεγε "κοίτα να δεις, δε θέλω να πάμε σε μεγαλύτερο / καλύτερο σπίτι, γιατί δε θέλω να αφιερώνω 2-3 ώρες εξτρά τη βδομάδα για να το φέρω βόλτα", ακόμα θα έτρεχα :D

Btw πρέπει να ανεβάσω φωτό από το μπαλκόνι μου (60 τ.μ.), εκεί να σε έχω κάβουρα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...