sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Εχουν υπάρξει τόσα θέματα στο φόρουμ που ένα είναι το βασικό. Δεν επιλέγεις σπίτι. Επιλέγεις γείτονες. Αν είστε ευχαριστημένοι με τους τωρινούς σας γείτονες, καθίστε εκεί που είστε... 4
xsterg Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 δεν επιλεγεις γειτονες. γειτονια επιλεγεις. οι γειτονες αλλαζουν. η γειτονια αλλαζει και αυτη αλλα πολυ πιο δυσκολα. 2
AristidisZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Το μεγαλύτερο κακό που θα σου κάνει η μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι είναι ότι θα μάθεις στα 120 τμ και μετά δε θα μπορείς να πας πίσω (υπό την αίρεση βέβαια ότι μιλάμε για αντίστοιχα σπίτια, δε συγκρίνω ένα διαμέρισμα 70 τμ δεκαετίας με ένα 120 τμ προπολεμικό) Τώρα αν σκέφτεσαι ότι θα πληρώνεις 400-500€ το χρόνο παραπάνω για ΔΕΗ και κοινόχρηστα και ότι θα πρέπει να καθαρίζεις ένα εξτρά δωμάτιο και ένα WC (λογικά αυτή θα είναι η διαφορά), άστο καλύτερα, κάτσε εκεί που είσαι... 1
haris_216 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Αν και δεν είναι μέσα στο αρχικό ερώτημα, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε, θα πω κι εγώ για το θέμα της καθαριότητας και της γενικότερη λάτρας του μεγαλύτερου σπιτιού. Πριν να βρεθώ στο τωρινό σπίτι (116τμ) ήμουν υπέρ της...άπλας άσχετα αν χρειάζεται η όχι. Ναι, μπορείς να έχεις (για ζευγάρι μιλάω πάντα) computer/play room, "ξενώνα" και γενικότερα να έχεις χώρους με δικές τους ονομασίες και χρήσεις. Όταν όμως έρχεται αντιμέτωπη η καθημερινότητα με πχ το καθάρισμα αρχίζεις και κλείνεις δωμάτια. Το οποίο φυσικά είναι λίγο κουλό αφού έτσι κι αλλιώς πληρώνεις παραπάνω για να τα αποκτήσεις (αγορά ή ενοίκιο) και να τα διατηρήσεις (λογαριασμοί, θέρμανση, κλπ). Εμείς ήδη σκεφτόμαστε το downgrade ως προς το μέγεθος. ΥΓ Οι ρομποτικές σκούπες είναι μία βοήθεια ως προς την καθημερινή συσσώρευση σκόνης, κλπ αλλά μέχρι να κάνουν ΚΑΛΗ δουλειά και να αρχίσουν να καθαρίζουν τζάμια και μπαλκόνια έχουν δρόμο ακόμα για να θεωρηθούν ως αντίδοτο ΥΓ1 Εννοείται πως αν η οικονομική ευρωστία και το mentality επιτρέπουν τη λήψη βοήθειας απ' έξω (κάποια κυρία που θα καθαρίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα) τότε όλα τα παραπάνω ακυρώνονται σαν επιχειρήματα 2
phanispal Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Άραγε σε άλλες χώρες, π.χ. Αμερική, έχουν όλοι οικιακή βοηθό και μένουν σε πολλά τετραγωνικά, κι εμείς στοιβαζόμαστε σαν τα κοτόπουλα σε διαμερισματάκια των 50-60-70 τετραγωνικών και πολυκατοικίες των 10-20-30 διαμερισμάτων; 1
AristidisZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, phanispal είπε Άραγε σε άλλες χώρες, π.χ. Αμερική, έχουν όλοι οικιακή βοηθό και μένουν σε πολλά τετραγωνικά, κι εμείς στοιβαζόμαστε σαν τα κοτόπουλα σε διαμερισματάκια των 50-60-70 τετραγωνικών και πολυκατοικίες των 10-20-30 διαμερισμάτων; Έλα ντε... Λες και είναι τίποτα πυρηνική φυσική να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις ένα σπίτι 100 τ.μ.
kostasbm Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 η ταση ειναι για downsize σε ολο το κοσμο για μειωση λειτουργικων εξοδων ,φορων και λοιπα ειδα διαμερισματα στο Συδνευ για ενα ατομο 30τμ ,,,ακουγεται μικρο αλλα ειναι τελεια ειδα ζευγαρια να πουλουν τα κλασσικα μελγαλα σπιτια των 120τμ και να πηγαινουν σε μικροτερα των 70τμ μεγαλη αποφαση.....
AristidisZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, kostasbm είπε η ταση ειναι για downsize σε ολο το κοσμο για μειωση λειτουργικων εξοδων ,φορων και λοιπα ειδα διαμερισματα στο Συδνευ για ενα ατομο 30τμ ,,,ακουγεται μικρο αλλα ειναι τελεια ειδα ζευγαρια να πουλουν τα κλασσικα μελγαλα σπιτια των 120τμ και να πηγαινουν σε μικροτερα των 70τμ μεγαλη αποφαση..... Downsizing κάνεις όταν θες να είσαι downtown, στα προάστια παίζουν μεγάλα σπίτια
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, phanispal είπε Άραγε σε άλλες χώρες, π.χ. Αμερική, έχουν όλοι οικιακή βοηθό και μένουν σε πολλά τετραγωνικά, κι εμείς στοιβαζόμαστε σαν τα κοτόπουλα σε διαμερισματάκια των 50-60-70 τετραγωνικών και πολυκατοικίες των 10-20-30 διαμερισμάτων; Αμα δεις και σπίτια σε ορισμένες μεγαλουπόλεις όμως (δεν σε πάω εκτός ΕΕ), πχ Παρίσι, θα δεις πως το φυσιολογικό για 3 άτομα είναι πχ 50τμ. Το ότι στις ΗΠΑ εκτός πόλεων έχουν 300τμ, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως τα καθαρίζουν οι ίδιοι. Για αρχή δεν δουλεύουν 8ωρο για να έχουν και χρόνο να τα καθαρίσουν....
Herald Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Eγώ πήγα από 55τμ σε 106. Αύξηση στα κοινόχρηστα περίπου ~50 το μήνα. Από 22 που πλήρωνα κατά μέσο όρο στο παλιό (τα καλοκαίρια πλήρωνα ~5-10€, το χειμώνα έως και 45) έφτασα σε 30 το καλοκαίρι και 80-100 το χειμώνα. Στην ΔΕΗ από περίπου 100-110 το μήνα τώρα πληρώνω λίγο παραπάνω, ίσως 130? Κάνω βέβαια μεγάλη κατανάλωση
SB_1957 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 32 λεπτά πριν, phanispal είπε Άραγε σε άλλες χώρες, π.χ. Αμερική, έχουν όλοι οικιακή βοηθό και μένουν σε πολλά τετραγωνικά, κι εμείς στοιβαζόμαστε σαν τα κοτόπουλα σε διαμερισματάκια των 50-60-70 τετραγωνικών και πολυκατοικίες των 10-20-30 διαμερισμάτων; Δεν ξέρω αν όντως στην Αμερική όλοι ζουν σε τεράστια σπίτια, πάντως Β. Ευρώπη, τα περισσότερα σπίτια είναι πολύ μικρά! Ένας χώρος 10-15 τ.μ. με τουαλέτα και μικροσκοπική κουζίνα θεωρείται σπίτι και νοικιάζεται πανάκριβα, ανάλογα την χώρα και την περιοχή! Κάτι σαν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια για διακοπές στην Ελλάδα! Μεγάλο σπίτι, περισσότερα έξοδα, είναι βέβαιο. Τα περί καθαριότητας δεν είναι τόσο τραγικά γιατί κινείσαι πιο άνετα σε ένα μεγάλο σπίτι από ό,τι σε ένα μικρό, που πρέπει να μετακινείς ή να ανασηκώνεις έπιπλα για να περάσει η ηλεκτρική σκούπα!
korakios Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, kathytherion είπε Το βασικό μου άγχος είναι το οικονομικό, καθώς ήδη γνωρίζω ότι έχουν κεντρική θέρμανση πετρέλαιο που θ ανεβάσει το κόστος μακρυά και αγαπημένοι , που πας να μπλέξεις ? Είδαν και πάθανε οι περισσότεροι να καταργήσουν την κεντρική και να βάλουν αυτόνομο φυσικό αέριο ή κλιματιστικά και να φύγει τεράαααααστιο βάρος (οικονομικό και ψυχοφθόρες συνελεύσεις για τους "δεν πληρώνω" ....
kostasbm Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Downsizing κάνεις όταν θες να είσαι downtown, στα προάστια παίζουν μεγάλα σπίτια σιγουρα αλλα εσυ μιλας για Αθηνα παντα,εγω μιλησα λιγο γενικοτερα...στην επαρχια που ειμαι εγω εναι λιγο διαφορετικοτερα
AristidisZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, kostasbm είπε σιγουρα αλλα εσυ μιλας για Αθηνα παντα,εγω μιλησα λιγο γενικοτερα...στην επαρχια που ειμαι εγω εναι λιγο διαφορετικοτερα Σε ποια επαρχία του Σύδνευ είσαι ; 2 ώρες πριν, kostasbm είπε ειδα διαμερισματα στο Συδνευ για ενα ατομο 30τμ ,,,ακουγεται μικρο αλλα ειναι τελεια
kostasbm Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Σε ποια επαρχία του Σύδνευ είσαι ; arncliffe , beverly park στο κεντρο δεν μπορει να μεινει κανενας ,ειναι τοσο ακριβα που κατι παλια ερειπια που ειχαν για εργατικες κατοικιες και ειναι διπλα στο κεντρο εχουν αστρονομικες τιμες τωρα μαντινειας...φιλερι😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις