Basilhs23___ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Η ζωή σε μεγαλύτερο σπίτι σίγουρα επιφέρει αύξηση του κόστους διαφόρων πραγμάτων, τεκμήρια, δημοτικά τέλη, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα.
stelios_2809 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 το βασικό είναι να τα ποσοτικοποιήσεις και να δεις αν αντέχεις. δηλαδή το νέο σπίτι θα έχει πχ. από 100 ως 150 ευρώ ανά μήνα σε σχέση με πρίν (έξοδα σπιτιού + νέες ανάγκες μετακινήσεων κλπ) Μπορείς να το υποστηρίξεις αυτό ?
CONAN_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μεγαλα καράβια - μεγάλες φουρτούνες. Καθήστε εκει που είστε. Μετακόμισα σε σπίτι 140 τμ και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.. Αν καθαρίζει η γυναίκα σου, τότε θα βλαστημίσει την ώρα και την στιγμή. ... συν αυτά που αναφέρθησαν πιο πάνω περι Δεη κλπ...
kathytherion Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Μήπως είναι λίγο αυθαίρετος αυτός ο υπολογισμός? Σπίτι 80 τ.μ. του 1980 πληρώνει στο δήμο 8 ευρώ το μήνα και σπίτι 130 τ.μ. του 2007 σε άλλο δήμο πληρώνει 30 ευρώ το μήνα! Ξέχασα ν αναφέρω πως και τα δυο βρίσκονται στον ίδιο δήμο με πει.ριπου δυο χλμ απόσταση, αλλά το 70τμ είναι σε πολυκατοικία του 70 ενώ το 120τμ σε πολυκοαιτικια του 89 , όμως στα 70 τμ είχαμε κάνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια με κουφώματα δίπλα τζάμια και ηλιακό. 33 λεπτά πριν, Bitbit είπε αλλαγές θα υπάρχουν. Το κυριότερο είναι όπως γράφτηκε, η θέρμανση. άλλο να ζεστάνεις 70 κι άλλο 120. αλλά το βασικότερο είναι άλλο. Κεντρική θέρμανση έχουν, πετρέλαιο έχουν; στις περισσότερες πολυκατοικίες γίνονται μαλλιά κουβάρια γι αυτό το θέμα Είναι σημαντικό αυτό γιατί στην καλύτερη να βγάλω τα σώματα αλλά πάλι θα πληρώνω κάποια πάγια, στη χειρότερη να πρέπει να συνεννοούμαστε με άλλους ενοίκους μεταξύ των οποίων και συγγενείς εμώ τώρα στο 70αρι έχουμε τα κλιματιστικά και κάνουμε δουλίτσα χωρίς σώματα καθόλου, χωρίς τέλη χωρίς τίποτα γιατί κανένας δεν χρησιμοποιηθεί είναι κυρίως ιατρεία κ επιχειρήσεις όποτε δεν έχουμε μπλεξίματα με γειτονες 9 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε το βασικό είναι να τα ποσοτικοποιήσεις και να δεις αν αντέχεις. δηλαδή το νέο σπίτι θα έχει πχ. από 100 ως 150 ευρώ ανά μήνα σε σχέση με πρίν (έξοδα σπιτιού + νέες ανάγκες μετακινήσεων κλπ) Μπορείς να το υποστηρίξεις αυτό ? Ακόμη και αύξηση 50€ είναι μεγάλη.
Joshua21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, kathytherion είπε Ξέχασα ν αναφέρω πως και τα δυο βρίσκονται στον ίδιο δήμο με πει.ριπου δυο χλμ απόσταση, αλλά το 70τμ είναι σε πολυκατοικία του 70 ενώ το 120τμ σε πολυκοαιτικια του 89 , όμως στα 70 τμ είχαμε κάνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια με κουφώματα δίπλα τζάμια και ηλιακό. Άρα το 120τμ χρειάζεται ακόμα περισσότερα έξοδα για θέρμανση/ψύξη και θερμοσίφωνο. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από Joshua21
kathytherion Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Μεγαλα καράβια - μεγάλες φουρτούνες. Καθήστε εκει που είστε. Μετακόμισα σε σπίτι 140 τμ και χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.. Αν καθαρίζει η γυναίκα σου, τότε θα βλαστημίσει την ώρα και την στιγμή. ... συν αυτά που αναφέρθησαν πιο πάνω περι Δεη κλπ... Εγώ είμαι η γυναίκα και σίγουρα μια σκέψη είναι και αυτή, πολλοί λένε να κλείσω τα δωμάτια που δεν θα χρησιμοποιώ αλλά δε νομίζω να είναι λύση αυτό. Επίσης πέραν από τα έξτρα δωμάτια εχω και πολλά μπαλκόνια ενώ ως τώρα παίζει μόνο ένα μικρουλι. Θα πέφτει πολλαπλάσιο καθάρισμα εμώ πέραν από τα μπαλκόνια δε μας λείπει χώρος σπιτιού. Απλά έχει κ κάποιες ανέσεις πχ πυλωτή για να ξεφορτώνει ς σαν άνθρωπος κάτι από αμάξι κλπ , κάτι που στο μικρό σπίτι τώρα δεν το έχουμε
CONAN_ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, kathytherion είπε Εγώ είμαι η γυναίκα και σίγουρα μια σκέψη είναι και αυτή, πολλοί λένε να κλείσω τα δωμάτια που δεν θα χρησιμοποιώ αλλά δε νομίζω να είναι λύση αυτό. Επίσης πέραν από τα έξτρα δωμάτια εχω και πολλά μπαλκόνια ενώ ως τώρα παίζει μόνο ένα μικρουλι. Θα πέφτει πολλαπλάσιο καθάρισμα εμώ πέραν από τα μπαλκόνια δε μας λείπει χώρος σπιτιού. Απλά έχει κ κάποιες ανέσεις πχ πυλωτή για να ξεφορτώνει ς σαν άνθρωπος κάτι από αμάξι κλπ , κάτι που στο μικρό σπίτι τώρα δεν το έχουμε Μια απο τα ιδια οσον αφορα πυλωτή κλπ.. Ομως πιστεψέ με... καθαρίζεις το ένα δωμάτιο, και εχει ήδη βρωμίσει το άλλο. Ασε δεν θα παρω. Τα ίδια οσον αφορα και στα μπαλκόνια. Ειδικά αν εχεις και παιδί το ψάχνεις μες στο σπίτι..απιστευτα ενοχλητικό και εκνευριστικό...
Bitbit Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 λίγο άσχετο με αυτό που ρωτάς αλλά όχι και τόσο. Εγώ θα πλήρωνα περισσότερα για να μην είμαι κοντά σε συγγενείς. Επίσης θα προτιμούσα να έχω όσο το δυνατόν λιγότερους γείτονες με τους οποίους θα έρχομαι σε άμεση επαφη. Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα έξοδα είναι σίγουρα. Τώρα το πόσο, δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος. Υπολόγισε όμως και τα επιπλέον οφέλη πχ παρκινγ 1
kathytherion Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Μια απο τα ιδια οσον αφορα πυλωτή κλπ.. Ομως πιστεψέ με... καθαρίζεις το ένα δωμάτιο, και εχει ήδη βρωμίσει το άλλο. Ασε δεν θα παρω. Τα ίδια οσον αφορα και στα μπαλκόνια. Ειδικά αν εχεις και παιδί το ψάχνεις μες στο σπίτι..απιστευτα ενοχλητικό και εκνευριστικό... Παιδί δεν εχω, αλλά όντως σε μικρότερο σπίτι όλα είναι πιο μαζεμένα. Το μεγάλο εντωμεταξύ είναι και δίπατο που σημαίνει ότι αν είμαι υπνοδωμάτιο κ θέλω κάτι από κουζίνα κάνω διαδρομές θα μου πεις ποσό τεμπελιά είμαι όμως στα 70τμ εκτίμησα ότι είχα τα πάντα δίπλα και δε χρειαζόταν να εχω δίπλα αντικείμενα για να μην κόβω βόλτες άσκοπα, πχ στο πατρικό π ταν πάνω από 200 είχαμε κάνει χώρο για Παρασκευή καφέ στο πάνω όροφο για να μην κατεβαίνουμε 15σκαλοπατιΑ 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε λίγο άσχετο με αυτό που ρωτάς αλλά όχι και τόσο. Εγώ θα πλήρωνα περισσότερα για να μην είμαι κοντά σε συγγενείς. Επίσης θα προτιμούσα να έχω όσο το δυνατόν λιγότερους γείτονες με τους οποίους θα έρχομαι σε άμεση επαφη. Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα έξοδα είναι σίγουρα. Τώρα το πόσο, δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος. Υπολόγισε όμως και τα επιπλέον οφέλη πχ παρκινγ Συμφωνώ με το θέμα συγγενών, στα 70τμ εχω περισσότερο κόσμο με την έννοια ότι είναι ς εμπορικό δρόμο με ιατρεία επιχειρήσεις κλπ αλλά ο κόσμος είναι κυρίως ώρες αιχμής και στο δρόμο, ενώ στο μεγάλο είναι καθαρά γειτονιά με κατοικίες με την ηρεμία που συνεπάγεται μεν αλλά θα εχω συγγενείς στην ίδια πολυκατοικία κ αν κάτι στραβώσει άντε να βγάλω άκρη
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ που μένω σε 190τμ, μου παίρνει μισό με ένα λεπτό να πάω από το μπάνιο στην κουζίνα και μετά πάλι στο μπάνιο. Το πλυντήριο σε δωμα από πάνω 78τμ, ανεβοκατεβασμα για πλύσιμο ρουχων απλωμα και διάφορα άλλα. Σκάλα και ανέβα κατέβα κάθε μέρα επειδή είμαι στον 2ο. Καθάρισμα όλο το σπιτι συν το δώμα συν σκάλα συν ταράτσες έξω και πάνω από δωμα, βάλε και τον ακάλυπτο, καθάρισμα με νερό και σε πεζοδρόμιο από σκουπίδια και άλλα που πετάνε. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
imr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kathytherion είπε Ξέχασα ν αναφέρω πως και τα δυο βρίσκονται στον ίδιο δήμο με πει.ριπου δυο χλμ απόσταση, αλλά το 70τμ είναι σε πολυκατοικία του 70 ενώ το 120τμ σε πολυκοαιτικια του 89 , όμως στα 70 τμ είχαμε κάνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια με κουφώματα δίπλα τζάμια και ηλιακό. Είναι σημαντικό αυτό γιατί στην καλύτερη να βγάλω τα σώματα αλλά πάλι θα πληρώνω κάποια πάγια, στη χειρότερη να πρέπει να συνεννοούμαστε με άλλους ενοίκους μεταξύ των οποίων και συγγενείς εμώ τώρα στο 70αρι έχουμε τα κλιματιστικά και κάνουμε δουλίτσα χωρίς σώματα καθόλου, χωρίς τέλη χωρίς τίποτα γιατί κανένας δεν χρησιμοποιηθεί είναι κυρίως ιατρεία κ επιχειρήσεις όποτε δεν έχουμε μπλεξίματα με γειτονες Ακόμη και αύξηση 50€ είναι μεγάλη. Μόνο από την κεντρική θέρμανση εφόσον το ανάβουν θα σου έρθουν πολλά παραπάνω. Γενικά θα κερδίσεις πολλά σε ποιότητα (μπαλκόνια, παρκιν) όπως λες αλλά μάλλον δεν είστε έτοιμοι ακόμα. Εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη για έξτρα χώρο (πχ παιδί) και ακόμα και 50 ευρώ αύξηση (που με κεντρική θα είναι αρκετά παραπάνω) είναι πολλά δεν υπάρχει λόγος για την αλλαγή. Βάζεις κάτω τα έξοδα, το μεγαλύτερο είναι τα κοινόχρηστα οπότε πρέπει να μάθεις πόσα θα είναι και ζυγίζεις εάν το έξτρα κόστος δικαιολογεί για εσένα το παρκιν και το μπαλκονι
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ειναι μονο τα εξοδα, η ταλαιπωρια για να καθαρισεις 50 επιπλεον τετραγωνικα θα ειναι πολυ μεγαλη. Θα θελεις ενα ολοκληρο Σαββατο καθε εβδομαδα για να κανεις μια σωστη καθαριοτητα μιας και εχεις και μικρο παιδι.
kage Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kathytherion είπε Ακόμη και αύξηση 50€ είναι μεγάλη. Να χαμε να λέγαμε να χαμε να πουμε.Δεν μας λες καλύτερα αφού πάτε προς ακύρωση μετακομισης που είναι αυτά τα 120τ.μ. σε τιμή 70τ.μ. ... Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από kage 3
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Δεν ειναι μονο τα εξοδα, η ταλαιπωρια για να καθαρισεις 50 επιπλεον τετραγωνικα θα ειναι πολυ μεγαλη. Θα θελεις ενα ολοκληρο Σαββατο καθε εβδομαδα για να κανεις μια σωστη καθαριοτητα μιας και εχεις και μικρο παιδι. Τα τετραγωνικά δεν είναι το πρόβλημα, καθαρίζονται εύκολα. Το πρόβλημα είναι αν έχεις πολλά έπιπλα και αντικείμενα που χρειάζονται ξεσκόνισμα, εκεί τρως χρόνο, αλλιώς μια χαρά και άνετα τα καθαρίζεις αυτά τα τετραγωνικά και ακόμα περισσότερα.
xsterg Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 εγω δεν καταλαβα. φευγεις απο το ενα που ειναι ιδιοκτητο / ενοικιαζομενο για να πας στο μεγαλυτερο που ειναι παλι ιδιοκτητο / ενοικιαζομενο? παντως καθε μεταβολη των τετραγωνικων προς τα πανω θα επιφερει αυξηση στα παγια εξοδα τα οποια δεν ειναι δυνατον να προσδιοριστουν με ακριβεια. μονο οταν κατοικησεις το διαμερισμα για ενα περιπου χρονο θα εχεις σαφη ενδειξη του κοστους των παγιων εξοδων. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις