Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Φυσικά. Οταν τις ώρες που κυκλοφορείς εχει φώς ειναι πολυ καλύτερα. Παράδειγμα εγω που έχω κάποια μυωπία. Οταν έχει φώς έξω μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς γυαλία. Το βράδυ με το σκοτάδι δεν βλέπω την τύφλα μου.....

Ιδανικα τα φορας ολες τις ωρες παντως

• Thanks 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Το θεμα δεν ειναι η αλλαγη αλλα το ποια μονιμη  ωρα θα επιλεξει η καθε χωρα και ειδικά η Ελλαδα που μας ενδιαφερει. Υπαρχουν αρκετοι που θελουν μονιμα χειμερινή, κατι που για μενα ειναι γελοίο.Και φυσικα με ποιο τροπο θα παρθεί η αποφαση αν και οταν φτασουμε εκει.

Λογικα την ωρα που συμφερει τη βαρια βιομηχανια , τον τουρισμο

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/9/2021 στις 1:59 ΜΜ, SabotazNic είπε

Και 21 Αυγουστου με 20 Οκτωβριου 2 ωρες πισω, 21 Οκτωβριου με 20 Φεβρουαριου αλλες 2 και 21 Φεβρουαριου με 20 Μαιου 2 ωρες μπροστα.

Στο Μαρόκο τα αλλάζει οπότε γουστάρει ο βασιλιάς. 

μπροστά σε αυτή τη περίπτωση αυτό που προτείνει ο φίλος και εσύ διακωμωδείς ωραία, είναι εύκολακι.

Δημοσ.

Το κόστος της ενέργειας το πρωί είναι μηδαμινό μιας και στις περισσότερες χώρες όλες οι δουλειές ανοίγουν στις 9. 

Με την χειμερινή ώρα "χάνουμε" 3 ώρες φώς την ημέρα το καλοκαίρι και με την καλοκαιρινή ώρα χάνουμε μια ώρα τον χειμώνα φως το πρωί και το κερδίζουμε το απόγευμα. 

Άρα η καλοκαιρινή ώρα είναι η καλύτερη.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Ison_ είπε

Η κανονική ώρα είναι πιο σωστή αστρονομικά από τη θερινή, καθώς το μεσημέρι βρίσκεται πιο κοντά στη μέση της μέρας.

Αστρονομικά, τo μεσημέρι είναι μεταβλητό, και αυτό αλλάζει από περιοχή σε περιοχή φυσικά, όπως επίσης και ανάλογα με το μήνα κλπ, ακόμα και στην Ελλάδα π.χ. άλλη ώρα είναι πραγματικό μεσημέρι στην ήπειρο για παράδειγμα και άλλη στο Αιγαίο, έχει κάποια λεπτά διαφορά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ψάξετε για true noon και σας προτείνω επίσης και την εφαρμογή sunclock έχει πληθώρα λειτουργιών.
Σήμερα για παράδειγμα το μεσημέρι στην περιοχή μου ήταν 13:18 σύμφωνα με την εφαρμογή, ενώ στην Αθήνα ήταν 13:14  Τον Ιούλιο μήνα ήταν 13:35 
Είναι πιο περίπλοκο από ότι νομίζουν οι περισσότεροι, θέλει διάφορους υπολογισμούς και γνώσεις. 

Όσον αφορά την αλλαγή της ώρας εγώ θα έλεγα να συνεχιστεί να αλλάζει όπως και μέχρι τώρα, καλώς ή κακώς εμείς έτσι μεγαλώσαμε .

Δημοσ.
4 hours ago, 1nsom-n1k said:

Όσον αφορά την αλλαγή της ώρας εγώ θα έλεγα να συνεχιστεί να αλλάζει όπως και μέχρι τώρα, καλώς ή κακώς εμείς έτσι μεγαλώσαμε .

καπως ετσι παμε με την οπισθεν επειδη κανεις δεν θελει να αλλαξει συνηθειες.δεν γαμιε.... τι και αν ειναι λαθος κατι, αφου το συνηθισαμε ας συνεχιστει.  και δεν το λεω μονο για την ωρα

• Like 6
Δημοσ.

https://el.wikipedia.org/wiki/Θερινή_ώρα

Συζήτηση περί πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων

Οι υποστηρικτές της θερινής ώρας γενικά υποστηρίζουν ότι εξοικονομεί ενέργεια, προωθεί την υπαίθρια δραστηριότητα τα καλοκαιρινά βράδια και είναι, επομένως, ευεργετική για τη σωματική και ψυχολογική υγεία, μειώνει τα τροχαία ατυχήματα, μειώνει το έγκλημα και λειτουργεί θετικά για τις επιχειρήσεις.[27][28][29]

Οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι η πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι ξεκάθαρη,[30] ότι η θερινή ώρα αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία, όπως είναι ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή,[30] ότι μπορεί να διαταράξει τις πρωινές δραστηριότητες και ότι η αλλαγή των ρολογιών δύο φορές το χρόνο προκαλεί οικονομική και κοινωνική αναστάτωση και ακυρώνει τυχόν οφέλη. Οι αγρότες τείνουν γενικά να αντιτίθενται στη θερινή ώρα.[31][32]

Η συνεχής αλλαγή της ώρας είναι επιζήμια για την υγεία και τη διάθεση, αφού επηρεάζει τον κιρκαδικό ρυθμό.[33]

Το 2017 μία μεταανάλυση 44 μελετών διαπίστωσε ότι η θερινή ώρα οδηγεί μόνο σε 0,34% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ημέρες εφαρμογής της.[34][35] Η μεταανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι "η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη για χώρες που βρίσκονται μακρύτερα από τον ισημερινό, ενώ οι υποτροπικές περιοχές καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια λόγω της θερινής ώρας".[34][35] Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί επίσης να αντισταθμιστεί από την επιπλέον χρήση άλλων μορφών ενέργειας, όπως καυσίμου θέρμανσης.

Δημοσ.

Να σταματήσει η αλλαγη ωρας αμεσα. Καθε Μαρτιο και Οκτωβριο παιδευομαι.με αυτα τα τηλεφωνικα κεντρα Avaya που δεν αλλαζουν αυτόματα!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Να σταματήσει η αλλαγη ωρας αμεσα. Καθε Μαρτιο και Οκτωβριο παιδευομαι.με αυτα τα τηλεφωνικα κεντρα Avaya που δεν αλλαζουν αυτόματα!

Που να έπρεπε να αλλάξεις την ωρα σε βίντεο VHS. Eκεί να σε δω!!!

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, karthan είπε

Το 2017 μία μεταανάλυση 44 μελετών διαπίστωσε ότι η θερινή ώρα οδηγεί μόνο σε 0,34% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ημέρες εφαρμογής της.[34][35] Η μεταανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι "η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη για χώρες

To 22 η τιμη της ενεργειας θα ειναι διπλασια και τριπλασια απο οτι ηταν το 17 .Υπαρχει προβλημα και γαι τον πλανητη και για την τσεπη μας.Δεν μπορει να μου καταργεις το πλαστικο καλαμακι και να θεωρεις ασημαντη την όποια εξοικονομηση ενεργειας.

Που να δεις τι παθαίνει ο κιρκαδικος ρυθμος οταν ερχονται οι λογαριασμοι .........21 βαραει Εκει να δεις αϋπνία.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/10/2021 στις 3:03 ΜΜ, SPY_oo7 είπε

To 22 η τιμη της ενεργειας θα ειναι διπλασια και τριπλασια απο οτι ηταν το 17 .Υπαρχει προβλημα και γαι τον πλανητη και για την τσεπη μας.Δεν μπορει να μου καταργεις το πλαστικο καλαμακι και να θεωρεις ασημαντη την όποια εξοικονομηση ενεργειας.

Που να δεις τι παθαίνει ο κιρκαδικος ρυθμος οταν ερχονται οι λογαριασμοι .........21 βαραει Εκει να δεις αϋπνία.

Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν υπολογίζεται βάσει της τιμής ( κάτι που οφείλεται σε συγκυριακούς λόγους και ανεβοκατεβαίνουν.) αλλά της πραγματικής ενέργειας πχ kWh που καταναλώνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν θα ερθει ο λογαρισμος  φέτος ετοιμασε τα υπογλωσια. Και βεβαια την τιμη θα κοιταξω γιατι αυτη με νοιαζει πρωτα απο ολα.Το απολυτο νουμερο δεν μου λεει τιποτα.Το 0,33 το 12 μπορει να ηταν υποθετικα 100 ευρω και το 22 1000 ευρω και το 25 2000 .Και το παραμικρο ευρω μετραει,ασε που σε λιγο θα εχουμε διακοπες σαν την κινα γαιτι δεν θα φτανει το ρευμα.Αμα βάλεις και τα ηλεκτρικα εκει να δεις γλεντια

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Οταν θα ερθει ο λογαρισμος  φέτος ετοιμασε τα υπογλωσια. Και βεβαια την τιμη θα κοιταξω γιατι αυτη με νοιαζει πρωτα απο ολα.Το απολυτο νουμερο δεν μου λεει τιποτα.Το 0,33 το 12 μπορει να ηταν υποθετικα 100 ευρω και το 22 1000 ευρω και το 25 2000 .Και το παραμικρο ευρω μετραει,ασε που σε λιγο θα εχουμε διακοπες σαν την κινα γαιτι δεν θα φτανει το ρευμα.Αμα βάλεις και τα ηλεκτρικα εκει να δεις γλεντια

Η ανάλυση αναφέρεται στην εξοικονόμηση μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας. Για παράδειγμα στα 1000€ η εξοικονόμηση είναι 3,4€.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...