Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Κανονική εννοώ αυτή που ίσχυε πάντα πριν την εφαρμογή θερινής ώρας. 

Νομίζω ότι μετά από 46 χρόνια θερινής ώρας, που διαρκεί 7 μήνες το χρόνο, μάλλον αυτή είναι η "κανονική"!

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θα έχουμε χειμερινή ή θερινή ώρα.

Μου αρκεί να σταματήσει αυτή η αλλαγή δύο φορές τον χρόνο, γιατί όντως δημιουργεί προβλήματα!

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, apostolispd είπε

Για την πλειοψηφία, το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, ο ένας θέλει να πηγαίνει στη δουλειά με ήλιο, ο άλλος θέλει να φεύγει και να έχει υπόλοιπο μέρας. Εξίσου σεβαστά και τα 2. Εγώ είμαι υπέρ των 2 ωρών καθαρά λόγω συνήθειας. Το πρόβλημα με τη στάνταρ ώρα θα το έχουν ίσως κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που δεν είναι σε γραφείο - κατάστημα κλπ, πχ οικοδομή:

Αν κρατήσουμε τη θερινή ώρα, το χειμώνα θα πηγαίνει ως και 1 ώρα παραπίσω να αρχίσει η δουλειά γιατί δεν θα έχει ξημερώσει ακόμα, αλλά το μεσημέρι υποχρεωτικά θα σταματάει κανονικά λόγω ωρών κοινής ησυχίας.

Αν κρατήσουμε τη χειμερινή ώρα,  η δουλειά το καλοκαίρι θα ξεκινάει και θα τελειώνει κανονικά, αλλά θα δουλεύει μια ώρα μπροστά με ότι συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες.

Δεν είναι μόνο ψυχολογικό, θα διαφωνήσω. το να έχει κάποιος την ευκαιρία να τον βλέπει ο ήλιος σε ώρες που έχει κάποια ισχύ η ακτινοβολία του έχει σημαντικές ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις. Γιατί να περιορίσουμε οικειοθελώς κάτι τέτοιο; Φτάνει που γίνεται το χειμώνα ψιλοαναγκαστικά. Οι 2 διαφορετικές ώρες εξυπηρετούν πρακτικά τις 2 ανάγκες, την μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο και το να μην ξυπνάμε αχάραγα για να πάμε δουλειά-σχολείο κλπ. Κατά την γνώμη μου έτσι πρέπει να μείνει, αλλά αν είναι να επιλέξουμε σαφώς και πρέπει να επιλεγεί η θερινή ώρα.

• Thanks 1
Δημοσ.

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/allagi-oras-2021-ti-tha-gini-fetos-stin-ellada-me-tin-katargisi/

Η επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Μεταφορών τον Μάρτιο του 2021 ήταν η ακόλουθη:

«Λήξη χειμερινής ώρας

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.».

Δημοσ.

Τελικά ουτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα κάνουν. Ας βάλουμε ηλιακά ρολογια να τελειώνουμε........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλλαγή της ώρας δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες επιπτώσεις, πέραν από το ότι νιώθεις άσχημα όταν χάνεις μια ώρα από την ζωη σου και μετά νιώθεις καλύτερα όταν την κερδίζεις πίσω. Πάντως, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα το να αλλάζει η ώρα. Είναι κάτι ανούσιο. Καλύτερα να μεταβληθεί μισή ώρα και να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. 

Τώρα για το τι θα αποφασιστεί. Ας περιμένουμε να δούμε απλά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την αλλαγή ώρας την αντιλαμβάνεσαι μόνο την Κυριακή πρωί που ξυπνάς. Την μια φορά κερδίζεις μια ώρα, την άλλη χάνεις. 

Απο Κυριακή βράδυ και ειδικά από Δευτέρα δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Οι μέρες μετά είτε μεγαλώνουν είτε μικραίνουν. 

Δεν έλειψαν και τα κουφά παιδικά τύπου "είναι ψυχολογικό το θεμα", "ο άλλος θέλει να πάει με ήλιο στη δουλειά",.🤣το καημένο, αλλιώς δεν μπορεί να αποδώσει αν δει τον ήλιο λίγα λεπτά αργότερα,

Στην Ελλάδα είμαστε, όχι στη βόρεια Σουηδία. Ας καταργηθεί επιτέλους αυτή η ανοησία και ας βάλουν όποια ώρα θέλουν, δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. 

Επεξ/σία από jmmys
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, jmmys said:

Την αλλαγή ώρας την αντιλαμβάνεσαι μόνο την Κυριακή πρωί που ξυπνάς. Την μια φορά κερδίζεις μια ώρα, την άλλη χάνεις. 

Απο Κυριακή βράδυ και ειδικά από Δευτέρα δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Οι μέρες μετά είτε μεγαλώνουν είτε μικραίνουν. 

Δεν έλειψαν και τα κουφά παιδικά τύπου "είναι ψυχολογικό το θεμα", "ο άλλος θέλει να πάει με ήλιο στη δουλειά",.

Στην Ελλάδα είμαστε. Ας καταργηθεί επιτέλους αυτή η ανοησία και ας βάλουν όποια ώρα θέλουν, δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. 

Δεν παίζει ρόλο η ψυχολογία στη ζωή ενός ανθρώπου? 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τεραστιο μάλιστα. 

Εσένα επηρεάζει την ψυχολογία σου και τη ζωή σου η αλλαγή ΜΙΑΣ ώρας; 

Ή αν δεν υπάρχει αλλαγή ώρας θα γίνουν δυστυχισμένοι οι άνθρωποι και θα αλλάξει η ψυχολογία τους; 

Αυτό θέλω να πω, ότι είναι εντελώς ασήμαντο για τη ζωή μας, αν θα συνεχίσει να αλλάζει η ώρα όπως μεχρι τώρα ή αν θα μείνει σταθερή,ειτε χειμερινή είτε θερινή. Μην τρελαθούμε τώρα. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δηλαδή κέρδος στην ψυχολογία ο ήλιος δίνει μόνο το απόγευμα, δε δίνει το πρωί ; :P 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/9/2021 στις 12:19 ΜΜ, vorlon68 είπε

Ξέρει κανείς τι γίνεται με την αλλαγή ώρας? Απο την ΕΕ είχαν πεί οτι όποιος θέλει να κρατήσει την χειμερινή ώρα πρέπει φέτος να το κάνει για τελευταία φορα. Το ελληνικό κράτος ποια ώρα έχει αποφασίσει να κρατήσει? Πουθενα δεν βρίσκώ τι θα κάνουμε σαν Ελλάδα.

Παίζει κανένα ρόλο στη ζωή μας; Σοβαρό λόγο. 

• Super Moderators
Δημοσ.
15 minutes ago, AristidisZ said:

Δηλαδή κέρδος στην ψυχολογία ο ήλιος δίνει μόνο το απόγευμα, δε δίνει το πρωί ; :P 

Δεν είναι πολύ δύσκολο αυτό που περιγράφω.

Σηκώνεσαι το πρωί για να πας στη δουλειά όσο ακόμη δεν υπάρχει αρκετό φως έξω. Τελειώνεις τη δουλειά σου  λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όπου με τη χειμερινή ώρα έχει έχει σχεδόν σκοτεινιάσει. Άρα η συνολικά για κάποιους μήνες το χειμώνα, η αίσθηση της ημέρας έχει να κάνει μόνο με τις ώρες που περνάς δουλεύοντας μέσα σε ένα γραφείο. Αυτό σε κάποιους είναι ενοχλητικό και αυτό ακριβώς περιγράφω. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί, πάντα ένιωθα απίστευτο εκνευρισμό όταν ερχόταν η ώρα της αλλαγής στη χειμερινή και το αντίθετο με τη θερινή. Και προφανώς αρχικά κοιτάζω αυτό που με κάνει εμένα να νιώθω καλά και αυτό περιγράφω. Το να γυρίσω σπίτι μετά τη δουλειά και να έχω ακόμη 1-2 ώρες με φως ημέρας ώστε να περπατήσω έξω, να βγάλω το σκύλο βόλτα, κλπ κλπ κλπ, είναι για μένα πολύ πιο σημαντικό από το να τα κάνω όλα αυτά μέσα στη νύχτα.

Προφανώς αν ήμουν νυχτοφύλακας μπορεί να είχα διαφορετική άποψη! 😛 

Αν υπήρχε κοινή αποδοχή για ένα από τα 2 σενάρια, δεν θα καθόμασταν τώρα να το συζητάμε και θα είχε παρθεί η σχετική απόφαση από όλες τις χώρες! 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jmmys είπε

Δεν έλειψαν και τα κουφά παιδικά τύπου "είναι ψυχολογικό το θεμα", "ο άλλος θέλει να πάει με ήλιο στη δουλειά",.🤣το καημένο, αλλιώς δεν μπορεί να αποδώσει αν δει τον ήλιο λίγα λεπτά αργότερα,

Στην Ελλάδα είμαστε, όχι στη βόρεια Σουηδία. Ας καταργηθεί επιτέλους αυτή η ανοησία και ας βάλουν όποια ώρα θέλουν, δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. 

Εμενα μου αρέσει περισσότερο να σηκώνομαι νύχτα. Γουστάρω πρώτα να ξυπνάω την νύχτα και μετά να βγαίνει ο ήλιος. 

28 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τα πάντα μπορεί να παίζουν ρόλο στην ψυχολογία ενός ανθρώπου. Αλλά αυτό σχετίζεται ξεκάθαρα και με το ποσό ευαίσθητος είναι κάποιος σε οτιδήποτε καθώς και πόσο ευπαθης είναι η ψυχολογία του. Μπορεί κάποιος να έχει πρόβλημα με το παραμικρό, δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τον κόσμο σε παράδεισο η στα μέτρα που θέλει ο καθένας. 

Τώρα για την ώρα, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στην καθημερινότητα που πρέπει να λυθούν πάρα αυτό το θέμα. Ήλιο μπορεί να μην βλέπεις στο ξύπνημα και το τέλος της δουλειάς. Θα βλέπεις κατά την διάρκεια της δουλειάς. 

Εκεί που οι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά λόγω λιγης ηλιοφάνειας είναι οι βόρειες χώρες, η Ελλάδα έχει αρκετή ηλιοφάνεια όλο το έτος, θα έχεις το καλοκαίρι με τους καύσωνες και πολλές στιγμής να την απολαύσεις, δεν θα κάνει την διαφορά η ώρα. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jmmys είπε

Παίζει κανένα ρόλο στη ζωή μας; Σοβαρό λόγο. 

Φυσικά. Οταν τις ώρες που κυκλοφορείς εχει φώς ειναι πολυ καλύτερα. Παράδειγμα εγω που έχω κάποια μυωπία. Οταν έχει φώς έξω μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς γυαλία. Το βράδυ με το σκοτάδι δεν βλέπω την τύφλα μου.....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν είναι πολύ δύσκολο αυτό που περιγράφω.

Σηκώνεσαι το πρωί για να πας στη δουλειά όσο ακόμη δεν υπάρχει αρκετό φως έξω. Τελειώνεις τη δουλειά σου  λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όπου με τη χειμερινή ώρα έχει έχει σχεδόν σκοτεινιάσει. Άρα η συνολικά για κάποιους μήνες το χειμώνα, η αίσθηση της ημέρας έχει να κάνει μόνο με τις ώρες που περνάς δουλεύοντας μέσα σε ένα γραφείο. Αυτό σε κάποιους είναι ενοχλητικό και αυτό ακριβώς περιγράφω. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρό παιδί, πάντα ένιωθα απίστευτο εκνευρισμό όταν ερχόταν η ώρα της αλλαγής στη χειμερινή και το αντίθετο με τη θερινή. Και προφανώς αρχικά κοιτάζω αυτό που με κάνει εμένα να νιώθω καλά και αυτό περιγράφω. Το να γυρίσω σπίτι μετά τη δουλειά και να έχω ακόμη 1-2 ώρες με φως ημέρας ώστε να περπατήσω έξω, να βγάλω το σκύλο βόλτα, κλπ κλπ κλπ, είναι για μένα πολύ πιο σημαντικό από το να τα κάνω όλα αυτά μέσα στη νύχτα.

Προφανώς αν ήμουν νυχτοφύλακας μπορεί να είχα διαφορετική άποψη! 😛 

Αν υπήρχε κοινή αποδοχή για ένα από τα 2 σενάρια, δεν θα καθόμασταν τώρα να το συζητάμε και θα είχε παρθεί η σχετική απόφαση από όλες τις χώρες! 

Εντάξει αυτή είναι η άποψή σου, και προφανώς είναι δεκτή 

Στις 21/12, χειμερινό ηλιοστάσιο, στον Πειραιά / Αττική / Ελλάδα, ο ήλιος ανατέλλει στις 07:37 και δύει στις 17:09 (με την χειμερινή ώρα)

Εγώ που δουλεύω 9 και θέλω να βγάλω τον σκύλο το πρωί, και κάνω 20 λεπτά να πάω στη δουλειά (καιρού επιτρέποντος, γιατί στα παρά ένα τεσσαράκοντα αν βρέχει / χιονίζει κλπ θα πάρω το αμάξι και τα 20 λεπτά θα γίνουν 40),  είναι και για μένα σημαντικό να ξυπνήσω στις 06:30, να κάνω το μπάνιο μου, να πιω μια γουλιά καφέ και να βγάλω τον σκύλο στις 8 παρά το πρωί και έξω να είναι μέρα και όχι μαύρο σκοτάδι

Εξάλλου και στις 6 να έδυε ο ήλιος, πάλι μέχρι να γυρίσω σπίτι, να πάρω μια ανάσα κτλ, στο σκοτάδι θα έπεφτα...

Υ.Γ., έχω μείνει μέρες Δανία, Γενάρη μήνα

Δε με ενόχλησε ποτέ που σκοτείνιαζε 4 το απόγευμα, αυτό το πράγμα που πήγαινε 9 το πρωί να ξημερώσει, δε το χώνεψα ποτέ μου

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...