Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Είναι θέμα ψυχολογίας όχι καλοπέρασης. Το να τελειώνεις τη δουλειά σου και να έχει ακόμη φως έξω, σου δίνει την αίσθηση πως η μέρα δεν τελείωσε ακόμη. 

Άλλαξε δουλειά να σχολάς νωρίτερα.

11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Το σκηνικό που περιγράφεις θα γίνεται το πολύ για κανα μήνα και θα διαρκεί λιγότερο από μια ώρα. Σιγα μην κάνουν και μάθημα με φακό. 

Όταν γίνει, θα φανούν τα παρελκόμενα.

• Like 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μέχρι να το καταλάβουν θα έχει αρκετό φως. 

Παντως είναι περίεργο. Πώς για τον περισσότερο κόσμο η μέρα ξεκινάει από τις 7 αλλά ταυτόχρονα οι περισσότεροι θέλουν τη θερινή ώρα! 

Στη χώρα που οι μισοί άνθρωποι δε πάνε να κάνουν το εμβόλιο, εσυ ψάχνεις να βρεις γιατί η κοινή λογική δεν είναι αυτονόητη 

τι άλλα ;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

για αυτο η εθνικη οδος ειναι πιτα στις 9.30 επειδη ολοι δουλευουν 7 και θελουν να εχει φως στις 7 😛

αλλωστε στο utube δειχνει οτι το ατομο success σηκωνεται στις 03.00 και αυτο επειδη το 24 ωρο αν σηκωθεις στις 03.00 γινεται 30ωρο. 

respect 

• Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, phanispal said:

Άλλαξε δουλειά να σχολάς νωρίτερα.

Όταν γίνει, θα φανούν τα παρελκόμενα.

Ε κι εσυ πήγαινε τα παιδιά μια ώρα αργότερα στο σχολείο! 😛 

Δημοσ.

Για την πλειοψηφία, το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό, ο ένας θέλει να πηγαίνει στη δουλειά με ήλιο, ο άλλος θέλει να φεύγει και να έχει υπόλοιπο μέρας. Εξίσου σεβαστά και τα 2. Εγώ είμαι υπέρ των 2 ωρών καθαρά λόγω συνήθειας. Το πρόβλημα με τη στάνταρ ώρα θα το έχουν ίσως κάποιες κατηγορίες εργαζομένων που δεν είναι σε γραφείο - κατάστημα κλπ, πχ οικοδομή:

Αν κρατήσουμε τη θερινή ώρα, το χειμώνα θα πηγαίνει ως και 1 ώρα παραπίσω να αρχίσει η δουλειά γιατί δεν θα έχει ξημερώσει ακόμα, αλλά το μεσημέρι υποχρεωτικά θα σταματάει κανονικά λόγω ωρών κοινής ησυχίας.

Αν κρατήσουμε τη χειμερινή ώρα,  η δουλειά το καλοκαίρι θα ξεκινάει και θα τελειώνει κανονικά, αλλά θα δουλεύει μια ώρα μπροστά με ότι συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Η κανονική ώρα είναι πιο σωστή αστρονομικά από τη θερινή, καθώς το μεσημέρι βρίσκεται πιο κοντά στη μέση της μέρας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ προτιμώ τη θερινή. 

Το πρωί αν αρχίσει και φέγγει το παράθυρο θα ξυπνάμε από τις 6.

Το απόγευμα θα νυχτώνει στις 6 παρά και νερό στον ηλιακό δε θα υπάρχει, φώτα θα αναβουμε νωρίς κλπ

Η μέση λύση είναι το μισάωρο και τέλος 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρεμπιπτόντως δεν ήταν απόφαση κάποιον, η αρχική συζήτηση από το Ευρωκοινοβούλιο ήταν να σταματήσει η θερινή ώρα. Άρα να έχουμε πάντα χειμερινή, μετά από αντιδράσεις τέθηκε σε ψηφοφορία. Εγώ προσωπικά ψήφησα (διαδικτυακά) και επέλεξα την θερινή ώρα (που νομίζω αυτό επικράτησε). Επειδή υπήρχαν οι αντιδράσεις από διάφορα κράτη, πήραν την απόφαση ότι το κάθε Κράτος μπορεί να επιλέξει όποια ώρα θέλει, αλλά όλοι πρέπει να επιλέξουν. Και εκεί έγινε θέμα ότι οι ζώνες ώρες πια δεν θα έχουν νόημα και θα γίνει ακόμη πιο πολύπλοκο. 

Επίσης αν επιλεγεί η θερινή ώρα θα πρέπει να αλλάξουν και οι ώρες τον σχολείων, αναγκαστικά. Επίσης από έρευνες έχει δείξει ότι θα έπρεπε να ξεκινάνε αργότερα τα σχολεία. π.χ. https://www.capital.gr/health/3333982/pio-apodotiko-to-mathima-otan-xekina-argotera

Συμπέρασμα δικό μου είναι ότι η Ενωμένη Ευρώπη ούτε πια ώρα θα κρατήσουμε δεν μπορεί να αποφασίσει. Και επειδή αυτή η απόφαση που υπάρχει τώρα ο καθένας κρατάει όποια θέλει είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλές εταιρίες π.χ. αεροπορικές δεν το βλέπω να εφαρμόζεται. 

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Εγώ προτιμώ τη θερινή. 

Το πρωί αν αρχίσει και φέγγει το παράθυρο θα ξυπνάμε από τις 6.

Το απόγευμα θα νυχτώνει στις 6 παρά και νερό στον ηλιακό δε θα υπάρχει, φώτα θα αναβουμε νωρίς κλπ

Η μέση λύση είναι το μισάωρο και τέλος 

Αυτό με το μισάωρο το έχει η Ινδία. Επειδή το έχετε αναφέρει πολλοί και εγώ πιστεύω είναι η μέση λύση.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Συγνώμη, αλλά ο ηλιακός τί σχέση έχει με την ώρα?

Και για τα φώτα, ειδικά για τους επαγγελματικούς χώρους, που τα έχουν αναμμένα σχεδόν 24 ώρες, πάλι δεν υπάρχει διαφορά!

Στα σπίτια ναι, αλλά δεν νομίζω ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι από τα φώτα, ειδικά τώρα με τις λάμπες led!

• Like 3
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ το μόνο επιχείρημα που έχουν οι υπέρμαχοι της θερινής ώρας είναι ότι θέλουν να σχολάνε και να έχει ήλιο έξω, εγώ πάντως το βλέπω διαφορετικά, όταν είναι ντάλα ο ήλιος στις 18:30-19:00 έχεις την ψευδαίσθηση ότι "έχεις ακόμα", με αποτέλεσμα τελικά να κάθεσαι παραπάνω

Το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς έχω παρατηρήσει ότι τείνουμε να σχολάμε νωρίτερα (αυτό σε δουλειά γραφείου που προφανώς το ωράριο είναι ξεχειλωμένο, δεν αφορά όσους φεύγουν στην ώρα τους).

@billdanos φίλε, εντελώς καλοπροαίρετα, δε μπορώ να καταλάβω το σχόλιο που έκανες

δηλαδή τι, εμείς είμαστε οι κυρ Παντελήδες, και οι άλλοι είστε τα free spirits και έτσι ; 

Το διάβασα κάμποσες φορές, και ακόμα δε σε καταλαβαίνω

Αναφορά σε κείμενο

Πάντως θα σας εκνευρίσω με αυτό που θα πω αλλά θα το πω: μπορούσα να μαντέψω από πριν ποιοι θα είναι υπέρ της χειμερινής ώρας. Και δεν έπεσα έξω! ;) 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, AristidisZ said:

Εν τω μεταξύ το μόνο επιχείρημα που έχουν οι υπέρμαχοι της θερινής ώρας είναι ότι θέλουν να σχολάνε και να έχει ήλιο έξω, εγώ πάντως το βλέπω διαφορετικά, όταν είναι ντάλα ο ήλιος στις 18:30-19:00 έχεις την ψευδαίσθηση ότι "έχεις ακόμα", με αποτέλεσμα τελικά να κάθεσαι παραπάνω

Το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς έχω παρατηρήσει ότι τείνουμε να σχολάμε νωρίτερα (αυτό σε δουλειά γραφείου που προφανώς το ωράριο είναι ξεχειλωμένο, δεν αφορά όσους φεύγουν στην ώρα τους).

@billdanos φίλε, εντελώς καλοπροαίρετα, δε μπορώ να καταλάβω το σχόλιο που έκανες

δηλαδή τι, εμείς είμαστε οι κυρ Παντελήδες, και οι άλλοι είστε τα free spirits και έτσι ; 

Το διάβασα κάμποσες φορές, και ακόμα δε σε καταλαβαίνω

Είναι που όσο μεγαλώνω αρχίζω και μιλάω όλο και περισσότερο με γρίφους ο γέροντας! 😛 

Ίσως είναι επειδή πλησιάζει και πάλι η αλλαγή της ώρας και έχω αρχίσει ήδη να εκνευρίζομαι! Το παθαίνω αυτό κάθε τέτοια εποχή όσο θυμάμαι τον εαυτό μου... :) 

Σε άλλα νέα, έχουμε καιρό ακόμη μιας και ο Covid έχει παγώσει όλες τις σχετικές συζητήσεις και διαδικασίες, οπότε θα το συζητήσουμε ξανά του χρόνου τέτοιο καιρό πάλι...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ison_ είπε

Η κανονική ώρα είναι πιο σωστή αστρονομικά από τη θερινή, καθώς το μεσημέρι βρίσκεται πιο κοντά στη μέση της μέρας.

Δεν υπάρχει "κανονική ώρα"! 

Όλα είναι θέμα συνήθειας και προσαρμογής!

Αν δεις τον παγκόσμιο χάρτη θα δεις ότι όχι μόνο η κάθε χώρα, αλλά σε κάποιες χώρες και η κάθε περιοχή έχει επιλέξει τη δική της "κανονική" ώρα, που δεν έχει καμιά σχέση σε ποιον μεσημβρινό βρίσκεται!

https://www.timeanddate.com/time/map/

Δημοσ.

Για την Ελλάδα που ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας βασίζεται στον τουρισμό η θερινή ώρα είναι μονόδορμος. Άλλη η ψυχολογία αν το καλοκαίρι νυχτώνει 9 και άλλη αν νυχτώνει 8. Αποδεδειγμένα όσο έχει φως η διάθεση είναι ανεβασμένη και ταυτόχρονα η κατανάλωση.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Δεν υπάρχει "κανονική ώρα"! 

Όλα είναι θέμα συνήθειας και προσαρμογής!

Αν δεις τον παγκόσμιο χάρτη θα δεις ότι όχι μόνο η κάθε χώρα, αλλά σε κάποιες χώρες και η κάθε περιοχή έχει επιλέξει τη δική της "κανονική" ώρα, που δεν έχει καμιά σχέση σε ποιον μεσημβρινό βρίσκεται!

https://www.timeanddate.com/time/map/

Κανονική εννοώ αυτή που ίσχυε πάντα πριν την εφαρμογή θερινής ώρας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...