Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός είναι να μου έρθει το πολύ σε 10 ημέρες, κοίταξα το ρολόι μου κάτω και γράφει 10184  και 1 kwh =375 στροφές, αυτό σημαίνει ότι έχω κάψει 27 kw έως τώρα? Θα ήταν τρελό αν σκεφτείς ότι στο προηγούμενο έκαψα 2800 έχοντας μόνο μία σόμπα παραπάνω (και τον υπολογιστή μόνιμα ανοιχτό). Σε αυτόν είχα και τον ανεμιστήρα.

Κάτι ακόμη

Αν ο έναντι είναι 300 και ο εκκαθαριστκός έρθει ξέρω γω 70, εσύ πληρώνεις μόνο τα 70 και δε σε νοιάζει ο έναντι?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Ο υπολογισμός σου είναι λάθος.

Για να δεις πόσο έχεις κάψει πρέπει να ξέρεις τις ενδείξεις του μετρητή κατά την ώρα της καταμέτρησης, πχ προηγούμενη ένδειξη 9500  ένδειξη κατά την καταμέτρηση 10184 άρα 684kwh

Το 375στροφές μια κιλοβατόρα το γράφει για το γραναζάκι που γυρίζει που είναι ουσιαστικό ο τρόπος μέτρησης. Αυτό ανάλογα με την  κατανάλωση γυρίζει κυκλικά με ανάλογη ταχύτητα και μόλις ολοκληρώσει 375 στροφές συμπληρώνει μια κιλοβατόρα στον μετρητή.

Το έναντι συμφηφίζεται με τον εκκαθαριστικο. Το να μην πληρώσεις το έναντι δεν ισχύει. Μην ξεχνάς οτι πάντα περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και λοιπές χρεώσεις που τα πληρώνεις ανεξάρτητα τι έχεις κάψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ο υπολογισμός σου είναι λάθος.

Για να δεις πόσο έχεις κάψει πρέπει να ξέρεις τις ενδείξεις του μετρητή κατά την ώρα της καταμέτρησης, πχ προηγούμενη ένδειξη 9500  ένδειξη κατά την καταμέτρηση 10184 άρα 684kwh

Το 375στροφές μια κιλοβατόρα το γράφει για το γραναζάκι που γυρίζει που είναι ουσιαστικό ο τρόπος μέτρησης. Αυτό ανάλογα με την  κατανάλωση γυρίζει κυκλικά με ανάλογη ταχύτητα και μόλις ολοκληρώσει 375 στροφές συμπληρώνει μια κιλοβατόρα στον μετρητή.

Το έναντι συμφηφίζεται με τον εκκαθαριστικο. Το να μην πληρώσεις το έναντι δεν ισχύει. Μην ξεχνάς οτι πάντα περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και λοιπές χρεώσεις που τα πληρώνεις ανεξάρτητα τι έχεις κάψει.

Ο έναντι δεν είναι ο λογαριασμός του προηγούμενου νοικιαστή? άμα αυτός έκαψε 1000 ρεύμα, θα πρέπει να πληρώσω 1000? ας πούμε το 300αρι που μου ήρθε τώρα δεν έχει ουδεμία σχέση με τη κατανάλωση που έκανα εγώ, είναι του προηγούμενου. Θα πρέπει να το πληρώσω θέλω δε θέλω στον εκκαθαριστικό ή αυτός μπορεί να έρθει ένα πόσο πολύ λιγότερο από 300 καθώς μετράει τη δική μου κατανάλωση μόνο σε 4 μήνες?

Πως βρίσκω τις ενδείξεις? δε κατάλαβα πως υπολόγισες το 684

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

ΔΕΗ έναντι

Ναι ο έναντι υπολογίζεται κάπως έτσι. Δεν γνώριζα οτι παίζει άλλος ενοικιαστής από πριν. Βάσει αυτών που λες ο προηγούμενος ενοικιαστής έκανε μεγάλες καταναλώσεις που δεν σε αφορούν. Ίσως να μπορείς να αφήσεις απλήρωτο τον έναντι και να δεις τι θα σου έρθει ο εκκαθαριστικός. Καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο την ΔΕΗ να ρωτήσεις τι ισχύει καθώς όπως είπα στο λογαριασμό πληρώνεις και δημοτικά τέλη που πρέπει να τα πληρώσεις όπως και να έχει.

Τις ενδείξεις που πέρασαν μπορείς να τις βρεις σε προηγούμενους λογαριασμούς. Επάνω στον λογαριασμό γράφει την τελευταία ένδειξη που είχε ο μετρητής κατά την καταμέτρηση(ίσως στο έναντι να μην γράφει).

(παράδειγμα  κατανάλωσης)

Ας πούμε λοιπόν οτι περνάει ο καταμετρητής της ΔΕΗ.

Ήρθε την 1/4 και είδε στον μετρητή την ένδειξη 9500. Ξαναέρχεται την 1/8 και βλέπει την ένδειξη 10184. Η διαφορά που προκύπτει είναι οι κιλοβατόρες που καταναλώθηκαν στο μεσοδιάστημα και θα χρεωθούν στον εκκαθαριστικό. Αν προκύψουν οτι έχεις πληρώσει περισσότερες κιλοβατόρες στο έναντι, αφαιρούνται από τον εκκαθαριστικό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός είναι να μου έρθει το πολύ σε 10 ημέρες, κοίταξα το ρολόι μου κάτω και γράφει 10184  και 1 kwh =375 στροφές, αυτό σημαίνει ότι έχω κάψει 27 kw έως τώρα? Θα ήταν τρελό αν σκεφτείς ότι στο προηγούμενο έκαψα 2800 έχοντας μόνο μία σόμπα παραπάνω (και τον υπολογιστή μόνιμα ανοιχτό). Σε αυτόν είχα και τον ανεμιστήρα.

Το 10.184 σημαίνει ότι από τη στιγμή που τοποθετήθηκε το ρολόι έως τώρα έχουν καταναλωθεί 10.184 κιλοβατώρες.

Το "1 kwh =375 στροφές" σημαίνει ότι για να γράψει 1 κιλοβατώρα θα πρέπει ο δίσκος που έχει ο μετρητής να γυρίσει 375 φορές, αν απλά θέλεις να δεις πόσο έχεις κάψει δεν σου είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία.

Για να υπολογίσεις πόσο έχεις καταναλώσει έως τώρα θα πρέπει να βρεις στον τελευταίο εκκαθαριστικό το πεδίο που λέει "τελευταία καταμέτρηση", και το νούμερο που λέει να το αφαιρέσεις από την παρούσα ένδειξη.

2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Αν ο έναντι είναι 300 και ο εκκαθαριστκός έρθει ξέρω γω 70, εσύ πληρώνεις μόνο τα 70 και δε σε νοιάζει ο έναντι?

Το πόσο θα είναι ο εκκαθαριστικός έχει σχέση και με το τι έχεις πληρώσει στον έναντι, στο παράδειγμα σου αν δεν έχεις πληρώσει τον έναντι τότε ο εκκαθαριστικός θα σου έρθει 370.

1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ο έναντι δεν είναι ο λογαριασμός του προηγούμενου νοικιαστή? άμα αυτός έκαψε 1000 ρεύμα, θα πρέπει να πληρώσω 1000? ας πούμε το 300αρι που μου ήρθε τώρα δεν έχει ουδεμία σχέση με τη κατανάλωση που έκανα εγώ, είναι του προηγούμενου. Θα πρέπει να το πληρώσω θέλω δε θέλω στον εκκαθαριστικό ή αυτός μπορεί να έρθει ένα πόσο πολύ λιγότερο από 300 καθώς μετράει τη δική μου κατανάλωση μόνο σε 4 μήνες?

Όχι, ο έναντι δεν είναι "λογαριασμός του προηγούμενου ενοικιαστή", απλά βγαίνει με βάση την κατανάλωση της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Αν είναι τόσο εξωπραγματικός όσο λες τότε μπορείς να μην τον πληρώσεις, και να πληρώσεις απευθείας τον εκκαθαριστικό που βγαίνει με την πραγματική σου κατανάλωση.

1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Πως βρίσκω τις ενδείξεις? δε κατάλαβα πως υπολόγισες το 684

Την παρούσα την βρήκες ήδη, το 10.184 που είδες στον μετρητή. Την προηγούμενη ένδειξη θα την βρεις στον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό, κάπως έτσι είναι:

image.png.3daf12575d291fc44f3199e0c9568e29.png

Το 684 το υπολόγισε βάζοντας ως προηγούμενη ένδειξη το υποθετικό νούμερο 9.500, 10.184 - 9.500 = 684.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...