Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,σήμερα εντελώς ξαφνικά στο κάτω μέρος της οθόνης του συστήματος της υπογραφής μου παρουσιάστηκε μια οριζόντια γραμμή.Συγκεκριμμενα  κοιτώντας καλύτερα παρατήρησα είναι σαν αποτύπωμα της μισής windows taskbar,αχνοφενεται ακόμα και το εικονίδιο του antivirus που έχω.Φαινεται συνέχεια ακόμα και όταν παίζω παιχνίδια και βλέπω ταινίες.Στα ανοικτά χρώματα φαίνεται πιο έντονα.Την οθόνη την συνδέω με displayport με την κάρτα γραφικων

Για να αποκλείσω το ενδεχόμενο να φταιει η κάρτα γραφικών,drivers,καλώδιο κτλ συνδεσα με hdmi ένα παλιό pc που έχω και παρουσιάζεται ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Δηλαδη η μισή windows taskbar μαζί με τα εικονίδια έχει αποτυπωθεί στη οθόνη.

Θυμάμαι πολύ παλιά όταν ειχαν πρωτοκυκλοφόρησει οι tft οθόνης υπήρχαν παρόμοια προβλήματα με τις στάσιμες εικόνες.

Τώρα την έχω βγάλει από το ρεύμα και θα την ξαναβάλω αύριο μήπως διορθωθεί το πρόβλημα.Καμια ιδέα?Η οθόνη είναι εντός εγγύησης.

Δημοσ.

Εάν είναι εύκολο, παρέθεσε μία φωτογραφία για να καταλάβουμε ακριβώς τι έχει αποτυπωθεί επάνω στην οθόνη. 

Έχω την ίδια ακριβώς και με ενδιαφέρει το θέμα αν και εδώ και 2 χρόνια που την έχω εγώ, δεν μου έχει εμφανίσει τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παραπάνω πρόβλημα είναι γνωστό και ως image retention/burn in/ ghost.Βρήκα και άλλες αναφορές στο reddit για την ίδια οθόνη.

Τελικά έτρεξα από το youtube κάποια βίντεο για οκτώ ώρες περίπου ειδικά για αυτή την περίπτωση που είχαν έντονη εναλλαγή χρωμάτων και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.Εχω βγάλει και την οθόνη για 48 ώρες από το ρεύμα προληπτικά,οπότε πιστεύω να λύθηκε οριστικά.

Φωτογραφία δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάρω,αν ξαναεμφανιστεί θα βγάλω.Ειχε αποτυπωθεί σαν σκιά το μισό windows taskbar στο κάτω μέρος της οθόνης αχνοφαινοταν μόνιμα,στα ανοικτά χρώματα πιο έντονα.

Την οθόνη την έχω τρία χρόνια και πριν πριν λίγες μέρες μου εμφανίσε το πρόβλημα.Η εγγύηση των τριών ετών που έχω από την Dell έληξε περίπου πριν 20 μέρες αλλά έχω άλλο ένα χρόνο εγγύησης ακομα από επέκταση που είχα κάνει στον Κωτσόβολο.

Επεξ/σία από Ultimategr
  • Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Ultimategr είπε

Το παραπάνω πρόβλημα είναι γνωστό και ως image retention/burn in/ ghost.Βρήκα και άλλες αναφορές στο reddit για την ίδια οθόνη.

Τελικά έτρεξα από το youtube κάποια βίντεο για οκτώ ώρες περίπου ειδικά για αυτή την περίπτωση που είχαν έντονη εναλλαγή χρωμάτων και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.Εχω βγάλει και την οθόνη για 48 ώρες από το ρεύμα προληπτικά,οπότε πιστεύω να λύθηκε οριστικά.

Φωτογραφία δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάρω,αν ξαναεμφανιστεί θα βγάλω.Ειχε αποτυπωθεί σαν σκιά το μισό windows taskbar στο κάτω μέρος της οθόνης αχνοφαινοταν μόνιμα,στα ανοικτά χρώματα πιο έντονα.

Την οθόνη την έχω τρία χρόνια και πριν πριν λίγες μέρες μου εμφανίσε το πρόβλημα.Η εγγύηση των τριών ετών που έχω από την Dell έληξε περίπου πριν 20 μέρες αλλά έχω άλλο ένα χρόνο εγγύησης ακομα από επέκταση που είχα κάνει στον Κωτσόβολο.

υπαρχει στο menu του μονιτορ lcd contitioning κατω στο others αν στο ξανακανει δοκιμασε το

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ICE-T είπε

υπαρχει στο menu του μονιτορ lcd contitioning κατω στο others αν στο ξανακανει δοκιμασε το

Στο others δεν μου εμφανιζει την συγκεκριμμενη επιλογη,μου εμφανιζει δυο επιλογες το Monitor Deep Sleep και το Factory Reset,η οθονη ειναι η A09 Revision.

Στις 8/9/2021 στις 10:51 ΠΜ, Dantε είπε

Εγω θα την πηγαινα για αλλαγη,τωρα που υπαρχει και εγγυηση.

Αν ξανα εμφανιστει και δε λυνεται,θα εισαι και εκτος.

22 ώρες πριν, filip123go είπε

Κακώς δεν την  πήγες για αλλαγή. Αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον είναι πιθανό να εμφανιστεί και να μην ξανα-φύγει.

Τον τελευταιο καιρο  ειχα αφησει ανοικτο τον υπολογιστη να κατεβαζει κατι παιχνιδια απο το Epic και το Steam και δεν ειχα βαλει προφυλαξη οθονης και ηταν συνεχεια στην επιφανεια εργασιας,μπορει η στασιμη εικονα της μπαρας  να αποτυπωθηκε γι αυτο το λογο.Το λαθος μου ηταν που δεν τραβηξα φωτογραφια,αν την εστελνα για service και και περνουσαν πανω απο 48 ωρες με την οθονη εκτος ρευματος εως να την εβλεπε τεχνικος πιθανον το αποτυπωμα να ειχε εξαφανιστει.Θα την παρακολουθω τις επομενες μερες να δω πως θα παει.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ultimategr είπε

Στο others δεν μου εμφανιζει την συγκεκριμμενη επιλογη,μου εμφανιζει δυο επιλογες το Monitor Deep Sleep και το Factory Reset,η οθονη ειναι η A09 Revision.

Τον τελευταιο καιρο  ειχα αφησει ανοικτο τον υπολογιστη να κατεβαζει κατι παιχνιδια απο το Epic και το Steam και δεν ειχα βαλει προφυλαξη οθονης και ηταν συνεχεια στην επιφανεια εργασιας,μπορει η στασιμη εικονα της μπαρας  να αποτυπωθηκε γι αυτο το λογο.Το λαθος μου ηταν που δεν τραβηξα φωτογραφια,αν την εστελνα για service και και περνουσαν πανω απο 48 ωρες με την οθονη εκτος ρευματος εως να την εβλεπε τεχνικος πιθανον το αποτυπωμα να ειχε εξαφανιστει.Θα την παρακολουθω τις επομενες μερες να δω πως θα παει.....

Other και δεξιά για το s2721dgf/dgfa το έχει εκεί στο συγκεκριμένο δεν γνωρίζω ακριβώς νόμιζα θα ήταν στο ίδιο σημείο

Επεξ/σία από ICE-T
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βάλτε προφύλαξη οθόνης όταν το αφήνετε ανοιχτό.

Όλες η οθόνες το παθαίνουν αυτό.

Η TURBO-X 23" που είχα φτιάχτηκε μόνο του μετά από 1 ημέρα που έτρεχε μόνο του το software. Μάλλον ήταν ενσωματωμένο στο software της οθόνης.

Και ναι η οθόνη ήταν Βιτρίνα σε Φαρμακείο με στάσιμη εικόνα.

Ένα 

ΑΛΛΟ LG 22" δεν φτιάχτηκε ποτέ.

Έτρεχε το Image burn μέρες και μέρες.

Μόνη λύση αλλαγή πάνελ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα το image burn in ξαναεμφανιστηκε,οποτε επικοινωνησα με τον Κωτσοβολο και θα στειλουν με δικα τους εξοδα courier να παραλαβει την οθονη(τα 3 χρονια εγγυησης που εχω απο την Dell εχουν ληξει,εχω ακομα 1 χρονο εγγυησης απο επεκταση που ειχα κανει στον Κωτσοβολο).Παραλληλα σε τυχαια χρονικα διαστηματα η οθονη σβηνει για 1-2 δευτερολεπτα και μετα επανερχεται,εχω δοκιμασει αλλα καλωδια αλλα το προβλημα παραμενει.

Επεξ/σία από Ultimategr
Δημοσ.

Έστειλε courier o Κωτσόβολος και παρέλαβε την οθόνη και την έχει από την Παρασκευή οπότε περιμένω να επικοινωνήσουν μαζί μου.Για ότι νεότερο θα ενημερώσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...