Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λίγο σκότωσα τον σκορπιό που έχω τραβήξει στην φωτογραφία.

IMG_20210904_200645.jpg.8e880eb3bc0aa465c30b827a087c6865.jpg

Πέρα από την απορία πως στο διαλο βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στο κέντρο πόλης, αυτό που με ανησυχεί τώρα τι πρέπει να κάνω?

Το μόνο που ξέρω για τους σκορπιούς είναι ότι οι μικροί είναι οι επικίνδυνου (αυτός είναι 4-5 εκ) και έχω μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι.

Να σηκώσω τα πάντα να ψάχνω για άλλους? Υπάρχει περίπτωση να έχουν φωλιά? Το διαμέρισμα είναι καθαρό, ούτε κατσαρίδες δεν έχουμε. Καμία Ψαλίδα μπορεί να παρουσιαστεί μόνο καμιά φορά. Να φέρω συνεργείο για απεντόμωση?

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαμέρισμα στον 3o όροφο στο κέντρο πόλης δύσκολο να έχει σκορπιούς σαν περιβάλλον.

Συνήθως σκορπιοί μεταφέρονται σε πόλεις διαμερίσματα με έπιπλα-πράγματα που φέρνουμε από αποθήκες του χωριού.

Εσύ πού τον σκότωσες; Συνήθως δε πηγαίνουν μακριά από τη φωλιά τους που ναι είναι πιθανόν να έχεις κι άλλους χωρίς να θέλω να σε τρομοκρατήσω.

Στο χωριό τα καλοκαίρια κοιμόμασταν με σκορπιούς να πηγαινοέρχονται μέσα στο σπίτι αρκετά συχνά. Κάθε βράδυ έπεφτε σκανάρισμα σε σκεπάσματα σεντόνια κρεβάτια πριν κοιμηθούμε. Ένα πρωί ξύπνησα και είχα έναν κάτω από το μαξιλάρι. Παίζει να κοιμηθήκαμε αγκαλίτσα για ώρες.

Ο σκορπιός για να τσιμπήσει θα πρέπει να στριμωχτεί και να νιώσει έντονη απειλή σε επίπεδο να τον ακουμπήσεις. Συνήθως απλά τρέχει να κρυφτεί.

Οπότε το να επιτεθεί από μόνος του σε κάποιον στην οικογένεια δε γίνεται. Η μόνη πιθανότητα είναι να περπατάς ξυπόλητος βράδυ και να συναντηθείτε με επαφή ή να βάλεις χέρι σε κάνα ντουλάπι στα σκοτεινά δίπλα του.

Σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να μετακινήσεις ότι παλιό έπιπλο υπάρχει, ειδικά τα βαριά ξύλινα. Ο σκορπιός γενικά αγαπάει το ξύλο και την πέτρα.

Αν έχεις κάπου εστία με ψαλίδες εκεί γύρω θα είναι γιατί είναι τροφή για εκείνον.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Διαμέρισμα στον 3o όροφο στο κέντρο πόλης δύσκολο να έχει σκορπιούς σαν περιβάλλον.

Συνήθως σκορπιοί μεταφέρονται σε πόλεις διαμερίσματα με έπιπλα-πράγματα που φέρνουμε από αποθήκες του χωριού.

Εσύ πού τον σκότωσες; Συνήθως δε πηγαίνουν μακριά από τη φωλιά τους που ναι είναι πιθανόν να έχεις κι άλλους χωρίς να θέλω να σε τρομοκρατήσω.

Στο χωριό τα καλοκαίρια κοιμόμασταν με σκορπιούς να πηγαινοέρχονται μέσα στο σπίτι αρκετά συχνά. Κάθε βράδυ έπεφτε σκανάρισμα σε σκεπάσματα σεντόνια κρεβάτια πριν κοιμηθούμε. Ένα πρωί ξύπνησα και είχα έναν κάτω από το μαξιλάρι. Παίζει να κοιμηθήκαμε αγκαλίτσα για ώρες.

Ο σκορπιός για να τσιμπήσει θα πρέπει να στριμωχτεί και να νιώσει έντονη απειλή σε επίπεδο να τον ακουμπήσεις. Συνήθως απλά τρέχει να κρυφτεί.

Οπότε το να επιτεθεί από μόνος του σε κάποιον στην οικογένεια δε γίνεται. Η μόνη πιθανότητα είναι να περπατάς ξυπόλητος βράδυ και να συναντηθείτε με επαφή ή να βάλεις χέρι σε κάνα ντουλάπι στα σκοτεινά δίπλα του.

Σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να μετακινήσεις ότι παλιό έπιπλο υπάρχει, ειδικά τα βαριά ξύλινα. Ο σκορπιός γενικά αγαπάει το ξύλο και την πέτρα.

Αν έχεις κάπου εστία με ψαλίδες εκεί γύρω θα είναι γιατί είναι τροφή για εκείνον.

Στην μια κρεβατοκάμαρα που έχει ξύλινο πάτωμα, το υπόλοιπο σπίτι έχει μάρμαρο.

Έπιπλα δεν μεταφέρθηκαν εδώ και χρόνια, δεν ξέρω εάν έφερε κανένας γείτονας.

Μια ώρα πριν τον εντοπίσω είχε πλυθεί το μπάνιο και σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο το πολύ νερό να τον έβγαλε από το σιφόνι. Παίζει τέτοιο ενδεχόμενο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mike299 είπε

Στην μια κρεβατοκάμαρα που έχει ξύλινο πάτωμα, το υπόλοιπο σπίτι έχει μάρμαρο.

Έπιπλα δεν μεταφέρθηκαν εδώ και χρόνια, δεν ξέρω εάν έφερε κανένας γείτονας.

Μια ώρα πριν τον εντοπίσω είχε πλυθεί το μπάνιο και σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο το πολύ νερό να τον έβγαλε από το σιφόνι. Παίζει τέτοιο ενδεχόμενο?

να τον ξέβρασε το σιφώνι ξέχασέ το. η πιθανότητα είναι 1 στο εκατομμύριο.

εμφανίστηκε γιατί τους αρέσει και η υγρασία πολύ. στα χωριά βγαίνουν μετά από τις καλοκαιρινές μπόρες.

αν γύρισες πρόσφατα από εξοχικό ή χωριό έλεγξε καλά τα πράγματα που γυρίσατε. π.χ. βαλίτσες- σακούλες-ντενεκέδες-καλάθια με πατάτες κλπ. (το πιάνεις το νόημα)

να έφυγε από γείτονα και να ήρθε σε σένα δε παίζει σαν σενάριο.

για το ξύλινο πάτωμα αν υπάρχουν χαραμάδες εξαερισμού στο σοβατεπί είναι το πρώτο σημείο που μπορεί να φωλιάσει.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Αν ειχε συμβει στο σπιτι μου η γυναικα μου θα ειχε παρει το πρωτο αεροπλανο για οπουδηποτε και το σπιτι θα πηγαινε για πουλημα...η καψιμο.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και εφόσον αναπαραχθεί και πολλαπλασιαστεί στην Ελλάδα αυτό το έντομο, τότε θα ακούμε για σκορπιό και θα γελάμε.

Ετοιμαστείτε να συνηθίσετε σε έντομα κατσαρίδες και όλα τα σχετικά, μεγάλα και μικρά.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=λιθοκερος

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mike299 είπε

Πριν λίγο σκότωσα τον σκορπιό που έχω τραβήξει στην φωτογραφία.

IMG_20210904_200645.jpg.8e880eb3bc0aa465c30b827a087c6865.jpg

Πέρα από την απορία πως στο διαλο βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στο κέντρο πόλης, αυτό που με ανησυχεί τώρα τι πρέπει να κάνω?

Το μόνο που ξέρω για τους σκορπιούς είναι ότι οι μικροί είναι οι επικίνδυνου (αυτός είναι 4-5 εκ) και έχω μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι.

Να σηκώσω τα πάντα να ψάχνω για άλλους? Υπάρχει περίπτωση να έχουν φωλιά? Το διαμέρισμα είναι καθαρό, ούτε κατσαρίδες δεν έχουμε. Καμία Ψαλίδα μπορεί να παρουσιαστεί μόνο καμιά φορά. Να φέρω συνεργείο για απεντόμωση?

Μηπως με καμμια γλαστρα φυτο καινουργιο, πετρες τουβλα για εργασιες η σε τσαντα απο επισκεψη στην εξοχη...κυριως βραχωδη εδαφη, υγρα, και σκοτεινα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκείνο που θα πρόσθετα είναι ότι οι σκορπιοί της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικά έχουν δηλητήριο αλλά όχι τέτοιο που να προκαλεί μεγάλα προβλήματα.

Πόνο στην αρχή λίγο πρήξιμο λίγη φαγούρα για λίγες μέρες. Άρα μη φοβάσαι μην πεθάνεις αν σε τσιμπήσει. Σπίτι τον έφερες με κάποια πράγματα από το χωριό ή με κάποια ψώνια από Λαικές κυρίως που οι παραγωγοί μαζεύουν προιόντα το βράδυ και το πουλάνε το πρωί. Το πιο πιθανό δεν υπάρχει άλλος στο σπίτι γιατί ζουν μοναχικά εκτός από τη μάννα όταν γεννήσει ή όταν είναι εποχή αναπαραγωγής και ψάχνουν ταίρι.

Στο μπάνιο πήγε λόγω της υγρασίας που ψάχνουν το βράδυ (τη μέρα κοιμούνται σε στεγνά σημεία) και δεν βγήκε από το σιφόνι. Από εκεί μόνο κατσαρίδες.

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα.  Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και άλλοι.

Σε ένα νηπιαγωγείο βρέθηκε ένας κάτω από το καλάθι αχρήστων. (σε αυτο το μέγεθος σαν τον δικό σου).  Το θεωρήσαμε μεμονωμένο γεγονός.

Μετά απο 1 μήνα στο ίδιο ακριβώς σημείο βρέθηκε άλλος ένας ίδιος.

Μάλλον αναπαράγονται.

Κάνε απεντόμωση με συνεργείο ή μόνος σου ψάξε πως γίνεται. 

Δημοσ.

πωωω!!! εγω δεν θα μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ...Την μανα μου παλιοτερα στο χωραφι την ειχε τσιμπησει και μονο που δεν πεθανε!!!Δεν θελω να σε ανγχωσω αλλα καλυτερα να ψαξεις παντου μηπως υπαρχει και αλλου γιατι οπως ειπες εχεις και μικρα παιδια

Δημοσ.

Τι θεία που την είχε τσιμπήσει πριν πολλά χρόνια είχε πει είναι αβάσταχτος πόνος, δεν συγκρίνεται με σφήκες μέλισσες, 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, odys03 είπε

Τι θεία που την είχε τσιμπήσει πριν πολλά χρόνια είχε πει είναι αβάσταχτος πόνος, δεν συγκρίνεται με σφήκες μέλισσες, 

Ακριβως!!!Ειναι επωδυνο πολυ και που ξερεις τι προβληματα μπορει να σου φερει αργοτερα το δηλητηριο του

Δημοσ.
11 ώρες πριν, green gordon είπε

Αν ειχε συμβει στο σπιτι μου η γυναικα μου θα ειχε παρει το πρωτο αεροπλανο για οπουδηποτε και το σπιτι θα πηγαινε για πουλημα...η καψιμο.

Καλη ιδεα 

Δημοσ.

Εμένα πάντως μας έχει τύχει 2,3 φορές σε συσκευασμένο ρόλο κουζίνας (τυχαίες μάρκες) να βρίσκουμε ζωντανή ψαλίδα μέσα.

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...