Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Asure1999 είπε

Υπέγραψα αρχικά ένα έγγραφο που επιβεβαίωνε πως η μεσίτρια έκανε τη δουλειά της και μου το έδειξε όχι ενοικιαστήριο.

Μόνος σου απαντάς. Όχι δεν δικαιούσαι κάτι. Αφού το υπέγραψες κιόλας. 

• Like 3
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Asure1999 είπε

Καλησπέρα ενδιαφερόμουν για ενοικίαση διαμερίσματος,κατόπιν συννενόησης λοιπόν με τη μεσίτρια πήγα και είδα το σπίτι μαζί και με τον ιδιοκτήτη ένα απόγευμα.Υπέγραψα αρχικά ένα έγγραφο που επιβεβαίωνε πως η μεσίτρια έκανε τη δουλειά της και μου το έδειξε όχι ενοικιαστήριο.

Στην αρχή φαινόταν αρκετά καλό και λόγω έλλειψης άλλων εναλλακτικών αποφάσισα να το νοικιάσω.Έδωσα 200 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα τα μετέφερα ηλεκτρονικά το επόμενο πρωί(άρα 200 στο χέρι + 700=900 δηλαδή 300 το πρώτο ενοίκιο 300 η εγγύηση και 300 η προμήθεια της μεσίτριας).

Χωρίς να υπογράψω συμφωνητικό ο ιδιοκτήτης μου έδωσε τα κλειδιά και συμφώνησα να μπω αργότερα να αποδεχτώ τη σύμβαση που είχε συντάξει ηλεκτρονικά ο λογιστής του με κωδικούς taxisnet,πράγμα που δεν πρόλαβα να κάνω.Ωστόσο το επόμενο πρωί επισκέπτηκα το σπίτι και συνειδητοποίησα πως δε φωτίζεται καθόλου καλά γεγονός που δεν φαινόταν το βράδυ αφού το σπίτι δεν είχε καλά καλά ρεύμα.Ως αποτέλεσμα το σπίτι δεν είναι όπως το περίμενα και άρχισα αν παίρνω τηλέφωνα για να το ακυρώσω.Ο ιδιοκτήτης αν και δυσαρεστημένος συμφώνησε να επιστρέψει τα 600 ευρώ όμως η μεσίτρια αρνείται.

Από της στιγμή που δεν έχω υπογράψει συμφωνητικό και δεν πειριέγραψε το σπίτι με ειλικρίνεια μπορώ να απαιτήσω τα χρήματα μου ;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,αν κάποιος έχει γνώσεις επί του θέματος.

Τι εννοείς ότι το βράδυ το σπίτι δεν είχε καλά καλά ρεύμα !!!!!

Μήπως ήταν κομμένο αφού ήταν ξενοικιαστο ?

Δημοσ.

Καταρχήν τα 300€ η μεσίτρια τα πήρε μαύρα, μπορείς για αρχή να της πεις το πρόβλημα και αν δεν δεχτεί να σου βρεί άλλο σπίτι, να την απειλήσεις λόγω της απόδειξης.

Λάθος σου που είδες το σπίτι ενώ είχε νυχτώσει, αν ήθελες να δείς αν το σπίτι φωτίζεται απο φυσικό φώς, ας πήγαινες ημέρα.

Πώς σου έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού χωρίς πρώτα να έχεις κάνει αποδοχή;

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διάβολου, θεωρώ ότι η δουλειά της μεσίτριας τελείωσε όταν συμφωνήσατε με τον ιδιοκτήτη. Πληρώθηκε και τέλος. Από εκεί και έπειτα αν κάτι δεν σου άρεσε την επόμενη μέρα γιατί να φταίει εκείνη, και ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να σου πει, κοιτά να δεις εξαιτίας σου έχασα άλλους 5 ενδιαφερόμενους που είχα ραντεβού μετά από εσένα, οπότε πάει και η εγγύηση και το 1 ενοίκιο, και δεν θα θα έβγαζες άκρη με τίποτα. Ευτυχώς που δεν έπεσες και σε περίεργο ιδιοκτήτη να λες. Όσο για την απόδειξη όλοι ξέρουμε ότι δεν πληρώνουμε αν δεν πάρουμε απόδειξη πρώτα, από εκεί και έπειτα είναι ο λόγος σου ενάντια στον δικό της.. και για να έδωσες 300€, πάει να πει ότι δεν πλήρωσες και ΦΠΑ αφού το χαρτί που υπέγραψες έλεγε ότι η αμοιβή είναι ένα ενοίκιο + ΦΠΑ, σίγουρα. 

Καμία συμπάθεια προς τους -περισσότερους- μεσίτες από πλευράς μου φυσικά. Στην τελευταία αναζήτησή σπιτιού, μεσίτρια προσπαθούσε να μας πείσει να δώσουμε προκαταβολή + την προμήθεια της φυσικά, για σπίτι που είδαμε και στο οποίο έμεναν ακόμα μέσα κάποιοι γνωστοί του ιδιοκτήτη οι οποίοι θα έφευγαν τέλος της εβδομάδας για να το βάψει και να μπούμε εμείς. Με λίγο ψάξιμο αποδείχθηκε ότι ήταν τα ανίψια του, που είχαν μπει πριν 3 χρόνια για να τους φιλοξενήσει 10 μέρες, είχαν κάνει "κατάληψη", και έψαχνε κάποιον να κάνει συμβόλαιο ώστε φαίνεται το σπίτι ενοικιασμένο σε άλλον ώστε να μπορεί να τους διώξει. Θα είχαμε δώσει 1500€ και ακόμα θα περιμέναμε να φύγουν, καθώς μετακομίσαμε εκεί κοντά και ακόμα προς ενοικίαση και αναζήτησή θύματος είναι το σπίτι.

• Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, G.bar είπε

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διάβολου, θεωρώ ότι η δουλειά της μεσίτριας τελείωσε όταν συμφωνήσατε με τον ιδιοκτήτη. Πληρώθηκε και τέλος. Από εκεί και έπειτα αν κάτι δεν σου άρεσε την επόμενη μέρα γιατί να φταίει εκείνη, και ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να σου πει, κοιτά να δεις εξαιτίας σου έχασα άλλους 5 ενδιαφερόμενους που είχα ραντεβού μετά από εσένα, οπότε πάει και η εγγύηση και το 1 ενοίκιο, και δεν θα θα έβγαζες άκρη με τίποτα. Ευτυχώς που δεν έπεσες και σε περίεργο ιδιοκτήτη να λες. Όσο για την απόδειξη όλοι ξέρουμε ότι δεν πληρώνουμε αν δεν πάρουμε απόδειξη πρώτα, από εκεί και έπειτα είναι ο λόγος σου ενάντια στον δικό της.. και για να έδωσες 300€, πάει να πει ότι δεν πλήρωσες και ΦΠΑ αφού το χαρτί που υπέγραψες έλεγε ότι η αμοιβή είναι ένα ενοίκιο + ΦΠΑ, σίγουρα. 

Καμία συμπάθεια προς τους -περισσότερους- μεσίτες από πλευράς μου φυσικά. Στην τελευταία αναζήτησή σπιτιού, μεσίτρια προσπαθούσε να μας πείσει να δώσουμε προκαταβολή + την προμήθεια της φυσικά, για σπίτι που είδαμε και στο οποίο έμεναν ακόμα μέσα κάποιοι γνωστοί του ιδιοκτήτη οι οποίοι θα έφευγαν τέλος της εβδομάδας για να το βάψει και να μπούμε εμείς. Με λίγο ψάξιμο αποδείχθηκε ότι ήταν τα ανίψια του, που είχαν μπει πριν 3 χρόνια για να τους φιλοξενήσει 10 μέρες, είχαν κάνει "κατάληψη", και έψαχνε κάποιον να κάνει συμβόλαιο ώστε φαίνεται το σπίτι ενοικιασμένο σε άλλον ώστε να μπορεί να τους διώξει. Θα είχαμε δώσει 1500€ και ακόμα θα περιμέναμε να φύγουν, καθώς μετακομίσαμε εκεί κοντά και ακόμα προς ενοικίαση και αναζήτησή θύματος είναι το σπίτι.

Όχι ακριβώς, το σύνηθες είναι η δουλειά του μεσίτη να τελειώνει με την υπόδειξη, το αν θα πρέπει να πληρωθεί όμως έχει να κάνει με το αν τελικά το μισθώσεις ή όχι, και από ότι λέει ο/η ts τελικά δεν το μίσθωσε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί ο κόσμος εμπιστεύεται μεσίτες? Είναι χειρότεροι από τους ιδιοκτήτες αυτοί, την παράγκα μπορούν να στην παρουσιάσουν ως βίλα και το χειρότερο εσύ μπορείς μπορεί να τους πιστέψεις, γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δουλειά τους. Όσο αφορά το παρών θέμα, εκανε τη δουλειά της, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί την πλήρωσες εσύ, είχα την εντύπωση ότι ο πελάτης της είναι ο ιδιοκτήτης ( δεν έχω πάει ποτέ σε μεσιτικό). Μην περιμένεις λεφτά πίσω, σε έπιασε κορόιδο. Για την τιμή σου το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι καταγγελία για την απόδειξη όπως είπαν παραπάνω, αλλά μάντεψε τι θα γίνει 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Δημοσ.

Ο μεσίτης είναι χρησιμοτατος. Προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια σε ότι αφορά την αγορά ακινήτων. 

Έχω βρει ένα παλικάρι από μεγάλη μεσιτική εταιρία, κάνω εξαιρετικά την δουλειά μου και του έχω στείλει δεν ξέρω και γω πόσους άλλους που έχουν κάνει τη δουλειά τους χωρίς παράπονα. Υπάρχουν πολλοί διάττοντες αστέρες στον συγκεκριμένο κλάδο γιαυτό και το κακό όνομα. 

Ενα ενοίκιο δίνει ο ιδιοκτήτης και ένα ο ενοικιαστής στον μεσίτη. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νομιμη αποδειξη του κράτους πήρες απο την μεσήτρια για τα 300 ευρω που έκανες κατάθεση ?

ή ηταν μαυρα σαν το σπίτι ?

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, makis269 είπε

νομιμη αποδειξη του κράτους πήρες απο την μεσήτρια για τα 300 ευρω που έκανες κατάθεση ?

ή ηταν μαυρα σαν το σπίτι ?

Το βλέπεις μονόπλευρα το θέμα...

Προφανώς δεν ζήτησε απόδειξη, και αυτό για να γλιτώσει το ΦΠΑ.

Και προφανώς η μεσίτρια δεν επέμεινε να εισπράξει ΦΠΑ και να κόψει απόδειξη, και αυτό για να γλιτώσει το φόρο εισοδήματος.

Το ίδιο έργο παίζεται συνέχεια, και οι δύο κλέβουν την εφορία επειδή και οι δύο έχουν προσωπικό όφελος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Το βλέπεις μονόπλευρα το θέμα...

Προφανώς δεν ζήτησε απόδειξη, και αυτό για να γλιτώσει το ΦΠΑ.

Και προφανώς η μεσίτρια δεν επέμεινε να εισπράξει ΦΠΑ και να κόψει απόδειξη, και αυτό για να γλιτώσει το φόρο εισοδήματος.

Το ίδιο έργο παίζεται συνέχεια, και οι δύο κλέβουν την εφορία επειδή και οι δύο έχουν προσωπικό όφελος.

αυτό το σκεπτικό σου να πας να το αναπτύξεις με τα παιδιά απο το ΣΔΟΕ .

https://www.minfin.gr/web/eidike-grammateia-sdoe

σε εμένα δυστυχώς δεν πιάνει.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
Μόλις τώρα, makis269 είπε

αυτό το σκεπτικό σου να πας να το αναπτύξεις με τα παιδιά απο το ΣΔΟΕ .

https://www.minfin.gr/web/eidike-grammateia-sdoe

σε εμένα δυστυχώς δεν πιάνει.

Όλα λάθος τα κατάλαβες, πραγματικότητα είναι και όχι σκεπτικό, και σίγουρα δεν με αφορά μια και εγώ ούτε μεσίτης είμαι ούτε συνεργάζομαι με μεσίτες.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα ως ώριμο άτομο να της αφήσεις τα λεφτά και να επιδείξεις κάποιο business ethic. Έτσι και αλλιώς δε βλέπω τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για ένα τέτοιο πόσο. Αποδέξου ότι έκανες λάθος και προχώρα μπροστά, μη κουράσεις το άλλο άτομο που έκανε ότι μπορούσε για να σε εξυπηρετήσει. Μου το έχουν κάνει και εμένα αυτό να μετανοιώνουν μετά από μία αγορά επειδή αλλάξανε άπόψη, δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό και bad mannerish από αυτό.

Κάτι ακόμη, δε ξέρω αν μπορείς να βρεις το τέλειο σπίτι. Το σπίτι γίνεται τέλειο όταν προσαρμοστείς στις ανάγκες του. Το σπίτι μου πέρσι που το νοίκιασα έδειχνε άριστο και ήταν αδύνατο να προβλέψω τι με περίμενε, δε πήρε πολύ να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης μου, έμαθα να αντιμετωπίζω τα προβλήματα του και φέτος ήταν πολύ καλύτερο, μοιάζει πιο πολύ με κανονικό σπίτι τώρα.

Δημοσ.
Στις 4/9/2021 στις 5:20 ΜΜ, Asure1999 είπε

Υπέγραψα αρχικά ένα έγγραφο που επιβεβαίωνε πως η μεσίτρια έκανε τη δουλειά της και μου το έδειξε όχι ενοικιαστήριο.

Εδώ είναι το πρόβλημα σου. Εκείνη έκανε τη δουλειά της και αμείφθηκε για τις υπηρεσίες της. 

Δεν γίνεται να πάρεις τα χρήματα σου πίσω λόγω έλλειψης παρατηρητικότητας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...