Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ενα παλιο συστημα εναν HP 8300 SFF με 8 GB Ram, i3 3220, gtx 1050 ti low profile και ssd, η ερώτηση είναι σκεφτομαι να αναβαθμισω την cpu γιατι τα fps μου σε διαφορα games (Valorant, Cs) δεν ειναι ικανοποιητικα γυρω στα 70. αν αγορασω αλλα 8 gb Ram και εναν i7 3770 που ταιριαζει με την motherboard μου θα δω διαφορα; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε θα δεις διαφορά.

Ο επεξεργαστής που έχεις είναι λίγος για την κάρτα.

Η μνήμη σίγουρα θα βοηθήσει στα παιχνίδια και θα δεις μεγάλη διαφορά αν έχεις single channel και πας σε dual

Αν δεν βρίσκεις πολύ οικονομικά i7 μπορείς να δεις και καποιον i5(3470;) σα μέση λύση, φυσικά σε κανονική τιμή είναι προτιμότερος ο i7.

Τρέξε κάποιο πρόγραμμα που δείχνει το hardware που έχει το μηχάνημα σου και δώσε μας αναλυτική λίστα, μητρική, μνήμες κτλ για να επιβεβαιώσουμε ότι σηκώνει την αναβάθμιση το μηχάνημα, ειδικότερα τον cpu.

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Οπωσδήποτε θα δεις διαφορά.

Ο επεξεργαστής που έχεις είναι λίγος για την κάρτα.

Η μνήμη σίγουρα θα βοηθήσει στα παιχνίδια και θα δεις μεγάλη διαφορά αν έχεις single channel και πας σε dual

Αν δεν βρίσκεις πολύ οικονομικά i7 μπορείς να δεις και καποιον i5(3470;) σα μέση λύση, φυσικά σε κανονική τιμή είναι προτιμότερος ο i7.

Τρέξε κάποιο πρόγραμμα που δείχνει το hardware που έχει το μηχάνημα σου και δώσε μας αναλυτική λίστα, μητρική, μνήμες κτλ για να επιβεβαιώσουμε ότι σηκώνει την αναβάθμιση το μηχάνημα, ειδικότερα τον cpu.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση σου. Παρακάτω φαινονται οι φωτο με ολα τα specs. Επειδη δεν θελω προς το παρον να παω σε καινουργιο μηχανημα θα ηθελα να αναβαθμισω στο επακρο αυτο που ηδη εχω. πιστευεις αξιζει?

GPU.jpg

Ram.jpg

Motherboard.jpg

CPU.jpg

Δημοσ.

Εννοείται και πιστεύω οτι αξίζει.

Αυτή την στιγμή οι κάρτες γραφικών είναι στο θεό, έχεις μια πολύ τίμια κάρτα που κάποιοι σε σημερινές τιμές την πληρώνουν >200 ευρώ και μπορείς να την αξιοποιήσεις πλήρως με μερική αναβάθμιση.

Νομίζω το νούμερο 1 που πρέπει να κάνεις είναι αναβάθμιση στον επεξεργαστή. Η κάρτα τρώει bottleneck και χρειάζεται καλύτερο cpu. Όπως σου είπα I7 καλύτερα αν βρεις σε νορμάλ τιμή ή I5 αν δεν θες να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Απ'όσα διαβάζω στα φόρουμ για το pc σου, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα χρειαστείς bios update για να υποστηρίξει τον νέο cpu. Οι περισσότεροι βέβαια προτείνουν να πας στο τελευταίο update για να λύσεις όλα τα πιθανά προβλήματα ασυμβατότητας.

Για να βάλεις το τελευταίο bios, που μπορείς να βρεις official από την hp

https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/hp-compaq-elite-8300-microtower-pc/5232859

Αναφορά σε κείμενο

you must install this first....... 02.99 Rev.A oct 19 2015 (sp73099)   before updating to bios 00.03..06

Επιλέγοντας το Choose a different OS βρίσκεις drivers και bios.

Έχει αρκετό υλικό για βοήθεια, αρκεί να έχεις όρεξη να διαβάσεις.

https://www.google.com/search?-b-d&q=hp+8300+i7+3770+upgrade

Όσο αφορά την Ram. 8gb είναι οριακή για gaming όμως: από την στιγμή που έχεις ήδη dual channel και δεν παίζεις παιχνίδια που χρειάζονται περισσότερη ram θα σου πρότεινα να αφήσεις την αναβάθμιση σε δεύτερο χρόνο, αφού δεις τι θα κερδίσεις πρώτα από τον cpu.

https://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_i3/i3-3220.html

Aπό πάνω η  λίστα με τις πιθανές αναβαθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...