Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν μπορώ να καταλάβω πως με αυτή τη μέθοδο αναπαράγονται οι υψηλές , πόσο μάλλον προς το άνω άκρο του φάσματος

Γιατί η μέθοδος αυτή είναι μέσω δονήσεων αντί του αέρα που ακούμε τώρα δηλ οι δονήσεις χτυπάνε στα κόκκαλα και directly στον κοχλία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KnightRider είπε

Γιατί η μέθοδος αυτή είναι μέσω δονήσεων αντί του αέρα που ακούμε τώρα δηλ οι δονήσεις χτυπάνε στα κόκκαλα και directly στον κοχλία.

και πάλι δε νομίζω να βοηθά στις υψηλές , θα ήθελα να το δοκιμάσω φυσικά απο ενδιαφέρον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

και πάλι δε νομίζω να βοηθά στις υψηλές , θα ήθελα να το δοκιμάσω φυσικά απο ενδιαφέρον

Βοηθάει αρκετούς που ακούνε πχ μόνο μέχρι 12KHz και με αυτή τη μέθοδο έχουν ελπίδες να ακούσουν +3KHz παραπάνω και ανάλογα ο κοχλίας. Βοηθάει και κουφούς αλλά με την προυπόθεση ότι δεν καταστράφηκε ο κοχλίας.

Για πείραμα πάρε πιεζοηλεκτρική κάψα και κάντο σαν ηχείο κι ύστερα ακούμπα τα δίπλα από τα αυτιά σου.

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, KnightRider είπε

Πήγαινα σε πολλά μαγαζιά και δοκίμαζα ακουστικά μέχρι να καταλήξω - φυσικά σύνδεσα το κινητό μου γιατί αυτά που πατάς με τα κουμπιά δεν ξέρεις αν έκαναν EQ).
Τα μόνα ακουστικά που έχω καταλήξει και τα κρατάω 12 χρόνια είναι τα Philips SHP2700 τα οποία τα μαγαζιά δεν το φέρνουν εδώ Ελλάδα και για μένα συγκριτικά είναι τα καλύτερα σε σχέση με αυτά που μας πουλάνε περισσότερο στα μαγαζιά.
Και για high end έχω τα Philips SHP9500 που σπάνια θα τα βρεις (να ναι καλά ο zato23 που τα είχε και τα αγόρασα από αυτόν).

Το ίδιο θα κάνεις και για τα ασύρματα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Το ίδιο θα κάνεις και για τα ασύρματα. 

Για τα ασύρματα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ότι τα περισσότερα έχουν SBC/AAC Codec με DAC 16bit/44KHz οπότε έχεις απώλειες + πολύ δύσκολα βρίσκεις ασύρματα με 24bit αλλά θα πρέπει κιόλας και η συσκευή να υποστηρίζει aptxHD/Ldac.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια ολα αυτα με τα ενσυρματα ακουστικα, προφανως θα πρεπει να υπαρχουν για αυτους που τα προτιμουν, αλλα εγω ενα ξερω.

Απο την στιγμη που αγορασα ασυρματα in-ear (πραγματικα ασυρματα οχι αυτα με το καλωδιο) δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναγυρισω σε ενσυρματα ποτε στην ζωη μου και να μπλεξω με καλωδια. Σου δινουν μια αισθηση "ελευθεριας"

Και μην νομιζει κανεις οτι χρειαζεται να δωσει καμια περιουσια, πλεον. Εγω εχω τα Tronsmart Apollo Bold και με 85 ευρω εχω aptX, ANC, σουπερ ικανοποιητικη ποιοτητα ηχου και μια εβδομαδα διαρκεια μπαταριας με την καθημερινη χρηση που τους κανω.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, KnightRider είπε

Προσπάθησα να βρω πληροφορίες για το αν ακούς πιο υψηλές συχνότητες αλλά δεν βρήκα κάτι. Έχεις κάποια πηγή;

Με ενδιαφέρουν για το ποδήλατο γιατί θέλω να ακούω και γύρω μου και τα bone conduction ακουστικά είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.

Λοιπόν να πω και εγώ την εμπειρία μου. Υπάρχουν ακουστικά που παίζουν μια χαρά με SBC. Απλά σε κάποια ακουστικά δεν παίζει καλά όσο το AptX που υποστηρίζουν.

Αλλά δε φταίει ο αλγόριθμος, αλλά η υλοποίηση το DSP.

Σε άλλα ακουστικά (π.χ. Sony SBH-80) δεν ακούς διαφορά μεταξύ aptx-sbc.

Το μόνο θετικό λοιπόν είναι το latency που το sbc είναι το πιο αργό. Δηλαδή αξίζει να πάρετε μόνο για games ας πούμε. Τα ίδια ισχύουν και για LDAC.

Παίζει λοιπόν ρόλο τι κάνουν με SBC μέσα στα ακουστικά.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Προσπάθησα να βρω πληροφορίες για το αν ακούς πιο υψηλές συχνότητες αλλά δεν βρήκα κάτι. Έχεις κάποια πηγή;

Με ενδιαφέρουν για το ποδήλατο γιατί θέλω να ακούω και γύρω μου και τα bone conduction ακουστικά είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό.

https://biology.stackexchange.com/questions/27898/can-humans-perceive-sounds-above-20-khz

Απλά με τα bluetooth είσαι μέχρι 22KHz λόγω του samplerate που είναι 44.1KHz - για πείραμα στο να δεις αν θα ακούσεις πάνω από 20KHz πάρε πιεζοηλεκτρική κάψα και κάντο σαν ηχείο και μετά απλά βάλτο δίπλα από το αυτί σου.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/9/2021 στις 9:24 ΜΜ, menthol1979 είπε

Ναι, ενώ αυτοί που λένε ότι ακούνε νομίζεις ότι ακούνε...

Προφανώς και ακουνε. Η διαφορα bt με ενσυρματου καλου ακουστικου διακρίνεται ακομα και με τα ακουστικά flat στο γραφείο. Δεχομαι blind test αν θες με επαθλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...