Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μέχρι τα 18 ακούς, μετά αρχίζεις και πέφτεις. Εκτός και αν έχεις κάνει κατάχρηση με δυνατή μουσική. Πάντως έχεις δίκιο για τους άνω των 18.

Πολλα πραγματα ειναι μεχρι τα ...18 και μετα αρχιζεις και πεφτεις...😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Μέχρι τα 18 ακούς, μετά αρχίζεις και πέφτεις. Εκτός και αν έχεις κάνει κατάχρηση με δυνατή μουσική. Πάντως έχεις δίκιο για τους άνω των 18.

Με bone conduction υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακούσεις μέχρι 17KHz για ηλικία 40. (Εχω δοκιμάσει σε ηλικιες 40-60 χρονών και απλά άκουγαν +3khz παραπανω)
Δοκίμασα εγώ με πιεζοηλεκτρική κάψα και φτάνω μέχρι 50KHz αλλά θέλει ενίσχυση και σε μεσαία εντάση δεν το ακούω (σαν noise gate είναι) - το κακό είναι ότι στην αρχή σε πονάει και δύσκολα καταλαβαίνεις πχ 25KHz με 30KHz.
Ο περιορισμός που ακούμε στην αρχή όλοι μέχρι 20KHz είναι το εσωτερικό αυτί (οστάρια,τύμπανο) αλλά φυσικά πιο πολύ ρόλο παίζει ο κοχλίας. 

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To apt X υπάρχει εδώ και 3,4,5 χρόνια.

Και πράγματι κάνει αισθητή διαφορά στην μετάδοση ήχου bluetooth, ιδίως όταν τα αρχεία είναι flac.

Kαι δεν ενδιαφέρει τόσο στα ακουστικά, όπου η ποιότητα περιορίζεται και από την ποιότητα των ακουστικών.

Ενδιαφέρει σε bluetooth transmiters, bluetooth receivers.

Eτσι έχω συνδέσει desktop  με ενισχυτή και ακούω με 4 ηχεία, 2 monitor audio και 2 dali oberon 7

H  διαφορά στον ήχο είναι αισθητή, ο ήχος μεταφέρεται από το desktop στον ενισχυτή ψηφιακά και ασυμπίεστα με bluetooth aptX, μετά αναλαμβάνει το dac.

Και αρκετά σχετικά σύγχρονα  κινητά διαθέτουν aptx (ακόμα και xiaomi των 170 €)

Και κάποια laptops (αρκεί να αναβαθμίσεις τους drivers)

Kαι αρκετοί σύγχρονοι ενισχυτές με δυνατότητα bluetooth.

Mια προσοχή πριν αγοράσετε transmiter/ receiver. Aνάλογα με το τσιπάκι της qualcomm μπορεί το aptX να υπάρχει μόνο στο receive και όχι στο transmit

Και για όσους απαξιώνουν εύκολα

υπάρχουν ήδη web radios που παίζουν σε πολλαπλά streams, ανάλογα με την σύνδεση internet που έχεις (και πόσο κοστίζει), παίζουν και flac πχ https://www.hiresaudio.online/radio-paradise/

Επεξ/σία από dimitrins
  • Like 2
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που μετά από 40 σχεδόν χρόνια που βγήκε το cd το θεωρούμε ακόμα σημείο αναφοράς στον ήχο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μου κάνει εντύπωση που μετά από 40 σχεδόν χρόνια που βγήκε το cd το θεωρούμε ακόμα σημείο αναφοράς στον ήχο.

Kαι το υδρογόνο έχει βγεί σαν καύσιμο εδώ και χρόνια και ακόμα να περάσει σε αυτοκίνητα και μηχανάκια :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimitrins είπε

Και πράγματι κάνει αισθητή διαφορά στην μετάδοση ήχου bluetooth, ιδίως όταν τα αρχεία είναι flac.

Kαι δεν ενδιαφέρει τόσο στα ακουστικά, όπου η ποιότητα περιορίζεται και από την ποιότητα των ακουστικών.

Eτσι έχω συνδέσει desktop  με ενισχυτή και ακούω με 4 ηχεία, 2 monitor audio και 2 dali oberon 7

H  διαφορά στον ήχο είναι αισθητή, ο ήχος μεταφέρεται από το desktop στον ενισχυτή ψηφιακά και ασυμπίεστα με bluetooth aptX, μετά αναλαμβάνει το dac.

Mια προσοχή πριν αγοράσετε transmiter/ receiver. Aνάλογα με το τσιπάκι της qualcomm μπορεί το aptX να υπάρχει μόνο στο receive και όχι στο transmit

υπάρχουν ήδη web radios που παίζουν σε πολλαπλά streams, ανάλογα με την σύνδεση internet που έχεις (και πόσο κοστίζει), παίζουν και flac πχ https://www.hiresaudio.online/radio-paradise/

Και εγώ έτσι νόμιζα ότι το aptx ήταν καλύτερο του default bluetooth protocol SBC που είναι τσάμπα και οπεν σουρσε και όλες οι συσκευές γύρω σου το υποστηρίζουν. Αν διαβάσεις διάφορα παπερ στην συμπίεση καταλαβαίνεις την διάφορα. To aptx είναι απλά ένα ακόμα μάρκετινγκ τρικ, τίποτα παραπάνω. δεν είναι καν adaptive akoma

Επεξ/σία από Kmd
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimitrins είπε

Η διαφορά είναι ότι τώρα θα είναι lossless. Προφανώς η διαφορά θα σου ήταν αισθητή με το sbc. Αλλά η διαφορά μεταξύ aptx και aptx lossless, δεν νομίζω ότι θα σου είναι αισθητή.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, KnightRider είπε

Γι' αυτό προτιμάμε ακουστικά με jack !!!!!!
Και πέρα από αυτό εγώ θέλω να ακούω με τα δικά μου ακουστικά και όχι τώρα να σπαταλάω λεφτά σε ασύρματα και να δοκιμάζω 100 διαφορετικά ακουστικά μέχρι να δω ποιο μου κάνει !!!

Δηλαδή δεν σπαταλησες χρήματα για να δοκιμάσεις 100 διαφορετικά ακουστικά με Jack; Εκτός και αν νομίζεις ότι όλα τα ακουστικά ακούγονται το ίδιο. 

• Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, menthol1979 είπε

Ναι, ενώ αυτοί που λένε ότι ακούνε νομίζεις ότι ακούνε...

Κάποια πράγματα όντως ακούγονται και δεν είναι στη φαντασία των audiophiles.

Υπάρχει φόρουμ στο οποίο γράφουν και οι δημιουργοί πολλών από τα codecs(και players) που χρησιμοποιείτε και στο οποίο αναρτώνται αποτελέσματα blind tests. Απομωνόνται μάλιστα όσοι δεν στηρίζουν τα λεγόμενά τους με Blind Test.

https://hydrogenaud.io/index.php?action=forum

https://hydrogenaud.io/index.php?topic=120182.0

Βέβαια με ακουστικά που έχουν κάκιστη απόκριση συχνότητας και άλλα προβλήματα όλα ακούγονται ίδια.

4 ώρες πριν, zio10 είπε

Γιατί ο ήχος του CD είναι όντως τέλειος δεδομένων των περιορισμών της ανθρώπινης ακοής.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bourdoulas είπε

Δηλαδή δεν σπαταλησες χρήματα για να δοκιμάσεις 100 διαφορετικά ακουστικά με Jack; Εκτός και αν νομίζεις ότι όλα τα ακουστικά ακούγονται το ίδιο. 

Πήγαινα σε πολλά μαγαζιά και δοκίμαζα ακουστικά μέχρι να καταλήξω - φυσικά σύνδεσα το κινητό μου γιατί αυτά που πατάς με τα κουμπιά δεν ξέρεις αν έκαναν EQ).
Τα μόνα ακουστικά που έχω καταλήξει και τα κρατάω 12 χρόνια είναι τα Philips SHP2700 τα οποία τα μαγαζιά δεν το φέρνουν εδώ Ελλάδα και για μένα συγκριτικά είναι τα καλύτερα σε σχέση με αυτά που μας πουλάνε περισσότερο στα μαγαζιά.
Και για high end έχω τα Philips SHP9500 που σπάνια θα τα βρεις (να ναι καλά ο zato23 που τα είχε και τα αγόρασα από αυτόν).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Γιατί ο ήχος του CD είναι όντως τέλειος δεδομένων των περιορισμών της ανθρώπινης ακοής.

στη θεωρία , αλλά στις αρχές ειδικά είχαν σκληρό ήχο (aliasing στις υψηλές συχνότητες)  ,. Τώρα (εδώ και δεκαετίες βασικά) με τεχνικές oversampling στην αναπαραγωγή , και dithering στην τελική μίξη , τα 16bit / 44100Khz είναι άκρως ικανοποιητικά .

Μιλάμε για σωστά DAC χωρίς jittering και ικανοποιητικό SNR.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε

στη θεωρία , αλλά στις αρχές ειδικά είχαν σκληρό ήχο (aliasing στις υψηλές συχνότητες)  ,. Τώρα (εδώ και δεκαετίες βασικά) με τεχνικές oversampling στην αναπαραγωγή , και dithering στην τελική μίξη , τα 16bit / 44100Khz είναι άκρως ικανοποιητικά .

Μιλάμε για σωστά DAC χωρίς jittering και ικανοποιητικό SNR.

Tα oversampling δεν κάνουν και τρομερή δουλειά, η μόνη λύση είναι να βρεις σε 24bit/96KHz και έχεις πολύ καλύτερη λεπτομέρεια στα πρίμα + μπορείς μέσω bone conduction (όχι bluetooth) να αντιληφθείς πάνω από 20KHz (το κακό είναι ότι πιο πολύ μόνο μέχρι 35 χρονών μπορούν να αντιληφθούν μέχρι 50KHz μέσω αυτής της μεθόδου)

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KnightRider είπε

+ μπορείς μέσω bone conduction (όχι bluetooth) να αντιληφθείς πάνω από 20KHz (το κακό είναι ότι πιο πολύ μόνο μέχρι 35 χρονών μπορούν να αντιληφθούν μέχρι 50KHz μέσω αυτής της μεθόδου)

δεν μπορώ να καταλάβω πως με αυτή τη μέθοδο αναπαράγονται οι υψηλές , πόσο μάλλον προς το άνω άκρο του φάσματος

3 λεπτά πριν, KnightRider είπε

η μόνη λύση είναι να βρεις σε 24bit/96KHz

μόνο με κλασσική μουσική κατάλαβα (μικρή) διαφορά και φυσικά δεν πέρασα blind test (με ακουστικά DT-990 και adam monitor που φημίζονται για τα πρίμα), εδώ δεν καταλαβαίνω cd vs 320kbs AAC/OGG (και έχω σχετικά καλό αυτί)

φυσικά θέλει και καλό DAC για τα 24/96 , όχι onboard που είναι χειρότερες φυσικά απο ένα καλό cd player

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...