Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η οποία υπόσχεται να προσφέρει ποιότητα ήχου ίδια με audio CD μέσω Bluetooth

Στην ανακοίνωση μιας νέας τεχνολογίας για την ασύρματη μετάδοση ήχου προχώρησε η Qualcomm, την οποία αποκαλεί AptX Lossless και υπόσχεται πως θα μπορεί να προσφέρει ποιότητα ήχου ίδια με αυτή από audio CDs μέσω Bluetooth.

Όπως είπε ο James Chapman της εταιρείας, "Στην Qualcomm Technologies είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον του ήχου και συνεχίζουμε να ψάχνουμε τρόπους για να προσφέρουμε στο κοινό μας νέους τρόπους για να απολαμβάνουν τις ακουστικές εμπειρίες τους. Lossless audio σημαίνει μαθηματικά να είναι ακριβής σε κάθε bit, να μην χάνεις καθόλου ποιότητα στο αρχείο ήχου και μέχρι τώρα, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να γίνει μέσω Bluetooth. Με πολλές streaming υπηρεσίες να προσφέρουν τεράστιες λίστες χωρίς απώλεια ποιότητας και την ζήτηση των πελατών να μεγαλώνει, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη μετάδοση ήχου σε ποιότητα audio CD μέσω Bluetooth earbuds και headsets, την οποία σκοπεύουμε να διαθέσουμε στο καταναλωτικό κοινό μας αργότερα μέσα στο έτος.".

Η ποιότητα CD προσδιορίζεται ως 16-bit/44.1 kHz και το AptX Lossless θα δίνει στους καταναλωτές την επιλογή μεταξύ ποιότητας, χωρίς δηλαδή καμία απώλεια και μιας πιο φιλικής ποιότητας για τα δεδομένα του χρήστη, στα 24-bit/96 kHz. Επίσης θα μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα πότε το περιεχόμενο υποστηρίζει Lossless ποιότητα και θα ενεργοποιεί αυτόματα την audio CD ποιότητα.

Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει πως το νέο αυτό πρότυπο θα περιορίσει τα drop-out που γίνονται μέσω Bluetooth, καθώς θα συνεργαστεί με την Qualcomm Bluetooth High Speed Link τεχνολογία για να προσφέρει τον απαραίτητο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι' αυτό προτιμάμε ακουστικά με jack !!!!!!
Και πέρα από αυτό εγώ θέλω να ακούω με τα δικά μου ακουστικά και όχι τώρα να σπαταλάω λεφτά σε ασύρματα και να δοκιμάζω 100 διαφορετικά ακουστικά μέχρι να δω ποιο μου κάνει !!!

Επεξ/σία από KnightRider
  • Like 4
  • Thanks 3
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο τύπος που είναι στο διαφημιστικό των Philips Hue της προηγούμενης είδησης, είναι ο ίδιος που είναι και στο διαφημιστικό της Qualcomm στην παρούσα είδηση; Ποιες οι πιθανότητες να συνέβαινε αυτό;

Clipboard02.jpg.7a66452fd75b70acd1777a30939f8277.jpg

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι άργησε πολύ να υιοθετηθεί συγκεκριμένη τεχνολογία οπότε έρχεται τελείως καθυστερημένα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, john_dr είπε

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο τύπος που είναι στο διαφημιστικό των Philips Hue της προηγούμενης είδησης, είναι ο ίδιος που είναι και στο διαφημιστικό της Qualcomm στην παρούσα είδηση; Ποιες οι πιθανότητες να συνέβαινε αυτό;

Clipboard02.jpg.7a66452fd75b70acd1777a30939f8277.jpg

Πολλές... Έχω καλύτερο στοίχημα...

Βάζεις 5 ευρώ στο ότι δεν είναι stock photos; 

Δημοσ.

Προσωπικά με τα JBL E45BT είμαι τελείως ευχαριστημένος!

Απίστευτη ποιότητα ήχου, με τα ανάλογα αρχεία εννοείται, χωρίς την παραπάνω τεχνολογία, και με πολύ μεγάλη διάρκεια μπαταρίας!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, KnightRider είπε

εγώ θέλω να ακούω με τα δικά μου ακουστικά και όχι τώρα να σπαταλάω λεφτά σε ασύρματα και να δοκιμάζω 100 διαφορετικά ακουστικά μέχρι να δω ποιο μου κάνει !!!

Τα ασύρματα δεν ανήκουν σε όποιον τα αγοράσει; 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, apos είπε

Τα ασύρματα δεν ανήκουν σε όποιον τα αγοράσει; 

Όχι 100% γιατί ο κατασκευαστής ορίζει συμβατότητα bluetooth και σε ποιες συσκευές θα παίξει + έχουν το λεγόμενο planned obsolescence που συνήθως αυτό που χαλάει γρήγορα είναι η ενσωματωμένη μπαταρία.

• Confused 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, freegr είπε

Η αλήθεια είναι ότι άργησε πολύ να υιοθετηθεί συγκεκριμένη τεχνολογία οπότε έρχεται τελείως καθυστερημένα

ήταν και θέμα compression vs bandwidth .Επίσης αφορά μειοψηφία ,μιας και καλά αυτιά με δυσκολία ξεχωρίζουν aac 320kbps από την αυθεντική πηγή ,μάλιστα σημαίνει οτι τα ακουστικά πρέπει να είναι αρκετά ποιοτικά (άρα ακριβά).

Μακάρι στο μέλλον να δούμε κάποια υλοποίηση απο κοινού ωστέ να γίνει κάποιο standard

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Εμείς που έχουμε περάσει τα 40 και δεν ακούμε πια πάνω από 13-14 khz, απλά αδιαφορούμε :) 😛

Ναι, ενώ αυτοί που λένε ότι ακούνε νομίζεις ότι ακούνε...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, menthol1979 είπε

Ναι, ενώ αυτοί που λένε ότι ακούνε νομίζεις ότι ακούνε...

Μέχρι τα 18 ακούς, μετά αρχίζεις και πέφτεις. Εκτός και αν έχεις κάνει κατάχρηση με δυνατή μουσική. Πάντως έχεις δίκιο για τους άνω των 18.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...