Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους.

θα ηθελα γνωμες σας ειτε τεχνικες ειτε εμπειρικες.

εφτιαξα μονος μου την παρακατω συνθεση τον Ιανουαριο

msi b450 tomahawk max + ryzen5 2600x + gskill aegis f4 3200c16d 8gb x2 (kit) + psu thermaltake toughpower775watt(παλιο)

+ amd radeon hd6970 2gb(παλια)

για κανα 5μηνο ολα πηγαινανε καλα (κλασσικο σερφαρισμα κ ενα παιχνιδι επαιζα snowrunner se mid ρυθμισεις)

ξαφνικα δεν εμπαινε γουιν, μαυρη οθονη μονο!, με επανεκινησεις εμπαινε αλλα μολις δουλευε λιγο καταρευση.

με τα πολλα κ τα λιγα εκανα φορματ και περασα μονο τους αρχικους ντραιβερς τη καρτας,αλλα παλι τα ιδια.

εκτος αυτου με διαβαζει την μια μνημη μονο γτ η δευτερη μαλλον ντεντ επειδη την δοκιμασα μονη της κ δε μπαινει γουιν (με την καλη μνημη μπαινει σε οποιο ντιμ να την βαλω.)

τωρα εχω μια παλια msi r4890 1gb ισα ισα για να μπαινω γουιν να κανω τη δουλεια μου με τα e mail.

τι λετε να παιχτηκε?

δε ξερω που να το βαλω το θεμα γι αυτο το εχω χυμα.

Δημοσ.

εννοεις κλαταρισε η κ.γραφικων? και η μνημη που κολλαει?

ξεχασα να πω οτι οταν ειναι κ οι 2 μνημες πανω στη μητρικη τις βλεπει σαν υλικο αλλα διαβαζει την μια αλλα 7,93 γβ.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, laios777 είπε

εννοεις κλαταρισε η κ.γραφικων? και η μνημη που κολλαει?

ξεχασα να πω οτι οταν ειναι κ οι 2 μνημες πανω στη μητρικη τις βλεπει σαν υλικο αλλα διαβαζει την μια αλλα 7,93 γβ.

Ξεκινάς για αρχή με ένα bios update εκτός αν φοράς το τελευταίο και δοκιμή μία μία τις μνήμες και σε άλλα slots. Επίσης βγάλε και βάλε τον επεξεργαστή πάλι μήπως και δεν πατάει καλά με προσοχή να μην κάνεις ζημιά στα pins.

• Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ξεκινάς για αρχή με ένα bios update εκτός αν φοράς το τελευταίο και δοκιμή μία μία τις μνήμες και σε άλλα slots. Επίσης βγάλε και βάλε τον επεξεργαστή πάλι μήπως και δεν πατάει καλά με προσοχή να μην κάνεις ζημιά στα pins.

το τελευταιο update εχω στο bios. αυτο με τις μνημες το δοκιμασα σε ολα τα ντιμακια αλλα η 2η μνημη δεεεεεε..........

ο επεξεργαστης δε νομιζω γτ αν ηταν θα συνεχιζε το προβλημα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, laios777 είπε

το τελευταιο update εχω στο bios. αυτο με τις μνημες το δοκιμασα σε ολα τα ντιμακια αλλα η 2η μνημη δεεεεεε..........

ε μάλλον βρήκες το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

δεν διαβαζεις.................

Εφοσον με αλλη καρτα ολα καλα και η μια μνημη μπουταρει σε ολα τα σλοτ καρτα  και μια  μνημη οφ

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/9/2021 στις 12:45 ΜΜ, laios777 είπε

ξαφνικα δεν εμπαινε γουιν, μαυρη οθονη μονο!, με επανεκινησεις εμπαινε αλλα μολις δουλευε λιγο καταρευση.

με τα πολλα κ τα λιγα εκανα φορματ και περασα μονο τους αρχικους ντραιβερς τη καρτας,αλλα παλι τα ιδια.

εκτος αυτου με διαβαζει την μια μνημη μονο γτ η δευτερη μαλλον ντεντ επειδη την δοκιμασα μονη της κ δε μπαινει γουιν (με την καλη μνημη μπαινει σε οποιο ντιμ να την βαλω.)

Αυτό με τη μαύρη οθόνη, το πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών και τη προβληματική ραμ έγινε ταυτόχρονα; Αν ναι, δοκιμάσατε μόνο με τη λειτουργική ραμ και την HD 6970;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Ναι ταυτόχρονα έγινε φίλε μου. 

Να σε πω ψιλό φοβάμαι να την ξαναβάλω πάνω. Άσε που βαρέθηκα το βάλε βγάλε κ ένα σωρό δοκιμές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα μια 6970 msi και μερικές φορές δεν άνοιγε το PC καθόλου ούτε beep έκανε όταν το άνοιγα αλλά τα φαν cpu-gpu δούλευαν κανονικά.. 

Το εκανε σε τυχαία διάστημα ειχα βρει τρόπο και μετά από πολλά βάλε βγάλε την κάρτα bootare κανονικά.. 

Και σε αλλο σύστημα που την είχα δουλέψει την ίδια κάρτα το έκανε μερικές φορές.. 

Συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η κάρτα είχε φυσικά θέμα.. 

Επεξ/σία από vagelis2019
Δημοσ.

Την καθάρισα την γυάλισμα κ την έκανα μπιμπερό στο σαλόνι. 

Τώρα θέλω μια καρτουλα μεταχειρισμένη (καινούριες δε πλησιάζοντας) της προκοπής να την βάλω να παίζω κ λίγο. 

Η μνήμη δε ξέρω αν αντικατασταθεί μέσω εγγύησης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΙΟΡΘΩΝΩ, sorry, Λες 2χ8 GB ram k σου διαβάζει τη μια

οκ, με τη μια, τρεξε τεστ στο σύστημα να δεις πως παει κ τι κάνει

η GPU αμέσως, είναι μόνιμα μαύρη ή μόλις ζεσταθεί , κολλάει κ μαυρίζει?

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kthulhou είπε

λες πως έχεις 2χ 4GB κ στα win σου διαβάζει τη RAM σαν 7,93GB

άρα διαβάζει κ τα 2 dimm που έχεις ( dimm = το "πλακετάκι" της μνήμης,   slot = η θέση που μπαίνει η ram στη mbd )

άσε τι νομίζεις, τρέξε memtest κλπ ώστε να χεις ξεκάθαρο αποτέλεσμα για τις RAM

πάρε βαθιά ανάσα κ ξεκαθάρισε τι κάνεις κ τι όχι

μάλλον μόνο η GPU τα κακάρωσε,

εχω 2 χ8

διαβαζει και στα 2 ντιμ και τα δυο σλοτ αλλα σαν συνολο μνημης αντι για 16γβ δειχνει 8γβ. ετρεξα memtest και το αποτελεσμα 8.

Δημοσ.

στο μεμτεστ, ή στο bios σου αναγνωρίζει και τα 2 dimm ? 

άρα πχ βάζεις 1χ8 sto 1o slot κ σου δείχνει 8GB

βάζεις και το 2ο χ8 στο 2ο σλοτ κ πάλι σύνολο 8???

αν βάλεις ΜΟΝΟ ένα dimm στο 2ο σλοτ, θα το δει ή όχι?

μήπως φταίει η Mbd ρωτάω , από κάποιο spike ή ditch του ρεύματος, την "άκουσε", κάηκε κάτι κ δεν τροφοδοτείται το ένα slot, η η PCI-E για τη gpu κλπ κλπ

Δημοσ.

και στο μεμ και στο βιος και στο cpu και τα 2 ντιμ.

και παλι 8

την καλη μνημη οπου να την βαλω μπουταρει κ γουιν. την αλλη μνημη οπου κ να την βαλω τπτ!

spike + ditch δε ξερω τι ειναι. αν καηκε κατι σε σλοτ ή pci-e δε θα λειτουργουσαν τωρα με τις δοκιμες καλης μνημης ή την gpu που εχω τωρα πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...