Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθω να χρησιμοποιησω τα κομματια του παλιου μου υπολογιστη (απο το 2010) ωστε να φτιαξω ενα συστημα για την ανηψια μου για βασικη χρηση..
i7-860, Gigabyte GA-P55A-UD4, Kingston KHX18C9T3K4/16X 16GB 1866MHz DDR3 CL9, Gigabyte HD5850 1GB DDR5 GV-R585D5-1GB-B, DVDR και ενα νεο SSD 240GB.
Ειχαμε ενα παλιο κουτι με τροφοδοτικο απο το 2005 και ειπα να δοκιμασω με αυτα..τροφοδοτικο μαρκας Lamtech ATX-S450 450w οχι ποιοτικο βεβαια, αλλα ειπα μηπως με καλυψει καθως εκανα υπολογισμο της καταναλωσης των parts και μου εβγαζε κοντα στα 350w.

Το πρωτο προβλημα ηταν οτι ειχε ενα εξαπινο και η καρτα γραφικων ηθελε 2..μαλλον το ελυσα με το External Power Cable adapter που φαινεται στην εικονα.
Το δευτερο προβλημα ειναι οτι εδινε ενα τετραπινο και μαλλον δεν θα εχω αρκετο ρευμα στο CPU.

Οταν τελικα το ανοιξα το PC εβγαζε τις πρασινες γραμμες στη φωτο.. Αφαιρεσα τα 3 απο τα 4 dimmακια και εκει ανοιγε χωρις τις γραμμες.
Απ οτι μου ειπε φιλος τα τροφοδοτικα χανουν με τα χρονια ενα ποσοστο της αποδοσης τους.

Αρα πως το κρινετε; λογικα δεν αρκει και καλυτερα να παρω ενα νεο τροφοδοτικο; και αν ναι τι θα προτιμουσατε για ενα τετοιο παλιο συστημα;

1454361131_ExternalPowerCable12CF1-1PW004-01R.JPG.3e193fdfce987b46774b9996975e701c.JPG241180932_1457180807999083_4226992193095198600_n.jpg.8f98d6f7b1c5a5d7513fcc9002abbd30.jpg241176810_4348558468560056_1422588892385832128_n.jpg.b3786444e5e1171d9cca8091edebee1b.jpg

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MasterX είπε

Αρα πως το κρινετε; λογικα δεν αρκει και καλυτερα να παρω ενα νεο τροφοδοτικο; και αν ναι τι θα προτιμουσατε για ενα τετοιο παλιο συστημα;

Αρκεί δεν αρκεί, είναι πολύ παλιό, ακόμα και του '10 να ήταν. Πόσα διαθέτετε για νέο;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ας ελπίσουμε οτι είναι το τροφοδοτικό και οχι η μητρική ή τα dims. Δυστυχώς αυτό θα διαπιστωθεί μόνο αν βάλεις άλλο τροφοδοτικό. Αν έχεις κάποιο spare κάνε έναν κόπο και μια δοκιμή ώστε να μην πετάξεις χρήματα. Λόγω παλαιότητας θα πω οτι οι πιθανότητες να είναι το τροφοδοτικό είναι υπέρ σου. Προσωπικά σε παλιά συστήματα, χωρίς τρομερές απαιτήσεις και τέρμα budget προτείνω το force. Έστω τα 2 χρόνια να αντέξει που έχει εγγύηση είσαι πολύ καλά.

https://www.e-shop.gr/psu-force-fo34xd-550w-p-PER.643577

Φυσικά αν μπορείς να πάρεις κάποιο από τα γνωστά επώνυμα με πιστοποίηση bronze ακόμη καλύτερα αλλά μιλάμε για 40+ ευρω

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

ρε παλλίκαρε, πάνω αριστερά, δεν έδωσες ρεύμα στον cpu !!, βάλε το 4πινο, κάθεται μια χαρά κ δίνει τα 12V στη cpu

κ βγάλε το IDE το οπτικό...τζάμπα φρενάρει το σύστημα.....usb θα δουλεύει έτσι κ αλλιώς κ κλείσε τα IDE από το bios.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αρκεί δεν αρκεί, είναι πολύ παλιό, ακόμα και του '10 να ήταν. Πόσα διαθέτετε για νέο;

αποτι βλεπω σε Σκρουτζ η e-shop που με βολευει θελω 45ε και πανω για κατι επωνυμο στα 500w σωστα; να παω σε κατι πιο no name?

49 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ας ελπίσουμε οτι είναι το τροφοδοτικό και οχι η μητρική ή τα dims. Δυστυχώς αυτό θα διαπιστωθεί μόνο αν βάλεις άλλο τροφοδοτικό. Αν έχεις κάποιο spare κάνε έναν κόπο και μια δοκιμή ώστε να μην πετάξεις χρήματα. Λόγω παλαιότητας θα πω οτι οι πιθανότητες να είναι το τροφοδοτικό είναι υπέρ σου. Προσωπικά σε παλιά συστήματα, χωρίς τρομερές απαιτήσεις και τέρμα budget προτείνω το force. Έστω τα 2 χρόνια να αντέξει που έχει εγγύηση είσαι πολύ καλά.

https://www.e-shop.gr/psu-force-fo34xd-550w-p-PER.643577

Φυσικά αν μπορείς να πάρεις κάποιο από τα γνωστά επώνυμα με πιστοποίηση bronze ακόμη καλύτερα αλλά μιλάμε για 40+ ευρω

Τα parts αυτα δουλευαν 10 χρονια  (μονο οι μνημες ειναι νεωτερες) με ενα ENERMAX PRO82+ EPR625AWT 625W και μεχρι το Μαρτη που εκανα αναβαθμιση.
Δεν εχουν θεμα
Ναι αυτο σκεφτομαι τωρα .. να παρω κατι σε επωνυμο με 45ε και πανω η θα τη βγαλω με κατι φθηνο; αν κανει δουλεια ναι τα 2 χρονια καλα θα ειναι..
με ενα επωνυμο βεβαια εισαι οκ για χρονια, και ισως τα parts αντεξουν ακομα αρκετα.. και επισης την παλευουν για αρκετες εργασιες

15 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

ρε παλλίκαρε, πάνω αριστερά, δεν έδωσες ρεύμα στον cpu !!, βάλε το 4πινο, κάθεται μια χαρά κ δίνει τα 12V στη cpu

τα ειχα βαλει οπως και της καρτας γραφικων, απλα η φωτο ηταν πριν τα συνδεσω, αλλιως δεν ανοιγει καθολου αμα δε παρει ρευμα ο επεξεργαστης

ναι εχεις δικιο για το DVDR .. σκεφτομουν οτι δε θα το χρειαστει και πιο πολυ για να βαλω το λειτουργικο το συνδεση με σκοπο να το βγαλω μετα

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, MasterX είπε

θελω 45ε και πανω για κατι επωνυμο στα 500w σωστα;

Σωστά: https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=21704095%2C14158545

Πολύ καλές επιλογές και δεν έχουν απογοητεύσει!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

τρέξε ένα memtest κλπ πριν ξοδέψεις για psu

αν βγει οκ (που δεν νομίζω), τότε θ σ έλεγα να δοκιμάσεις με πιο απλή gpu αν έχεις κ μετά να πας για τροφοδοσία

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kthulhou είπε

τρέξε ένα memtest κλπ πριν ξοδέψεις για psu

αν βγει οκ (που δεν νομίζω), τότε θ σ έλεγα να δοκιμάσεις με πιο απλή gpu αν έχεις κ μετά να πας για τροφοδοσία

Μεχρι το Μαρτη οι μνημες δουλευαν μια χαρα στο συστημα.. απο τοτε καθονται.. υπαρχει περιπτωση να επαθαν κατι;
μονο ισως κατα το βαλε βγαλε αν τους προξενησα προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει άδικο ο kthulhou, από την άλλη το τροφοδοτικό πρέπει να αλλαχτει. Από προσωπική εμπειρία, το έχω πει αρκετές φορές στο φόρουμ, χαλασμένο τροφοδοτικό, που δούλευε μεν όμως είχε σκασμενο πυκνωτή (το διαπίστωσα όταν αλλάχτηκε και το άνοιξα), μου δημιούργησε θέμα στις μνήμες και το  mentest έβρισκε faults. Όταν αλλάχτηκε όλα έπαιζαν ρολόι, με τα ίδια parts.

Δες επίσης, με 5 χρόνια εγγύηση

https://www.skroutz.gr/s/21573323/Seasonic-S12III-500W-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

Επεξ/σία από nickol-us
  • Thanks 1
Δημοσ.

1.   ΔΕΝ θα προτεινα στον TS  απ' ευθειας να παει σε νεο συστημα, εφ' οσον δεν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος.  ο ανθρωπος λεει οτι το θελει για μια ανηψια του, για βασικες εργασιες..........!!!!   μια χαρα θα ειναι το συστημα για τετοια πραματα...!  εγω εχω ακομα και ενα PC με Q9400 + 4GB RAM με  Onboard Graphics για καβαντζαPC, και μια χαρα σερφαρω και τρεχω WIN.  ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, οτι ΔΕΝ παιζω παιχνιδια φυσικα εκει.....! 

2,  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  αλλαγη τροφοδοτικου. ειναι βασικο σε πισι, να παιρνει σωστο και καθαρο ρευμα..!   τα LAMTECH δεν θα τα προτεινα ουτε καινουρια....!     οι προτασεις που εγιναν πιο πανω (Corsair-Seasonic-BeQuiet) ειναι μια χαρα PSU...!  

Ενα ΚΑΛΟ 450W τροφοδοτικο μπορει να τροφοδοτησει ανετα το συγκεκριμενο συστημα με την 5850.  την ειχα παλιοτερα στο συστημα της υπογραφης μου και ειχα μετρησει ΜΑΧ καταναλωση  (με στρες τεστ σε CPU-GPU)  περι τα 430-450W...!! 

Με δεδομενο ομως οτι...

Α.  τα στρες τεστ φτανουν το συστημα στα  ορια του, οπου σε καθημερινες συνθηκες ειναι απιθανο να τις φτασει ποτε,

Β. ο  FX 8320 τρωει πολυ περισσοτερο σε LOAD απο τον 860,

Γ. Ενα ΚΑΛΗΣ ποιοτητας Τροφοδοτικο μπορει να δωσει παραπανω ρευμα, αλλα για μικρο χρονικο διαστημα..., 

λαμβανοντας υποψιν ολα αυτα, θα μπορουσε να σε καλυψει ανετα ενα 450αρι PSU. ΠΑΡ' ολα αυτα, και επειδη βλεπω πολυ μικρες διαφορες τιμων, καλυτερα να πας σε ενα 500-550αρι ..... για να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο...!!  

εξ αλλου αν παρω για παραδειγμα της τιμες του SEASONIC,  το 450 αρι με το 550αρι εχουν μολις   6€ διαφορα...!!!! ειναι κριμα λοιπον για +6€, να μην εχεις εναν "Αερα" +100W......!! 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στην παροχη του επεξεργαστη των 12v (πανω αριστερα στην φωτο) καρφωστε το 4πινο του τροφοδοτικου. Δεν πειραζει αν δεν εχετε 8πινο νομιζω. Πιστευω οτι θα αναψει κανονικα το PC. Μερικα motherboards βαζουν μια πλαστικη ταπα στα κατω 4 pins ουτως η αλλως. Δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα δεν χανετε τιποτε να δοκιμασετε. Αρκει μην προσπαθησετε να το "σφηνωσετε" στο Port.

Συμφωνω με την καταργηση IDE-Floppy. Ολα πλεον γραφονται σε USB drives. GL!

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, jbgoode είπε

Στην παροχη του επεξεργαστη των 12v (πανω αριστερα στην φωτο) καρφωστε το 4πινο του τροφοδοτικου. Δεν πειραζει αν δεν εχετε 8πινο νομιζω. Πιστευω οτι θα αναψει κανονικα το PC. Μερικα motherboards βαζουν μια πλαστικη ταπα στα κατω 4 pins ουτως η αλλως. Δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα δεν χανετε τιποτε να δοκιμασετε. Αρκει μην προσπαθησετε να το "σφηνωσετε" στο Port.

Συμφωνω με την καταργηση IDE-Floppy. Ολα πλεον γραφονται σε USB drives. GL!

ναι σωστα τα λες.. εβαλα το ενα τετραπινο μονο και αναψε.. πιθανως ομως οταν δουλεψει φουλ φορτιο ο επεξεργαστης να μη του φτασει το ρευμα.
και βεβαια εβγαλε τις γραμμες που αναφερω πιο πανω, ενω με μονο ενα απο τα 4 dimm τοποθετημενο δεν ειχε τετοιο θεμα..

οπως και να εχει θα αγορασω τροφοδοτικο, μιας και ο υπολογιστης θα ειναι σε αλλη πολη, ωστε να μην εχουμε θεματα στη πορεια

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, MasterX είπε

ναι σωστα τα λες.. εβαλα το ενα τετραπινο μονο και αναψε.. πιθανως ομως οταν δουλεψει φουλ φορτιο ο επεξεργαστης να μη του φτασει το ρευμα.

Μια χαρά θα δουλέψει κανονικά.

6 ώρες πριν, MasterX είπε

και βεβαια εβγαλε τις γραμμες που αναφερω πιο πανω, ενω με μονο ενα απο τα 4 dimm τοποθετημενο δεν ειχε τετοιο θεμα..

Πιο πολύ για vga το κόβω...

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...