Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν καλησπέρα στο φόρουμ , 

Καλούμε σύντομα (2-5 μήνες) να πάρω μια απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον μου και ίσως την πορεία της ζωής μου. 

Μένω Ηράκλειο Κρήτης 

Είμαι 16 θα μπω Δευτέρα Λυκείου (ΓΕΛ) τώρα και δεν έχω αποφασίσει με τι θέλω να ασχοληθώ.

Έχω μια κλήση προς υπολογιστές (τεχνικό κομμάτι , συναρμολόγηση , επισκευή , φορμάτ , κάποια προγράμματα , video editing) αλλά δεν ξέρω σε τι σχολή/κατεύθυνση να πάω γενικά είμαι χαμένος. Με προγραμματισμό δεν έχω ασχοληθεί είναι η αλήθεια αλλά λίγο που είδα και "έγραψα" δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Ή άλλη κατεύθυνση που θα ήθελα να πάρω (και πιο δυσκολη/αδύνατη ίσως ) είναι να συμμετάσχω σε πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού (ιδανικά f1,2,3,4) αλλά χρήματα για να πάω εξωτερικό δεν υπάρχουν και από Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια διέξοδος. Παρένθεση εδώ , είδα πρόσφατα πως ο οδηγός esports f1 που πήρε το πρωτάθλημα πέρσι κέρδισε θέση στο πρωτάθλημα της Formula Renault , και θα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω το ίδιο μπας και μπω (ξέρω κάπως απίθανο σενάριο αλλά θέλω να εξαντλήσω τις πιθανότητες μιας και είναι το μεγάλο μου όνειρο να γίνω οδηγός αγώνων από μικρός ). Θα ήθελα και μια γνώμη/βοήθεια και εδώ. 

Εγώ όρεξη και πείσμα να διαβάσω για οτιδήποτε αποφασίσω να κάνω , αλλά νοιώθοντας σχεδόν σίγουρος ότι θα βρω μια δουλειά με καλά λεφτά στο μέλλον (να μπορώ να στηρίξω οικογένεια με τουλάχιστον 2 παιδιά). Δεν αποκλείω τίποτα αναφορικά με κατεύθυνση , επάγγελμα κλπ . 

Γενικά είμαι κάπως χαμένος μιας και ενώ θέλω να γίνω οδηγός αγώνων , φαίνεται αδύνατο , και τεχνικός υπολογιστών επίσης βλέπω κατά καιρούς ότι δεν έχει καλά λεφτά και έχει πολλές ώρες δουλειά κάποιες φορές για ελάχιστα χρήματα. 

Όλες οι συμβουλές και κατευθύνσεις ευπρόσδεκτες , και ότι θέλετε να ρωτήσετε προσωπική και μη κάντε την. Έχω σκοπό να πάρω πολύ σοβαρά ότι μου πείτε εδώ πέρα μιας και όσες φορές σας ρώτησα/εμπιστεύθηκα για κάτι με βγάλατε ασπροπροσωπο. 

Δημοσ.

Για να πας οδηγός σε τετοιο επίπεδο πρέπει να έχεις ξεκινήσει απο πολύ μικρός με καρτ και να εχεις ξεχωρίσει σαν ταλέντο και να εχεις και κάμποσους σπονσορες απο πίσω σου.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

τεχνικό κομμάτι , συναρμολόγηση , επισκευή , φορμάτ

αυτό (το κατσαβίδι)  έχει πλέον πεθάνει, δυστυχώς....πας παρακάτω

1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

video editing

αν το έχεις κ σ αρέσει, ασχολήσου με φωτογραφία κ κάλυψη γάμων, βαφτίσεις κλπ.... έχει χρήματα, κ αν το κυνηγήσεις θα ζήσεις μια χαρά τη φαμίλια

τ' όνειρό σου, δυστυχώς για την Ελλάδα είναι ζόρικο κ ακριβό. Αν μπορείς όμως, κυνήγα το....

από κει κ πέρα, μίλα στους δικούς σου. εδώ από μας θα ακούσεις πολλά κ διάφορα, εκ του ασφαλούς. οι δικοί σου σε νοιάζονται περισσότερο απ όλους, ακόμα κ αν δε στο πολυ δείχνουν. μπορεί να φοβάσαι μη σε φρενάρουν κ σου κόψουν τα φτερά, αλλά τουλάχιστον μίλα τους κ άκου τι θα σου πουνε. Μετά αποφασίζεις τι κ πως

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Για να πας οδηγός σε τετοιο επίπεδο πρέπει να έχεις ξεκινήσει απο πολύ μικρός με καρτ και να εχεις ξεχωρίσει σαν ταλέντο και να εχεις και κάμποσους σπονσορες απο πίσω σου.

Όποτε το αφήνω αυτό. 

7 ώρες πριν, Kthulhou είπε

αυτό (το κατσαβίδι)  έχει πλέον πεθάνει, δυστυχώς....πας παρακάτω

αν το έχεις κ σ αρέσει, ασχολήσου με φωτογραφία κ κάλυψη γάμων, βαφτίσεις κλπ.... έχει χρήματα, κ αν το κυνηγήσεις θα ζήσεις μια χαρά τη φαμίλια

τ' όνειρό σου, δυστυχώς για την Ελλάδα είναι ζόρικο κ ακριβό. Αν μπορείς όμως, κυνήγα το....

από κει κ πέρα, μίλα στους δικούς σου. εδώ από μας θα ακούσεις πολλά κ διάφορα, εκ του ασφαλούς. οι δικοί σου σε νοιάζονται περισσότερο απ όλους, ακόμα κ αν δε στο πολυ δείχνουν. μπορεί να φοβάσαι μη σε φρενάρουν κ σου κόψουν τα φτερά, αλλά τουλάχιστον μίλα τους κ άκου τι θα σου πουνε. Μετά αποφασίζεις τι κ πως

Τεχνικό κομμάτι λες ότι δεν αξίζει πλέον έτσι; Για το κομμάτι της φωτογραφίας που λες δεν έχω ασχοληθεί με επεξεργασία φωτογραφιών και πολύ μιας και μου φάνηκε λίγο ποιο δύσκολο/περίπλοκο αλλά με την επεξεργασία βίντεο τα πάω καλύτερα και μου αρέσει. 

Με τους δικούς μου έχω μιλήσει αλλά δεν μπορώ να καταλήξω στο τι θελω να γίνω στο μέλλον που να έχει τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό μισθό μιας και οι δικοί μου δεν έχουν και πολλές γνώσεις σε αυτό. Πχ μου λένε γίνε τάδε γιατρός και μετά από λίγο το αλλάζει σε "κάνε κάτι που να σου αρέσει". 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

Όποτε το αφήνω αυτό. 

Τεχνικό κομμάτι λες ότι δεν αξίζει πλέον έτσι; Για το κομμάτι της φωτογραφίας που λες δεν έχω ασχοληθεί με επεξεργασία φωτογραφιών και πολύ μιας και μου φάνηκε λίγο ποιο δύσκολο/περίπλοκο αλλά με την επεξεργασία βίντεο τα πάω καλύτερα και μου αρέσει. 

Με τους δικούς μου έχω μιλήσει αλλά δεν μπορώ να καταλήξω στο τι θελω να γίνω στο μέλλον που να έχει τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό μισθό μιας και οι δικοί μου δεν έχουν και πολλές γνώσεις σε αυτό. Πχ μου λένε γίνε τάδε γιατρός και μετά από λίγο το αλλάζει σε "κάνε κάτι που να σου αρέσει". 

Ξεκινά και διάβαζε προγράμματα σπουδών των σχολών που φαίνεται να σου αρέσουν. Μην μένεις στον τίτλο της σχολής.

Προτίμησε solid πανεπιστήμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ) γιατί προβλέπονται αναταράξεις στα πολύ επαρχιακά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nik1239 είπε

στο τι θελω να γίνω στο μέλλον που να έχει τουλάχιστον ένα ικανοποιητικό μισθό

Για αρχή επικεντρώσου στο bold. Είναι πολύ σημαντικό (και αρκετές φορές δύσκολο) να βρεις τι είναι αυτό που γουστάρεις να κάνεις και θα σηκώνεσαι με όρεξη το πρωί να το κάνεις.

Όταν καταλήξεις σε 1-2-3 πράγματα (max), τότε να κάτσεις να ζυγίσεις την απορρόφηση απ' την αγορά εργασίας, τον πιθανό μισθό, κλπ.

Επίσης, να αποφύγεις τα "δεν μου αρέσουν τα μαθηματικά, οπότε πάω θεωρητική", "θα σπουδάσω γιατρός γιατί έχει κύρος" και άλλες τέτοιες μπούρδες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ σου προτείνω να μην σκέφτεσαι το τι θα κάνεις για να βγάλεις αρκετά λεφτά γιατί αυτό είναι παγίδα.

Αν έχεις κάποιο όνειρο ή πάθος κυνήγησε αυτό όσο μπορείς και ό,τι και αν είναι αυτό θα σου αποφέρει και τις επιθυμητές αποδοχές στο μέλλον όταν το κατακτήσεις.
Ό,τι κάνεις με πάθος, θα το κάνεις καλά.

Αν το πάθος σου είναι οι υπολογιστές, ακολούθησε αυτό. Αν το αγαπάς τόσο με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα το εξελίξεις τόσο κάποια στιγμή που θα ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ξεκινά και διάβαζε προγράμματα σπουδών των σχολών που φαίνεται να σου αρέσουν. Μην μένεις στον τίτλο της σχολής.

Προτίμησε solid πανεπιστήμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ) γιατί προβλέπονται αναταράξεις στα πολύ επαρχιακά.

Δυστυχώς αναγκαστικά σε Ηράκλειο Κρήτης θα πάω μιας και δεν θα έχω την οικονομική στήριξη που θα ήθελα για να πάω σε κάποιο άλλο πχ Αθήνας

1 ώρα πριν, jimmy213 είπε

Για αρχή επικεντρώσου στο bold. Είναι πολύ σημαντικό (και αρκετές φορές δύσκολο) να βρεις τι είναι αυτό που γουστάρεις να κάνεις και θα σηκώνεσαι με όρεξη το πρωί να το κάνεις.

Όταν καταλήξεις σε 1-2-3 πράγματα (max), τότε να κάτσεις να ζυγίσεις την απορρόφηση απ' την αγορά εργασίας, τον πιθανό μισθό, κλπ.

Επίσης, να αποφύγεις τα "δεν μου αρέσουν τα μαθηματικά, οπότε πάω θεωρητική", "θα σπουδάσω γιατρός γιατί έχει κύρος" και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Ωραία θα ψαχτω λοιπόν περισσότερο ευχαριστώ.

1 ώρα πριν, petran91 είπε

Εγώ σου προτείνω να μην σκέφτεσαι το τι θα κάνεις για να βγάλεις αρκετά λεφτά γιατί αυτό είναι παγίδα.

Αν έχεις κάποιο όνειρο ή πάθος κυνήγησε αυτό όσο μπορείς και ό,τι και αν είναι αυτό θα σου αποφέρει και τις επιθυμητές αποδοχές στο μέλλον όταν το κατακτήσεις.
Ό,τι κάνεις με πάθος, θα το κάνεις καλά.

Αν το πάθος σου είναι οι υπολογιστές, ακολούθησε αυτό. Αν το αγαπάς τόσο με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα το εξελίξεις τόσο κάποια στιγμή που θα ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Κάπως έτσι τα είχα αρχικά στο μυαλό μου αλλά μετά με έπιασε λίγο το άγχος για το μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...