definitio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Εμείς λόγω σχεδιασμού μπάνιου είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε πλυντήρια άνω φόρτωσης. Το Brandt είχε μεν κρατήσει αρκετά χρόνια (15 έτη, 1998-2013 περίπου), αλλά έβγαζε αρκετές μικροζημιές κι του άρεσε να πετάει τον ιμάντα (και καινούριο) και ποτέ δεν έπλενε πολύ καλά. Δε θα έτρεχα να πάρω κι άλλο. Το whirphool που έχουμε τώρα πλένει πολύ καλύτερα, δονείται πολύ λιγότερο, πρακτικά δε μετακινείται στο πλύσιμο (το Brandt χόρευε κανονικά κ δε μπορούσαμε να βάλουμε πλυντήριο ώρες κοινής ησυχίας, τέτοια κατάσταση) αλλά έχει μειωθεί η ποιότητα υλικών γενικά έκτοτε, και εμφάνισε σχετικά γρήγορα σκουριές.
beatshooter Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Είμαι στην αναζήτηση πλυντηρίου άνω φόρτωσης. Βλέπω ο ανταγωνισμός σε αυτή την τιμή έχει ζανουσι κ ιντεζιτ. Ποια απ τις τρεις έχετε να προτείνετε; Η χρήση είναι απλή καθώς είναι για ένα άτομο.
Fotia Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Κοιταξε ποια εχει καλυτερο σερβις στην περιοχη σου . Η ιντεζιτ ειναι γουιρποολ και η Ζανουσι ελεκτρολουξ θυγατρικες
Doubt Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, definitio είπε Το whirphool που έχουμε τώρα πλένει πολύ καλύτερα, δονείται πολύ λιγότερο Κι εγώ από brandt σε whirlpool πήγα, καλό το πρώτο, καλύτερο το δεύτερο.
chaosmaster Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Μακριά από Siemens όσο αφορά το service και το customer support. Από προχθές καινούργιο πλυντήριο με πρόβλημα κ είμαστε στο δε ξέρω δεν είδα. Μας βλέπω να ξεκινάμε νομικές διαδικασίες. 1
spooker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 4/9/2021 στις 10:19 ΜΜ, definitio είπε Το Brandt είχε μεν κρατήσει αρκετά χρόνια (15 έτη, 1998-2013 περίπου), αλλά έβγαζε αρκετές μικροζημιές κι του άρεσε να πετάει τον ιμάντα (και καινούριο) και ποτέ δεν έπλενε πολύ καλά. αυτό γενικότερα είναι σημάδι κακής χρήσης. Μάλιστα οι περισσότεροι δεν διαβάζουν τα εγχειρίδια οδηγιών. Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα προγράμματα απαιτούν να μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο, μάλιστα τα περισσότερα γρήγορα προγράμματα θέλουν το πλυντήριο μισογεμάτο. Πολλές φορές επίσης όταν πετάει καινούριο ιμάντα σημαίνει είτε πως ο ιμάντας δεν είναι original προδιαγραφών ή έχει στραβώσει ο κάδος που μπορεί να συμβεί αν την ώρα που λειτουργεί το πλυντήριο βγει ο ιμάντας. 1
definitio Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, spooker είπε αυτό γενικότερα είναι σημάδι κακής χρήσης. Μάλιστα οι περισσότεροι δεν διαβάζουν τα εγχειρίδια οδηγιών. Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα προγράμματα απαιτούν να μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο, μάλιστα τα περισσότερα γρήγορα προγράμματα θέλουν το πλυντήριο μισογεμάτο. Πολλές φορές επίσης όταν πετάει καινούριο ιμάντα σημαίνει είτε πως ο ιμάντας δεν είναι original προδιαγραφών ή έχει στραβώσει ο κάδος που μπορεί να συμβεί αν την ώρα που λειτουργεί το πλυντήριο βγει ο ιμάντας. Με 1 άτομο να το λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος της "ζωής" του, το πλυντήριο πολύ σπάνια να δούλεψε γεμάτο (στα 2/3 χωρητικότητας το πολύ, γιατί έβαζα συχνά πλυντήριο), ενώ λόγω περιοδικών απουσιών δεν δούλεψε πάρα 9-10 χρόνια απ' τα ~15 που το είχαμε. Τί προκαλούσε το πέταγμα του ιμάντα, δεν το γνωρίζω, σαφώς ο ιμάντας έφευγε εν χρήσει, όχι σε μη λειτουργία. Όχι μόνο πέταγε καινούριο ιμάντα, αλλά και καινούριο το πλυντήριο το έκανε (εντός 1ου έτους έγινε πρώτη φορά)...αστοχία ιμάντα που προκάλεσε γενικότερο πρόβλημα, αστοχία μηχανισμού κ κακώς δεν έγινε χρήση εγγύησης; δε γνωρίζω ...αφού είχε έρθει ο τεχνικός για λίγων λεπτών δουλειά μερικές φορές (ξεβίδωμα πίσω πλάκας, επανατοποθέτηση ιμάντα), το κάναμε μόνοι μας μετά, γιατί το πλύσιμο ρούχων δεν αναβάλλεται μέχρι να έρθει τεχνικός... αν ήταν εργοστασιακοί οι ιμάντες αλλαγής, δε θυμάμαι να σου πω, αλλά από το κατάστημα που τους είχαμε πάρει πέρναμε και για άλλες συσκευές (λάστιχα χύτρας, σακούλες σκούπας κοκ) και γι αυτές σίγουρα μας έδινε πάντα εργοστασιακά ανταλλακτικά. Είχε βγάλει κι άλλα θέματα τη πρώτη 5ετία, δεν άναβε καν μια φορά θυμάμαι, είχε έρθει εξουσιοδοτημένος κι είχε αλλάξει κάτι...ποτέ δε προτάθηκε αντικατάσταση. Η χρήση δεν διαφέρει από το τρέχον πλυντήριο που έχουμε (whirpool), δεν υπάρχει σύγκριση των δύο, παρα μόνο στα υλικά, που γενικά έχει μειωθεί η ποιότητά τους από εκείνη την εποχή. Προσωπικά υπέθετα ότι το πέταγμα του ιμάντα είχε να κάνει με την υπερβολική δόνηση του πλυντηρίου (γενικό φαινόμενο βάσει μαρτυριών), που μπορεί να προκαλουσε αποκλίσεις στο μηχανισμό περιστροφής.
aristarhos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/9/2021 στις 10:19 ΜΜ, definitio είπε Εμείς λόγω σχεδιασμού μπάνιου είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε πλυντήρια άνω φόρτωσης. Το Brandt είχε μεν κρατήσει αρκετά χρόνια (15 έτη, 1998-2013 περίπου), αλλά έβγαζε αρκετές μικροζημιές κι του άρεσε να πετάει τον ιμάντα (και καινούριο) και ποτέ δεν έπλενε πολύ καλά. Δε θα έτρεχα να πάρω κι άλλο. Το whirphool που έχουμε τώρα πλένει πολύ καλύτερα, δονείται πολύ λιγότερο, πρακτικά δε μετακινείται στο πλύσιμο (το Brandt χόρευε κανονικά κ δε μπορούσαμε να βάλουμε πλυντήριο ώρες κοινής ησυχίας, τέτοια κατάσταση) αλλά έχει μειωθεί η ποιότητα υλικών γενικά έκτοτε, και εμφάνισε σχετικά γρήγορα σκουριές. Όλα τα νέα πλυντήρια θέλουν αλφάδιασμα μετά την τοποθέτησή τους στην τελική τους θέση, για να περιστρέφεται σωστά ο κάδος παράλληλα με το δάπεδο και να μην ταλαντώνεται λόγω βαρύτητας. Δεν είναι όλα τα πατώματα ευθυγραμμισμένα. Το γράφει το εγχειρίδιο. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από aristarhos
Doubt Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, aristarhos είπε Όλα τα νέα πλυντήρια θέλουν αλφάδιασμα μετά την τοποθέτησή τους στην τελική τους θέση, για να περιστρέφεται σωστά ο κάδος παράλληλα με το δάπεδο και να μην ταλαντώνεται λόγω βαρύτητας. Δεν είναι όλα τα πατώματα ευθυγραμμισμένα. Το γράφει το εγχειρίδιο. Το εγχειρίδιο μπορεί και να το γράφει, εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν που να το κάνει. Και να μην το κάνεις δεν δικαιολογείται το πλυντήριο να κάνει "βόλτες", κάποιο θέμα είχε το συγκεκριμένο από κατασκευής.
definitio Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, aristarhos είπε Όλα τα νέα πλυντήρια θέλουν αλφάδιασμα μετά την τοποθέτησή τους στην τελική τους θέση, για να περιστρέφεται σωστά ο κάδος παράλληλα με το δάπεδο και να μην ταλαντώνεται λόγω βαρύτητας. Δεν είναι όλα τα πατώματα ευθυγραμμισμένα. Το γράφει το εγχειρίδιο. Στο Brandt δεν θυμάμαι αν είχε γινει ευθυγράμμιση, πιθανό ιμως γιατί το ειχε εγκαταστήσει ο τεχνικός απ το πολυκατάστημα. Στο Whirlpool που πηρα μετα, την εκανα την εγκατάσταση μονος μου κ την ευθυγράμμιση με το ματι, χωρις αλφάδι κ δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυο.
aristarhos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Doubt είπε Το εγχειρίδιο μπορεί και να το γράφει, εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν που να το κάνει. Και να μην το κάνεις δεν δικαιολογείται το πλυντήριο να κάνει "βόλτες", κάποιο θέμα είχε το συγκεκριμένο από κατασκευής. 22 ώρες πριν, definitio είπε Στο Brandt δεν θυμάμαι αν είχε γινει ευθυγράμμιση, πιθανό ιμως γιατί το ειχε εγκαταστήσει ο τεχνικός απ το πολυκατάστημα. Στο Whirlpool που πηρα μετα, την εκανα την εγκατάσταση μονος μου κ την ευθυγράμμιση με το ματι, χωρις αλφάδι κ δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυο. Μου χάλασε πληντύριο επειδή δεν ήταν αλφαδιασμένο και στο στύψιμο αν δεν το κρατούσα έκανε βόλτες από το τράνταγμα. Το επόμενο πλυντήριο το αλφάδιασα και στις 1000 στροφές δεν ταλαντώνεται και δεν κουνιέται ούτε χιλιοστό. Υπάρχουν και εφαρμογές αλφάδια για τα smartphones. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2021 από aristarhos 2
spooker Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/9/2021 στις 2:48 ΜΜ, definitio είπε Προσωπικά υπέθετα ότι το πέταγμα του ιμάντα είχε να κάνει με την υπερβολική δόνηση του πλυντηρίου (γενικό φαινόμενο βάσει μαρτυριών), που μπορεί να προκαλουσε αποκλίσεις στο μηχανισμό περιστροφής. NAI σωστά, κάτι άλλο που παραβλέπουν πολλοί. Το πλυντήριο πρέπει να είναι σε τελείως ευθεία επιφάνεια. Χρειάζεται αλφάδιασμα. Κανείς δεν το κάνει. Αν υπάρχει απόκλιση έστω και μικρή τότε το πλυντήριο κατά την περιστροφή δονείται υπερβολικά και ενδέχεται να πετάξει τον ιμάντα γιατί δεν γυρνάει σε ευθύ άξονα. Σιγά σιγά ο ιμάντας ζορίζεται και κάποια στιγμή μεγαλώνει και φεύγει. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από spooker 3
definitio Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 9/9/2021 στις 5:30 ΜΜ, aristarhos είπε Μου χάλασε πληντύριο επειδή δεν ήταν αλφαδιασμένο και στο στύψιμο αν δεν το κρατούσα έκανε βόλτες από το τράνταγμα. Το επόμενο πλυντήριο το αλφάδιασα και στις 1000 στροφές δεν ταλαντώνεται και δεν κουνιέται ούτε χιλιοστό. Υπάρχουν και εφαρμογές αλφάδια για τα smartphones. Γενικά μιλάμε τώρα; Για Brandt ή για άλλη μάρκα; Για πλυντήριο άνω φόρτωσης ή εμπρόσθιας; Ας είμαστε σαφείς για να μην τα μπλέκουμε όλα...προσωπικά δεν έχω δει πλυντήριο άνω φόρτωσης που να μην δονείται πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα εμπρόσθιας φόρτωσης. Το πιο φτηνό πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης που έχουμε στο χωριό (ας μη μιλήσω για αλφάδιασμα πλυντηρίου ή ομαλότητας δαπέδου) είναι σχεδόν αθόρυβο σε σύγκριση κ με το τωρινό άνω φόρτωσης Η φαρδύτερη βάση (κ χωρίς να το επαληθεύσω, μάλλον κ μικρότερο ύψος) των κοινών πλυντηρίων σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο, ίσως και ο άξονας περιστροφής. Ας μη γίνει συζήτηση περί ανέμων κ υδάτων... το Brandt ήταν πολύ πιο θορυβώδες από Whirpool, στην ίδια ακριβώς επιφάνεια/θέση κι ενώ το πρώτο είχε εγκατασταθεί από τεχνικό, ενώ το δεύτερο από εμένα...επίσης έβγαλε περισσότερες βλάβες σε ίδιο διάστημα (ηλεκτρολογικές κ ιμάντα) Πολύ πιθανό, το λιγότερο η "εργοστασιακά προβλεπόμενη" βαθμίδα δόνησης του Brandt να το έκανε πιο επιρρεπές σε κάποιες βλάβες, σε αντίθεση με άλλης μάρκας ή/και νεώτερης τεχνολογίας...ή το κατάστημα δεν ανέλαβε την αντικατάσταση όταν όφειλε και η κατάσταση επιδεινώθηκε αρκετά. ...ας μη παραστήσουμε ότι μόνη διαφοροποίηση είναι το αλφάδιασμα, γιατί στην εμπειρία του ενός αυτό έκανε όλη τη διαφορά...δε νομίζω ότι θα επαληθευθεί στις πλείστες των περιπτώσεων, τουλάχιστον όχι στα πλυντήρια που έχουμε (αλλάξει) εμείς σε πατρικά, εξοχικά/χωριού κοκ. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2021 από definitio 1
spooker Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 8/9/2021 στις 5:52 ΜΜ, Doubt είπε Το εγχειρίδιο μπορεί και να το γράφει, εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν που να το κάνει. Και να μην το κάνεις δεν δικαιολογείται το πλυντήριο να κάνει "βόλτες", κάποιο θέμα είχε το συγκεκριμένο από κατασκευής. φυσικά κανείς δεν το κάνει γιατί οι περισσότεροι εγκαταστάτες βαριούνται και κοιτάνε πως θα τελειώσουν τη δουλειά πιο γρήγορα συν το γεγονός πως σκέπτονται πως είναι καλύτερα να χαλάσει ταχύτερα για να έχουν αυτοί δουλειά. Φυσικά και δικαιολογείται το πλυντήριο να κάνει "βόλτες" αν έχει μεγάλη απόκλιση με τον ορίζοντα. Βασικό είναι να διαβάζετε το εγχειρίδιο. Επίσης όταν μετακομίζετε πρέπει να ασφαλίζεται ο κάδος για να παραμένει σταθερός κατά την μετακίνηση. Κάθε πλυντήριο έχει ένα τρόπο που το επιτυγχάνει αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα